Отговори
# 135
Ох, момичета, станах като стара грамофонна плоча, която едно й също си повтаря, ама вече много се притеснявам за Дея. Днес й взеха кръв за ПКК и левкоцитите й са много завишени. Педиатърката се хвана за главата. И това, след като преди 5-6 дни пи антибиотик. Утре пак сме при УНГ, защото едното ухо й е възпалено, може да се наложи и при инфекционист да отидем, което ми звучи ужасно страшно. От вчера давам на всеки 4 часа Нурофен или Панадол, защото си поддържа постоянно висока температура. Аз се притеснявам да няма някаква уроинфекция, ама каквато съм куха лейка, сутринта тотално изключих, че е добре да дам и урина за изследване. Ама как няма да изключа като ми беше доста притеснено, защото температурата й беше висока, а аз не мога да й дам лекарства преди взимането на кръв, а самото отиване, чакане и т.н. обикновено отнема повече от час и половина, през което време температурата можеше да се повиши още повече. Нито един човек на опашката не ме пусна пред него, въпреки че Дея плачеше и обясних, че е с температура, а аз съм бременна. Надявах се поне лаборантките да се намесят и да ми съдействат, но и те не реагираха. 

Тинче, и аз като теб често се чудя, дали не й пречупвам характера като всеки ден по безброй много пъти казвам "не". От друга страна, психолог ми е казвал, че децата между 2 и 4 години определят границите на поведението си. Винаги подлагат на съмнение думата "не", за да видят дали е наистина сериозна забраната, дали наистина трябва да се съобразяват с нея и естествено гледат да натрупат собствен опит като проверят какво точно се случва като не се съобразят с мама или татко. Т.е. нашата главна роля е да казваме "не" за да ги научим кое е правилно и кое не. Въпреки това, аз все се съмнявам, че не се справям достатъчно добре с възпитанието, всъщност подозирам, че направо се дъня в много насоки.

angelfish, радвам се, че се разписа. За съжаление все по-малко време имаме всички, а ти щом и за изпити учиш, направо не знам как се справяш. Прекрасно е това, че Сияна се чувства добре в яслата. Аз съм на мнение, че там децата се развиват много добре, бързо научават нови неща, създават полезни навици, но това само при условие, че детето се чувства добре.

Диди, моля те, дай някакви новини за вас!

# 136
  • София
Пепе,съжалявам,че се е потвърдила диагнозата,стискам палци всичко да се оправи бързо! Praynig Hug

Марги,много ми е мъчно за Дея,дано няма нищо сериозно и бързо да разберете ,от къде е проблема ,за да започнете адекватно лечение. Heart Eyes
Направо съм изумена,че не са ти отстъпили,егати и възпитанието и чудото. Close ShockedЗа щастие аз не съм попадала на такива през бременността и сега и навсякъде ни пускат с предимство.

Днес в Кауфланд видях мозайки и магнитни дъски - доста симпатични и между 15 и 20лв. се движеха,което е доста добра цена.В новият промоционален каталог на Хиполенд(от 30.10 - 18.11) има дъска да писане и рисуване ,от тези на стойка по 20 лв. и доста симпатични комплекти за момиченца - готварски и бебешки.

# 137

Марги, не знам какво да кажа. Надявах се да кажеш, че сте овладяли температурата и нещата вървят към подобрение. Съжалявам да чуя такива лоши новини. Ще стискаме палци скоро да разберете причината и да се излекува бързо Дея. Силни целувки и прегръдки имате и двете от нас.

# 138
  • Тук и там
Добър ден от нас с моето диване   bouquet
Марги, денят ти не започва добре, но дано нещата поне малко се нормализират по-късно  Praynig
Ще чакаме да споделиш какво става при вас Heart Eyes А това за факта, че не са ти отстъпили ред  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Много се ядосвам на такива, но всички хора се озлобиха  Rolling Eyes Не се живее лесно вече и всеки гледа на другия да му е по-зле - голямо успокоение, няма що ooooh!
Май с Тинчето и Марги си заформяме форумски чат  Mr. Green, но да си кажа и аз, че рядко казвам "не" на Галя. Оставям я сама да се оринетира в обстановката  Peace Когато прави нещо непозволено /например бърка в шкаф със стъклени чаши и ги разнася/ аз я питам какво прави там, при което тя лекичко оставя всичко обратно, докато си дърдори нещо и се изнася елегантно все едно нищо не е направила  Wink Друг е въпроса, когато например поставя лъжици на пода, след което иска да си чеши венците с тях - тогава директно правя строга физиономия и започвам сериозни обяснения, а тя... надува гайдата, но разбира, че й се карам и тръгва след мен да ми се жалва /сигурно от лошата си майка  Mr. Green/. Все пак се успокоявам, че разбира когато й се карам и е наясно, че прави нещо "непозволено".Crazy Та такива работи с нашето възпитание.  Laughing Кой знае докъде ще я докарам  Rolling Eyes
Зори, много сладък Жорко на аватарчето  Heart Eyes Добре сподели за дъските - аз уж се бях ориентирала към нещо такова, но се сетих да обърна Редутската масичка за да видя какво ще се получи. Ми нулев интерес към нея, виж печатчетата - голяма радост, че ги разнася навсякъде и после обикалям къщата да ги търся  ooooh! Та май ще се откажа от дъската, пак продължавам да мисля за подаръци Thinking

# 139
Марги,мила много ви мисля.Изследваха ли Дея за Свински Грип?(не искам да те плаша ама то вече какво не беше )Страшни перипетии имате HugМила много се измъчихте ooooh!
Тук в Ямбол сме пред грипна епидемия 2-3 училища вече са затворени,тръпнем всеки ден Praynig
Пепе Praynigдано всичко мине леко и без никакви усложнения Hug

Повече усмивки ви желая в този мрачен ден Wink

# 140
  • Sofia
Здравейте! Да питам - вие давате ли витамини и как ви действат, ако давате?
Аз от 3 дни давам Sanostol, че ми омръзнаха тия вируси. Обаче нещо прекалено много ги енергизира. Направо пощръкляват. Снощи Жоро ни е тормозил до 23 ч. То не бяха игри, танци, бяс пълен...  ooooh! Не се трае направо. И днес не посмях да им давам, че да няма пак нощна дискотека. По принцип ядат много и разнообразни плодове и зеленчуци та се чудя дали изобщо имат нужда... Лошото е, че зеленчуците винаги са варени та кой знае колко витамини са останали в тях..  newsm78
Вижте ни кви сме смешни ученици  hahaha

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 12:12 от savina_33

# 141
  • София
Сави,аз също давам Саностол от Април на периоди.Тогава беше болен и го започнах ,после го спряхме ,сега септември пак пи 2-3 седмици и от вчера пак го започна .Не съм забелязала да е по-различно нещо.Той си е по принцип бяс и не се спира да седне за 5 мин.
Може да е период някакъв.Жоро сега е в един период,дето не си е спал в леглото от началото на септември. ooooh!
Много са сладки учениците и примерни! Heart Eyes

# 142
Днес ходихме на УНГ д-р. Ушите й са с много сериозен отит, който може да стане и гноен и да се наложи хирургична интервенция. В понеделник ще стане ясно. Лекарят каза, че с тази кръвна картина е за хоспитализиране, но всичко ще се реши в понеделник, когато видим как се развива отита и дали има подобрение. Изписа й конска доза Аугментин, заедно с антибиотични капки за нос, защото и той е зле. Има съмнение, че е болна от инфекциозна мононуклеоза и до довечера, или утре ще разберем дали сме за инфекциозна болница или ще ни се размине. И този лекар, както и педиатърката беше потресен от предишния преглед, когато й тече кръв от носа и гърлото. Той намекна, че ушите може би са се възпалили след прегледа, но го каза с половин уста. Всъщност почти не ме интересува от къде се е появило възпалението, важното е, че го има и че е сериозно и че вече се чувствам като във филм на ужасите. Интересното е, че аз се държах мъжки и не се разревах, въпреки, че обичайно това правя, но майка ми щеше да припадне като чу какви страшни неща ми е говорил лекаря.
Ясно е, че нещата са сериозни, но се моля лечението да е правилно и ефективно, а диагнозата да е най-леката възможна! Praynig

След малко имам час за ФМ, за който чакам от цял месец, а дори нямам сили да се изкъпя, камо ли да вървя някъде си да ме гледат на ехограф. Естествено ще отида, за да съм сигурна, че всичко с бебето е наред, но нито се вълнувам, нито ми се ходи, нито нищо.

# 143
  • Тук и там
Марги, откъде ви дойде всичко това на главата  Rolling Eyes Дано, дано до понеделник нещата са по-добри  Praynig
Отиди да видиш малкото човече, да си повдигнеш духа Peace И ще чакаме добри вести  Heart Eyes
Сави, големи сладури са твоите малчовци - личи си, че са ученолюбиви децата. Това Галето да седне така кротко и да твори... тц-тц - няма да е моето дете  Laughing

# 144
Марги, и Коко пи сега Аугментин за ухото и беше пробил гной, но  при вас май е по сложно  Cryл Милата Дея, дано скоро да оздравее за да се успокойш и ти и да се радваш и вълнуваш на бременността си както на първата.
Целувки .

# 145
  • около Варна
Марги  Hug, много ви се събра на вас с Дея, стискам палци бързо да се оправя малката и никакви страшни диагнози. Отчитай се, че ви мисля. Ужасно е когато ти е болно детенцето, напълно те разбирам как се чувстваш и то когато си бременна нещата са още по-трудни. Всичко ще се оправи, но похабените нерви и побелелите коси остават.
Аз бях в седми месец бременна, когато се влачихме месец по лекари с Ева и какво ли не ми минаваше през главата.

# 146
Включвам се да дам малко кураж на Марги  Hug и дано прегледът ФМ й донесе малко радост и да се отпусне   bouquet
Дея ще се оправи, поуспокой се малко  Hug
Някой има ли новини за Диана и Дара?

# 147
  • Sofia
Иве, много са ученолюбиви и кротки, няма що.  Joy Цяла минута и половината издържаха в тая поза.  ooooh!
Дано Деичка се оправя бързо.  Hug
Момичета, някой от вас слагал ли е SYNFLORIX (пневмококова ваксина)? Ако да какви са отзивите и каква й е цената? А пък догодина Пентаксима става задължителен, което значи безплатен. За което беше крайно време.
Оххх стискайте палци довечера да няма пак дискотека до по нощите, че направо съм на ръба от недоспиване вече. И с това ставане в 6.30...  smile3507 Ще взема аз да гаврътна саностола вече, дано ме ободри.  hahaha
Момичета някой ходи ли на бебемания? Има ли нещо интересно? Аз утре планирам.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 18:13 от savina_33

# 148
Ще взема аз да гаврътна саностола вече, дано ме ободри.  hahaha
Joy  Joy  Joy
Голям смях  Laughing
Забравих да ти кажа, че много са ми сладки твойте момченца  Heart Eyes  Heart Eyes
Да са ти здрави   bouquet
За SYNFLORIX - сравнително нова ваксина е, не я препоръчват много. Заложи на Превенар  Peace

# 149
Марги, да се разпишеш след прегледа  Peace
Рали&Бети, вие как сте? Знае ли се какво ще е бебчето или си казала по напред (а аз съм пропуснала). Бети радва ли се на коремчето ?

Общи условия

Активация на акаунт