Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гиур?
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Какво е ICQ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гиур?
Гиурът е процесът на присъединяване към еврейската общност. Това е доброволно действие, което включва изучаване на еврейската религия и култура, последвано от обрязване и кръщение. След този процес индивидът става част от еврейската общност и придобива всички права и задължения на еврейски гражданин.
-
Какво представлява седмичната порция от Тора (параша) в еврейската религия и каква е връзката й с парашат а-шавуа?
Парашат а Шавуа е седмичната част от Тората, която се изучава в еврейската религия. Това е част от петте книги на Мойсей, съдържащи основните религиозни текстове на юдаизма. Всяка седмица се изучава определена част от Тората, като целта е да се прочете цялата Тора през годината. Параша е разказ или случка, като откъс от книга, докато парашат а-шавуа представлява откъс от Библията (Тора), който се чете през дадената седмица по време на шабат.
-
Какво е ICQ?
-
Какво е QIP?
-
Какво представляват мултисъобщенията в ICQ?
Няма хумус , няма сахлаб , няма шауарма .... нищо ! Веднага посочи едно ядене дето се яде от тукашните като хората и ти да го тачиш ! Няма да се цепиш! 
Дай тоя линк от готварския да видим тоз сахлебов дъвков сладолед . Интересно ми стана.Иначе видеото - пинизи големи ! 

и Мади разбира се 
Сахлеб съм пила само веднъж и ми хареса, незнаех, че се продава така в пакети...Трябва да се сдобия с пакет за вкъщи