И лампите ли, Боже!!!?

• 4 109
  • 32
  •   1
Отговори
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2523751
Ей тая статия ми затвърждава подозренията, че някой не е сигурен, че прехода от маймуна към човек е завършил и продължава да си прави опити колко сме издържливи. За антените на мобилните оператори е ясно вече, но това тук изобщо не ме учудва - само дето не знам на кого да вярвам!? Все пак нямам нито електричарско-химическо-ядрена специалност, нито уреди да засичам кога съм облъчен /то щото е за сефте/ и кога мога да обърна внимание на жената качествено!
Вие сте, ако се вълнувате от това "кой ви свети"!  Mr. Green

# 1
И с антените, и с крушките общото е едно - не трябва да стоиш буквално до тях.
На определено разстояние проблеми няма.
Абе я си свиркай и да не ти пука...

Обичам да гледам Дискавъри, National G, Да винчи, Хистори и т.н., но ако само тях гледаш, можеш да луднеш - има 200 000 сценария за това как планетата аха-аха вече си е отишла....  Wink

# 2
Аз си бях насадила много тежка параноя (или не знам как се казва) от гледане на едно предаване за големите земетресения по някой от тези канали. Повече от година избухвах в необясним рев, не можех да спя и пр. Това много по-бързо щеше да ме съсипе от антените крушките и евентуалните катаклизми. А и има неща, от които не можем да се предпазим, колкото и да ни се ще.

# 3
Хич и не искам да знам! Laughing

# 4
Да му мисли който спи на светнато  Laughing

# 5
Вие сте, ако се вълнувате от това "кой ви свети"!  Mr. Green

Луната и звездите ни светят - гася лампите и вдигам щорите.  Laughing

# 6
Ох хора, аз какво да кажа, над офиса ни има антена, офиса ни е под земята и разчитаме само на лум.лампи /от тези опасните Laughing/ По цял ден съм пред монитора....за капак хигиенистката ни скоро  беше лепнала хепатит А  ooooh!, колежките последно време четат някакви теории за края на света една от друга по-черни.... ще се мре с две думи, ама дано не е скоро  Laughing Laughing Laughing

# 7
Синът държи фенера.  Wink

# 8
Цитат
Такива са заключенията, с които експерти стряскат милиони потребители по цял свят, но най-вече на Стария континент, където директива на Европейския съюз забрани старите крушки и неумолимо наложи новите.

О! Директива!
О, на ЕС!

Как щЯло да се стряскаме!
Ние се борим да сме кенеф, на лампите ли ще връзваме кусур...

Май плачеш за един Драгул - да си направи пак регистрация, да ти обясни  Laughing

# 9
  • София

Обичам да гледам Дискавъри, National G, Да винчи, Хистори и т.н., но ако само тях гледаш, можеш да луднеш - има 200 000 сценария за това как планетата аха-аха вече си е отишла....  Wink
Ей за това не ги гледам и не слушам новините!
Чета само тествана информация от първо лице............."ФОРУМЪТ"
Ето разбирам от тук,че е имало земетресение в Сливен,едни са го усетили,други не...
Когато се пусне някоя тема с топ новина,чакам да минат 5-6 страници(стига да не е заключена),
и чета и потърпевшите,и анализаторите и скептиците.
Така,че и ти не се дерзай,че крушките са вредни,някъде към 5стр. ще има отговор,какво ти пука,като не знаеш ,колко ще живееш,и дали крушката ще ти  виновна.

# 10
  • Galaxy 13197853088
директивата за замяната на обикновените лампи намирисва.
луминисцентните нито са по-екологични, нито по-безопасни ....
само дето някои имат сметка от това ....

# 11
директивата за замяната на обикновените лампи намирисва.
луминисцентните нито са по-екологични, нито по-безопасни ....
само дето някои имат сметка от това ....
Става въпрос за смяната им със светодиодни, а не с луминисцентни. Пазар, който е изключително динамичен, само дето никой не знае колко вечни са тия диоди. Друг е и въпроса, че в Китай има хиляди производители и също толкова вида качество, та след някоя година ще се окаже сигурно че и в голяма част от светодиодните продукти има я вредни материали, я емисий, я нещо друго Confused

# 12
  • София
Ооо, ако се впуснем в тази посока можем сериозно да мръднем. Скоро четох, че светлинното замърсяване е голям проблем, защото в цяла Европа има единични кътчета с пълна тъмнина нощем. навсякъде другаде все има осветление от сгради и осветителни тела по улици и магистрали. Животните много страдали от това, а някои видове започнали да изчезват.
И за "електрическия смог" четох. Защо ли?

Единственото от подобни информации, което наистина звучи притеснително е, че не са изчислили добре глобалното затопляне и до 10-20 години на Северният полюс през лятото няма да има лед, а открито море. Правителството на Малдивите заседава на 17-ти под водата, защото тях при това положение няма да ги има. Та може много скоро крушките да са ни най- малкия проблем.  Wink

# 13
директивата за замяната на обикновените лампи намирисва...
Става въпрос за смяната им със светодиодни, а не с луминисцентни...

Всъщност става въпрос за
Цитат
крушки, които заменят традиционната на Томас Едисон, просъществувала над 100 години

Цитат
Компактните флуоресцентни лампи - най-разпространените и евтини от енергоспестяващите, работят в опростен вид по следния начин: токът от мрежата влиза в стъклена тръбичка със смес от газове, включително живачна пара, и ги "кара" да произведат ултравиолетова светлина.

Невидима за човешкото око, тя възбужда флуоресценция в тънкото фосфорно покритие от вътрешната страна на тръбичката, произвеждайки бяла видима светлина. Лампата работи с висока честота - от 30 до 60 килохерца.

Според Британската агенция за защита на здравето девет от 53 тествани от нея енергоспестяващи лампи излъчват UVC светлина (нискочестотна, под 280 нм).

Изпращана от слънцето, по принцип тя не достига земята, защото се поглъща от озоновия слой, но е много по-разрушителна за ДНК от популярните UVA и UVB лъчи.

Най-малкото, до което може да доведе, е състояние на кожата, подобно на слънчево изгаряне. Възможно е обаче да се стигне и до мутации и рак на кожата...

Джон О'Хейгън от Центъра по радиационни и химически опасности към агенцията започнал проучвания, след като групи от пациенти се оплакали от лампите. Сред тях имало хора с автоимунното кожно заболяване лупус (вълчанка), което се провокира от ултравиолетовите лъчи и причинява болки и увреждане на вътрешни органи.

Правилно някои си харесаха мястото в официалната ЕС-инсталацията, дето са ни го избрали. За един кенеф върши работа и газена лампа.
Очаквам из канцеляриите в ЕК да индивидуализират Директивите си:

Ноу собствена национална енергетика - ноу крушка на Едисон - йес газова лампа и традиционната восъчна свещ.

# 14
  • Варна
Е, ама и сметки няма да има към Еон, Чез и к'ва беше другата.
А иначе и уличните лампи излъчват светлина, не само луната и звездите.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт