Как да защитим децата си от кучетата?

• 34 730
  • 617
  •   1
Отговори
# 75
 Tired май няма спасение!Скоро моят дин щяха да го наръфат.Акъла си изкарах Shocked

# 76
  • Пловдив
Дара ти нямаш ли с какво друго да се замимаваш че се грижиш за храната на кучето,за лекарските му посещения ,адли се е изакало или не.....дали има твърдо ако.То знам че вече е модерно богатите да си гледат кученца а не деца .. ама поне малко помислете.Аз също много обичам животните които са подържани и да бъдат водени с каишка ,каишката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА по закон,аз съм много в час с законите защото моя мъж глобява и за това,пише го в наредбата за обществения ред.Нямаш представа какво ми беше докато бях бременна свторото си дете и ми нялетя едно малко кученце и как се уплаших,а малоумната му собственичка ми вика ''ама то и един зъб няма в устата'',ако не бях бременна щях ад и начупя кокалите,ама само и казах че ако не се разкара веднага ще и пишем актове до края на живота и.Всеки си има място на този свят но лично според мен за УЛИЧНИТЕ ПЕСОВЕ НЯМА МЯСТО.Не съм сълласна и да се приемат в Държ.приюти - ми то за хораат няма пари а за уличните кучета ли да ги харчим,които са опасни за здравето на хората и носят един куп зарази

Честно да ти кажа, мисля, мисля, мисля, но така и не можах да измисля какво всъщност се опита да кажеш с този така объркан и леко истеричен постинг. Хем мислнето не е един от затормозяващите ме процеси.  Laughing

Кое те тревожи? Че съм безработна и неангажирана, че съм бездетна, че има релация между мен и уличните кучета, че не се чувствам отговорна за страха ти от малки кученца?

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 12:30 от dara

# 77
със сигруност повечето майки няма да са съгласни с мен, но за да предпазя детето си най-доброто, което аз мога личо да направя е да му дам информация за кучетата. Например - кучетата са като хората: има добри, има и лоши; при непознати кучета/хора не отивай и не ги гали; ако видиш непознато куче е по-добре да не пищиш и тичаш, защото ще му привлечеш вниманието. Това се отнася и за домашни и за бездомни.

# 78
Стопаните са виновни.
Вчера детето ми  беше ухапано от пуснато дом. куче.(пинчер) при положение че нито е пищяло нито е скачало викало или искало да пипне или да си играе с кучето. Не се страхува от кучета, но е безразличен към тях и никога не е изявявал желание да ги пипа или гали.

# 79

Силно подозирам, че фактът, че моето дете не се плаши от кучета има връзка с това, че аз не съм пъзла. От друга страна, как очакваш да възпиташ смел човек, ако самата ти се криеш под леглото при непознати звуци?

Kati, не е точно така. Аз примирам от страх, когато ме наближи куче, още повече бездомно. Синът ми пък няма страх от животните. Никакъв! Днес бяхме в най-големият парк в града, алеите вече са опустели, няма хора, но имаше глутница кучета. Реших, че ще бъда смела и ще мина покрай тях. Да, ама те започнаха да се спускат към нас и да ни лаят. През това време синът ми викаше "куче,бау-бау" и им се радваше. Така че не мога да се съглася, че е закономерност страхът на майката да се придава на детето. Е може би определящо е това, че аз никога не му казвам колко ме е страх и как трябва и той да с е страхува.

# 80
Така че не мога да се съглася, че е закономерност страхът на майката да се придава на детето. Е може би определящо е това, че аз никога не му казвам колко ме е страх и как трябва и той да с е страхува.

И аз така мисля!
Аз се страхувам,но никога не съм показвала страха си пред детето, а дори съм му казвала, че трябва да обича животните, при положение,че напоследък съм отвратена от кучетата и по точно от техните стопани.

# 81
  • софия
Така че не мога да се съглася, че е закономерност страхът на майката да се придава на детето. Е може би определящо е това, че аз никога не му казвам колко ме е страх и как трябва и той да с е страхува.

И аз така мисля!
Аз се страхувам,но никога не съм показвала страха си пред детето, а дори съм му казвала, че трябва да обича животните, при положение,че напоследък съм отвратена от кучетата и по точно от техните стопани.
Точно това написах в горните си постове.Аз пък абсолютно съзнателно насаждам страх в детето си от пресичане на улици.Шофьорите убийци са далеч по - вредни.За да защитим децата си от кучетата,  не трябва да им насаждаме страх.Ако го е страх , ок.Но,  ако не , кому е нужно.С форумстване няма да намалим популацията, нищо да спрем безотговорните , които създат още по- големи глутници с изхвърляне на домашни кучета по улиците.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 16:03 от gabelas17

# 82
Дара ти нямаш ли с какво друго да се замимаваш че се грижиш за храната на кучето,за лекарските му посещения ,адли се е изакало или не.....дали има твърдо ако.То знам че вече е модерно богатите да си гледат кученца а не деца .. ама поне малко помислете.Аз също много обичам животните които са подържани и да бъдат водени с каишка ,каишката е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА по закон,аз съм много в час с законите защото моя мъж глобява и за това,пише го в наредбата за обществения ред.Нямаш представа какво ми беше докато бях бременна свторото си дете и ми нялетя едно малко кученце и как се уплаших,а малоумната му собственичка ми вика ''ама то и един зъб няма в устата'',ако не бях бременна щях ад и начупя кокалите,ама само и казах че ако не се разкара веднага ще и пишем актове до края на живота и.Всеки си има място на този свят но лично според мен за УЛИЧНИТЕ ПЕСОВЕ НЯМА МЯСТО.Не съм сълласна и да се приемат в Държ.приюти - ми то за хораат няма пари а за уличните кучета ли да ги харчим,които са опасни за здравето на хората и носят един куп зарази

Честно да ти кажа, мисля, мисля, мисля, но така и не можах да измисля какво всъщност се опита да кажеш с този така объркан и леко истеричен постинг. Хем мислнето не е един от затормозяващите ме процеси.  Laughing

Кое те тревожи? Че съм безработна и неангажирана, че съм бездетна, че има релация между мен и уличните кучета, че не се чувствам отговорна за страха ти от малки кученца?

# 83
Искам да ти кажа че законите трябва да се спазват,ако глупавата собственичка на малкото куче му беше сложила каишка нямаше да пречи толкова на хората .А за уличните няма какво да говорим - ти вече знаеш какво ми е мнението.Ако наистина си безплодна и затова си имаш куче просто кажи,мога да те насоча при кого да утидеш и да се направи всичко възможно това да се поправи.Не съм искала да те засегна а ти да страдаш,бих помогнала на всеки да изживее това щастие.Ако имаш проблем можеш да го споделиш и така ще сменим тона и темата на разговора.

# 84
Моето предложение - високи данъци за собствениците на кучета.
Не може сульо и пульо да гледа куче.
Той себе си не къпе,как да очаквам ,че ще си обезпаразитява кучето или ще  чисти след него, или ще прояви отговорност,когато му омръзне кучето и не счита вече ,че е модерно да се разхожда с него- веднага ще го изхвърли на улицата. 

# 85
  • София
Искам да ти кажа че законите трябва да се спазват,ако глупавата собственичка на малкото куче му беше сложила каишка нямаше да пречи толкова на хората .А за уличните няма какво да говорим - ти вече знаеш какво ми е мнението.Ако наистина си безплодна и затова си имаш куче просто кажи,мога да те насоча при кого да утидеш и да се направи всичко възможно това да се поправи.Не съм искала да те засегна а ти да страдаш,бих помогнала на всеки да изживее това щастие.Ако имаш проблем можеш да го споделиш и така ще сменим тона и темата на разговора.

Поне да беше прочела внимателно поста, срещу който толкова се възмущаваш за грижите за кучето, щеше да ти стане ясно, че Дара има поне две деца, малкият помага да изхвърля отпадъците след кучето, и обича кучетата, въпреки че е хапан от чуждо куче като малък. Не разбирам, защо имаш нещо против хората да се грижат добре за кучетата си? Нали точно такива стопани като Дара осигуряват спокойствието и безопасността ти, като чистят след любимците си, не им позволяват да се разхождат сред децата, водят ги вързани на обществени места и подхождат отговорно към отглеждането им.

# 86
  • София
Жанетке Sick  Кой защо си е взел куче си е негова работа. Като толкова искаш да помагаш си има съотертни подфоруми. И ти можеш да потърсиш помощ относно правописа. Явно никога не си имала сериозен проблем със забременяването щом си позволяваш това.

# 87
  • Пловдив

Жанетка, бих ти отговорила, но ме спира не толкова вопиющата ти неграмотност, колкото отчайващото ти неумение да четеш и осмислиш  доволно кратък и елементарен текст.

Дано в светлината на горното ти е станало кристално ясно поне едно нещо /макар че откровено се съмнявам в това/ - няма никаква, дори хипотетична възможност, при възникнал ми проблем, от каквото и да е естество, дори една десета не толкова значим като безплодие например, да стигна до такава умствена и емоционална нищета, че да го споделя с теб. Да не говорим да живея с трепетната надежда да получа и съвет. Laughing

# 88
Искам да ти кажа, че законите трябва да се спазват, _ако глупавата собственичка на малкото куче му беше сложила каишка нямаше да пречи толкова на хората._А за уличните няма какво да говорим - ти вече знаеш какво ми е мнението._Ако наистина си безплодна и затова си имаш куче просто кажи,_мога да те насоча при кого да у/Oтидеш и да се направи всичко възможно това да се поправи._Не съм искала да те засегна, а ти да страдаш,_бих помогнала на всеки да изживее това щастие._Ако имаш проблем можеш да го споделиш и така ще сменим тона и темата на разговора.

Явно си мноооого далеч от проблемите на стерилитета щом така компетентно, повърхностно и грубо, чак дебелашки си предлагаш услугите да насочваш момичето към специалист. Най-малкото, след години ходене по мъките - а съм убедена в това, тя е добила обща култура на светлинни години от твоята по проблемите на стерилитета (и не само) и е в състояние сама да си намери свестен специалист, а не търговец по проблемите на репродуктивното здраве.
Дебелашко е и определението, което даваш на проблема й - безплодна, което същевременно звучи и просташко, и архаично.

И още нещо - ние тук не сме в час по езикова култура, но когато нечий текст неистово крещи с неграмотността си, какъвто е случаят при теб, ми е трудно да се стърпя: Жанетке, с червено съм поправила грешките ти. След точка, мила, винаги се оставя един отстъп разстояние.

Завидната ти неграмотност, Жанетка, е признак на неуважение първо към самата теб и едва след това към другите.

# 89
  • Страната на приказките
Homesick,
А иначе проблемът може да се реши за кратко време, но разни екологични, кучезащитнически организации и от Брюксел  ще ни изядат с парцалите.

Това е така, но толкова ли е сложно да се направят няколко среднощни тайни акции и просто след 2-3 дни градът да осъмне без кучета. Без да се раздухват нещата. Просто така-в един момент кучетата изчезват. Защо в Румъния може, а тук да не може. И ни най-малко не ме вълнува кое е хуманно и кое-не.

Общи условия

Активация на акаунт