Отговори
# 105
  • Sofia
Момичета, някой от вас ползвал ли е преходни гащи? Такива, които хем на детето да му е мокро, хем да не изтича навън. Споделете мнение ако сте ползвали. И срещали ли сте такива на друга фирма освен тези?
http://family-bg.com/prX_1642.htm

# 106
                                   Рони,              Честит рожден ден! 
Ако има нещо по-ценно от здравето, по-хубаво от щастието и по-сладко от любовта, нека то да бъде твое!

Вивиан това е много хубаво....аз сам  за  Peace

и аз се замислям за  празниците не искам да им  купувам коли и камиони ,роднините ще го направят...искам нещо по разли4ноама още мисля какво...

# 107
  • София
Честит празник , Рони!Да си много щастлива и обичана!  bouquet

Космо ,снощи попаднах на това:
http://www.igra4kite.com/index.php?cPath=143_365_160

не са същите колите,но са подобни.Цените са сайта обаче ме разбиха .Ние имаме това мече :http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=5566 и в Белгия беше 14 евро в най-скъпият магазин,а се срещаше и по 10 евро.Тук е 79 лв. Shocked,направо съм в шок от нахалството на БГ търговците .

Вивиан ,готини са тези книги възглавници.Моя приятелка в Белгия имат такава с коледна приказка и след няколко пранета не седеше никак надигната.Но тя си беше за по-малки според мен и беше по скоро книга,а не възглавница - иначе пак така от плат, вътре имаше и шумулкащи неща и Жоро много обичаше да си я гризе и да чеше зъби. LaughingТази си е баш възглавница .Интересна ще е според мен и за двете ти сладурки!

Тинче,това сигурно е период и ще отмине,имай търпение.При Жоро такива периоди продължават към 2м. ConfusedВажното е ,че си взима нужният сън все пак - по 10 часа си спи.Жоро също спи по толкова - заспива в 22 и става в 7ч. и през деня спи максимум 1 час и пак стават 10 часа за денонощието.Верно,че не е много и повечето деца спят повече на тяхната възраст,ма щом им стига .

за дъските - ето друг вид:http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/10130
http://images.mytoys.com/intershoproot/eCS/Store/de/images/159/57/1595791-l.jpg-от този тип ние имаме на масичката и Жоро играе адски много с нея,пише ,слага печати,кара ни ние да му рисуваме или пишем думи,който той иска.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 13:53 от angels_zg

# 108
Рони, честит рожден ден! Много любов, щастие и семейни радости ти пожелавам!

Галя, прекрасно говори Неси! Толкова е сладка, а с тия пуканки ще я изям! Не съм си и представяла, че дете на година и седем месеца може да говори толкова много и толкова разбираемо.
Дея за сега казва само 3 думички различни от "да", "не", "мама" и "тати", но аз й се радвам неимоверно, защото се опитва да осъществи контакт с нас. Освен това и двамата с мъжът ми сме проговорили доста късно, така че тя ни изпреварва в развитието. Simple Smile

Тинче, много ти съчувствам, тези периоди са ужасни. Ама тя въобще ли не спи  следобед? Хапва ли сладки храни, да не й идва в повече енергията от яденето? Четох, че лекари съветват, да не се дават на децата сладки неща, под никаква форма, след обяд, защото това ги превъзбужда и нарушава съня им. Сега като излизат по-рядко навън, сигурно не могат да се изморяват качествено и по-трудно им се доспива. А може би е някакъв период, който ще отмине без нищо да правиш. Колко много майки, включително и аз, се оплаквахме от нежеланието на децата да спят. Дея все още заспива трудно вечер - не подлежи на приспиване и просто чакаме да и се приспи, за да я сложим в креватчето. Пробвали сме какво ли не - да пеем песнички, да лягаме с нея, да е тъмно навсякъде, да я оставим 5 минути да реве, за да се измори, да я носим на ръце. Последното дава най-добър резултат, но преди да заспи минават най-малко 30-40 минути и в момента, в който седнем или спрем да се движим, веднага изразява недоволство. Пазим този вариант за наистина спешни случаи, защото вече и двамата с баща й ни болят кръстовете от непрестанното носене.

# 109
                                          Ронибони,честит рожде ден!Бъди здрава,обичана и щастлива!

Зори,благодаря ти за линка,наистина са скъпички колите  Confused
Аз се замислих,за тези масички за рисуване,и май ще й вземем нещо такова за Коледа,а колата ще я оставим за РД,а от парите,които събере за Коледа,защото всички ще й дадат пари,а не подаръци,аз да й взема каквото искам/така правим винаги на празниците си/ мисля,да й вземем обзавеждане за детска стая и да й направим другата стая за нея.
Вчера бяхме в морската с Натали и баща й и я вързахме за бънджи,което е в детския кът,бяхме почти сигурни че ще се страхува,но решихме да опитаме,а то детето така се изкефи,да подскача на батута,направихме й клипче,но няма как да ви го пусна,нали съм скарана с Мултиплея  Tired
Натали,спи веднъж на ден-на обяд,така е може би от 4 месеца,ако не и повече,спи най-често по около 2 часа,а има дни,в които е откарвала по 4 часа,но то е било 2-3 пъти досега.Вечер заспива към 10.00,а сутрин става към 9.30 часа.
Аз преди няколко дни ходих на очен преглед и вече съм цокер  Sunglasses Ама се харесвам де  Flutter

# 110
  • Тук и там
Честит Рожден Ден, Рони!
Нека здравето, щастието и любовта са верен твой спътник в живота !   
   bouquet

# 111
  • София
мен за момиченца ми харесват комплектите за бебета - колички,повивалници,гърнета и всякакви други способия за куклите.Много ми харесват и кухните,ютии ,прахосмукачки,комплекти за чистене.Той и Жоро би играл с голяма част от тези неща,ма татето едва ли ще навие да купим кухня примерно. Laughing
За момченцата се кефя на разни гаражи,писти,влакове,пожарни,кранове и всякакви такива комплекти ,но повечето хич не са евтини.Харесах една пожарна - освен самата пожарна кола,има и хеликоптер и гараж за пожарната ,но са скъпички - към 80лв.

А тоя лунен пясък(http://www.toytownbg.com/?toy=10.2.63.0 )дали няма да става и за нашите деца.Жоро много обича да си пълни формички с пясък и още го прави по площадките,нищо че е мокро навсякъде.

Ето на тази фирма ми харесват примерно и момичешките и момчешките неща :http://www.igra4kite.com/index.php?cPath=143_364 ,ма в БГ сайтовете цените са страшни.

Мозайките и аз ги харесвам,но ме е страх да давам на Жоро още,защото като нищо ще глътне някоя част.
Харесах и една палатка http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=5000

# 112
Здравейте, момичета!

Честит рожден ден, Рони! Да си жива и здрава и много, много щастлива!

Благодаря много за стиснатите палци, но моята диагноза за фиброаденома си е вярна. Така че ще се консултирам с няколко хирурга и ще действам. Само дано всичко да минава леко и безпроблемно, че ми е дошло до гуша от здравословни проблеми.
А за капак и Марти е на антибиотик и си е вкъщи. Не е омърлушен, играе си, ни си личи , че е болно детенце.
А моите планове ще се отложат с още една седмица. С тия ясли е някакъв ужас – всички са болни.

Сега изчетох темичката и гледам сте коментирали памперсите в началото. И аз все се оправдавам , че е студено, но май е време вече да ги махам. Надявам се с помощта на лелите в яслата да успеем.

Марги, дано Дея се оправя бързо. И на теб не ти е лесно с бебче в коремче, но съм сигурна, че ще се справиш. Дано вече нямате никакви перипети. Heart Eyes

А дечицата не са ли малки за трета сливица? Имам някакви спомени, че се проявява след 3 г.Или се  бъркам. newsm78
Иве, страхотен аватар!
Ане, и аз призовавам за снимки на малката красавица!
Поли, вярвам, че съвсем скоро ще бъдеш и ще се чувстваш във форма, защото двете хлапета мама чакат. Възхищавам ти се на силата и смелостта. Много целувки на малката сладурка. Heart Eyes
Диде, разкошна снимка на бебе Божидара. Да расте много здраво и щастливо детенце.

# 113
  • BG
Добро утро, момичета!
Хайде нещо шеговитичко тази сутрин да ви е усмихнат деня-по избор всеки да си избере
Joy

# 114
  • Sofia
Здравейте! За третата сливица, ние специално ходихме при един уж много велик детски УНГ в ИСУЛ и той каза, че на тази възраст нищо не се прави. Дори да е увеличена сега не се маха, защото до 5 год ще рецидивира. Чака се поне до 4-5 год. и тогава се преценява дали се налага.
angels_zg  лунен пясък ние купувахме миналата година за братчето ми. Първо не е вярно, че не цапа, пуска си цветове всякакви. Второ ще ти го нарони из цялата къща. А и на тази възраст е много вероятно и да го изяде.  Joy Според мен са малки за това още. Може би лятото на двора примерно. Но да ми ронят пясък из къщата аз лично хич не съм навита.
За спането.... и аз вече не знам колко и как спим... Вече и вечерното спане се превръща в проблем, дето никога не е било. И то заради зверския глад, който ги гони след яслата. Вчера пробвах да им дам вечеря по-рано към 17.30 (супа, второ и данонино - общо 400 гр), за да може преди лягане да пият повече мляко. И въпреки това пак 2 пъти се будиха после да си дояждат. Жоро изпи общо 500 мл мляко, освен вечерята!  #Crazy

# 115
  • Тук и там
Привет и от нас за деня  newsm03
ღVivi_anღ , в отговор на твоята шегичка аз да попитам - може ли да си поръчам и трите  smile3508
В последно време и със смяната на времето и Галя не спи както преди. Например вечер ляга в 23 ч., естествено се буди няколко пъти нощем - кога за биба, кога ей така да си проскимти, и се събужда в 7 и 30 ч. А следобед преди спеше час, час и половина и то лягаше късния следобед, но сега още в 14 ч. заспива - това заради ранното й сутрешно събуждане  smile3503
Вчера спа следобеден сън от 3 часа и половина  newsm53
Иначе вчера реших да я водя на контролен преглед при педи. Обаче като видях заформената опашка пред кабинета й, естествено си врътнах количката и хайде в парка на игри. newsm08
Ма много ни е скучно през деня да се забавляваме, когато не се излиза. Давайте идеи какво ги правите мартенчетата, че в чудо се виждам  newsm12 Показвам й с коя играчка какво да прави, но й е интересно само ако аз седя с нея - иначе веднага става и започва да ме следва на всяка крачка. Така естествено вкъщи нищо не е както трябва, но вече му свикнах /къде си мамо да ме видиш  smile3502/.
Още се чудя на подаръците за празниците... Доста съм зациклила - хем ми се иска нещо интересно, което да й задържа вниманието повече, хем пък да е компактно и да не заема място, че постоянно подхвърлям, стъпквам и мачкам разни играчки  smile3506 Мисля, мисля...  newsm47

# 116
Иве, пускам й детски. Има страхотни филмчета на Барби с песни и танци. Тя си гледа и танцува. Не съм от майките, луди по розовото, но тези филмчета ми се виждат най-дружелюбни. Том И джери са мноооого агресивни. Друго попадение е Ну. погоди.
Иначе ако аз правя нещо и тя идва да помага - сега се е научила да вади чинии от миялната и да ми ги подава  Heart Eyes

# 117
Привет!

Пепе, на теб ти трябва силно пожелание - от здраве да не се отървеш! Пребори се с този фиброаденом и повече да не виждаш лекари, освен за следващо раждане.

Иве, при нас на мода е разглеждането на книжки, но разбира се само с мен. От няколко дни се  е пристрастила към разглеждането на албуми със снимки. Кеф й е да показва къде е мама, къде е тати и т.н. Така може да се забавлява по цял час, дори и повече, но така отгръща страниците, че след още няколко прелиствания няма да има нито албум, нито снимки. Много обича да гледа Мързел град и танцува на песните, а Н2О е в състояние да оправи и най-киселото й настроение. Ако не се занимавам с нея, гледа да се върти покрай мен и да прави бели, ама вече съм й свикнала.

Вивиан, чудесен начин за събуждане. Mr. Green

# 118
  • Sofia
Забавленията и мен ме изтощават. Вечер след ясла малко рисуваме, малко строим, къпем се, вечеряме и то минало времето. Но събота и неделя...  ooooh! Но мойта е лесна. Нали са двама - затварям ги в детската стая и си играят. Сутрин и следобед по около 2 часа спокойствие.  Wink Детски пускам, но не са им интересни още.

# 119
  • около Варна
Привет, мартенски мацки!

Честит рожден ден на Рони на патерица!

Вивиан не пия чай, ама с твоята почерпка ще се прежаля Blush

Страхотни идеи за играчки сте дали, аз бях повдигнала въпроса в предната тема, обаче никой не ме отрази, ама пак дойдохте на мойта Grinning Във Варна няма хубави магазини за играчки или аз не ги знам... Хареса ми идеята за тези магнитни дъски, особено на Зори линка, не съм виждала обаче такава на живо. Другия проблем ми е, че тия играчки са безумно скъпи, не мога да си позволя тоя лукс.

За забавленията в къщи....голяма мъка. Ева не и се стои сама в нейната стая и да си играе, все ходи отзаде ми, ако някой дойде на гости веднага го хваща за ръката и го мъкне при играчките. На Жорко нищо не дава, постоянно му измъква дрънкалките от ръцете и ги налапва. А пък той милия така и се радва, особено като започне да му прави смешни муцунки и малкия се залива от смях, много са ми сладички Heart Eyes Във филмчета не се заглежда твърде, пускам във в-бокса детски песнички с клипчета и танцуваме на тях. Ако знаете някъде анимирани забавни песнички пускайте линк.

Пепе, дано всичко минава леко и безпроблемно и да е последното ти ходене по лекари до следващата бременост Hug Къдрушкото Марти да оздравява бързо и той.

Диди, чакам с нетърпение да разкажеш как е у дома с двамата малчовци!

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт