Време до НОЕМВРИ не остана, скоро аз ще бъда мама - 45

• 26 669
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Честито бебче на мама Изабела! да е жива и здрава малката Константина,да слуша и да папка по много.Бързо възстановяване на мама.

Аз цяла нощ се чудих пак дали няма да раждам,започнаха пак едни неопределени болки и контракции,ту силни,ту слаби.Въртях се,мотах се,накрая в 4 часа станах да се къпя,да съм готова Grinning.Само стреснах мъжа ми и накрая нищо,успокоиха се нещата.Но днес ми е супер заспало,криво,глезените и лицето са ми подпухнали Cry

Арпи и Кло мерси за кафето и секси закуската.
Портокалчо, моите съболезнования! Опитай се да се разсееш с нещо приятно.

Тоновете в момента са по-важни от ехографа за състоянието на бебето.И аз утре ще ида на запис.

Дианка,стискаме плаци за утре,дано всичко мине много леко и бързо.

Слънчев ден от мен,тук времето е хубаво за разходки. Hug

# 76
Честито на всички мами!!! Много да ви радват малките бебоци!

И добре че има такива новини, защото от снощи съм болна. Само се надявам да е настинка, а не някой вирус.
Вчера бях при доки да видим бебка. Почти 2,500 тежи и всичко е нормално. Питах го да ходя ли на запис на тонове, а той ми каза че не е нужно при условие, че всичко е наред. И като си затръгвах от кабинета ме заваля един дъжд...  ooooh! нямаше дори и таксита и се прибрах цялата мокра. И ето го днешния резултат - запушен нос и адски болки в гърлото.
Чудя се, мога ли да пия нещо за това гърло сега или поне да смуча някакви хапове?! newsm78 Пих парацетамол, но той е за температура, а аз нямам... поне засега  Confused

И въпреки лошото време ви желая един много усмихнат ден, и чакаме още хубави новини!  Hug

# 77
Здравейте!Темата е започнала страхотно.Много пишете  не успях да изчета предната тема.

ЧЕСТИТО НА ЕЛИСТ, НАНА, ЛАРИ И ИЗАБЕЛА!!!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ БЕБЕЧЕТА!!!

Благодаря на НЕЯ за темата.
 ПОРТОКАЛЧО  baby_neutral
 ДИАНКА стискам палци за утре!
 КЛО и МАМА АЖ, мерси за кафето и закуската.
 КЛО честито! Пожелавам на те и твоят съпруг дълги години любов и щастие!  
 Приятен ден на всички

# 78
Честита дъщеричка на мама izabela®!
Диана, стискам палци за утре!
Стрии имам малко само по долната част на гърдите. Мазах се с Мустела първите месеци усилено, но от 5 месец от дъжд на вятър (забравям да се мажа, пък и малко ме мързи Embarassed).
На мен май ми се смъкна корема надолу преди 2 дни, но не съм сигурна. Чудих се не е ли още рано? newsm78 Аз съм все още в 8 месец.

# 79
Честито на мама Изабела !!! Да е живо и здраво мъничето .Много да слуша мама и татко   bouquet
Да се отчета от вчера-бебка е наддала доста/ поне за мен и моето телосложение/ 3200-3300,ако изкарам до петък ще трябва да ходя в болницата вече за тонове и от това зависи дали ще чакам термина на 27.
За стриите -за сега по корема нямам/но това не е гаранция,за съжаление/,малко по бедрата и дупето.Мажа се със зехтин и Avon.Дано не ми излязат още  Tired

# 80
[size=14pt]Честита дъщеричка на мама Изабела, да са живи и здрави!  :bouquet[/size]:
 Диана, стискаме палци и чакаме хубави новини newsm10
 Портокалчо, моите съболезнования Hug , старай се да мислиш за това, което те очаква.
 За стриите - въпреки 20-те кг, които качих скорострелно (15 кг до края на 5-ия месец), все още я нямам тази екстра, амам ме "успокоиха", че не е късно да се сдобия, ако не до раждането, то в първите месеци след него Rolling Eyes ще видим. Ама съм чувала, че при бременните над 30 г. по-малко се получавали, а аз съм в тази категория Grinning
 За протокола - мажех се първите месеци с Джонсън олио, юни-септември с нищо, че беше много горещо тука и нищо не понасях, освен потта, която те залива ежечасно ooooh! и от около месец се мажа с крем за тяло Dove, колкото да не е без хич.
 Mag_a;isa, пий чайчета с мед повечко, панадол също, въпреки, че нямаш температура, аз изкарах 1 такава настинка скоро и това ми помогна безотказно за 2 дни да се пооправя.

# 81
  Леле,колко много бебчовци има вече newsm44 Честито на мамите-да са им живи и здрави!!!
 Ние тези дни не се спряхме-ходихме да пазаруваме за бебка,че нали нищо не бяхме взимали още,та вече и аз мога да се пахваля,че си имаме всичко.Само количката решихме да бъде по-натам и за столчето за кола достка се чудихме и не взехме накрая,ама ще видим после.
  За стриите- аз съм се нацепила страшнооооооо многооооооо #Crazy,въпреки че още от самото начало започнах да се мажа-първо с Мустела,после с Чико,с олиото на Юсерин,но....резултат нямаше и вече съм убедена,че си е просто до кожа.
Портокалчо моите съболезнования.Аз преди 2 месеца загубих леля си и ми беше ужасно тежко,но зарад бебчетата ни трябва да продължим напред.Бъди силна!!!
  Дианка имаш и моите стиснати палчета за утре Hug Hug Hug
  А сега едно въпросче колко често усещате бебоците си в тези седмици,че аз от няколко дни много рядко го усещам newsm78 Даже снощи доста си побутах корема,за да мръдне,че целия ден не го бях чувствала да шава и си изкарах акъла.Да звъня ли на доки да питам или е нормално накрая да е толкова кротичко Rolling Eyes

# 82
  • София, жк. Борово
Mag_a;isa, и мен от вчера ме мъчи настинка и ужасна кашлица - пия сироп Тусавит, пръскам си в гърлото Биопарокс (обаче след тел. консултация с доки), смуча Ефизол и Прополки, пия чайове, ям мед и от време на време правя инхалации с лайка, сода и капки прополис.

# 83
Здравейте,

Честити бебчета на новите мами!!! Да са ви живи и здрави рожбите!!!  newsm51 smile3525 newsm51

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ  Hug
Ние сме добре и от четвъртък сме си в къщи. Все още ни е трудно да се нагодим с яденето. Кристияна изкара лека жълтеница и се наложи да я пекат малко на лампа, но сега е добре и си хапва. Емил ми е малко проблемен с кърменето, но с повече упоритост ще го преодолеем.

# 84
 Здравей ЯНИЧКА, радвам се, ти и малките бебчовци сте добре. 

# 85
  • Варна
Изабела, честита ти принцеса   bouquet Да ти е жива и здрава и много да ви слушка  Heart Eyes
Портокалчо, съжалявам  Cry
Васи, сигурно ти си качила информацията за Изабела на първа страничка, благодаря за което  Hug
Тая секси закуска, ех да ми падне тоя готвач, ама след като родя, че сега не съм много активна  hahaha Нищо, поне да изплакнем очите  Joy Искам утре пааааааак  Mr. Green
Да ви се оплача. Тази сутрин бях на преглед. Бебка е 3700  #Crazy Лекарката не можа да повярва. Много голямо това бебе. А и хич не се приготвя да излиза. И това което най ме притеснява, че понеже ще е много голямо може да се наложи секцио, а пък аз хич не исках  Sad Единственият ми шанс е бебка да излезе по рано. Сега обмислям едни секс маратони, да видим дали ще има резултат  Crazy Само да приключа с приготвянето на багажа за болницата и му се нахвърлям на моя  Twisted Evil

# 86
Яничка - радвам се че се включваш - ще си нагодите ритъма с бебоците. Предполагам е въпрос на време и наистина на упоритост.  Hug
МОМИЧЕТА - защо никой не казва, че мануалният преглед за разкритие на шийката е толкова болезнен - свитки ми излязоха днес - оказа се, че вече имам 1см. , главата на беба е плътно опряна в шийката.......май се подогтвяме вече  Shocked
Пак ми взеха секрет за микробиология - за последно, че ми втръсна от тези хиляди изследвания.

За лекцията в ЦУМ в Петък, няма да идвам, така че някой може да се яви вместо мен. Реших, че не искам да слушам за раждането - доверявам се на лекарката ми, че ще ми казва кога какво да правя, така или иначе всичко прочетено ще ми изфиряса от главата точно тогава.

Почивайте момичета и се наслаждавайте на показалото се слънчице  Hug

# 87
 стейси явно не съм обяснила за контракциите както трябва,затова ще ви напиша схемата,която ни дадоха на училището:

начало на контракцията                       продължителност
            10.00ч.                                                   1мин./почивка-18м./
            10.20ч.                                                   2мин.
т.е.следи се 1 колонка и това е интервала между контракциите.Ти засичаш примерно 1 мин. и почиваш до следващата ,записваш началото и,продължителността/прим.2 мин./ и пак почиваш
  В началото на раждането контракциите са през 35-45мин. и продължават около 15-20секунди.  
  Раждането започва,когато контракциите станат  2-3 за 10 минути-по-продължителни и по-болезнени.
  В края,преди изгонването са през 2-3 минути с продължителност 1 минута.
 Двата определящи фактора  за тръгване за родилното са:
     1.Изтичане на водите
     2.Регулярни контракции през 10-15мин. за първо раждане и 15-20мин. за второ и всяко следващо.

Деситка,нали все ни се кара че не споделяме лекциите-аз май ви я разказах тази.
Момичета,това съм си записала аз-дано ви е полезно!

# 88
  • Пловдив
Здравейте и на мен ми е драго да виждам майките, които са вече родили и които споделят с нас  Hug

Светланка - според мен движенията действително са по - различни, но все пак ги има. Ако те притеснява иди на лекар по - добре.

Портокалчо - моите съболезнования. Трябва да си силна.

# 89
Честито мама izabela®! Успех на всички, които има предстои раждане тази седмица  Hug

Мария, зависи кой как те преглежда  Crazy
Хей и Яничка са си у дома  Hug

Общи условия

Активация на акаунт