*Израел-47*

• 39 151
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Така, децата вече получиха пробиотика. Наложи се да скоча до кениона, защото в квартална имаше само на прах и таблетки, а то моита голямо момче още не може да гълга хапчета. Отделно му купих и шоколадови мечета с אצידופולוס
. Надявам се скоро да има подобрение.

# 616
Ето ме...оцелях!

Втори ден сме на ясла.Вчера беше кошмар.По-скоро за мен.Ани и Миши се адаптират добре.Ани я кърмя в обедната почивка и след това я връщам в нейната група без да ме види Мария.Аз съм в друга група.И там има новички дечица и всички плачат ,някои дори по цял ден.А моите кукли ги вземам рано-рано от колежките .Наистина излезе много телеграфен пост.Но само да вляза в ритъм ,че изведнъж ми се струпа и е голям стрес ....самата рязка промяна ....Ще се включа повечко,след като  да се организирам.И снимки ще направя .

Сега се примъквам към леглото ,защото едва гледам   smile3507

# 617
Ехх бяа болен народа . Бързо оздравяване  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Танче  вярно промяната така изведнъж ама като влезеш в ритъм ще усетиш как така ще  е по-добре ...и да не ни изоставиш съвсем   Naughty Wink

Бубе пиши как си , вчера , не се ли почуства малко по добре , няма ли промяна  ?
Тали дръж ни в течение за Вик .
Нали не може да е свински ? Там при вас какво става с тая пуста свиня ?

Нещо за Добро Утро !
Ето нещо мило и смешно за повдигане   на настроението - http://www.vbox7.com/play:a8ab0db3  Joy
Любов ли бе да го опишеш  Laughing

# 618
Добро утро!

Ох , анди ,   Rolling Eyes  след около 2 седмици  като започне масовото ваксиниране  се  чудим дали да не се ваксинираме  - ние и децата . Ох ... хвърлили сме се в размисъл ... все пак  колко бяха - около 60 човека  си заминаха от тоя свински грип вече. Снощи пак сме се хвърлили в размисъл - предстои баш зимата (ако може да е зима тук, но все пак ...) и атаката на вирусите . Незнам направо , незнам !  Rolling Eyes  ooooh!

Израелките , ще се  ваксинирате ли (и децата) ? Направо главата ме стяга !

Оф .... аЙ' стига , че .... Чакайте едно кафенце да дръннем първо да отворим окото ...

http://i.actualno.com/club.bg/files/2007/10/31/dcea7caa5b.jpg

Малко творчерство :
http://gustav-bauernfeind.blogspot.com/

Танче,споко, не си длъжна да се отчиташ  Simple Smile ! Гледай децата сега , гледай ежедневието да тръгне  в някакви нови релси . Другарче си, затова питаме за тебе  Simple Smile ! Иначе аз  съм по снимките и искам да видя .... Леко  свикване   с новите неща ! А с кърменето вече не става ли малко по-сложно? Няма ли да спираш ?

МОйта щерка  настинала - само нослето черви и киха ... Как вчера малко я духна вятъра и ето на ... Може би и одеалото си  хвърля през нощта без да иска ... Знам ли. Не е за  отопляне в стаята й - 23 градува е  горе долу. Обличам дебела пижама и така .   

# 619
Пете,за твое успокоение аз,мъжа ми и Ели се ваксинирахме срещу свински грип,тука има масова кампания за безплатно ваксиниране.Мъжо,нали доктор каза,4е има своите резерви за тази ваксина,но по добре жив,отколкото мъртав.
Каквито и лекарства да взима 4овек винаги има страни4ни ефекти

# 620
Добро утро.
И ние сме вкъщи, за сега положението е същото. Доки каза, че за сега няма нужда от АБ, но чакаме още резултати.
На връщане му купих още 3 топки бакуган (да илюстрирам, да не се чудите) и сега играе усилено, забрави за малко че го боли коремчето.

Пете, аз за сега съм с големи резерви. За сега мисля, че няма да ги ваксинирам. Наши приятели в германия прекараха грипа, явно е до организъм. Едното им дете се справи доста лесно с грипа, другото по- трудно, а родителите съвсем, но сега са здрави. Казаха, че около тях почти всички вече са го преболедували.

Оф, и мен ме е страх, дано ни подмине.

Лек и усмихнат, здрав ден!

# 621
  Тали, 30 шекела едното топче , нали ? Трябва да взема на Саги, че неговата възлюбена има по-голям брат - 1-ви клас и като ходим у тях Саги се лепка точно на бакуган топчетата. Игра ли е ? Само топчета ли се разтварят като ги търкулнеш на картата? Ма  аКета ?  Simple Smile Колко са видове? В  "хаци хинам"  дали има горе ? Иначе  анимациите съм им гледала - много войнствени бе ...  Crazy  За ваксината .... голямо умуване ! Германците изкарали грипа , ама свинския грип ли ?  Ох , ще видим...  

Криси, знам ли и аз ... Успокоение не знам дали е , защото при всеки е ралично.Мерси все пак , че даде пример с вас.

Малко музика ...
http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=f4fy9DwhUO … p;feature=related

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 11:56 от petia911

# 622
  • T"A
В Тойс'ар'ъс има мивца на бакуган и аз купих на племенника ми едно топче, но не за игра, а с верижка - да си го носи. Но иначе има всякакви, де, аз просто исках да е нещо по-различно, защото знам, че от тези за игра му взимат достатъчно в Бг  Peace Има и на Бен тен мивца и също не лоши неща  Peace

Тали, в какъв съд слагаш зелето? Аз от години се каня, но все не правя... Искам да имам листа за сърми, иначе нарязано си купувам и си готвя (пък и така си го ям  Grinning)

За ваксините, още август питах - от тогава се чудя  Rolling Eyes Бременните (ІІ-ри и ІІІ-ти триместър) са в рискова група, те бяха първи в списъка за ваксинация докато не установиха, че за тях ще има по-подходяща ваксина чак в края на декември, мисля, че беше... Първоначално бях "за", сега се колебая - самата епидемия поутихна, а и нали боледувах от нещо вирално, което всъщност може би е било точно свински грип...

Талинда, не разчитай на това как други са прекарали грипа, защото всеки е с различна имунна с-ма. Вярно, че има много силна пропаганда за ваксините, но и срещу тях се води достойна такава пропаганда...  Rolling Eyes Не може да се отсее информацията  ooooh!

Вчера гледах интервю с лекар, който е отказал да се ваксинира - ако имате време и интерес по темата, той отговаря на въпроси по темата за свинския грип: http://www.doctors.co.il/forum-3436 - в интервюто каза, че клинично здрави хора няма нужда да се ваксинират (по негово мнение), но хора с отслабена имунна с-ма, хронични болести и т.н. - на тях им препоръчва да се имунизират  Peace

# 623
  • T"A
Аз се отказах от доктора, да не съм на легло, че той ще идва до вкъщи...Чуствам се всякаш се възползвам лошо да разкарвам някой за да ми изпише капки за нос  Rolling Eyes

Буболина, аз не знам как е с твоята застраховка, но нашите, дори и максимални, не поемат домашни посещения, поне не ги покриват 100%  Peace По време на епидемията препоръчваха да се вика лекар вкъщи и бяха споменали, че за целта се плаща 70-100 шек. Аз лично никога не съм викала лекар вкъщи, нямам опит, но като отявлен телеманиак това е инфото, което съм чула.  Peace

Между другото, вчера съобщиха коя е най-често използваната дума за търсения в Гугъл в Израел за 2009 - щях да падна  Crazy Webkinz  Joy

И още нещо смешно, което се сетих - в сайта на дебеланкото - зачетох се в описанията на това какво прави човекът, какво рекламира... В едно от описанията е написал нещо за зехтина и как мислите е превел категорията virgin?  - бетули (девствен), вместо приетото на иврит катит  Joy То е вярно, че първото определение звучи по-така  Wink, но някои думички не се превеждат буквално...  Crazy

Танче
Hug

# 624
Пете, топките се търкалят в/у картите, отварят се вътре има написани калко ДЖи точки има, обръща се картата и по символа му се намират още точки, сумират се и този с повече побеждава. Вик благодарение на тях е отличник по мат.  Mr. Green. До сега в у-ще е учат още само до 10, а той смята точките до 1000. Напреднали сме с мат`ряла (дето викат  Laughing).

Ментуш, нали и аз това казвам, че си е до организъм. Вярно че е страшно... Много се колебая. В момента и двете ми деца са с разклатени имунни системи, а аз с изцяло разбита заради кортизона, които пих. Надявам се обаче, че сега ваканцията за ханука ще ни помогне, като постоим в къщи.

Ох, голям смях това със зехтина  hahaha.

# 625
  • Някъде там...
Дори и това, че от една седмица мра не би ме накарало да се ваксинирам, но вие сте майки и кандидат майки та знам ли  newsm78

Ментичка
, Еял звънна в застрахователната компания и му казали, че ще платим 30-40 шекела ако доктор дойде до вкъщи  Peace Другия вариант е аз да пътувам до Хайфа или Афула за което за автобус ще платя около 27 шекела, така че си идва безплатно един вид идването на доктора  Wink Дори сега видях, че на самата ми полица пише, че повикването струва 10$, незнам защо си чула друга сума, но пък явно зависи и от застраховката която си сключил- знам ли  newsm78
Аз много се кефя на тия топчета бакуган или там както се казват, много са забавни  Embarassed
Талинда, и аз искам да знам за зелето, моля  Praynig

# 626
Ааа, забравих хем видях и на Мента въпросчето. В една голяма кофа с капак правих по три зелки. Слагам само вода и сол. По принцип традиционна комбинация е 4% солен разтвор, което е 400 гр. сол на 10 л. вода. Но на мен така ми е пресолено и намалявам солта до 250гр. В зависимост от Т` става за около седмица- две, после разделям листата и прибирам във фризера (така ферментацията спира). Скоро гледах в Кетер едни сладки малки кофички точно за една зелка, мисля да взема. Навремето в Бг големият бидон в мазето го претаквахме, но сега в кофата няма смисъл, просто леко остстрани разбърквам и така.
По нататък и царска туршия ще сложо, че много я тачиме у дома.

# 627
  • T"A
Не съм виждала такива кофи, но непременно ще потърся  Peace Мерси за споделения опит  Hug
Сега трябва да се слага, за да стане за празниците... Всъщност това като кофи за боклук ли са?  Thinking

Бубе, аз нямам такава полица, защото съм директно в касата застрахована. Просто ми е останал спомен за някаква средна цена, която съобщиха по ТВ. Иначе на нас лекарите са ни под път и над път, аз до нашата клиника си ходя пеша, стигам за 30 мин, но дори и да ми се налага с автобус - той е градски, с билетче от 5 шекела и половина.  Simple Smile

Вие нямате ли по-наблизо лекари? Само в големите градове ли са? Много отдалечени ми се струват така...

# 628
  • Някъде там...
Аааа имаме в Наалал на 5 мин. (там където аз работя) обаче моята застрахователна компания работи с тея лекари от Афула и Хайфа.
Аз си мислех, че като имам частна застраховка мога да отида където поискам, но не било така  Rolling Eyes Надявам се за тази зима да преключа с разболяванията Praynig и да не се налага да се застоявам вкъщи.Аз днес исках да отида на работа ама шефката(тя също е много болна ама няма как да си седи вкъщи) ме помоли да пропусна и днес и когато се почуствам наистина добре да отида на работа.
Много ми е мила шефката да ви кажа случих на 1000% с нея.Много е търпелива и преди всичко е човек  Peace Помага ми много с иврита,учи ме на думички,носи ми сладичко а предната седмица ми донесе борш(нали е рускиня)  Hug Запознах се и със съпруга и, също невероятен човек.Утре е рожденичка, та поръчахме днес една торта(нали не мога да правя) и букет с цветя та да я изненадам  Heart Eyes

# 629
Охо зеленце ли ще спретвате  Wink  Тези нашенски (дали само ) леко киселички неща - зеле ,туршия и т.н. как се възприемат от еврейския кулинарен вкус ?  Sunglasses  Grinning

Аз малко майтапа за зехтина не го чатнах   Thinking

Сега говорих с една приятелка , е приятелка приятелка ,добра позната ,която беше омъжена за евреин , за съжаление вече само беше. Прибира се в България , развели се , но този път не религията е проблем ами изневяра  Tired Стана ми много кофти , бяха мн сладки , а той хич не ми приличаше на такъв , жалко и за детето ..
Останала съм с впечатление ,че евреите са едни от най-верните мъже , оженят ли се не гледат по чуждо много пък да не говорим да ходят . Ама то в всяко стадо си има и мърша .. ех ех

Общи условия

Активация на акаунт