Време до НОЕМВРИ не остана, скоро аз ще бъда мама - 45

• 26 675
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
ЗДРАВЕТЕ МАМИ!!!
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РОДИЛКИТЕ!!!

За контракциите - моите са безболезнени през деня, но от две нощи обаче чувствам болезнени спазми особено като спя настрани. Спането ми вече втори месец е мираж  и става все по-невъзможно! Чувствам се най-добре само по гръб обаче разбирате колко време мога да издържа в това положение, плацентата ми е по предна стена и може би това е причината, че не мога да спя настрани. Бебока започва бясно да ме рита, като се завъртя наляво или надясно, голям кошмар се получава като се прибави и постоянното сърбене на кожата. В най-добрия случай заспивам за около час не по-рано от 7 ч.
С първата ми бременност се сещам за такъв род неразположения последните дни на 9 месец, сега обаче и психически не се чувствам спокойна, което явно е в основата на нещата.
За разположението - и двете бременостти ги нося много ниско, от 33 седмица Док ми каза, че главичката е вече в малкия таз и бебка е разположена с гърба на дясно, което било по-рядко предлежание на плода.
За стриите - мажа се с масажното масло на Палмърс досега по корема нямам, по гърдите имам от първата бременост и две - три нови.

Момичета подготвяте ли гърдите за кърмене с масажи и кремове, аз още се моткам!

Слънчев ден на всички!!!

# 91
и аз да се разпиша в новата темичка.
Честити бебчета  на мама izabela® и мама elist .
Аз контракции не знам дали имам усещам само като ходя и ме стяга корема от едната страна все едно съм тичала досега,или се преуморявам от малко или са контракции newsm78
На мен тонове са ми засичали само веднъж ,и то с една такава стара машинка че сигурно се е развалила и затова не са ги слушали от месец. Simple Smile
Утре ще ходя на лекция в магазин Слънчице в Люлин ,ако някоя кандидат мама е там може да се видим.
А ходите ли на тези в ЦУМ ?

# 92
Честита дъщеричка на мама izabela®!

Portokalcho, моите съболезнования.

За стриите-нямах пръвата бременност, нямам и сега. Не се мажа редовно. Явно е до кожа. Гледам майка ми и баба ми те нямат.
Днес се подхлъзнах и паднах по стълбите. Сега ми минават едни глупости през главата.  Tired
За гърдите- нали го обсъждахме. Никакви масажи и триене на зърната- предизвикват контракции. Аз използвам крем за бюст за бременни, но не правя масаж.
Днес си купих масло за масаж на перинеума,  едно масло за цици по време на кърмене на Веледа,чай  малинови листа и чай за кърмачки.  
Мария. Крумова, да не са те туширали.  Thinking Прегледа за разкритие не е болезнен.

Фанта, аз имам контракции, но чак болезнени не са. По-скоро стягане и понякога  лека болка ниско долу и в кръстта. Говорих с акушерката за тях и ми каза, че е в реда на нещата, бебето слиза надолу, а и болежките се почват след 34 г.с. Явно за  3 години съм забравила какво е било.  Laughing Според мъжа ми и предишния път е било така...ама не помня.

# 93
Честита радост на мама Лари и на Елист! Да са ви живи и здрави принцесите  bouquet Hug

Не мога да насмогна докато се включа и вече има нова тема, за което благодаря на авторката!
Аз в последно време все съм изморена, спя до късно и съм много разсеяна. Вчера ни смениха дограмата Grinning, трябва да се маже и боядисва и едни шкафчета ще слагаме така че само цапане и чистене ме чака.
Исках много неща да пиша, но сега по-набързо че трябва и да ви чета.
Рокита относно витамините и аз не пия, карам на натурални плодове и зеленчуци. Пийвам и магнезий, желязо и фолиева киселина.
Фанта и аз съм с термин края на ноември и си имам контракции, корема ми става много твърд и понякога ме наболява но се надявам че са само подготвителни. И кръста ме боли, но аз май понастинах след като ме разкарваха 4 пъти за болничния Twisted Evil.
Десита да се наконтиш непременно за президента!
Стели ти педиатър избра ли си мила?! И Люлинските мами да свиркат за 12-та поликлинака ако имат инфо.
Иначе това което бих искала да направя преди раждането е педикюр, масаж професионален Mr. Green, сауна, фризьор и театър но реално най-много да отида на един театър ако успея да се замъкна за билети.

Мамчета да питам на вас какви документи ви дадоха от ЖК. На мен ми дадоха болничния, направление за хоспитализация и едно друго на което също пише направление. Искат  да им занеса картона от личния ми лекар, а ако нямам да си купя. На вас искали ли са ви картона и дадоха ли ви този другия картон в който се попълват всички резултати от консултациите, например килограми, размери на корема, кръвно и т.н.?!

# 94
  • София, Борово
Привет на всички,
отново много благодаря за милите пожелания и стиснатите палци Heart Eyes Прегръщам ви всички и да ви се връща Hug
Мария, не при всеки е болезнен този преглед, но да, боли...
Мопси, бебко е защитен, сигурна съм че е добре.  Hug
за разположението - и аз нося ниско двете бременности.
svetla_nka8305, като влезнах в 9ти месец го усещам по-различно и по-слабо. Трудно и е да се придвижи понеже и е тясно, но понякога все едно имам извънземно в корема - то са дупета и други части на тяло - не ги различавам обаче:)
Mag_a;isa, лимони, чай с мен, мед с лимони и т.н. Бързо да с епохвалиш, че си добре.
Neya, това че лекарката е казала 3700 не значи, че бебето е толкова. Бъди спокойна, но виж секса е хубаво нещо. Laughing
Alissa, винаги искат картон  Peace Другият картон не го дават, необходимата информация я пише в обменната карта

Portokalcho, много съжалявам  за загубата ви... много нелепа загуба на млад човек... аз също загубих братовчед си при катастрофа, той беше на 18...

# 95
Alissa, вчера доки ми даде болничния само и ми попълни картона, който трябвало да дам на педиатъра, когато се роди бебка.
Направлението щял следващия път да ми даде на 3.11.

Аз се запасих с половин кило лимони, варя си чай от лайка и смуча Голиа Актив пък дано скоро се пооправя, че от утре съм на лекции в Ботевград и не знам, как ще я карам. Сесията ми се пада точно около термина и утре ще видя дали имам някакви привилегии като бременна  newsm78  Дано! Ако знаете нещо по въпроса споделете, как стоят нещата със студенството.  Hug

# 96
  • Пловдив Белащица
Аз да се оплача от ... зъб. Ходихме с баща ми до зъболекаря той на прегледче, аз да кажа само, че ми се отчупи едно миниатюрно парченце от зъб около 1 мм, да го цъкне да не става кариес. Да обаче като отворих устата ... оказа се, че на друг зъб ми се отчупила част от пломбата. Чудихме се дали да го почваме или не и решихме, че по-добре да го изчисти и да му сложи лекарство. Сега се надявам до петък да не съм родила за да ми го пломбира. Поне зъбът беше умъртвен, че бая дупка се отвори, какво дупка, цяла пещера. Плаче за коронка, но ще видим сега ли ще е или по-натам.

Миме Крумова, щото ако ти бяхме казали можеше да избягаш  Wink Mr. Green. Иначе не винаги боли, сигурно малко те е туширал (подпомогнал), тогава боли наистина.

Памино, нито първият път, нито сега имам намерение да подготвям. По принцип се и отрича вече.

А може ли да помоля някой да ми снима как изглежда тази обменна карта. На мен такова чудо не ми дадоха, само 2 бр направления и бележките с резултатите от изследванията + копие на картончето от кръвната група.

# 97
Честито и на мама Изабела! Живо и здраво пухкаво бебенце!

Дианче благодаря за бързия отговор! Ще стискам палци утре всичко да мине добре и да ни се хвалиш как гушкаш сладкото бебе Hug
mag_a;isa а ти  да оздравяваш бързо!
Мопси ако много се притесняваш иди да те видят, няма да ти откажат иначе и на мен ми бяха казали че бебенцата ни са добре защитени.

Момичета на мен са ми излезли на гърдите отдолу нещо като кръвоизливчета, някаква идея защо така?!

Утре ще се видим ли на лекция в Бейби мола, Кики, Стели......да не изброявам поименно?!

Васи аз ще ти изпратя моята да я видиш, но малко по-късно с телефона на мъжа ми че моя хич го няма.

# 98
Честити рожби на мама Елист, Лари и Изабела!

Diana и от мен имаш стиснати палчета за утре.. тамън четири! Hug

Мопси всичко е наред... натъртила си дупето! Мен ток ме удари и бебата си беше ОК,  най много да й се е накъдрила косата!  Mr. Green
А може ли да питам - масло за масаж на перинеума на Веледа ли взе също? В Холандия коя козметика се тачи?

# 99
Яничка много се радвам за Вас. Да нацелуваш малките дупета.....
Не се притеснявай за жълтеницата.
Момичета, които не сте раждали и не знаете. След като се родят бебките пожълтяват. Не се шашкайте, като мен първия път. Нямах интернет и никой не ми беше казал. Толкова се шашнах като влезе акушерката и каза, олеее кой е станал като лимон....
Съжалявам ако това си го знаете, но може някой да му е минала информацията просто така.
Мойта щерка кара дълго време жълтеницата /обикновенно е 4, 5 дена/ а ние близо месец. Слагаха я под една лампа в родилното, после пихме вода със захар, разни разтвори /не помня вече какви/ и тнт.

За стриите - Какво да кажа за тези гадинки, аз си ги имам още преди да забременея първия път. От пубертета си ги нося тези по дупето и бедрата. Така, че с нови незнам дали съм се сдобила. Поне по корема нямам все още  Praynig

За контракциите - Ако искате ми се смейте, незнам дали получавам или не  newsm78. Раждала съм и то нормално, и  без анестезии, но..... немога да Ви кажа имам ли или не. Много ме е срам ама е истина.

mag_a;Isa - Бързо да оздравява

Васи - не ми говори за зъболекари. Преди седмица спрях да ходя вече. Силички не ми останаха, ама трябва да се правят. Имам още две стари пломби дето трябвало да се махнат. Ама като чуя тази машинка и чак бебо разбира какво ми е. Зъболекарката каза идвай сега, че после с кърменето положението ставало още по кофти /изсмуквал се калция иииии...../ Дано стане бързо твойто зъбче да не го мислиш после.  Hug

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 16:41 от mama_AJ

# 100
Добър ден!

Аз днес бях на преглед и на тонове - няма изгледи да се раждаме тези дни, според доки... Толкова ми е изнервено... Преди 2 седмици ми казва "ооо, ама той е слязъл ниско долу, няма да изкараме до термин, най - много 10 дни" и аз предупреждавам всички... ЗА КАКВО?????!!!! Сега всички ми звънят по 100 пъти и ако на някой не се обадя - "ОООО, КАКВО СТАВА, ДА НЕ РОДИ?!" ОТКАЧАМ... ПОЛУДЯВАМ.... ТАКА СЪМ СЕ ИЗНЕРВИЛА, ЧЕ МИ ИДВА ДА СЧУПЯ НЕщО!!!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Алисса - За утре записала съм се, но както изглежда май няма да мога да дойда, защото ми изникна нещо. Все пак ще опитам

Диана - Стискам палци за утре мила!  Hug Praynig

Изабела - Честита рожбичка!

svetla_nka8305 - Колкото по - голямо става бебето, толкова по - трудно му е да се движи... И моя бебо има моменти, в които съм стигала до истерии защо не се движи, но има и такива, в които се чудя от къде тая енергия и най - вече място за упражнения  Crazy

Portokalcho - Моите съболезнования! Знам колко е тежко, но се опитай да преглътнеш мъката заради бебче, нали знаеш, че нашите емоции се отразяват на рожбичките ни х3. Знам, че е трудно, но....  Hug

Е, мами, мисля че е това за сега от мен! Оставям ви! Целувки

# 101
  • София
ЯничкаHug

МопсиHug Бебчо е добре защитен  Peace

Мария, и аз имам спомен, че прегледа за разкритие доста боли, но това е индивидуално и се усеща силно особено като ти "помагат" да стане разкритието по-голямо. Стискай зъби, че това е само началото  Laughing

Стрии, имам 2 нови на дупето, което са обаче леко продължение на старите, които ми се появиха предната бременност. Дано да устискам и да няма нови. Вероятността да се появат стрии по време на бременността и след раждането е еднаква - стават и при рязко дебелеене, и при рязко отслабване. Така че, в сакчето за болницата можете да си вземете едно кремче против стрии, за всеки случай  Peace

Васи, и аз тази бременност бях доста редовна при мойта зъболекарка  Whistling Надявам се обаче скоро да не я виждам пак  Laughing Дано бързо да се оправиш!

Alissa, винаги искат картон  Peace

Аз пък още нямам контракции, дори единични, или поне не ги усещам  Thinking

# 102
  • Пловдив Белащица
...За контракциите - Ако искате ми се смейте, не знам дали получавам или не  newsm78. Раждала съм и то нормално, и без анестезии, но..... немога да Ви кажа имам ли или не. Много ме е срам ама е истина. ...

Не си сама. А за зъболекаря, уж бяхме оправили всичко и ей на - изненадка. Обаче й казах, че майка като си дойде на 29-и и аз не съм родила - няма да ходя с нея  hahaha. Току виж ми открила още нещо  Crossing Arms

А като предупреждаваш за жълтеницата, да вземем да ги "светнем"  Wink мамите за черните бебешки акита (мекониум), лепкави и трудно миещи се, но поне са само първите дни. Ето и други цветове ако (на инглийски) http://www.squidoo.com/babypoop

# 103
Мерси девойки! И аз знам, че уж са защитени, но пак.
Диана, подготви ли диска с музиката или бъркам за Night wish?
Cantarini, разсмя ме. Моята бебка със сигурност след падането се е наместила добре и повече няма шаване.
Маслото е на Веледа, да. За козметика-тука си тачат една тяхна марка -Zwitsal + Судокрем за дупето.
За жълтеницата- май не всички пожълтяват. Моята дъщеря беше червена като домат.  Crazy Жълтеница не кара, билирубина и беше в норма. Не знам дали има отношение това, че веднага ми я дадоха да я кърмя и пръвия ден от живота си прекара на цицата ми.
Алисса, да нямаш спукани капиляри?

# 104
Опа...

На мен вчера ми дадоха обменната карта и направлението за хоспитализация.

Обменната карка е това чудо, в която ти вписват всички изследвания и резултати, по време на следенето на бременността от ЖК.

Алиса, аз записах в 12-та при д-р Ангелов. Отидох и който там беше на смяна с най-малък митинг пред вратата, влязох и така... Никак не ми се чакаше.

Гърдите ги мажа с крем за бременни, но нищо друго не правя, нали това триене с кърпа не е хубаво.

Контракции нямам никакви... Предполагам е нормално.

Яничка   bouquet Hug

Стеле...  newsm08 Бебо си знае работата!  Hug

А дали нося ниско или високо.. Знам ли... Виждам само един огромен корем и не знам нисък или висок е...

Общи условия

Активация на акаунт