цистит

• 46 139
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
                              Някой пробвал ли е сушени червени боровинки + пиене на много вода за няколко дни? След 5-6 месеца антибиотици, съчетани с чайове и други разни таблетки, които ми помагаха само временно открих че при мен това дава фантастични резултати. Симптомите ми стигнаха последователно до болки, пишкане кръв, непишкане по 4-5 дни, вдигане на висока температура. Боровинките си купувам от 'БИЛЛА' и '345'.

# 16
                              Някой пробвал ли е сушени червени боровинки + пиене на много вода за няколко дни? След 5-6 месеца антибиотици, съчетани с чайове и други разни таблетки, които ми помагаха само временно открих че при мен това дава фантастични резултати. Симптомите ми стигнаха последователно до болки, пишкане кръв, непишкане по 4-5 дни, вдигане на висока температура. Боровинките си купувам от 'БИЛЛА' и '345'.

Архентина, как се казва този продукт? Каква му е цената? По каква схема го премаш? Благодаря ти!

# 17
Архентина, как се казва този продукт? Каква му е цената? По каква схема го премаш? Благодаря ти!
                            Ами намира се при плодовете зеленчуците, и по-точно при сушените плодове. Сушени червени боровинки. Малко по-кисели от на стафиди на вкус (а и са почти до тях на щанда принципно), но не в пакетче, а в прозрачна пластмасова кутийка. 2.50 за 100 грама, нещо такова. Представлява сушен плод, нарязан. Няма схема, хапвам си като ме боли, а и без да ме боли защото е вкусно. Като имам болки хапвам повечко и пия повече вода, за да увелича ефекта. Надявам се и при вас да помага.

# 18
ванина 87, как си ? Успя ли да се пребориш с гадния цистит... #Cussing out
От месец септември започнах да приемам Уростим , но въпреки това от днес съм със страшни болки - не издържам  Cryт.е. отново с цистит  #CrazyМисля , че се дължи на това , че преди два дни усетих , че краката ми изстинаха , защото бях с платненки - такава ми е работата , че трябва постоянно да съм със спортен екип и спортни обувки  ThinkingМислех да си взема от Монурала едно прахче да изпия тази вечер , това е АБ , но аптекарката ми предложи друго лечение с Нитроксолин , понеже и тя често страдала от цистит и не може постоянно да пие АБ и успешно се лекувала с този медикамент Confused Взех и го започнах през 8 ч. по 1 капсула , та ще видим ще помогне ли ... newsm78 Дори на листовката пише , че може и профилактично да се взема по два пъти на ден , или по 1 капсула на ден  Rolling EyesМоля се да ми помогне , за да не пия постоянно АБ. Ако някой е имал подобрение от Нитроксолина , моля да сподели   bouquet

В момента лекувам гадния цистит с Нитроксолин/от Ципрофлоксацин имам алергия/3по1 таблетка.
Искам да Ви попитам с какво продължавате после за профилактика и колко време горе-долу./чай билки/? newsm78

# 19
Мисля и аз да си кажа мнението по въпроса, въпреки че не съм боледувал никога от цистит.

Женската уретра, има 3 важни характеристики - къса, широка, права (за разлика от мъжката - дълга, тясна и крива:)!
Уретрата, влагалището и ануса са в непосредствена близост, а както знаете последните 2 в никакъв случай не са стерилни, особено при по-ниска лична хигиена. Най-честата причина за цистита е проникване на батерии от там, през уретрата в п. мехур. За това почти няма жена, която поне ваднъж да не е прекарвала цистит и за това най-честия причинители са Escherihia Coli (E. Coli) и Enterococcus Faecalis, който са сапрофитни микрорганизми, харектерни за храносмилатерната система и ректума. По принцип урината, излизайки от мехура, чисто механично го изчиства от повечето попаднали в него бактерии, както и защитните имунни сили на стената на мехура в повечето случаи не позволяват да се развие цистит.
Състояния, които водят до общ спад на имунитета, като настинка, грип, месечен цикъл, благоприятстват развитието на цистита.
При секс, уретрата се разширява и позволява по-лесно навлизане на голямо количество бактерии в мехура, особено ако е "по-страстен" или нестандартен, или при ниска хигиена при партньорите, особено около и по време на цикъл.
Обикновено при започване на адекватна терапия, симптомите отзвучават много обързо, понякога за 3-4 часа, като след 1-2 дни изчезват напълно. И точно тук, много жени правят голямата грешка да спрат да пият антибиотика, което според мен е по-лошо, отколкото да го пият по-дълго. Първо, по този начин цистита остава недоизлекуван, бактериите са там, но в много по-малко количество, недостатъчно за да се развие заболяването. Но при следващия спад на имунитета или при следващия по-бурен секс, цистита се завръща. Второ, както сигурно знаете, бактериите имат лошата способност, да се създават защитни сили към даден антибиотик, след първата среща с него. И тук, повечето жени правят втората основна грешка, започват самолечение като пият същия антибиотик, с идеята, че щом предния път е помогнал, ще помогне и сега. Понякога върши работа, но понякога не. И пак като отминат симптомите, пак спират лечението и т.н. А бактериите са си там, въпросния антибиотик не ги избива "до крак", защото или не му стига времето да го направи, или просто не им "действа" напълно, и на всеки 2 -3 месеца - цистит.

Позволете ми да ви предложа следната "стратегия" или препоръка:
-Спазвайте добра лична хигиена, особено по време на цикъл и преди секс.
-При появяване на симптомите, първо си пуснете една стерилна урина за микробиология и антибиограма, и после започнет лечението, защото много често резултата е че започнатия емпирично антибиотик, не деиства на въпросния причинител. Но тагава поне знаем с какъв да го заместим!
-Не прекъсвайте курса на лечение по средата - обикновено повече си вредите отколкото да си помагате, с идеята че антибиотиците вредят на цялото тяло.
-Пийте колкото се може повече течности, защото урината механично изчиства мехура.
-Внимавайте да не се излагате на простуда особено по време на цикъл.

Та това са нещата който исках да споделя с вас. Може да не съм ви казал нищо ново, но мисля че ако спазвате съветите ми нищо няма да загубите.

Успех!

Само да допълня, че другият начин да се заболее от цистит е ако има заседнали камъни по уретрите, както стана при мен. Урологът ми каза, че понеже урината не се оттича както трябва, затова се задържа в бъбреците, а когато се задържа, се образуват много бактерии, които причиняват възпалението.
Това вероятно е много по-рядка причина за заболяването.

# 20

Ами намира се при плодовете зеленчуците, и по-точно при сушените плодове. Сушени червени боровинки. Малко по-кисели от на стафиди на вкус (а и са почти до тях на щанда принципно), но не в пакетче, а в прозрачна пластмасова кутийка. 2.50 за 100 грама, нещо такова. Представлява сушен плод, нарязан. Няма схема, хапвам си като ме боли, а и без да ме боли защото е вкусно. Като имам болки хапвам повечко и пия повече вода, за да увелича ефекта. Надявам се и при вас да помага.
Искаш да кажеш, че само от яденето на боровинките ти минава?! Трябва и аз да пробвам! А по колко ядеш на ден?

# 21
Искаш да кажеш, че само от яденето на боровинките ти минава?! Трябва и аз да пробвам! А по колко ядеш на ден?
                               Ами поне опитай - повече от 5 лв (2 кутийки примерно) няма да загубиш, пък и са приятни на вкус. Тежките стадии ги изкарах на антибиотици, но ми мина когато проядох боровинките. А може и просто да е било съвпадение във времето. Сега като усетя първи симптоми си взимам по 1 кутийка, зобя си пред компютъра (не се смейте, вчера ги ядох с масло) и не ми се получава. Но пак не мога да гарантирам дали би се развило нещо ако не хапвах. Лични са ми наблюденията, че с тях се чувствам ок. А и има логика, след като повечето таблетки съдържат червена боровинка, или маноза. Но препоръчвам да опитате. (Дано не звучи като реклама.)

# 22
Аз съм с цистит от първи клас, а сега съм на 29г.-сметката е 22 г. с мъки!!! Sad Като малка се лекувах с един камък плосък или плочка, която слагах на котлона и после увивах в хавлия и на корема ниско долу..., от десетина години като ме хване си купувам Нелидикс и мечо грозде и така я карам...но сега от около 3 седмици съм с постоянен цистит.Първите 5 дена беше ужасно ,след това е на моменти , ето сега пак имам усещане за малка нужда и леко ми припарва...писна ми вече  Close

# 23
От месец септември започнах да приемам Уростим , но въпреки това от днес съм със страшни болки - не издържам  Cryт.е. отново с цистит  #CrazyМисля , че се дължи на това , че преди два дни усетих , че краката ми изстинаха , защото бях с платненки - такава ми е работата , че трябва постоянно да съм със спортен екип и спортни обувки  ThinkingМислех да си взема от Монурала едно прахче да изпия тази вечер , това е АБ , но аптекарката ми предложи друго лечение с Нитроксолин , понеже и тя често страдала от цистит и не може постоянно да пие АБ и успешно се лекувала с този медикамент Confused Взех и го започнах през 8 ч. по 1 капсула , та ще видим ще помогне ли ... newsm78 Дори на листовката пише , че може и профилактично да се взема по два пъти на ден , или по 1 капсула на ден  Rolling EyesМоля се да ми помогне , за да не пия постоянно АБ. Ако някой е имал подобрение от Нитроксолина , моля да сподели   bouquet

В момента лекувам гадния цистит с Нитроксолин/от Ципрофлоксацин имам алергия/3по1 таблетка.
Искам да Ви попитам с какво продължавате после за профилактика и колко време горе-долу./чай билки/? newsm78
Честно казано при мен няма много добър ефект този препарат... Sad За профилактика ми казаха , да намаля табл.  на 2х1 на ден ... newsm78
При теб има ли ефект ???

# 24
От месец септември започнах да приемам Уростим , но въпреки това от днес съм със страшни болки - не издържам  Cryт.е. отново с цистит  #CrazyМисля , че се дължи на това , че преди два дни усетих , че краката ми изстинаха , защото бях с платненки - такава ми е работата , че трябва постоянно да съм със спортен екип и спортни обувки  ThinkingМислех да си взема от Монурала едно прахче да изпия тази вечер , това е АБ , но аптекарката ми предложи друго лечение с Нитроксолин , понеже и тя често страдала от цистит и не може постоянно да пие АБ и успешно се лекувала с този медикамент Confused Взех и го започнах през 8 ч. по 1 капсула , та ще видим ще помогне ли ... newsm78 Дори на листовката пише , че може и профилактично да се взема по два пъти на ден , или по 1 капсула на ден  Rolling EyesМоля се да ми помогне , за да не пия постоянно АБ. Ако някой е имал подобрение от Нитроксолина , моля да сподели   bouquet
[/quote

Честно казано при мен няма много добър ефект този препарат... Sad За профилактика ми казаха , да намаля табл.  на 2х1 на ден ... newsm78
При теб има ли ефект ???

Имам леко подобрение, но не смятам,че ме лекува напълно. Пишкам без проблем, но си усещам дискомфорта отдолу.
Изписани са ми за 10дни,за това питам след това с какво да продължа,защото ако не е излекуван/цистита/ще ме почне отначало. newsm78
Ти с какво продължи???

п.п. не се справих с цитата,но ще ме разбереш, извинете ме

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 11:53 от djona

# 25
От месец септември започнах да приемам Уростим , но въпреки това от днес съм със страшни болки - не издържам  Cryт.е. отново с цистит  #CrazyМисля , че се дължи на това , че преди два дни усетих , че краката ми изстинаха , защото бях с платненки - такава ми е работата , че трябва постоянно да съм със спортен екип и спортни обувки  ThinkingМислех да си взема от Монурала едно прахче да изпия тази вечер , това е АБ , но аптекарката ми предложи друго лечение с Нитроксолин , понеже и тя често страдала от цистит и не може постоянно да пие АБ и успешно се лекувала с този медикамент Confused Взех и го започнах през 8 ч. по 1 капсула , та ще видим ще помогне ли ... newsm78 Дори на листовката пише , че може и профилактично да се взема по два пъти на ден , или по 1 капсула на ден  Rolling EyesМоля се да ми помогне , за да не пия постоянно АБ. Ако някой е имал подобрение от Нитроксолина , моля да сподели   bouquet
[/quote

Честно казано при мен няма много добър ефект този препарат... Sad За профилактика ми казаха , да намаля табл.  на 2х1 на ден ... newsm78
При теб има ли ефект ???

Имам леко подобрение, но не смятам,че ме лекува напълно. Пишкам без проблем, но си усещам дискомфорта отдолу.
Изписани са ми за 10дни,за това питам след това с какво да продължа,защото ако не е излекуван/цистита/ще ме почне отначало. newsm78
Ти с какво продължи???

п.п. не се справих с цитата,но ще ме разбереш, извинете ме
Казаха ми да продължа с него , но да го намаля на 2х1табл. ... Вземам и Уростим - много е добър  Hug

# 26
Днес ми излезе стерилната урина и се оказа , че имам бактерия - Klebsiella pneumoniae... #Cussing out Чувствителна само на Гентамицин  ooooh! Възможно ли е от това да съм поддържала 3 месеца температура 37 , 37.4... newsm78
Надявам се с това всичко да приключи , но едва ли ... Sad

# 27
Аз от миналата сряда съм с цистит, първите 2 дена бяха ужасни - парене, болки, кървене...ужас. Веднага започнах ципрофлоксацин + неоренал, топли душове и завиване. Кървенето и честото припишкаване спряха, но усещането за дискомфорт и постоянното парене си останаха. От зор мъжа ми отиде в неделя до Метро та ми взе електрическо одеало. Но не би - гадното усещане си остана. Утре имам час при д-р Власова /преди това изчетох всички мнения за добри гинеколози, но тя ми е най-близо до нас/ и се надявам най-сетне да се оправя, че не издържам вече.

# 28
Аз от миналата сряда съм с цистит, първите 2 дена бяха ужасни - парене, болки, кървене...ужас. Веднага започнах ципрофлоксацин + неоренал, топли душове и завиване. Кървенето и честото припишкаване спряха, но усещането за дискомфорт и постоянното парене си останаха. От зор мъжа ми отиде в неделя до Метро та ми взе електрическо одеало. Но не би - гадното усещане си остана. Утре имам час при д-р Власова /преди това изчетох всички мнения за добри гинеколози, но тя ми е най-близо до нас/ и се надявам най-сетне да се оправя, че не издържам вече.
Пусни си стерилна урина , защото ако излезе бактерия , която е резистентна към Ципрофлоксацина - няма как да ти мине болката и паренето  Thinking

# 29
Аз за две седмици две стерилни урини в различни лаборатории дадох.

Резултат отр. нямам бактерий. На ехографа показва лек цистит.
Дадох и вагинален секрет/посявка/ и там отр. нямам изолирани бактерий.

От какво може да се получи този гаден цистит???
Не мисля, че е настинка пазя се, знам ли вече.

Пия си Нитроксолина вече 7-8 дни вече пишкам, но паренето и дикомфорта си остава.

Какво да правя??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт