Как да защитим децата си от кучетата?

• 34 624
  • 617
  •   1
Отговори
# 315
......Сигурно сте забелязали, че напоследък по улиците бродят и огромни плъхове, освен освирепели улични пумита....
Ние накоро изпуснахме нашия.Ако видиш,че някой от тях има бяло на задната лапа,значи е той.

# 316
Само едно не ми е ясно:Как точно ще ги избиеш?
Много лесно,като ги вкарат в приюта за да ги къпят и ако никои не си потърси кучето - значи е бездомно и взесто да се пусне на свобода се приспива.Искам да кажа ,че със злобните кучета,които са ги прибирали в приюта са правили същото,и това естествено е най-правилното решение.

# 317
Никъде не пише, че кучетата са ухапали жената,   Thinking
Цитирам:  От тежестта на кучетата Емилия пада и чупи гръбначния си стълб
Жената пищяла от страх и ужас, може и да се е спънала от уплахата Laughing
п.п  дано жената се възстанови по-бързо Peace
Ааааа, щом не са я нахапали, кучетата не са виновни! Naughty Просто са искали да си поиграят сладките животинки, пък "таз...не знам как да я нарека" хич и не разбрала, та дори и гледай, нарочно се е самоосакатила, та да ги изкарат виновни и да ги наранят милите кученца.
 Shocked  Shocked  ShockedСледващият ми въпрос няма да ви хареса, но не мога да не ви запитам: Вие сигурни ли сте, че сте здрави психически? Просто гледам и не мога да повярвам на очите си - това човек ли го е писал???? Готова съм да повярвам за някакви научни трансформации на кучета или други твари с човешки образ.

И аз имам въпрос. Ти сигурна ли си , че нямаш характеропатия, която те прави безчувствена към чуждото страдание? Няма бездомно животно, чийто живот да е прекрасен, както няма обичащ животните, който да не състрадава, но да няма възможност да ги приюти.
 Защото, за да сте наясно, кучето, ако е решило да хапе, нищо не може да го спре. Има нещо гнило в цялата история, как така ще я нападат и някакво си крещене ще ги разгони....... newsm78 . Може пък просто да са минавали покрай нея. 

# 318
Oще ли се хапете? Нищо креативно не виждам аз в това.

# 319
  • София

Защото, за да сте наясно, кучето, ако е решило да хапе, нищо не може да го спре. Има нещо гнило в цялата история, как така ще я нападат и някакво си крещене ще ги разгони....... newsm78 . Може пък просто да са минавали покрай нея. 
Наясно сме, представи си. Затова и ни е страх.  ooooh!
Боже, какво гнило открихте и тука, кучелюбители?
Не съм чувала от просто минаване покрай някого да се счупи гръбначен  стълб.

# 320
Като видя тая тема и някак...не й отива да говоря...Ентелегентно.Има ли нещо ентелегентно в плюенето?

# 321
  • София
Аз също обичам животните много, ама не виждам това какво общо има с темата за гадната напаст по улиците? Аз съм виждала (при това няколкократно) кучета как нападат изневиделица хора, които си вървят спокойно по улица или алея в парка. Просто кучетата изскачат отнякъде из шубрака, тревата, зад пейка и т.н и нападат. Мен лично ме е страх особено когато съм с детето.Дори веднъж докато бях бременна срещу мен скочиха 3, които въобще не бяха дружелюбно настроени, а стопанката им не направи нищо по въпроса да ги спре. Добре, че бях с мъжа ми...Въобще истории много.
Идеята за газовия пистолет, която даде някой е добра, само дето наистина не решава проблема принципно.

# 322
за Пловдив - звъня директно в общината, район централен Мл. инспектор „Опазване околна среда” 
Веселин Кондов,  ул.Хр.Г.Данов  №39   І / 24 , тел.658 229
и Зооветиринарен контрол - 966-184
мога да кажа (да се счита като похвално),че веднага реагират Peace

# 323
Никъде не пише, че кучетата са ухапали жената,   Thinking
Цитирам:  От тежестта на кучетата Емилия пада и чупи гръбначния си стълб
Жената пищяла от страх и ужас, може и да се е спънала от уплахата Laughing
п.п  дано жената се възстанови по-бързо Peace
Ааааа, щом не са я нахапали, кучетата не са виновни! Naughty Просто са искали да си поиграят сладките животинки, пък "таз...не знам как да я нарека" хич и не разбрала, та дори и гледай, нарочно се е самоосакатила, та да ги изкарат виновни и да ги наранят милите кученца.
 Shocked  Shocked  ShockedСледващият ми въпрос няма да ви хареса, но не мога да не ви запитам: Вие сигурни ли сте, че сте здрави психически? Просто гледам и не мога да повярвам на очите си - това човек ли го е писал???? Готова съм да повярвам за някакви научни трансформации на кучета или други твари с човешки образ.

Аз на твоя въпрос ще отговоря веднага - Не са наред тея хора!С лудите не се спори!то и детето дето го разкъсаха псетата е виновно,че е минавало пред очите им и се е уплашило!Да направим тема как да защитим кучетата от децата си и може и да се преместят да развиват смахнати теории там!И определено  безчувствена към чуждото страдание е klarisss !в случая страдащия е момичето което няма дълго да стане от леглото,а смрадливите гадини дано няой ги убие!Аз съм против,но напоследък в квартала се навъдиха доста бездомни кучета  и много ме е страх от тях!ако някои знае ефикасен начин за да ги държа далеч да пише плс!Имам предвид деистващ кучегон или нещо подобно,но за по нестандартни предложения пишете ми на лични!Вчера ми се наложи да се изнижа от парка на заден ход ,защото две гадини тръгнаха след нас,а детето се уплаши,беше кошмар!  animal037 smile3514

# 324
Обичам животните, но повече обичам хората Peace
Кучетата по улиците и градинките в София са проблем от десеки години, скоро се вдигнаха пак разни приказки, че стопаните на кучета ще бъдат глобявани, ако кучето им е без наморник и без паспорт и не си почистват след любимците.До сега, ако наистина тези, които трябва да глобяват го правеха, щеше да е доста по-чисто и безопасно.Глоби, глоби, глоби...докато се научат, че трябва да събират след кучето си, да го направят безопасно за хората по улиците и парковете, пък ако ще да е и най-милото животно на света.
Не одобрявам саморазправата, но съм склонна да разбирам някои хора, имайки предвид какво безхаберие цари в обществото ни.
За бездомните кучета мога да кажа, че при проста сметка, ако наистина всички се кастрират, в един момент няма да ги има.И този момент отдавна трябваше да е дошъл Peace

# 325
Бих добавила към всичко ,което съм казала досега ,е че ''домашните любимци''ТРЯБВА да се извеждат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с намордници /май имаше и закон за това newsm78/,без значение дали е малко кутре или голямо''магаре'',а тези които не спазват това ТРЯБВА да се глобяват.Досега не съм чула някой да е бил глобяван,било за намордник,било за ''ако''.
Хе,хе просто не се здържах да не пиша.Такъв закон мисля че няма и се надява да няма защото е пълна глупост.Айде добре за агресивните кучета наморници но чак пък за всички.Препоръчайте ми наморник за пекинез или мопс.А и незнам кой стопанин би оставил кучето си с наморник през лятото.
п.п.-Някоя госпожа в предните страници бе писала нещо от което ми стана много забавно.Как сме си били сресвали кучетата на пейките hahaha.Ами сресваме ги защото дълга козина се подържа много трудно и когато е на вън(особено лятото) кучето събира всевазможни боклуци и по е лесно да го срешем и да паднат от колкото да се приберем и да бъде сплетена козината му на стомахчето...но какво изобщо ви обеснявам ooooh!

# 326
За бездомните кучета мога да кажа, че при проста сметка, ако наистина всички се кастрират, в един момент няма да ги има.И този момент отдавна трябваше да е дошъл Peace
За съжаление не е така.Все още има много хора,които изхвърлят малките кученца,които е родила домашната им кучка или даже направо кучката,като разберат,че е бременна.Трябва да се стимулират стопаните на кучета да  кастрират любимеца си,за да има ефект Peace

# 327
Бих добавила към всичко ,което съм казала досега ,е че ''домашните любимци''ТРЯБВА да се извеждат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с намордници /май имаше и закон за това newsm78/,без значение дали е малко кутре или голямо''магаре'',а тези които не спазват това ТРЯБВА да се глобяват.Досега не съм чула някой да е бил глобяван,било за намордник,било за ''ако''.
Хе,хе просто не се здържах да не пиша.Такъв закон мисля че няма и се надява да няма защото е пълна глупост.Айде добре за агресивните кучета наморници но чак пък за всички.Препоръчайте ми наморник за пекинез или мопс.А и незнам кой стопанин би оставил кучето си с наморник през лятото.
п.п.-Някоя госпожа в предните страници бе писала нещо от което ми стана много забавно.Как сме си били сресвали кучетата на пейките hahaha.Ами сресваме ги защото дълга козина се подържа много трудно и когато е на вън(особено лятото) кучето събира всевазможни боклуци и по е лесно да го срешем и да паднат от колкото да се приберем и да бъде сплетена козината му на стомахчето...но какво изобщо ви обеснявам ooooh!

Да за малките кученца мисля,че наморник не е нужен,но какво значи това,че като е лято няма да слагат наморници,да не би кучетата да спират да хапят през лятото?!Не мисля!

# 328
Да за малките кученца мисля,че наморник не е нужен,но какво значи това,че като е лято няма да слагат наморници,да не би кучетата да спират да хапят през лятото?!Не мисля!
Не спират да хапят,но кучетата не могат да се потят и се охлаждат като дишат с отворена уста и ако намордникът им пречи,може да бъде фатално в летните горещини.

# 329
  • Пловдив
Не съм прочела цялата тема, но си представям какъв спор се  е заформил, и какви грози думи и обиди са се разменили...ако греша, моите почитания към пишештите Peace. Конкретно на въпроса, ще го защитя с цената на всичко, ако усетя че което и да е куче застрашава по някакъв начин детето ми, признавам че страшни неща мога да направя. Ама ще Ви спестя подробностите които ми се въртят в главата, да не скандализирам хората с слаби нерви Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт