Как да защитим децата си от кучетата?

• 34 666
  • 617
  •   1
Отговори
# 585

Защо? Не съм от Русе и нямам представа за каква опасност говориш.
Вероятно отрова,в Русе е нещо страшно последните няколко месеца

# 586
  • Пловдив
И моят син е доста добре трениран, сутрин преди градината, когато оправям косата му казвам  "място", вместо "стой мирен" на обуване на чорапи понякога се обърквам с "дай лапа", "тук", все команди на кучето  Laughing

katt, ти си страхотно дете, родителите ти трябва да се гордеят с теб Hug Ако всички деца на твоята възраст бяха така състрадателни, нямаше да има толкова малтретирани животни от деца !

# 587
И моят син е доста добре трениран, сутрин преди градината, когато оправям косата му казвам  "място", вместо "стой мирен" на обуване на чорапи понякога се обърквам с "дай лапа", "тук", все команди на кучето  Laughing

katt, ти си страхотно дете, родителите ти трябва да се гордеят с теб Hug Ако всички деца на твоята възраст бяха така състрадателни, нямаше да има толкова малтретирани животни от деца !
hahaha И аз съм го правила тоя номер с детето .
Прекрасно е,когато децата живеят с животни. Peace

# 588
Ако всички кучета бяха толкова добре възпитани,проблеми нямаше да има ...

Според мен е невъзможно. Именно, защото има изроди сред кучкарите, които малтретират животните.
Освен това все пак са животни, събирането на голям брой на едно място не е безопасно. Винаги може да дойде бездомно агресивно куче и да нарани някое или пък страдащо животно, например от болен зъб да реагира на нещо елементарно агресивно.

... Ако всички деца на твоята възраст бяха така състрадателни, нямаше да има толкова малтретирани животни от деца !

Хората са различни, може да имат например котка или друго животно.
Всеки човек би трябвало да има избор в населените места дали да живее сред животни или не. Аз и да имам куче, пак няма да ми е приятно около детето ми да тичат непознати кучета.

# 589
И идеално възпитани да бяха всички кучета, пак не им е мястото на детската площадка заедно с децата. Отделни места за кучетата си е добре, явно това е отработено вече в другите страни. Аз мисля, че сегашните наредби доста добре регламентират нещата, сега трябва да принудим институциите да ги прилагат. Най вече за събирането на акитата, че просто ми омръзна вече да слаломираме с детето.

# 590
Благодаря ви Китана и violenza  Hug .Всички ми се карат,можеби защото съм малка и обичам кучетата.Надявам се когато порасна да приличам на вас,а не на другите съфорумки Simple Smile .

# 591
  • Пловдив
Отделни места за кучетата си е добре, явно това е отработено вече в другите страни.
В Пловдив имаме вече такива площадки за кучета, в нашият квартал са три, явно вашите кметове не си вършат работата Mr. Green
Друг е въпроса, че типично по български нещата се рушат, няколко пъти виждам вътре деца, които играят със съоръженията за кучета и едното вече е счупено  Confused

# 592
Благодаря ви Китана и violenza  Hug .Всички ми се карат,можеби защото съм малка и обичам кучетата.Надявам се когато порасна да приличам на вас,а не на другите съфорумки Simple Smile .
Hug те. Само помни - когато кучето ти е възпитано добре ,не пречи на останалите,а ти си достатъчно отговорна  ,имаш възможността освен всичко друго,и да промениш мнението на доста хора!

# 593
  • София
Никой не ти се кара, Кат. Просто не приемай противоположното мнение за нападка. Та защо не си разхождаш кучето в парка?

# 594
... можеби защото съм малка и обичам кучетата.Надявам се когато порасна да приличам на вас,а не на другите съфорумки Simple Smile .

Защо приемаш, че мразим животните и че сме лоши?
Мога да ти кажа защо съм против дете да разхожда куче. Първо - не може да реагира адектвано, за да предпази другите хора. Второ - не може да реагира адекватно, за да предпази кучето си. И трето, не може да реагира адекватно, за да предпази себе си.

Ако ние имаме куче, никога няма да позволя на детето си да го разхожда. Около нас има цели глутници, да не говорим, че един пикльо на 9-10 г. си извежда песа си (от терасата на питбул ми прилича, но е от по-едрите) зад блока и естествено не може да го контролира.
Е, как бих била спокойна за детето си и за кучето, че са навън?

П.П. Като бях малка и аз обичах кучетата. Даже с приятелките ми намерихме едно бездомно и болно и го отгледахме. Няколко години по-късно това куче разкъса майка ми, 2-те ръце и 2-та крака. От тогава вече имам едно на ум и знам, че отговорността да отглеждаш и контролираш животно не е детска игра.

# 595
Дом ли е било по-добре да му намерите на това куче,....

# 596
То беше в дом, с двор и всички екстри.

# 597
... можеби защото съм малка и обичам кучетата.Надявам се когато порасна да приличам на вас,а не на другите съфорумки Simple Smile .

Защо приемаш, че мразим животните и че сме лоши?
Мога да ти кажа защо съм против дете да разхожда куче. Първо - не може да реагира адектвано, за да предпази другите хора. Второ - не може да реагира адекватно, за да предпази кучето си. И трето, не може да реагира адекватно, за да предпази себе си.

Ако ние имаме куче, никога няма да позволя на детето си да го разхожда. Около нас има цели глутници, да не говорим, че един пикльо на 9-10 г. си извежда песа си (от терасата на питбул ми прилича, но е от по-едрите) зад блока и естествено не може да го контролира.
Е, как бих била спокойна за детето си и за кучето, че са навън?

П.П. Като бях малка и аз обичах кучетата. Даже с приятелките ми намерихме едно бездомно и болно и го отгледахме. Няколко години по-късно това куче разкъса майка ми, 2-те ръце и 2-та крака. От тогава вече имам едно на ум и знам, че отговорността да отглеждаш и контролираш животно не е детска игра.
Точно защото съм все още дете не сме се взели някое голямо куче.Бързо мога да я хвана и да се отдалечим или да изгоня куче от нея.Вярно,че обожавам големите кучета,но аз сама си знам,че едва ли ще се справя.Всъщност аз знам по-добре от майка ми която също разхожда кучето по някога,къде да не минаваме защото има глутници,кога се разхождат лошите кучета с тъпи стопани и знам къде да я пускам  и мога да я контролирам. Peace

# 598
То беше в дом, с двор и всички екстри.
При това положение.....За да се озлоби куче дотам,че да разкъса човек ,начи са му липсвали някои екстри,или ,по-вероятно-някои са били в много повече..............

# 599
Никой не ти се кара, Кат. Просто не приемай противоположното мнение за нападка. Та защо не си разхождаш кучето в парка?
Защото измряха сумати и кучета,котета,птички и катерички.Няма да рискувам живота на кучето ми и да ходим там Peace

Общи условия

Активация на акаунт