Спомени и сънища от Магреб - 21 нощи

• 47 581
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Varna
АлЮЮЮЮЮЮЮЮ, ФарашковцитИИИИИИИИИИИИИИ Hug
БЛИЗНАЧКОВЧЕ HugБлагодаря за закуската. Колко е хубаво някой преди тебе да я е поднесъл Grinning
ДИДОНКИИИИЧ- радвам се да те чуя HugБраво на детенце, добре се Рани значи и не е капризна. Съжалявам, че всикчи сте се тръшнали. Тука казаха, че и домашните животинки вече прихващали от тоя вирус. Аз уж курназ жена ама вчера вече взех да се ослушвам и да ме хваща леко шубето. И да си казваме да се пазим май не става работата.
Хайде много спокоен и ведър ден на цялата дружина от сърце Hug

ХАДИЛЧЕ- там което си отбелязала за роми и цигани-та какво оня ден гледах по БТВ сутрешното предаване и доста се зачудих newsm78последно техния лидер на тия хора защото и аз вече незнам как да ги наричаме каза, че във Пловдив техните хора не са даже роми и се сърдели като им се казвало така, там те били турци. И аз докато слушах гледах така #Crazy та незнав вече де какво ще си измислят за име. Тя сама Софи Маринова наскоро по едно женско предаване по ТВ говореше нещо та каза за нещо свързано със нейния етност което я е подразнило и завърши точно със това- Хубава работа ама циганска. И каза момичето, че като е сред тях ползва само тази дума и не се срамува от нея. Какво има са се срамуват от това название незнам, вече и роми не им харесва, ама нека бе нека си се наричат хората както искат то името на праЙ човека. Но понеже бях озадачена та затова го разправям това де. newsm78

Последна редакция: нд, 08 ное 2009, 09:43 от DELTA_DELTA

# 466
  • София
Днес честваме денят на Архангел Михаил и съборът на всички ангели.
ЧЕСТИТО НА ИМЕНЯЦИТЕ !
И дано нашите ангели не престават да се молят за нас и да ни закрилят.

# 467
ХАДИЛЧЕ- там което си отбелязала за роми и цигани-та какво оня ден гледах по БТВ сутрешното предаване и доста се зачудих newsm78последно техния лидер на тия хора защото и аз вече незнам как да ги наричаме каза, че във Пловдив техните хора не са даже роми и се сърдели като им се казвало така, там те били турци. И аз докато слушах гледах така #Crazy та незнав вече де какво ще си измислят за име. Тя сама Софи Маринова наскоро по едно женско предаване по ТВ говореше нещо та каза за нещо свързано със нейния етност което я е подразнило и завърши точно със това- Хубава работа ама циганска. И каза момичето, че като е сред тях ползва само тази дума и не се срамува от нея. Какво има са се срамуват от това название незнам, вече и роми не им харесва, ама нека бе нека си се наричат хората както искат то името на праЙ човека. Но понеже бях озадачена та затова го разправям това де. newsm78

Делтич, ти ме подсети сега за нещо. Наистина в Пловдив повечето цигани казват,че са турци.  hahaha и на мен винаги ми е било смешно, защото според мен какъвто и да си, не трябва да се срамуваш. та понякога,когато обяснявам на някого свързано с тях, без да се обижда никой,ама казвам,че са манговци. не го казвам с лошо,а по-скоро с насмешка. те самите май вече не знаят какви са. нито са турци Outta Joint , нито са роми, нито са цигани, а какви са тогава живеещите в Столипиново-манговци. пак казвам,че не го казвам,за да ги обиждам. в Пловдив има 3 цигански махали. в едната (Хаджи Хасан махала) живеят най-богатите ,на които къщите им са хубави,големи,те самите се обличат по последна мода и т.н. В другата махала - Шекер махала живеят най-мръсните според мен. построиха им и къщи и пак всичко е в боклуци и мизерия. а в Столипиново (или квартал Изгрев) са смесени. има и по-цивилизовани,но има и мноооого на палатков лагер Wink . има такива,които живеят на 7-8 етаж в блоковете и си качват до там конете в апартамента. когато някой от тях се види с повече пари, купува си някоя черна блузка или черна ризка(задължително Версаче или Армани от изкуствена материя), малко гел на главата и айде на кръчма. в кръчмите не казват,че са цигани,а все се представят за турци. много рядко,ама изключително рядко съм чувала в махалите някой да си каже,че е циганин. и това са все по-възрастните хора. младите не можеш да ги наречеш други,освен турци,че скачат и на бой.

вчера с една приятелка излизахме. в това заведение по принцип не пускат арабска музика,но снощи имаше балет и всички песни,на които танцуваха,бяха арабски. и аз си викам,абе да не е заради мен, че никъде не излизам  Joy...        за 1 път виждам на живо Митьо-Пищова. ужас!!! той май е висок колкото мен -1,60. около него само малки момичета и още няколко мазни мъже. направо се отвратих и само се моля някой ден ако имам дъщеря,да не вземе да се излага така с такива мазньовци. (тук защо го няма онова повръщащото човече от скайпа)

# 468
  • по пътеката
дядо,кажи какво се приготвя за помен и за празника,нещо специално? аз един ябълков салдкиш се каня и едни пого-мого или бухти за закуска! дано ме е огрее, 4е никога не съм щях да ставала като последните дни, 10 ч, просто уникален мързел да се излежавам! ако не беше моят де ме пита,според мене колко е 4асът, още щях да се пробвам да си спасявам домо4адието от някава странна ,гадна страна с объркано летище и самолети без шаси и да търся изход! на сън творя като стивън кинг ! Thinking
свършва кафето; да се мятам, 4е сутринта така валя, много приспивателно и сънливо! Peace
паулинке,добре се разписа, зна4и си добре!  Hug

# 469
  • София
дядо,кажи какво се приготвя за помен и за празника,нещо специално? аз един ябълков салдкиш се каня и едни пого-мого или бухти за закуска! дано ме е огрее, 4е никога не съм щях да ставала като последните дни, 10 ч, просто уникален мързел да се излежавам! ...

Архангеловата задушница е единствената, която не е постна. Каквото и да приготвиш и да раздадеш (почерпиш) околните, щом е наречено за това върви без проблеми.

По принцип на този ден правим курбан, ама хайде чак толкова пък не е необходимо когато не може. Жените правят и обредни хлябове (аз затова днес ше правя един нов за нас хляб), но и това не е задължително, когато не е необходимо. Сготви си това, което ти се яде или това, което ти се прави.

# 470
  • Varna
ПАУЛИНКА Hug
Много се радвам, че се разписа. Как си ти бе мила, нещо ново около твоето момче?
Абе тоя пищова - нарочно го пиша със малка буква- ега ти късметлията. Как пък може да има такива прости момичета бееее.  Той на някои и дядка може да им бъде. Няма ли за тоя някоя по дебела гьостерица и за ония пикли също. newsm78 Вярвам ти, че ти се е допровръщало Душко. Аз като слушам ми става за повръщане. Пък ти си го видяла и на ачик. Че по едно време и акциите му бяха вдигнали като го направиха медийна звезда. Аз се срамувах заради него докато го гледах какво говори и как разправя как го обича народа зарави -кИфтета и кебабчИта- Боже Господи слез и си прибери вересиите, моля те!!!!
МАРСЕЛИНКА- Деди, вече ти е отговорил ко да праЙш. Така, че аз няма какво да добавя само това, че тоя кускус , твоя съм го сънувала rotfImao

# 471
  • по пътеката
ох ,писах и отлетя постът ми, с тези проксита! направих нещата, подадох на старците, дано ги хапнат с удоволствие! 4акам си мъжо ,ама той знае ,4е има млухия и може да си хапне навън! това не го яде, а без да иска свекър ми предупреди и ...........! ние си хапнахме сега  и ще се мятаме на у4ебниците, ако успеем да се убедим с дребното кой е по важен и колко са важни обещанията отв4ера! 4е свърши ваканцията!  Tired

# 472
Честит Свети Архангел Михаил! Честит празник на всички именици  bouquet!

Митьо Пищова започна да "изгрява" като звезда точно по времето, когато следвах в Търново. Обшо взето не знам какви момиченца му се лепят, но по онова време имаше голяма психоза, защото той си нацелваше момиченца по дискотеките и не ги питаше дали искат да са с него Sick. Дори беше дърпал съквартирантката ми пред централната поща (на най-оживеното място в града), искал да я вкара в колата си,  но в този момент дошъл приятеля й ooooh!. Та тогава бях много доволна, че външността ми изобщо не предполагаше да се впиша в полезрението му Joy.

... (аз затова днес ше правя един нов за нас хляб), но и това не е задължително, когато не е необходимо. Сготви си това, което ти се яде или това, което ти се прави.

Много ли ще е нахално, ако те помоля за рецептата Praynig. Моята машинка си няма книжка и аз въртя само 3-4 рецепти за хляб, а ми се експериментира нещо ново Simple Smile

# 473
Делтич, а аз колко се възмутих,ужас! айде,все съм виждала по-възрастни мъже с по-малки момичета,но той нито фасон има,нито маниери.... изобщо не ми го побира акъла, защо тези малките вървяха така наперено зад него... и зад тях още едни мазни типове. единия беше с коса на черта до рамото. (пак питам,къде ми е повръщащото човече). много ме е гнус от мъже с толкова дълги коси. аз за това си харесвам моето момченце,че е с бръсната главица. все се чудя,може ли пък парите да са стимул,за да търпиш до себе си такъв тип мъже?! нямам нищо против едрите мъже, но всички знаем как изглежда и колко е умен и интелигентен специално този човек.
Делтич, забрави да споменеш и ФафлИтИ, освен кИфтетата и кИбапчИтата  Joy

с моето момче няма никакво развитие. сега не знам,кога ще си заминава,но май ще е след нова година. има си той сега притеснения на главата, аз дори не съм до него, само по телефоните се успокояваме той мен-аз него. надявам се и нашето време да дойде най накрая,че все сама си дремя вкъщи. и не ми се излиза бе. нито на приятелки се обаждам,нито на никого. толкова свикнах вече да съм сама вкъщи,че ме е страх да си наруша депресивния рахат.

Астарта, и аз съм слушала за много такива случаи,но не с него, а за други мъже. но явно това е било "нормално" за онова време. Никой не ги е притеснявал после,как няма да си правят каквото поискат?!   

моят тати днес има имен ден. закарах го с едни приятели да хапнат и пийнат, аз аз се мотах с приятелката ми по гледачки и с пералнята се занимавам  вкъщи. малко скука,но поне вчера излизах и бях сред хора. направо съм забравила,какво е по заведенията. Simple Smile

# 474
Честит имен ден на празнуващите - всички да са живи и здрави !
Аз покрай епидемията се побърках вече. Дано довечера остане време да ви разведря с някоя история от света на мъниците.

# 475
  • Varna
ХАДИЛЧЕ-
ти като си се шашнала от епидемията ниЙ ко да кажИм newsm78 А като казаха, че и домашните животинки прихващат и аз съм във голяма чуденка.
ПАУЛИНЧЕ-
че той ФаФли яде ли бе, не са ли му под стандарта. Ама и ти си се завряла като мене у дома. Е поне със аверката сте имали представления от гледачките. Дано да не са ви взели много парички.
Кофти това със притесненията на момчето ти. То и на тебе не ти е много арно, че то след нова година заминава. Знам какво чувстваш. Но нали ще си идва. Май беше споменала, че доста време ще е там. Ей, много ще ти липсва, еййй. Дано на това чакане всико да се увенчае както ти си го желаеш, че ти се изчака вече беееее.
Аз тука що изкарах баницата от оджака. Правих вита баница. И ще мятам  чаршафите да ги гладя. Ей, тай на намирам си работа, да ми минава и на мене времето.
Паулинче, натъжи ме ти със твоята история. Че знам какво е да чакаш любим човек. А при тебе казваш, че има и неизвестни.....

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ТАТКОТО НА ПАУЛИНЧЕТО!!!

# 476
Паулинка, радвам се, че се разписа!
Колкото ме зарадва поста ти (за това, че си добре), толкова ме и натъжи. Сърчицето ми се сви като четях. Чувствам те като сродна душа направо.... като чета (това вече съм го писала май) все едно мене си чета. Знам какво е да чакаш... да чакаш и да се надяваш да има край скоро това чакане. Лошо е, когато знаеш, че любимия е притеснен и на теб ти се иска точно в този момент да си до него, а не може.....  Cry
Същата ситуация преживях преди няколко месеца.... Беше ми толкова криво, че не можех да му бъда подкрепа в тежък момент, че той беше толкова зле, че даже и телефона си беше изключил за няколко дни...  Confused

Но ние с тебе сме търпеливи. И съм сигурна, че при тебе, както и при мене скоро ще изгрее слънцето и ще можем да бъдем до любимите си ден и нощ!  Hug

Като кажа на моето момче, че ми липсва и че искам най-после да се съберем и да си живеем заедно, той ми вика, че след като се съберем много бързо щял да ми омръзне и няма да искам да го виждам повече. Няма такъв случай  Heart Eyes

Честит имен ден на всички именници!

# 477
хайде да се включа и аз. шашнала съм се от работа. иначе самата епидемия, като епидемия, не ми е проблем.
а сега да ви разсмея за едни сладури. едно от малките съседчета идва у нас, за да успокоя майка му, че няма свински грип. Влиза детето и казва: "Имам пентентуя (разбирай - температура) и ме боли койем (корем) и мама каза, че може да имам свински гйип (грип)." прегледах го аз детето - обикновена настинка, успокоих майката и като излизаха детето каза на майка си: "Видя ли, че нищо ми няма, само се излагаме."

а другото сладурче е от родата. вчера го водят у дома зачервен и с болки в корема. прегледах го, после го попитах скришом какво е ял - човекът си призна, че е изял една кутийка с течен шоколад, ама "не цялата - остана една лъжичка". след като седнахме да поговорим малко и да пием чай, детето настойчиво гледаше едни какаови бисквитки и аз му казах да си вземе една. То ме погледна с такава любов и каза: "както казват българите - СЪРДЕЧНО ТИ БЛАГОДАРЯ!"

Паулина - не се депресирай толкова - ще мине времето на раздялата и ще се съберете с любимия.

# 478
  • София
Много ли ще е нахално, ако те помоля за рецептата Praynig. Моята машинка си няма книжка и аз въртя само 3-4 рецепти за хляб, а ми се експериментира нещо ново Simple Smile

Това е хляба. Оригиналното му наименование е хляб на балончета, ама аз моя го нарекох "Побитите камъни" (нямам представа що така реших). По принцип би трябвало само омесването и първото внасване да са в машината но аз го върнах обратно и за второто втасване и опичане:

Това е рецептата !

Иначе иди в темата за хлебопекарните, там още на първа страница има линк с цяла тема с рецепти за машина. А ако нещо ти трябва конкретно питай там и все някой ще ти отговори.

# 479
  • Varna
ХАДИЛЧЕ Hug
И аз сърдечно ти благодаря Hugза веселиите които ни разказа.   bouquet Наистина се смях от сърце и ми е много хубаво на душата сега. newsm47
ХАДЖИ-
радвам си, че така си кръстил хлебчето. Пусто нали имаме побити камъни тука във Варната Simple Smile
А баницата ми е станала върха, само си нямам компания като вас да си я споделя........аз и се канех ама то аз съм свикнала хубавото да го деля, сама мога само някоя и друга хапка да хапна.....и толкУз....

Общи условия

Активация на акаунт