КАРТИ ТАРО - VII

• 48 692
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
Имам нужда от малко помощ с тези карти, ако на някой му се занимава.
Обърнати девет жезли, обърната сила, обърнато слънце.
Колодата е тази http://taroteca.multiply.com/photos/album/75.
Зададох въпрос - просто три карти, не отговор, коментар, съвет - как се е почувствал даден човек в определен момент.

# 721
Ummagumma, тези карти като ги видх -все едно аз съм ги хвърляла. Simple Smile Аз така права -обърна 5-6 карти и после как става не знам ,ама цялото тесте се завърта. Незнам на какво се дължи това ,ама е закономерност при мен. Сега по твойте карти, с уговорката ,че още се уча да ''пълзя'' и не ме взимай много на серьозно. Сравнвайки с мойте писанци от терадката ми -мисля ,че е имало доста изпепеляващи и  подтиснати емоции. Привидно човека  изглежда ,че е ок,но всъщнност му се иска да крещи. Провокитан  е бил като ,че ли  от ревност. Незнам колко съм ти била полезна.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 03:12 от shopkata

# 722
аз не харесвам обърнатите карти има значения за тях , но сега без да задълбавам , на мен ми изглежда , че този човек му лиспват достатъчно смелост , сили , желание .Почувставал се е безсилен , обезсърчен , негативни емоции .Чувство на несправяне със ситуацията на неразбиране от страна на другите хора.

# 723
  • Пловдив / София
Sulza, благодаря за изчерпателния отговор.

# 724
baby777, по въпроса ти не става ясно, че питаш за една "една по-скоро битова ситуация". Още повече картите, които си изтеглила са тежки и в първия момент когато ги видях естествено, че и моето тълкуване тръгна в посоката, в която Шопката е тръгнала. 5 меча означава всичко друго, но не и колебание. За мен тази карта е една от най- тежките в Таро. Видя ли я, значи някой грубо ще манипулира използвайки слабо място на другия, че ще го размаже, ще го обезличи, че мачка и няма да се колебае да го направи и другия няма да може да  каже и направи нищо. Може да стане и по по- деликатен начин, но ще постигне пак същия ефект. Паж мечове на мен ми говори, че има неща, които не знаеш или ти криеш от другия. Факти, които са скрити и за които дори не се предполага, а са важни. И 10 Ж е едно огромно бреме, което трудно се носи на плещите, а също и инат. Така че Шопката се е изказала "меко" за картите, такива каквито ти ни ги представяш. Ние не знаем какво точно стои зад въпроса ти, просто тълкуваме картите. Изтегли "хубави" карти и ще ти дадем красиви тълкувания.

Sulza, първо ти благодаря за мнението, въпреки че го усещам малко нападателно, но това си е мое мнение. Според мен ако искаш да се занимаваш с Таро, трябва да се научиш да гледаш на нещата не само от една страна. 5 мечове тук няма смисъл на манипулации и размазване на другия, просто е повече от несъвместимо със ситуацията. В други случаи и комбинации би могла да означава това, но в този случаи това тълкувание е просто смешно. Както всички знаем, всяка карта в Таро има повече от едно значение. Трудното е точно там, да успееш да усетиш най-подходящото.
Аз чудесно мога и сама да си тълкувам картите, тук писах, за да мога да видя други гледни точки. И "красиви" тълкувания не искам, искам истинни.

# 725
baby777
10 жезли в твоята подредба има присъствието на "ангажимент"- някак дали искаш или можеш да поемешSimple Smile

да се посъветвам с вас: добра идея ли е да пиша на този човек: 1) 2 пентакли 2)8 пентакли 3)крал мечове
аз имам решение за момента ( друго е интересно и ми е любопитно какво се вижда)

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 17:19 от Вятър

# 726
Здравей, Вятър. И аз така възприемах 10 жезли.
Мисля, че след известно време разсъждение успях да открия истинския смисъл на картите си. Ще го споделя тук, ако може да ви е полезен на всички:
Въпросът: Ще сгреша ли ако се срещна с това момче?
Отговор: Силата - Истината е, че потискам истинските си чувства и мисли по този въпрос, т.е. вътрешния си глас, който ми казва: "не го прави!"
Коментар: 5 мечове - "Това не е честно!" Това казва тази карта и аз чудесно знам, че наистина е така. Не става дума за манипулация, използване, игра с нечии чувства, лъжи, но просто ако го направя друг човек ще се почувства зле, а аз  - гузна. Той не би разбрал моите мотиви да го направя, а те са само учтивост.
Съвет: Паж мечове - Бъди предпазлива и не бързай да правиш каквото и да е!
Резултат: 10 жезли - едно уточнение за самата подредба - ако тук се падне лоша карта, това значи, че питащият няма да послуша даденият съвет и това ще са последиците - Ако го направя, товарът би бил твърде голям.
Аз в крайна сметка, реших да не го правя. Така е най-добре сякаш пък и е доста излишна тази среща.  

Благодаря на всички, които се включиха! Оценявам всяко мнение   bouquet

# 727
да се посъветвам с вас: добра идея ли е да пиша на този човек: 1) 2 пентакли 2)8 пентакли 3)крал мечове

Готова си да положиш известни усилия за отношенията си с този човек, не знам от какво естество са. Според мен направи това, което си решила, то ще ти донесе яснотата и категоричността, от която се нуждаеш.

# 728
Мерси  baby777   да, за човека, за когото питам съм готова да положа усилия

нямам много мозък тези дни  Sad,
на първи поглед силата ме обърка,защото препречваше дугите карти чудех се как ще се случат, ако са трудни за започване..е те явно няма да се случат;

стана интересна дискусията за 5 меча:
5 меча аз не я виждам ,като толкова "злокобна" карта...може би просто не ми се е случвало- тя е карта  от ресора на императора само без властта му- подтисканем раздрзанение, неудобство и вина; и като пажовете- буйна и крайна, емоционално лишена от обективност:) и често много гневна карта ( но от типа гняв на пубертет- необуздан и не винаги справедлив); понеже има много заряд в нея може да я видите и като сексулана карта- да показва влечение;

# 729
  • плевен
Здравейте мога ли да попитам и аз.....как ще се развиват отношенита между двама души,като не говорим за брак или много серизона връзка,а може да се каже само за удоволствие.
1.Сегашна ситуация-Асо чаши
2.Какво показва питащия-Крал на пентаклите
3.Какво крие-4-ка жезли
4.Какво иска и желае питащия-Паж на жезлите
5.Как вървят реално нещата-Светът
6.Какво ще се случи-Кралица на жезлите
7.Какво означава за питащия-Сила

Аз няма да коментирам защото не искам да оставам с грешно впечатление ,да си го тълкувам както ми се иска Embarassed С две думи мисля че ще се виждат.......няма да прекъснат срещите.Моля помагайте

# 730
1.Сегашна ситуация-Асо чаши-  има емоции и пивличане и голямо желание за това;
2.Какво показва питащия-Крал на пентаклите-  има дстанция и голям поцент манипулативност... човекът не е напълно искрен
3.Какво крие-4-ка жезли- брак и намерения за по- сериозно обвързване
4.Какво иска и желае питащия-Паж на жезлите-  среща,  новина, включване
5.Как вървят реално нещата-Светът- ммммммммм нещо  са в застой
6.Какво ще се случи-Кралица на жезлите-  някаква жена ще с епояви или  човекът, който шита щ се прстраши да се вклщщчи по- активно, но да има наум,че съществува дръга дама в ситуацията
7.Какво означава за питащия-Сила- хм, възможност, но  питащия в момента не вижда изход от ситуацията, в която е- малко се е оплел в други сметки

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 10:02 от Вятър

# 731
  • плевен
Пак съм се омотала нещо....за мен е така:
1.Асо чаши-изпълнения на желанията,внезапно пламнала любов
2.Крал на пентаклите-постоянство,дружба,стремеж към емоционален съюз,създаване на семейство,ревност
3.4-ка жезли-безоблачен период,мир,хармония,нови контакти,удоволствие от партьора
4.Паж на жезлите-нещо твърде увлекателно,приключение
5.Светът-продължителна връзка или брак с важна роля в живота
6.Кралица на жезлите-време за разкриване на душата,откритие,душевна хармония
7.Сила-страст,съюза е богат на енергия

# 732
[
Вятър, мисля ,че вече си взела решението и то много непоклатимо но първо си минала през колебанието,претегляне ''за '' и ''против'', анлизирала си детаилно ситуацията и вече си решила ,че ще го правиш.

# 733
Цитат
1) 2 пентакли 2)8 пентакли 3)крал мечове

Мисля,че картите ти не са сложни изобщо и са ясни ! Да,добра идея е и има хубава комуникация между вас.Ако му пишеш разговора ще е приятен и общуването леко!

# 734
Здравейте мога ли да попитам и аз.....как ще се развиват отношенита между двама души,като не говорим за брак или много серизона връзка,а може да се каже само за удоволствие.
1.Сегашна ситуация-Асо чаши
2.Какво показва питащия-Крал на пентаклите
3.Какво крие-4-ка жезли
4.Какво иска и желае питащия-Паж на жезлите
5.Как вървят реално нещата-Светът
6.Какво ще се случи-Кралица на жезлите
7.Какво означава за питащия-Сила

Аз няма да коментирам защото не искам да оставам с грешно впечатление ,да си го тълкувам както ми се иска Embarassed С две думи мисля че ще се виждат.......няма да прекъснат срещите.Моля помагайте
И аз на опашката Laughing,не ,че са драстично различни. Питащият проявява завиден самоконтрол по отношение на емоциите си към тази връзка.Осъзнава ,че  за него/нея нещата излизат извън рамките на първоначалният замисъл и тръгват в малко по- различна посока от чисто забавление.Като ,че се надява нещо  внезапно да  ''възпламени'' връзката им. Ще бъде като ,че ли дълга връзка ,която ще мине през всички етапи и от увлечение ,ще премине в страст и любов. Незнам, може би не смее да повярва ,или не смее да си го позволи, като че ли отлага ''отпушването на бента' от емоцйй.

Общи условия

Активация на акаунт