Какво означава да обичаш някого?

• 18 101
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
  • в страната на чудесата
Да  обичаш е предизвикателство -ако в един и същ момент ти е идело да го убиеш, но знаеш, че не можеш, защото го обичаш!:lol:

I can't live with or without you

Joy

понякога си мисля, че ако си отговориш на този въпрос вече няма да обичаш. баналността убива...

# 61
Да обичаш, значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие.

Аз все още не знам какво е да обичаш човек от противополжния пол, де  Laughing  Но мисля, че горе-долу е това, което е написано в горния пост Simple Smile 
Може би не само да ти обекват краката, като го видиш или пък да усещаш пеперудки в корема си и т.н., а да си готов на всичко за другия, да го харесваш, да бъдеш горд с него, да го подкрепяш, цениш, да правиш компроси, заради неговото щастие, а следователно вашето съвместно щастие  Simple Smile Не знам ...

# 62
Когато си влюбен в някого ти оставаш сляп за недостатъците му и със сигурност хиперболизираш положителните му качества, с които те е привлякъл. Когато обичаш някого, вече си наясно със слабостите и силните му страни, но го обичаш заради слабостите.

Представете си конкретен казус: обичате някого, с когото имате дълга връзка, над 20 години. Същевременно от два месеца сте влюбен в друг. Наясно сте, че едното е истинско и доказано, а другото е плод на въображението ви. Към единия човек изпитвате преданост, признателност, състрадание, топлота, мило чувство, загрижен сте, а също и задължен. Другия ви кара да вибрирате. Не можете да оставите първия, заради миналото ви, но бъдещето няма да ви донесе нищо по-различно. Трудно е да оставите и втория, защото чрез него сте видели един забавен нов или много отдавна забравен стар свят. Първия човек е всичко за вас. Втория не, той е по-скоро олицетворене на онзи нов/стар свят и нямате никаква сигурност, че след първоначалната еуфория, ще остане нещо. Е, вие сте!
Ще си поиграя с огъня докато не се окаже, че вече се паря и ще се върна при огнището, където е жаравата.

Ами ако заради мимолетната игричка с огънчето загубиш цялото огнище? Laughing

# 63
Да обичаш някого значи да усещаш липсата му, когато го няма , да можеш да мълчиш с него без да ти става тягосно или да се смееш и да искаш още и още или пък да стрдаш пред него по-искрено и от пред теб самата и накрая да бъдеш безрезервно откровенна и честна...

# 64
Не знам, или обичаш или не. За мен няма формулировка! Heart Eyes

# 65
Затова не се препоръчва на всеки! Wink

# 66
Според мен да обичаш някой, е когато и след 10 години се чувстваш в мир със себе си, с разбиранията си, и с човека до себе си. Да се разбирате, дори когато си мълчиш с човека до себе си, да си говорите без думи. Heart Eyes

# 67
Някой някога в този форум го беше казал - Дори само в стаята да е, да се чувстваш прегърната...

# 68
Нямаш правилен избор, все няма да останеш цял. Ако извадиш късмет, някоя от двете ще те разочарова или ще се самонавиеш колко дразнеща е всъщност, и ще можеш да по-лесно да продължиш напред. Но ако жена ти не се изнерви от твоето раздвоение, а гаджето не предяви изведнъж претенции или не прояви селяния... трудно.

Може би ако използваш влюбването, за да се замислиш какво ти липсва в 20-годишната ти връзка, как и защо допуснахте в топлотата да забравите страстта, защо всъщност се събрахте... Ако си припомниш момичето, в което си се влюбил и си помислиш, че може и да го загубиш, ако успееш да разтърсиш и нея, може би тогава има изход. Но имаш да изтупваш 20-годишен прах, а жена ти едва ли ще те разбере веднага...  тя също ще трябва да си припомня. Но все пак, има поне теоретичен шанс да полетиш отново с човека, с който си избрал да живееш.

# 69
Да обичаш живота с него  Thinking

# 70
Някой някога в този форум го беше казал - Дори само в стаята да е, да се чувстваш прегърната...
Щом ме пуснеш за минута, и в стаята дори да си
пак ми липсваш знаеш ли??

# 71
. Любовта е ясна - ирационална е и ви гъделичка в корема.

Това не е любовта, това е химията, влюбването, което казват си има давност. Понякога съм склонна да се съглася, но има моменти, в които се тормозя, че това усещане никога няма да ме остави намира (колкото и да е прекрасно, понякога е по-добре без него).........

# 72
Много ми хареса написаното от alleksa. Поддържам същото мнение.
Ще добавя само, че за мен да обичаш някого истински означава да се отдадеш изцяло и то не за сметка на собственото си щастие, а в смисъла, че неговото щастие е и твое, споделено щастие.

# 73
Когато си влюбен в някого ти оставаш сляп за недостатъците му и със сигурност хиперболизираш положителните му качества, с които те е привлякъл. Когато обичаш някого, вече си наясно със слабостите и силните му страни, но го обичаш заради слабостите.

Представете си конкретен казус: обичате някого, с когото имате дълга връзка, над 20 години. Същевременно от два месеца сте влюбен в друг. Наясно сте, че едното е истинско и доказано, а другото е плод на въображението ви. Към единия човек изпитвате преданост, признателност, състрадание, топлота, мило чувство, загрижен сте, а също и задължен. Другия ви кара да вибрирате. Не можете да оставите първия, заради миналото ви, но бъдещето няма да ви донесе нищо по-различно. Трудно е да оставите и втория, защото чрез него сте видели един забавен нов или много отдавна забравен стар свят. Първия човек е всичко за вас. Втория не, той е по-скоро олицетворене на онзи нов/стар свят и нямате никаква сигурност, че след първоначалната еуфория, ще остане нещо. Е, вие сте!
Ще си поиграя с огъня докато не се окаже, че вече се паря и ще се върна при огнището, където е жаравата.

Това все едно описва едно мое много силно преживяване...Не...Не мога да нараня човека когото обичам...И не бих го направила...Не бих наранила и себе си...Така във мен остана само хубавият прекрасен спомен от гъдела в корема,и ще си го пазя,защото и той е ценен...

Общи условия

Активация на акаунт