Ти какво сготви? Снимай, покажи! 51-ва тема

• 105 121
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
. Селма, намерих рецептата за троите хлебчета, но исках да те питам дали става вместо суха мая да сложа жива.

Става,разбира се.С около 1/2 или по-скоро 1/3 кубче жива мая.

# 481
  • При елфите ...
Labrex, много ти харесах чесновите хлебчета. Рецептата им има ли я в "Любимите"? В какво си ги пекла?   bouquet

Запеканката я направих с:

1 пакет макарони /имах на спирали/ - сварени
1 кутийка сладка царевица
нарязах телешки салам /може и шунка/
топено сиренце
имах диви печурки, които задуших с лук и чесън
за заливка - 1 фискс "Малки тайни" за печени спагети или макарони, разтворен в прясно мляко /нямах сметана/
и за хрупкава коричка - настърган кашкавал

Пекох във фурната докато се зачерви апетитно. И на другия ден беше вкусна, дори стоплена в МВ.

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 20:55 от Aredhel

# 482
  • Brussels
Тази вечер съм самичка, направих си различни азиатски ястия. Simple Smile

# 483
Селма, намерих рецептата за троите хлебчета, но исках да те питам дали става вместо суха мая да сложа жива.

Става,разбира се.С около 1/2 или по-скоро 1/3 кубче жива мая.

Супер, мерси. Ще ги пробвам.
Ех, колко много рецепти сте ми дали, благораря ви много. Аз тъкмо метнах едно Пълнено свинско филе и сега се хващам да омеся питките. Снимки по-късно

# 484
Labrex, много ти харесах чесновите хлебчета. Рецептата им има ли я в "Любимите"? В какво си ги пекла?   bouquet

Aredhel, има ги, да, ето заповядай: меки чеснови хлебчета. Според мен тестото е много сполучливо, стават много меки хлебчета и много бързо се пекат, ако ги правиш, гледай навреме да ги извадиш.
Рецептата за запеканката си я свивам, пардон - копвам си я Grinning, ще си я направя.  bouquet

И да покажа "още нещото" на купчинките, мноооого са вкусни. Heart Eyes

# 485
  • При елфите ...
Цитат
Aredhel, има ги, да, ето заповядай: меки чеснови хлебчета. Според мен тестото е много сполучливо, стават много меки хлебчета и много бързо се пекат, ако ги правиш, гледай навреме да ги извадиш.
Рецептата за запеканката си я свивам, пардон - копвам си я Grinning, ще си я направя.  bouquet

И да покажа "още нещото" на купчинките, мноооого са вкусни. ...

Labrex, благодаря ти много за рецептата на питките. Само не разбрах в какъв съд си ги пекла. На мен ми прилича на кексова форма.  newsm78

Купчинките ти също са много съблазнителни, ако имаш възможност им напиши рецептата.    bouquet

# 486
Лабрекс,пак си сътворила нещо вкусно с кайма Peace,под кашкавалчето карфиолче ли се мъдри Wink,зеленце ли е newsm78?
От мен солен кекс по твоята рецепта-мнооооооого вкусен PeaceВлиза в графа "любими" автоматично.Направих го с плънка от лютеница,кис. краставички,филенце и маслинки  Yum  Yum.
  bouquet и за тази рецепта! Heart Eyes

# 487

Labrex, благодаря ти много за рецептата на питките. Само не разбрах в какъв съд си ги пекла. На мен ми прилича на кексова форма.  newsm78

Купчинките ти също са много съблазнителни, ако имаш възможност им напиши рецептата.    bouquet

Aredhel , тези на снимката са печени точно в кексова форма, иначе ги пека в тавичка, ами както дойде.

PURE ELIXIR, не се мъдри карфиолче, но благодаря за идеята, те са малко концерт по желание тия купчинки, така че може да се сложи. А соленият ти кекс изглежда чудесно - иде ми да се пресегна.  bouquet И аз го харесвам, с обикновени продукти е, пък става вкусен.

Ето рецептата на купчинки с кайма и още нещо, току-що я написах.

# 488
  • Русе/София
Labrex чакам рецепта за тия купчинки.Страхотно вкусни изглеждат.М-М-М-М- newsm17

# 489
Labrex чакам рецепта за тия купчинки.Страхотно вкусни изглеждат.М-М-М-М- newsm17

3xi, в поста над твоя е линка, написах ги в Любими-те.  bouquet

# 490
  • При елфите ...

Ето, заповядай рецептата на Labrex, аз туко що си я записах.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.new#new

# 491
  • област Софийска
Лабрексче, изумяват ме твоите вкусотии  bouquet
Искам да попитам за тези купчинки: настърганите картофи сурови ли са? И ако да, изпичат ли се добре?

# 492
  • Географският център на България-Габрово
Лабрекс веднага си копирах тези вкусни купички.Тези рускини много хубави  рецепти имат.А е всеизвестно,че не ги бивало за домакини,а пък от техните сайтове такива вкусни неща научаваме.Браво на тях

# 493
  • област Софийска
Явно си е до човек. Майка ми хем готви вкусно, хем си е страхотна домакиня (рускиня е  Wink)

# 494
Лабрексче, изумяват ме твоите вкусотии  bouquet
Искам да попитам за тези купчинки: настърганите картофи сурови ли са? И ако да, изпичат ли се добре?

♥♥рина, сурови са, настъргани, изпичат се чудесно и от кашкавала и майонезата става страшно вкусна комбинация, пък и яйцата, гъбките и лука.

dunia53, аз съм малко пристрастена към руската кухня, имам време прекарано там (преди сто години Grinning), обичам да се разхождам из руските форуми и току попадна на нещо вкусничко, което бързо-бързо спретвам. А това, че не били домакини рускините май е българско мнение, както казваше моя позната рускиня:"като ви вземаме хубавите мъже, така ще приказвате за нас". Не знам, докато бях там, на такива домакини съм попадала, че и сега им се чудя как са успявали - и с подредба на дома, и чистота, и за манджите, дето слагаха, място празно нямаше по масите, че и на работа ходеха или учеха в университета. То тогава безработни нямаше. Та, хората са еднакви по цял свят, така си мисля от моя скромен житейски опит, всякакви има навсякъде.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт