Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гиур?
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Какво е ICQ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гиур?
Гиурът е процесът на присъединяване към еврейската общност. Това е доброволно действие, което включва изучаване на еврейската религия и култура, последвано от обрязване и кръщение. След този процес индивидът става част от еврейската общност и придобива всички права и задължения на еврейски гражданин.
-
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Парашат а Шавуа е седмичната част от Тората, която се изучава в еврейската религия. Това е част от петте книги на Мойсей, съдържащи основните религиозни текстове на юдаизма. Всяка седмица се изучава определена част от Тората, като целта е да се прочете цялата Тора през годината. Параша е разказ или случка, като откъс от книга, докато парашат а-шавуа представлява откъс от Библията (Тора), който се чете през дадената седмица по време на шабат.
-
Какво е ICQ?
-
Какво е QIP?
-
Какво представляват мултисъобщенията в ICQ?

Прави ми впечатление, че на са в снимка.бг, но не са и точно във ФБ 

)
) на български ... Съседите имат такова дръвче отсреща в градината :
Съседката отсреща има и като отвори прозореца се веят клонки на дръвче
Странна работа ... Иначе е хубаво, но веднъж гледам мъж й се покачил на един стл и реже та реже ...офънза дрвото ...Останаха само голи клони - болно било, н'ам си к'во ... Не е за мене - аз ни моя мъж ще накарам дърво да реже , нито пък азИ ще се емна. Иначе има навън много , ама незнам дали да се опитам да издокарам някой буркан сладко. Правили ли сте ? 

Имам си и подарък:Ракийцааааааааааааааааа даже си пийнах вече
свеки яде само корите , а вътрешността хвърля. Правила е сладко. Тя и от портокали прави сладко , хубаво става.
на печелившите - честита зима!