Време до НОЕМВРИ не остана, скоро аз ще бъда мама - 45

• 26 779
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Честита дъщеричка на Диди! Жива, здрава и много послушна! А мама бързо да се възстановява и да се прибират у дома!

Спинки, малчовците са големи сладури  Hug

А относно пазенето от болести... все още не съм станала майка и вероятно ще променя мнението си, но мисля в никакъв случай да не изнежвам бебата. Естествено, че няма да я навирам във всеки болен само и само да изгражда имунитет, но според мен трябва да премине през всичко.

# 241

А относно пазенето от болести... все още не съм станала майка и вероятно ще променя мнението си, но мисля в никакъв случай да не изнежвам бебата. Естествено, че няма да я навирам във всеки болен само и само да изгражда имунитет, но според мен трябва да премине през всичко.

И аз съм на това мнение, пък ще видим...  Не мога да спра таткото да ходи на работа, пък и живеем в гарсониера, няма друга стая, където да го командировам да спи...

Спинки, страхотни са малките... Така им се радвах!   bouquet

# 242
  • гр.Добрич
Момичета, благодаря за милите думи, за моите момчета.

Анитка, въобще не се коси, че в Търново няма такива превръзки. Аз този път си купих 1 пакет, а ползвах само 2. Не ми тече така обилно, а те са дебели и неудобни. Сега даже карам с Алуейс. Ако държиш на ония токмаци, да ти пратя моите, че ги подхвърлям из къщи.

Катерина26, не знам дали ще има разбити сърца, но моето вече се разби. Такива колики ни мъчат вече, а още и месец нямаме.

За вирусите и аз се страхувам много. Сега давам на баткото Есберитокс уж за бил за имунната система. Дано да изкараме зимата леко, защото не мога да си представя как ще затворя детето в другата стая.

# 243
Мопси, снимките са от началото на септември. Де да можех и сега така да се изпраскам по бански на морето ...  Sunglasses

Момичета, относно имунитета на останалите членове на фамилията - съгласна съм напълно с Антония и Стейси! Но може и да пробвате с Респивакс. Напълно безвреден, пие се по схема, която ще ви обясни фармацефтът или личният лекар и е добър. Пробвайте, ако искате ...  Peace

# 244
Спинки,ма много хубави бебеца беее...да са ви живи и здрави,а най-ве4е и ти,4е какво те 4ака с толкоз мъже вкъщи Crazy Joy
Особено на последната снимка дето спинкат двамата са много мили4ки,ама гледам доста си ги завила,аз мислех 4е едно одеялце е достатъ4но,а сега по4вам да се колебая.Обли4ането,дрешките и завивките са ми най-голям проблем,незнам как и колко да го обли4ам и завивам моя бъдещ мишок newsm78

# 245
  • София
Супер....още нови бебета...честити дами на радост и диана. Да са им живи и здрави и много щастливи.

Аз имам едно въпросче и то мисля, че трябва да го насоча към Василена  Simple Smile. Ще поръчвам  на една приятелка да ми купи от чужбина капки Инфакол /имам спомен, че Василена ги е ползвала/, обаче се чудя колко опаковки ще ми трябват евентуално  newsm78. Чувала съм, че момичетата имат по-малко колики, но не мога да гадая, а предпочитам да имам резерва...Благодаря предварително

# 246
ЧЕСТИТИ ДЪЩЕРИЧКИ НА РАДОСТ И ДИАНКА!!!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧОВЦИТЕ И БЪРЗО ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА МАМИТЕ!!!

Спинки ех,че сладки тези дребосъци-да са живи и здрави!

# 247
ДИДИ - Най-сетне дочакахме новината. Да ти е живо и здраво малкото цвете и да е така лъчезарно като теб Hug

МАМИ - да ви се накарам....защо не сте на слънце днес ами висите пред компютрите. Аз направо се разбих от ходене, поседнах на едно кафенце със сандвич на слънце, почетох списание......еееех последни откраднати мигове само за мен.
На мен пък започна да ми пада тапата. От обяд се точи по малко, а майка ми като ме видя днес ми каза, че от вчера ми се е смъкнал корема. Това с тапата може да е от вчерашния преглед  newsm78 примерно...ако не ще се чуе тия дни  каква е работата Mr. Green

Писихриси - правилно си ме разбрала за зърната, като люспички-даже като парченца кожа са тези работи, но както каза Васи бебо ще си ги изяжда май  Laughing
Колкото до вирусите, мойто мъж верно ще го натисна да си направи една профилактика с Респивакс и много строга хигиена при прибиране в къщи - а ако е болен с маска на лицето - това е положението, като работи и се среща с много хора всеки ден ще трябва да се жертва дори със спане на дивана  Crazy

# 248
Ленка, и аз като теб не искам секцио, мила, ама нали бебчето трябва да излезе по възможно най-безопасния за него и теб начин. Ей с такива мисли се успокоявам последните дни  Hug
Радвам се, че и Миа се драсва по някой ред от време на време  Heart Eyes
За повиването - и в Англия се връща на мода  Laughing Но не стегнато! Както Мопси е описала, при някои бебета помага за коликите. Продават специални пелени за това и мисля да взема една, ако ще се успокоява бебчето.
Кики, свеки не е решила още кога ще идва  Tired Ще гостуват за точно 5 дни с пътуването, така че не се надявам на помощ (макар че 1 път да разходи и нахрани бебето все ще е нещо  Wink), ама поне да не ни карат да резервираме хотелски стаи като луди  Crazy А ти на твоята как й забрави рождения ден, сега голям реванш ще пада  Laughing
За пазенето от болести - ясно ми е, че няма да мога да опазя бебето от всичко, но поне ще се постарая  Mr. Green А и това изграждане на имунната система като боледува от настинки и вируси, никога не съм го разбирала  Thinking Все пак не е като да хванеш шарка и да знаеш, че повече няма да се заразиш...

# 249
Zlitova, не съм имала предвид, че бебето трябва да боледува  Laughing Просто мисля, че прекалената стерилност също не е вариант.
Имам позната, чийто съпруг често гледаше детето само през прозореца на вратата на детската стая. И когато му се изнежи така имунната система, при най-малкия ветрец навън и т.н. детето се разболява /точно защото не е научена как да се бори с вирусите/.
Тава си е мое мнение и не ангажирам никого с него. И пак казвам - напълно е възможно, когато гушна бебка, на мига да започна да мисля по друг начин...

# 250
  • Варна
Честити бебчета на мама Радост и мама Диана   bouquet
Ех че много бебки станаха  Mr. Green И аз вече нямам търпение.
Вес - за капките Инфакол, /нищо че мен никой не ме пита, аз да си кажа Mr. Green/ аз си ги поръчах от този сайт http://infacol-bg.com/. Поръчах ги в петък и днес по обяд пристигнаха. Малко по-скъпичко излиза отколкото ако си ги купиш от Англия, но идеята ми е че можеш на приятелката ти да й поръчаш 1 шишенце, а пък ако ти потрябват още можеш да си ги поръчаш вече и в България.
За секциото - и аз много исках да родя естествено, но ако бебето не излезе скоро ще стане доста голямо и искам не искам ще ме режат. Вчера доста ме беше хванало и мен шубето от това, ама ще го преживея, какво да се прави. Важното е бебка да е добре.

# 251
Честити рожби на мама Диди и мама Радост. Много да ви радват малките принцеси.

# 252
За болестите - бебетата се раждат с имунитет, придобит от майката по време на бременността. Освен това кърмачетата получават антитела срещу болестите, с които се сблъсква майката. Т.е. в грипния сезон ако майката хване грип и кърми, се очаква бебето да го изкара леко.
А за пазенето - ако имаш едно дете - става, обаче ако са 2 или повече, няма как голямото да не мъкне постоянно всякакви вируси от учлище или градина, даже самото то да не еболно, може да е преносител Tired
И аз не смятам, че колкото повече боледува едно дете, толкова повече му укрепва имунната система - точно обратното, всяка болест срива имунитета и е чудесна предпоставка следващият вирус да го хване и да го повали по-тежко и така докато накрая се стигне до нещо хронично ако постоянно това дете е в контакт с болни. Особено пък деца в детско-градинска възраст изобщо не смятам да припарват до бебето, защото са най-болнави и преносители на всякакви вируси, бактерии и шарки, прихванати от градината.
sunflower-mv,
защо твърдиш, че респивакса е напълно безвреден? Чела съм листовката и това е перорална ваксина срещу няколко щама бактерии, няма как да знаеш че е напълно безопасна за здравето. Лично аз съм твърдо против да се приемат всякакви имуномодулатори.

# 253
Стейси  Hug съгласна съм за изнежването! Аз съм за каляването на децата, но просто бих избягвала контакти с кашлящи и кихащи, публичен транспорт в пикови часове и т.н. А ако таткото се разболее, доколкото се знам, сигурно ще му надяна медицинската маска  Laughing Не твърдя, че съм права, просто така усещам нещата  Heart Eyes
Янечек,  Peace

# 254
Честито на мама Радост и на мама Диана, много да ги радват малките принцески!
Спинки, много се зарадвах на малките ти сладурковци-да са ти живи и здрави!
Относно раждането, аз имам две опции-Майчин дом и Тина Киркова, като последната ни е по-близко, а в Майчин дом ще имам евентуално акушерка, май до ден - два ще трябва да решиме. Бях се насочила към Окръжна, ама там всеки момент ще започнат ремонт  Sad
Миа, включвай се по-честичко, че ни липсваш!

Общи условия

Активация на акаунт