*Израел-47*

• 39 170
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Мента, мене кой да ме пита сутрин ...И аз искам поне един ден да спя до 9 ...Това е мноооого късно  Mr. Green И ти скоро ще видиш как  малките  бръмбари правят режим на големите .К'ви са тия неща - кога искала съм да ям или да спя , или да се разходя някъде си по някое си време .Има тука ред  , има контрол - има даже  вечерен час  Joy  Да са живи и здрави само!  Heart Eyes Grinning  Меджи микса го ползва мъж ми за фалафел най-вече. На хумус = к'во да кажа ....  купуваме готов , има -няма 10 шекела - 15  айде . Разни видове - с кедрови ядки (цнобар), масабаха , лют , не лют, със зехтин , с  червен пипер , н'ам си к'ъв ...  Whistling Не правим сами. То момчето ти се е вълнувало да направи - повече за мерак. Знае ли човек пък - може да му се ослади ...А тая машина за монети ... Какво слагаш вътре ? Шоколад ли , какво ? Интересна работа , не се рових да разгледам сайта много подробно.

Аз пък бях в  ACE и после в Хоум сентър . В Ейс  харесах килим - от 1400 шекела намалени на 900 сега. Отдавна ги бях гледала- релефни по шарките и плътни , меки ...Като стъпиш се усеща разлика от обикновен килим. Имаше и хуабв цвят - беж и бордо ...светло, свежо. Заплюх го, ама нали съм с рейса и с Шахар (и с една друга скица  с детето й) . Обаче пискюли си купих  -  за спалнята и за хола . Остана на Саги да видя каква щипка да му взема за тия пердета на мотори - не върви листо или пеперуда .... мани ! Имало с форми на кола, на някакви мечоци. Трябва из града да се врътна  аз . Едни покривки / подложки като кожени за  холова маса взех , за да си сложиш нещо на тях - кафенце , ядки , чайче така ....  

На спалнята : http://petia911.snimka.bg/other/razni.360672.16218458.big
На хола : http://petia911.snimka.bg/other/razni.360672.16218469.big
покривчиците : http://petia911.snimka.bg/other/razni.360672.16218518.big

Хвърлила съм око и на завивка за хола като си полягваме пред ТВ вечер. Има едни мекички , лекички .... Намерих ги само в комплекти - с калъфки за възглавници и долен чаршаф. Искам само завивка  аз. Нещо хубавко. Ще гледам още.

Ние довечера чакаме пак гости - на Саги възлюбената  Heart Eyes Mr. Green ...  

Танче, да кажеш как е в работата !  Grinning Hug

Тали, ужас !!!!! Много гадно бееее!!!! Аман значи! Да се оправяте и вие !  Hug

Боряна,  hahaha да .... !

# 601
  • T"A
Тали, дюли и нар, както и Борянка е писала, хем и малко витамини има в тях, да се подсили детето  Hug
Мен навремето с дренки ме лекуваха (а как ги обичах), но тук не съм виждала, докато на наровете и дюлите сега им е сезон  Peace
Дано се оправи по-бързо, вярно, че дълго боледувате тази година, а не са малки деца нещо...  Sad

Бубе, тази жалба е смехотворна, дано и в съда/т.е. комисията не я приемат насериозно  ooooh! Оплакването от липса на места в детските градини било политическа дискриминация  Laughing - не знам да се смея ли или какво  Crazy

Пете, да, именно - за мерака за хумуса Peace Сега се е запалил нещо, но си го знам - ще предаде щафетата скоро, той с готвенето е на периоди... Няма лошо - отменя ме  Grinning

Те сега по магазините зареждат за Ханука, започват с мивци, ала-бала, и аз все нещо мъкна вкъщи.
За перденцето на Саги щипки-колички няма ли? Сега нали имаше едно детски филм Cars, и доста неща бяха напускали с образа на ... централния герой:

О, поправка - тя, жалбата за друго била... Ама, пак е смешна  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 14:00 от Mentha

# 602
В Австрия при нас има детски градини ,в които до 2014 г.няма места,даже в пове4ето слу4аи ги подбират астрийци/4ужденци.Познайте в 4ия полза?
Добре 4е Ели е с австрийско гражданство.Израелският писател Амос Оз щял да идва в Бг за панаира на книгата

# 603
  • T"A
Вижте какво ми изпратиха: http://www.fatmeir.com/?categoryId=26070 "Кухнята на Дебелия Меир" - става дума за някакъв шеф-готвач, който прави кулинарни екскурзии в Яфо, написал е за себе си, че е горд наследник на своята общност - българската  Grinning
Сега остава само да се запиша и на екскурзия  Joy за скромната сума от 85 шекела, даже има включена закуска  Mr. Green

# 604
Мента,ама това е само на иврит-може ли малко превод на бг

# 605
  • Някъде там...
Криси в левия горен ъгъл има да се смени на англ.  Peace

# 606
Привет на всички newsm03

Тали, давай на детето да пие много кола, да яде банани, по 2-3 актимела и пробиотик- има го във вид на xaпчета, които се дъвчат или на прах-слага се в предпочитаната напитка.Всичко това е по препоръка на лекар, ефикасно и многократно изпитвано  Peace

Бубе
[/i] и на теб бързо оздравяване. Hug

На Мента приятно мързелуване, наслаждавай се сега, че после..... Mr. Green

Пете, браво на ентусиазма ти за всичко newsm10

Анди, ако творчеството на Мони Папо ти харесва влез тук http://forum.skycode.com/topic.asp?topic_id=59620

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 15:01 от maly

# 607
  • T"A

Криси, аз описах идеята - не става ли ясно от поста ми? Линкът е просто референция  Peace
Човекът рекламира бизнеса си, няма нужда от цялото описание на екскурзията, просто ме усмихна идеята, а и начинът, по който се е изразил, че е горд представител на българската общност.

Между другото, за тези екскурзийки няма места - явно хората се записват на подобни неща и българската кухня се котира  Wink

# 608
Мали, мерси за съветите. Подгоних го вече с банан, лошото че, че вече няма и апетит. Отвръща ми : бетен шели мелеа... (пълен му бил корема) като не е ял от вчера. Добре че поне пие. Той обича актимел, но пък не знаех че може да му давам, нали знам, че млечни не трябва... газуз не пие. А този пробиотик може ли без рецепта да го купя, някакво конкрето име можеш ли да ми кажеш? Ще пратя баща му да мине през аптеката, като си идва от работа, пък той иска да е подготвен все с имена  Simple Smile.
За корите от нар, най- смешното е, че по нова година бях заделила доста да ги суша точно за такава цел, но ги подмятах из кухната седмица_ две, пък взех, че ги хвърлих реших че само място ми заемат и няма до опрем до тях...

Пете, хубаво е станало с пискюлите, бравост  Peace. И ние на шабат бяхме на вашите асе и Хоум сентер, обаче тиганите не съм видяла, захласнахме се с Меди по книгите имаше втора книга за шек. Купих и популярната трета част на дневника на Хнун и още три подобни за подрастъци.

Мента и аз обърнах внимание, че все му бяха пълни списъхите на Шишкото  Laughing, да им е сладко. Аз съм решила на шабат да сложа зеле за кисело, че много обичаме сърмички. Сигурно и елхата вече ще извадим да и се радват децата. Ще я палим с ханукията заедно както и миналата година  Mr. Green

# 609
  • София

Криси, аз описах идеята - не става ли ясно от поста ми? Линкът е просто референция  Peace
Човекът рекламира бизнеса си, няма нужда от цялото описание на екскурзията, просто ме усмихна идеята, а и начинът, по който се е изразил, че е горд представител на българската общност.

Между другото, за тези екскурзийки няма места - явно хората се записват на подобни неща и българската кухня се котира  Wink

Уведомявам обществеността, че пристигам в Израел на кулинарно турне. За сега обмислям менюто. Аз пък съм горд представител на два стари панагюрски и един сливенски и малко шопски рода готвачи така че тоя да му мисли. Освен това сигурно съм и по дебел от него.  newsm62 newsm62 newsm62

# 610
  • Някъде там...
Значи идваш с:
Сливенска ракия
Шопска салата и
Яйца по панагюрски

Mr. Green

# 611
Мали,  'ми овенче съм ....  Mr. Green  - огИн , мани!  

Мента ,ох ...то от пресния хумус по-хубав няма ... и по-полезен , но пусто - много врътня ! Иначе  с гъбки и аз го обичам .... Топлички още  - пърженки с лук върху хумуса в средата ......обаче  с лахох! Ималеееее (мамо) ! #Crazy Grinning

Ako пък такава щипка с red car намеря ще бъде голям кеф ! Обаче не ми се струва ... Ще видя , трябва нещо  подходящо да е.

Да пусна малко музика :

http://www.youtube.com/watch?v=RRhAklSPooQ&feature=related  -  Барбара Стрейзънт пее "Авину малкену" - молитва
http://www.youtube.com/watch?v=8-7zdsk-1ng&feature=related  -  "Ерусалим от злато / Златен Ерусалим" - инструментал , клейзмер

Тали, мерси , че  забеляза  Simple Smile.Иначе и азИ имам ЯлхА  Joy ....Хем  големшка , ама ще я кичим  по-нататък. Нека създава празнично настроение и уют .Да напомня за България - това  е моята мисъл. Като ме питат кое е бебето на картичките , които ми пращат от БГ ( а те гледат да са по снежинковски, дядо мразовски така ... )  казвам , че то ва е Йешу (Исус) и , че  едно време бил бебе като на картичките, после  порасъл , станал водач на много хора  и някои хора  мислят , че е Бог , други, че е пророк , други, че  е бил човек, а трети, че даже не е съществувал. Нашите баба и дядо в БГ  го приемат за  син на Бог и в България всички празнуват рождения му ден . Тук (и тукашните баба и дядо например) не  мислят, че  е бил Бог или син на Бог и затова не празнуват. Саги : " Ааааааа .... значи бебе бил като Моше (Моисей нали са свикнали да го гледат като бебе в кошче в реката) , водил и той  много хора като него. Май и двамата са обичали водата вика  Mr. Green  Ми ... има да се обясняваме като пораснат.Ами за дядо  ви Мраз  да видите как се обясняваме ...Нещо като един дядо дебел , който минавал и давал подаръци на децата за РД на Исус  Joy ooooh! Ми .... наужким (бе киилу) , но бил весел и правил весело. Ама той не като Исус  да е бил истиснки пита детето. Исус не е раздавал подаръци за  рождения си ден.Може пък да не  еимал ото (кола) летяща  например .Може викам -  да не е имало широки комини да се мушка от там. Мале - вика детето ... ми който няма комин ! Ееееееееееми ....който няма да си поръча за догодина комин   hahaha Joy  Шегата настрана  ама  е хубаво  , стига човек да знае как да поднася информацията  като за 3-4  годишно дете .

Заминавам, зачезвам . Сигурно до утре чак ....      

# 612
Тали,виж тези

Пробиотика кидс на Алтман-за дъвчене
Нашите в къщи , дори най малкото сами си искат и напомнят ако забравяме да им дадем, а детските лекари ги препоръчват и за ежедневна употреба

Пробиотика кидс на прах пак на Алтман.

Децата много харесват тези с вкус на ягоди, този с ванилия категорично отказаха и тримата да вземат

Освен това в Суперфарм продават  и тяхната версия на пробиотика кидс на " Life-" на прах

Ако искаш по подробна информация прочети тук http://www.altman.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%95%D7% … 7%99%D7%A7%D7%94/

От бабешките илачи знам за пакетче ванилия със захар.

За кока- колата неутрализирай газта с лъжичка захар, но му  я давай ,за да не се обезводни.

Успех Peace

P.S.-забравих, всичко се взема без рецепта

# 613
Мали, мерси много! Вече изпратих инструкции да му купят тези за дъвчене с ягодка, показах му картинката и му казах, че ако ги взима ще му помогнат да се чувства по- добре. Сега, като се замисля виждала съм ги по аптеките, но не се сетих преди. Аз редувам омега 3 и мултивитамини. Сега ще пробваме и тези.

Бубе, с доктора какво става?

Пете, чудни обяснения  Hug. Моите също пишат писмо на Дядо Коледа, чакат си играчките и много съжаляват приятелите си, че дядото не идвал и при тях  Mr. Green, още вярват в него, представяте ли си  Grinning?!

# 614
  • Някъде там...
И аз вярвам в него  Blush
Аз се отказах от доктора, да не съм на легло, че той ще идва до вкъщи...Чуствам се всякаш се възползвам лошо да разкарвам някой за да ми изпише капки за нос  Rolling Eyes Ще го преживея някак си и тоя грип колкото и да им е тъжно на някои елементи  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт