Спомени и сънища от Магреб - 21 нощи

• 47 600
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Хадил, благодаря за отговорите! Hug
И аз се лекувам с лимонаТата на Делтичка. Действително е много ефикасна стига да се пие редовно и по-повече, както тя каза. А като нямам лимони си правя гаргара с лимонтузо и вода. Много помага!
Като каза Хадил за абортите и се сетих за моята прабаба. Тя е гъркиня. Баба ми ми е разправяла за нея, че имала над 20 аборта. Sick Пиела е някакви отвари.  #Crazy Разказвала ми е, колко пъти направо е умира в ръцете им. Та тая жена живя до 99 години и почина от старост. Никога не е боледувала от нищо. Как е успяла да запази организма си здрав след тия издевателства не знам.

# 421
Аз таман се приземявам от метлата и хоп да ви изчетааа
Ох колко съм зле с химията - все едно ми говорите на арабски  Laughing Иначе за народните илачи   bouquet хубаво е човек да ги знае че тез антибиотици.Ама те и децата от бебета се тъпчат с лекарства и май много мног не им действа народната медицина.
Файма много интересно за дядото на мъжо ти - като имаш време разкажи повече   bouquet
Лек ден на всички магребинки и магребкото

# 422
И понеже за илачи си  пишете    bouquet 

ето  тук  има  интересно за   водата  Зем  Зем

http://www.bloguez.com/islamatous/435100/ и тук http://islamyasmina.unblog.fr/la-medecine-zamzam/

http://www.islam.ru/vera/hadzh/zamzam/

# 423
още  какво   се прилага като    народно средство  при  температура  в  мАРОКО   казва се  мхинза   

това  е 
http://amounamazyouna.over-blog.com/article-26972695.html

# 424
ей това растение се ползва и за понижаване на кръвната захар.

# 425
  • София
Това утре за закуска. Някой да не го изяде нощес, че ще дърпам уши. Хайде па някоя тунизийска дама да добави от онова сиренето дето е като извара - страхотно ще върви.

[Нали знаете - Кликате върху снимката за да я видите в голям размер]

# 426
не знам кой ще пусне сиренето, ама от мен киселото мляко: 

# 427
  • по пътеката
рикота(ригута, по селски)!айде да ви е сладко, малко хариса бих добавила!

# 428
  • София
Яаааа ако обичаш харисата си я вземи там, че пак ще се чудя какво ям, солено, сладкиш или крем супа.  Laughing

Апропо туй кисело мляко нящо странно ми изглежда. На някакви топки май във вода или зехтин стои или снимката ме подвежда. А иначе точно за рикотата иде реч, в ресторанта на хотела направо за закуска я обирах.

Лесно ли се прави рикотата ?

А да бе и още ли ядете само червен салам и кремвирши или пуснаха и други варианти.

# 429
дядо хаджия - това е прецедено кисело мляко с малко сол, което може да се смеси с малко джоджен или заатар или нищо. прави се на топчета и се съхранява в зехтин.

# 430
Добро утроо! Гледам сложили сте от снощи закуската ама за кафенце никой не е помислил. Хайде едно от мен за поспаланковците Simple Smile

Нямам време да пиша, че по цял ден обикалям насам-натам. На лекции и после на работа....но се опитвам да ви чета. Чакам да дойде коледната ваканция,че да си почина едно хубаво Simple Smile

Лек ден на всички!   bouquet

# 431
Привет и от мен   bouquet,
Чудесна закуска сте спретнали пък кафето е върха   bouquet
Ето малко инфо как  може да си подобрим настроението

ВЪЛШЕБНИТЕ АРОМАТИ ПРОГОНВАТ МРАЧНОТО НАСТРОЕНИЕ, ПОМАГАТ НИ ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ БОЛЕСТИТЕ И СЪЗДАВАТ ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА В ДОМА НИ

АНАСОНЪТ НОСИ РАДОСТ

Анасоновото масло се използва за ароматизиране на бонбони. Може би затова този аромат се харесва и на възрастните, и на децата!

ДЖИНДЖИФИЛЪТ АКТИВИЗИРА ЗАЩИТНИТЕ СИЛИ

Японците обичат да добавят джинджифил едва ли не във всяко ястие. Те наричат този корен подарък от природата и смятат, че джинджифилът им помага да съхранят младостта и здравето си до дълбока старост. В Индия джиджифилът се цени за неговите антисептични свойства. Индусите са уверени, че коренът и етеричните масла са най-доброто средство срещу простуда и вирусни инфекции.

Знаете ли, че от санскрит името му се превежда като “рогат лечител”? Той е получил това шеговито название заради причудливата си форма.

КАРАМФИЛЪТ УКРЕПВА ПАМЕТТА

Запарвайки черен чай, индусите добавят към него няколко зрънца карамфил. Те твърдят, че пикантният му аромат усилва паметта.

ПАНАЦЕЯ ЗА АУРАТА

Нежният, сладък аромат на жасмина връща вярата в собствените сили и ни дава надежда за по-добро. В Китай често го използват по време на медитации.

Смята се, че ароматът на жасмин възстановява дебелината на аурата, настройва на философска вълна и ни помага и в най-тежките и тъмни периоди в живота да намерим повод за радост и празнуване.

ГРЕЙПФРУТЪТ ОБОДРЯВА

През целия ден трябва да си в тонус, защото ти предстои важна среща и изобщо имаш страшно много работа? В такъв случай вземи със себе си шишенце с масло от грейпфрут.

От време на време го помирисвай, и ще имаш сили за десетима.

ЛАВАНДУЛАТА „ЛЕКУВА” ОТ ЗАВИСТ

Обикновено лавандулата се използва като средство срещу безсъние.

Нейните полезни свойства обаче не се ограничават с това. Ароматерапевтите твърдят, че лавандулата намалява агресията и “лекува” от завист и празна амбициозност.

В твоето обкръжение има такива хора? Сложи в стаята си съдчета с лавандула и използвай освежител за въздух със същия аромат. Лавандулата се използва и в козметиката срещу раздразнения и отоци.

КАНЕЛАТА ДАВА ЕНЕРГИЯ

Тя е една от най-древните подправки в света. В Рим например използвали канела за украса и пречистване на храмовете, а китайците палели приготвени от канела благовония по време на сватбени церемонии.

Етеричното масло от канела се използва и за лечебни цели. Тя стимулира кръвообращението и подобрява обмяната на веществата, бори се с простудните заболявания, умората и апатията.

# 432
  • София
Като допълнение към горния пост и ароматът на този шоколадов кекс също подобрява настроението:

[Кликнете върху снимките за да ги видите в по-голям размер]

Хадил - душа ти си ми надеждата и спасението. Ще откриваш ли тази зима клиника за затръстяли хора, че хлебопекраната бая се развихри тук за 2 дена.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 15:53 от дядо хаджия

# 433
  • In a surreal moment!
Ооо..Деди...и хлебчето трепач и кексчето най-баш! Браво ! Харесва ми да гледам готвещи мъже...има нещо еротично....Simple Smile Тя Хаджийката знае, няма начин Simple Smile
Моето шефче прави мн. хубава скара, но...рядко...

# 434
Дядо Хаджия, у дома винаги е като клиника, така че всеки може да се възползва от услугите !!! и за затлъстяването и за всичко друго... не че аз нямам нужда от отслабване, ама нещо не ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт