колко ви струваше да си обзаведете апартамента?

• 12 211
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
 Joy
Няма такова нещо при мен. Печката ми е точно до шкафче - което не е мръднало, плота си е идеален, вратичките са с много здрави пантички. Е, пак казвам, не е нещо особено, но за средствата, който имахме тогава - основен ремонт плюс цялостно обзавеждане - мисля, че беше сполучлива покупка. Ето я всъщност

# 16
На нас до тук 36 000 лв до тук, за 90 кв. м, но абсолютно всичко е ново, до сега живеехме при нашите и нямахме нищо старо което да си занесем в новия апартамент. Мебелите всички са ни по поръчка средна хубост, черната и бялата техника също са нови, остана ни  да купим още един ТВ за детската само и посудата

# 17
Ако не правиш по поръчка, а купиш готова на промоция с не-лошо качмество - може да се намери за около 1000лв. Съдомиялна не мисля че е от първа необходимост. Говорим за евтино обзавеждане с приемливо качество, подчертавам.
Какво значи "приемливо качество"? Визията има ли отношение към качеството или нея не я отчитаме?
Струва ми се, че изискването за качество у нас е доста занижено  newsm78

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 15:57 от Миоки

# 18
Ако прочетеш пак написаното от мен - ще разбереш, какво имам впредвид, лично аз.
Не искам да споря. Ясно ми е, че цената определя качеството в повечето случаи, но също така на всички им е ясно, че човек се съобразява с това, с което разполага. Не случайно в първото си мнение попитах за бюджет авторката, за да не навлизаме в подобни реплики и дуплики. И за да уточня още нещо- пълен ремонт/всичко беше изтърбушено до тухла и правено наново/ на 150 квадрата къща плюс обзавеждането, уредите, дори пердетата и посудата, а и локално парно - 32000лв преди 3 години и малко. Купувани са сравнително евтини мебели, на промоции основно по Коледа.

# 19
Честно казано, кухнята (особено, когато човек държи максимално на удобството и съкращаване на домакинстването) наистина излиза най-скъпа. Разлика дали уредите са вградени или не, почти няма (правили сме и вградени в едно от жилищата ни, а в нашия апартамент не са вградени, защото кухнята ми е само "функционално помещение" - т.е. уреди+шкафове и маса, която ползвам предимно за готвене или да си пия кафето, понеже не я ползваме за хранене. Всъщност, шкафовете ми не са много, за сметка на бялата техника. Самите шкафове ми излязоха около 1000 лв. (2 долни шкафа и 6 горни) и още близо толкова за масата и столовете, но уредите са средно между 500 и 1200 лв. "парчето" - не става въпрос за нещо специално, а просто за конкретна марка.

# 20
Ако прочетеш пак написаното от мен - ще разбереш, какво имам впредвид, лично аз.
Не бе, не става въпрос за спор тук изобщо, просто разсъждавам.

# 21
Различно е определението за качество за мен. Ако дам 3000 за мебел -определено ще търся качество с главно К, ако дам обаче 500 - качество ще значи функционалност, приличен вид, а срока на "годност" няма да ми надвишава повече от 5-7 години  Wink
Тоест човек трябва да е наясно какво може да очаква и какво трябва, съобразено с цената, която е платил.
но да не изпускам и факта, че съм купувала скъпи неща, които са се оказвали боклук.

# 22
  • София
При нас всичко е правено в разстояние на няколко години. 
Хол и антре -  6000 лв. (дивани 2+3, секция, бюро, колона, маса и портманто). 2007г.
Кухня - 3 300 лв. (шкафове, без вградени уреди, трапезарна маса и столове). 2006-2009г.
Спалня - 2 200 лв. (легло, голям гардероб и скрин). 2006г.
До тук мебелите, с изключение на диваните, холната и трапезарната маси, са по поръчка.
Втора спалня - 1 600 лв. (голям гардероб, легло и мини секция). Мебелите са от Комо. 2008г.
Всички корпусни мебели са ПДЧ, общо - 13 хил. лв. В сумата не са включени никакви уреди и аксесоари (домашен текстил, декорации и т.н.).

# 23
и ние сме правили всичко в рамките на 4/5год.като почти всичко е по поръчка тъй като жилището е малко(54кв.) и всеки см. трябваше да се използва
хол-диван 2м/3м с изкуствена кожа-18000лв+маса-120лв+секция-650лв=2570лв
трапезария-маса-240лв+дивана го имахме за претапициране с изкуствена кожа-200лв+столове-100лв=540лв.
кухня(160м/290м)-2100лв.+уреди за вграждане-1200лв=3300лв.
детска-две легла90/192+скрин+две бюра+гардероб+секция+маса+етажерка=4100лв
банята правихме първа и не помня колко излезе, всичко със смяна на ВИК-то мисля към 5000лв
антре-300лв от които 100лв бяха кант дръжките
и още един гардероб с плъзгащи огледални врати-600лв.
общо-16410лв
това е без ремонта на жилището, черна и бяла техника(като изключим кухнята),килими и аксесоари

# 24
  • Бургас
Всичко в апартамента ни е ново, без никакви изключения! По груби мои сметки едрите покупки, като бяла техника, мека мебел и секционни шкафове, както и направата на кухня и обзавеждане на спалня и баня излиза на почти 20000лв., без малко ThinkingА започна ли да смятам и парите, пръснати по дребни неща, като сервизи, бельо, килими, осветителни тела, аксесоари, декорация и разни други...мисля, че е по-добре да не си правя такава сметка Laughing
А, ако пък си представя, че сме се надявали на майстори и за всичко направено по апартамента сме плащали на тях...със сигурност равносметката ще е една: покупка на жилище=ремонт и обзавеждане!
Истинско щастие е, че до мен има човек със наистина златни ръце и сърце! Heart Eyes

# 25
Малко ми е трудно да кажа колко струва само обзавеждането,защото купихме апартамента само на мазилка и се почна от нулата. Rolling EyesСмятам,че цялото обзавеждане от мебели,та до вилици и спално бельо излезе малко над 35 000лв./две от спалните дори още си седят празни,но те ще се обзавеждат чак след като имаме дете Mr. Green/

# 26
Въпросът е към всички,преместили се скоро Hug.Имаме малък двустаен апартамент,който за съжаление не е обзаведен все още,а така ми се иска най-накрая да сме самостоятелни.Затова ме интересува на вас колко ви струваше,кое ви излезе най-скъпо,от кое икономисахте и изобщо всичко,свързано с обзавеждането Simple Smile
Май излиза колкото да си купиш 1/2 апартамент Simple Smile В нашият всичко е от 0. Един месец само къртиха стари работи. Много зависи имаш ли много за ремонтиране, какви мебели ще си харесаш, всичко ново ли ще е и т.н. Ти за мебели си питаш, за ел.уреди или за нещо друго?

# 27

Нашето го взехме с обзавеждане по БДС и трябваше първо да махнем всичко, след това да преправяме и чак накрая да довършваме, мебелираме и др.
newsm78 Това какво означава?

# 28
  • София
Въпросът е към всички,преместили се скоро Hug.Имаме малък двустаен апартамент,който за съжаление не е обзаведен все още,а така ми се иска най-накрая да сме самостоятелни.Затова ме интересува на вас колко ви струваше,кое ви излезе най-скъпо,от кое икономисахте и изобщо всичко,свързано с обзавеждането Simple Smile
Първо се надявам майсторите ви да са си свършили добре работата и да нямате довършителни ремонти.
Пиша ти и ,като се сетя ще допълвам,ремонта и озавеждането ни е прясно-прясно Mr. Greenот преди 5 месеца:
Първо:
близо 15 000лв на майстори заабсолютно всичко: изправяне на стени,затваряне на фуги,2 бани и 2 тоалетни,латекс,оправяне на навеса на терасата,избиване на една тераса и направата и на раб.кът,ламинат около 6кв. дъбов паркет циклене и лак,смяна на всички ел.контакти и ключове и т.н.

Кухня с трапезария:Модулите ни бяха към ,мивка,ленти,лайсни и т.н. около 2500лв.
Трапезарията:маси,столове масивни и бар плот около 1500лв
Основни домак.уреди:печка,пералня,микровълнова,съдомиялна,хладилник комбин.с камера и към 3500лв.
Хола за сега съм го оставила със старата мебелировка,защото малкият ,като проходи,ще има да маже и да цапа и ще изчакам да мине малко време.
Има и други неща ,но ще допълвам.Питай ако имаш въпроси.

Малко ми е трудно да кажа колко струва само обзавеждането,защото купихме апартамента само на мазилка и се почна от нулата. Rolling EyesСмятам,че цялото обзавеждане от мебели,та до вилици и спално бельо излезе малко над 35 000лв./две от спалните дори още си седят празни,но те ще се обзавеждат чак след като имаме дете Mr. Green/
Горе доло същото положение сме,130кв обзавеждаме и е малко повече от  половин апартамент ,като цена.

# 29

Нашето го взехме с обзавеждане по БДС и трябваше първо да махнем всичко, след това да преправяме и чак накрая да довършваме, мебелираме и др.
newsm78 Това какво означава?

Стаите на мокет и тапети; кухнята на балатум и със шкафове + плочки в частта за печка и подобни; баня и тоалетна на мозайка и със съответните батерии и др. - т.е. "довършен" по български държавен стандарт, но отварящ двойно повече работа по подмяната на "стандарта" с личните вкусове.

Общи условия

Активация на акаунт