Спомени и сънища от Магреб - 21 нощи

• 47 100
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • In a surreal moment!
Никииииииии - иди си обери ягодите , че съвсем са патладясаха , тц , тц ,тц ...ни става фермерка от тебе начиииии

Паулинка - толкова сладко разказваш , направо са разтопих !

# 121
Привет

Хадил-мерсаж за Историята на Хаджи Фируз или Пируз-не  знае  нищо по въпроса

Паулина-моята вуйна е аменка.Силна жена!В нейната къща съм опитвала едни от най-хубавите ястия   bouquet
за перманентните вежди-наблюдавам тук в салоните за  красота това е Обикновенна услуга.По улиците забелязвам че китайки ,индийки и някои от черните жени са се възползвали.Странно защо?!-те не са много космати.

Лина-украсиха ли за Коледа...отивам днес пак да проверя за билети.Ще ти пиша на ЛС като се ориентирам

за Коледа не знам...ама че есента е в разгара си просто е видимо!

Обожавам този сезон-атмосферама му, мириса на шума...

А-за Факира.Загубих баса.Оказа се че е И Двете
-и духовник
-и фокусник

ама докъто се ровичках намерих един виц и много се смях

Знаете ли вица за Тодор Живков и индийския факир. Дето бай Тошо бил в Индия и го завели при един факир, който взел да му показва чудеса, а нашият му рекъл: “Аз пък имам 8 милиона по-големи факири от тебе. Получават по 150 лв., харчат 200 и спестяват 100.”
Ей така, по факирски ще се оправим и със сътресенията от членството в ЕС

Уф,мама не спира да ми обяснява какво се е покачило в цените,кой какво казал от министрите...
В арабската пък четох Сайдах за новите паспорти....това са пак средства!Дано обаче нямаве проблеми с новите паспорти-с ваденето им от чужбина!

Лек ден на всички

# 122
 Момичета , да ви развеселя с едно видео . Попаднах на него и понеже е свързано по някакъв начин с Магреба , ето :

Така правят  Хенна партитата  преди сватбата мароканските евреи в Израел . Била съм , много е весело ! А пък сватбите  си как правят - представете си  Simple Smile ! Едно приятелче (български евреин) се ожени за мароканска еврейка .Опасна сватба беше  Crazy #Crazy Grinning !   Хенна правиха и на една бар мицва на племеник (етърва ми е мароканка, едната) .

http://www.youtube.com/watch?v=RJCvxlRX3s8  Бъдещата булка е с червеното.

Интересни неща разказвате .Добре , че напоследък взех да влизам тук-там  по други причин и та да попадна и на интересни неща.

Поздрави  Peace.

# 123
Здравейте приятелчета! Hug
Паулинка благодаря!  bouquet
Хадилче, много интересни неща разказваш.  bouquet
Делтичка, все пропускам да ти кажа. Кус кус има в Пикадили /сини кутии, с жълта камила/. Аз съм го правила по рецептата на Марси и стана невероятно вкусен. И аз нямам кускусиера и първоначално се опитах да го държа на пара в едно сито,но нищо не стана. Embarassed Залях го с гореща вода и варих 2-3 минути. Стана много бързо. Честно казано не виждам никаква разлика във вкуса на кук куса приготвен по този начин и този, който е приготвен в кускусиера.
Много работа имам днес.  TiredПо-късно пак ще ви надникна. Приятен ден!

# 124
Добър ден
Уффф а знаете че у дома си имам подобрен вариант на Денис- белята, Тамир  белята е неуправляем Party.Не може да ходи , нооооооо много обича гледката на мама от ръцете- там е като на курорт.А как хапе с двузъбата си устааа ooooh! ooooh! ooooh!, не е за дума.
 Петя, много весело клипчето.Да така си празнуват те- ми то техните- хаште сватби са по три дни.Тя и моята мина по този параграф ама не чак така.Явно младоженците са от заможните, но важното е да има веселба.По празненството - подялба на  разходите се включва цялото семейство  Naughty, те повечето са многобройни.
 Е и да знаеш си добре дошла когато пожелаеш   bouquet
Rali_buba добре дошла и на теб  bouquet
В голяма  newsm78 съм дали ще сеизнамери някой турски магазин в Алжир?
Хадил- мерси за инфото   bouquet
Дала, подозирам, че с теб сме писали във един и същ форум отново Laughing,но ти си писала доста преди мен  Joy
Багам да се ровна в готварсият форум, че онзи ден правих едно лесно кексче подобрено от мен с малко локум 
хайде лек за сега

# 125
Belbey, така е смалки деца  Mr. Green . да са живи и здрави!  Тук почти всички марокански евреи правят  хенна парти . И  си е направо като сватба. Раходите се поемат от родителите на  двойката. После обаче  с  чековете , които получават  си връщат сумата и с много отгоре. Събират се мнооого хора за  българските схващания... от порядъка на 500. Това е идеята . Хем весело за всички, хем подарък за  бъдещите младоженци. После  сватбата отделно.Много скъпи дарове си даряват семействата и много злато . Тебе съм те виждала с  всичките ти красиви одежди от времето, когато бях във вашите  албуми.  Красота! Пищно правят нещата , някои го  смятат за кич - въпрос на вкус и представяне. Може да е пищно и все пак с някакъв  стил , а може да е пълна цигания. Много двойки тук правят и само парти. Момичетата си правят нещо като женско парти преди сватбата и си рисуват ръцете .  Много често слагат само една точка , колело на дланта отвътре. Навремето искаха да ми сложат на едно парти, но аз бях съвсем нова в Израел и ми се видя малко не в час  Joy , че неможе да се измия после и да се махне. Разбирам да беше в БГ да ми се чудят хората ,а тука всички щяха да знаят ...какво се притеснявам и аз  Mr. Green ... Ама , на ... всичко с времето си .

# 126
  • София
Аз да пренеса дискусията за арабската среща от готварския тук, че там май не и е мястото.

Значи накратко Хадил е пуснала идея за среща в арабски ресторант. То това все още си е идея и се обсъжда.

Бих предложил ако е ресторант в който има и интернет да се направи чрез скайпа например видеомост с моми от арабско и така срещата да стане и виртуална. Достатъчен е лаптоп с вградена видеокамера.

# 127
Здравейте магребинките и магребко !!!
МИГЧЕ ами как се обират тези ягоди. Пусто съм забравила какво се прави в тази игра  Joy
ПЕТЯ   bouquet винаги е интересно да видиш нещо интересно от друга култера мерси за инфото.
ХАДИЛЧЕ ,ДЯДО не е честно и ние искаме арабско ама пусто във варна май няма арабски ресторант. Хабибито обеща да ме научи арабски манджи ама кога ще стане (ако изобщо стане)  Thinking Поне наготово да опитам. Ако не пращайте по куриер насам  Laughing Ще разказвате после как е било  Hug
На всички лек ден.

# 128
  • In a surreal moment!
кликаш на ягодите и те се обират ...само че твойте са увяхналри и призрили и трябва да прекопаеш и засееш наново...и иди си вземи подаръците и ми прати нещо аааааааааааа лоша комшийка такава....

# 129
  • Varna
ПЕТЕ911 wavey
Голям купан тази сватба. Благодаря ти, за филмчето. СИгЪ шЪ сЪ Углеждам коя шЪ прай такваЗи сватба със къна smile3503
РАЛИ-буба- благодаря ти мила за съвета. Hug Ще търся тогава на Пикадилито ама все нямам път натам. Ни едно ми е близко до нас. Дали няма да го има на Билла newsm78
Като намеря ще ти пиша и ти тогава по пространно ще ми опишеш рецептата, нали newsm47
ДЕДЕ- завиждам, че ще си направите тая срещица там rotfImao Ей, мЪ колко тъжа и не си правя майтап така е Weary

# 130
  • София
...
ДЕДЕ- завиждам, че ще си направите тая срещица там rotfImao Ей, мЪ колко тъжа и не си правя майтап така е Weary

Влакове и автобуси от Варна до София дал Господ.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 20:44 от дядо хаджия

# 131
  • Varna
ДЕДЕ- Laughing
Точно така си мислех, че ще отговориш Joy

# 132
  • София
А пардон ... и самолети.  Laughing

# 133
така де - да не са свършили автобусите от Варна за София. Арабски ресторант има един на Руски паметник... май се казва Тазка.... ама и аз ще питам - нали не ходя по ресторанти, още повече арабски... в краен случай ще измислим къде да се съберем да готвим и да хапнем.
Дядо Хаджия - не се коси на коментарите на дамата, дето не харесала тунизийската кухня. Ти ако знаеш някои от нашите как гледаха като натровени първите години в България като им сготвеха зелен боб с брашно, пържени тиквички с копър или тиквеник.... завалийките, ядяха и не гъкваха  Joy . някои свикнаха после, други - не. аз и досега ям някои български ястия само у дома, като им добавя някоя наша подправка, а други ги ям с удоволствие навсякъде. а за културата на хората - свят широк, идиоти много.
по принцип избягвам разни такива новини, но в тази има доза истина поне според нашите медицински списания:  http://www.health.bg/index.php?page=articles&id=8204
а тази - все не мога да се начудя на хорската глупост и жестокост: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2539391

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 21:44 от hadil

# 134
Пете-и от мен  Добре дошла сред нас.  bouquetМного интересно видео.Като захвана темата за сватбите ми се иска да споделя д вас сайта на едно приятелче тук-пускала съм го и преди,но е инересно.Той има цял екип от хора и организира предимно Магребск сватби из парижа.Моя Другар и девера пък ,заедно с още хора-са закупили пък разни посуда и ...оф!как дсе казваше това-Подноса ,на който се носят булката и младоженеца.Това са все едни таква лъскави вещи,и ги дват Под Наем.Та веднъж-само веднж бях на една такава Сватба...много показност,много шум.Момента с Показване на разни тм платове и петна  Rolling Eyes не съществува.Всичко е някак поевроейско...и се прави по-скоро показност на фамилиите.
Но най-хубавата магребска булка до сега наистина си е Белбейчето.И аз и помня снимкит .Мина също живот и здраве ще бъде хубава булка.То адета с трите дни сватба си е из целия магреб
Та ето го сайта.....точно като си кликнеш на имената на младоженците и..се започва-първи ден,втори ден...и т.н
http://www.anouar.fr/
В страни има-песни..и  там една песен Goulou l'ommi ми е много на сърце..ама  не знам нито кой е изпълнява,нито от коя магреска страна е-мисля че е туизийска

Белбейче- Embarassed ти си ме разкрила някъде!Истина е-пиша в доста форуми...и на френски предимно Другаря също пише.
Ама най-честно и открито,и еженевно аз си  пиша в този форум,защото е български,на майки , и ...най-ми е приятно.Преди време ,пак по идеяа на Другая решихме да се занимаваме с благоворителност,но от кваталната джамия,където той е настоятел-то дойде отсамо себе си при мен като идея-защото тук ряко има жени,които знят руски,а аз поназнайвам  гръцки и някой лаф-турски.Обаче се правалих много кофти,не бях обетивна-прекалната ми емоциоалност ми върти номера-дано не си ме засичала..там някъде!Ако е там някъде-не го коментирам...да знаеш! Hug

Дядо Хаджи-ех как хубаво е това за Срещата...искам И Аз

Ники-извини ме.онзи ден не смогах да ти  отговоря  bouquet
Абе,..дъщерята ВСе-пак...успя да си изкърти  бреките....нямам думи!За парите на вятъра не ми се мисли Не ме боли от това..а  от факта че ги изтръгна защото и се смеят!!!А тя вместода се усмихва два пъти повече и да ги демонтрира...тя-се смачка и..ги изчекна!От какво се срамува....ОТ себе си! Не е малка..на 13гдини ...не бива така.Говорим говорим,говорим...обясняваме се и с разбираме и...УЖ!всичко е наред-ясно е...в един момче ПАК Чуждото мнение наделява в сънанието и!Защо-не разбирам...

Къде си Невена-искам Софи да е като тоето Кати!

елеее-докъто съм писала..три отговор...я да видя

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 22:03 от dala

Общи условия

Активация на акаунт