[Тема 2] Шалът като стил на обличане

• 119 912
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Момичета,дайте някакви идеи за шалове на 1 кука,да "отворя" малко работа на майка ми.Иначе аз мисля да се пробвам да си изплета онзи хубав кафяв шал с осморките,ама да видим...дали ще имам време и нерви Thinking

# 76
От известно време и аз съм пристрастена към шаловете. Ето го последният ми:

Нямам търпение да се застуди достатъчно, за да се фръцна с него  Laughing

# 77
Добро утро  Laughing ... ей нещо , за да се събудите(M) ....Starbucks и шалове --добра комбинация, а   Mr. Green Crazy

Hug

ps: enigm@ =  cTp.3 oT Ta3u TeMa  Wink --> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438099.msg12842071#msg12842071

# 78
Acne Jeans Scarves = ШалoBe oT "Acne Jeans" :

** cHumkaTa oT np.nocT - 6 ред от горе надолу, втора снимка от дясно на ляво - acne jeans scraf

Peace

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 11:52 от bz

# 79
anelia_d мерси за инфото.
Аз минавах миналата седмица оттам, но не видях пашмина, явно съм бляла някъде, пак ще проверя.

bz, както винаги страхотна.  bouquet

# 80
Bz и ти като мен, влюбена в шаловете.  newsm51 
Направо мисля, че вече съм болна на тая тема. Сега почвам да плета един. После ще показ и тук готовото. newsm03

Пашмина има на Пиротска и Ботев в един магазин - Шапки. Но не са много големи размери. Има цветове обаче. Незнам цената, защото на мен ми трябват големи размери.

# 81
bz,благодаря ти,четох  и двете теми,но понеже днес ми хрумна за шал на 1 кука и то от толкова модели и идеи, съм изключила,че е имало и такива Hug

# 82
  • Казанлък of all places
А аз какъв реализирах, просто не е истина! Само че сега го пера, като го изгладя, ще ви го постна . Перлено сив, жакардов, 1.80/1.00 и към всичките си недостатъци - пашмина...

# 83
Шалът като аксесоар за себе си не го приемам,освен на плажа.Майка ми носи шалове много,според мен дори е леко вманиачена на тази тема.Определено смятам,че е за по-зрели дами.

# 84
  • Зеленият рай в сърцето на България
...Определено смятам,че е за по-зрели дами.

Не мога да се съглася с това мнение. По-скоро е стил на обличане.  Thinking

Но и мои познати смятат, че е "лелско"... (това са техни думи)  ooooh!

# 85
За мен шалът не е нещо "лелско" а напротив, нещо креативно, интересно, артистично, смело...
В този смисъл не е за всеки...

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 23:14 от peperuda333

# 86
Стига с този бай Ганьо. Вземете наистина го прочетете.

Между другото той е носил шал. Шалът ( в различните му разновидности) също така е бил част от облеклото на българина/ката.

# 87
А!Ганьо и пеперудка едно и също лице ли са?В шалът няма нищо смело,защото жените го използват отдавна.Моята маминка не излиза без шал,в къщи също се увива с голям шал,дори с плетени се вихреше по едно време.А има страхотни копринени,рисувани и тн.Аз й казвам:маминке,защо все се увиваш като пашкул,или пък го мяташ на едното си рамо,или на двете?Банална ставаш с тези шалове.Тя ме гледа презрително.Може би се плаша от шаловете,защото си представям,как тръгваме баба,дъщеря и внучка уеднаквени,като тримата мускетари.не,не,че шаловете не са красив аксесоар,напротив.Но зависи кой ги носи,как ги носи .

# 88

bouquet

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 23:17 от peperuda333

# 89
..Между другото той е носил шал. Шалът ( в различните му разновидности) също така е бил част от облеклото на българина/ката.

Taka e  Peace
http://bgrod.org/etnografia/index.php?pid=11

Български традиционни фолклорни забрадки/шамии: (намирам гu за прекрасни ... пъстри, весели, интересни ... и много ценни  Peace)

http://www.eliznik.org.uk/Bulgaria/costume/womenHeadwear.htm

ps:
...Но зависи кой ги носи,как ги носи .[/b]

ToBa e caMaTa ucTuHa  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт