Любители на котки- тема 31

• 54 062
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
ahasver, добре си ни дошла! На мен ми липсваше  Hug Арчи е разкошен, както винаги!
Грейси не мога да я видя, но съм сигурна, че е хубава. Довечера ще вляза във форума  от къщи специално, за да я видя.

# 106
Божеее,голяма красота е този Арчи.Как го е създала природота.И въобще всички пухкави космати топки са много красивички.

# 107
Макар че аз за нас готвя рядко и с неудоволствие, ще е върха ако почна редовно да готвя на Кетя hahaha Обаче ми направи впечатление, че споменаваш свинско. А нашият вет преди години беше казал, че това месо, тъй като е много мазно и богато на холестерол е абсолютно противопоказно за котките. Не знам дали е точно така, но все пак отбелязвам.

Месечинке, така казват и за хората, а ние от известно време насам ядем само противопоказни продукти и взехме да се оправяме здравословно. Ядем САМО свинско , но предимно червено, по-рядко с тлъстичко, ползваме почти само зехтин, ядем масло, а не маргарин, неща със захар, а не с подсладители, високо маслени  сирена, кашкавали, млека, всичко гледаме да е по-скоро мазно, отколкото обезмаслено и в момента холестрола ми е под минимума, нещо , което силно впечатлява лекарите. А , като им обясня, че отбягваме диетите и диетичните продукти, просто изумяват. Храним се повече с варено или запечено, отколкото с пържено, повече супи и манджички, отколкото сухоежбина. Е, все още не сме вкарали рибата в менюто си, но и това ще стане.
Все пак, не стига, че млякото и сиренето, са напълно платмасови, остава и да си взема някое с 1% масленост... Какво ще постигна - да не би да отслабна, ако си седя на Д-то и ям диетични неща, няма да отслабна никога, иска се движение. Освен това не плюскаме , като за световно, хапваме си нормално , аз като съм си по цял ден сама дори  не ми се яде въобще , така че определено не злоупотребявам. Едно време хората на село са яли и тлъсто и люто и зилна храна и пак са били слаби, защото са се скъсвали от работа, защото в движението е тайната. При нас - съвремените хора, когато няма достатъчно движение, просто намаляме храната, но тя трябва да бъде качествена, казвам ви , като човек който всеки ден пие пр.мляко и яде сирене, и се оказа, че е с намалено кол. калций  ooooh!  Дори, бях решила събота или неделя, да ходим до някое село, да си купуваме  пр. мляко за нас и роднините за цялата седмица, защото това което ядем , купено от магазините си е чиста водица с бял цвят, чийто проиход е незивестен.
По същия начин  вече изобщо не купуваме колбаси, от рода на телешки, свински, хамб., кремвирши..., предпочитаме филе, може човек да хапва по-малко, но поне ще яде месо. Не , че сме големи месари, но поне една мръвчица трябва да хапне човек дневно, все пак откъде ще дойдат някои вещества... Това ви го казва доскорошна вегетарианка с плачевен опит!
Много е важно това да стане и с котките, защото вече се убедих, от всичко, което разисквахме досега, че в котешките консерви има всичко друго, само не и месо...  И е по-добре всички да го разберем сега, отколкото, когато вече е късно.

Я сега, дайте да си сверим часовниците :
Кой какви витамини купува - марка или ако можете ги опишете ?!

- Аз купувам от едни сърчица на Витабон - за малките , мисля че бяха (шарени сърчица) , просто опаковката я скъсаха и сега са в бурканче, затова не мога да видя марката. Едни с бяла котка пак на Витабон за големите - големи кръгли хапчета, с чеrтичка посредата. А сега съм им взела едни на XtraCare - Taurine & Vitamins , но хич не искат да ги ядат доброволно, само малкият налита на тях, на възрастните се налага да им ги бутам насила. Отделно досега пиеха и калций - майката и  бащата - по веднъж седмично.

# 108
Ето и две снимчици от нас.Мич жално гледа навън-вече е студено.

А тук беше още топличко.

# 109
  • София
Анка, страшно си права  Peace, миналата седмица ми донесоха сирене от едно село наблизо, ама нищо общо няма с купешкото, Мери много обича мляко и сутрин като хапне суха храна отива при хладилника и мяукането го докарва до мляяяко  Mr. Green, купих и сухо, като няма друго и забърквам, само първият път го опита и край  Mr. Green
Мич е ранобуден мъж, а ето ни нас къде сме все още  Laughing

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 09:47 от margita

# 110
  • град-държава
Ted_cat Hug

Оооо Мич какъв е достолепен  Heart Eyes mari45 ,Арчи седи на отворен прозорец само  с предпазител ,разбирай здрав комарник с метални нишки, въпреки,че сме с тераси не смея да го оставя без надзор,направо изпитвам ужас,че може да офейка,веднъж такъв номер ни скрои лятото,шмугна се докато излизах на терасата и директно на улука и по него се разходи на целия етаж-щях да получа удар,добре че мъж ми успя да го убеди да се прибере,а аз такъв рев му дръпнах,през цялото време си го представях как се размазва долу на бетона,че сме и на последния етаж...абе много се изплаших  #Crazy

...относно витамините,не му давам никакви,храня го само със супер премиум храна за неговата порода,тя е идеално балансирана за нуждите на организма му  Peace

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 10:09 от ahasver

# 111
Странно,повечето от вас казват,че се страхуват котките им да са на прозореца или по терасата.А Мич от малък си се разхожда спокойно и то по доста тесния парапет на тересата.Само че ние сме на втория етаж и не е чак толкова опасно.Но никога не е падал.
Ето го любопиткото.

# 112
  • Варна
mari45,
на втори етаж бива, те котките рядко падат наистина, но за съжаление има и такива случаи. А ние сме на 7 етаж и долу е цимент - ако падне, не ми се мисли ooooh! На колегите ми котаракът преди няколко месеца падна от терасата и не оцеля Sad Затова съм плътно след нея, когато е навън. А напоследък много дебне врабчетата - гледа ги как пърхат в клоните на дървото срещу нас и върти дупето - ще вземе да се излъже и да скочи...
© Анка,
права си, свинското и за хора не е полезно, ама и ние си го хапваме Crazy
ahasver,
каква консерва е ял Арчи, да не е на Gourmet Gold? Кетя само такава мога да я прилъжа да яде, определено отказва консервите. Онзи ден един цял целеничък пауч на Kite Kat дадох на любимеца пред блока - не щя нашето дори да подуши. Трябва да почна да и варя месце, няма да стане иначе.

# 113
  • град-държава
Месечинка виторога ,същата с океанска риба  Sick аз като съм му взимала все на Хилс,но във Видин нямаше  и дори от Хилс-а пак му давам колкото за глезотията,никога не съм му давала цяла консерва,нито съм замествала хранене...

# 114
  • София
Добро утро и от мен!

Да, и аз в последните дни само ви пиша, че Мъро не иска да яде български сирена и кашкавали, а вносните ги хапва  Grinning. Преди малко му дадох вносно крема сирене/дори е обезмаслено/ и пощръкля само като го надуши. В интерес на истината, днешния нашенски кашкавал го яде, но не знам коя марка е, че аз обикновено купувам парче, което в момента режат от питата, а не вакуумните опаковки.

ahasver, добре дошла! Беше ни домъчняло за Арчи! Предполагам, че се е разтроил така, защото си сменила храната, с която е свикнал, а не защото е била развалена консервата. Добре, че се е оправил бързо!

И аз изтръпвам от "подвизите" на Мацо, но поне няма често достъп до балкона. Освен, че се разхожда по невероятно тънкия и тръбовиден парапет/точно като тръбата, на която е стъпил Мич отпред, но без да има къде другаде да се подпре/, често скача и от балкона до прозорчето на тоалетната, което е поне на 1 - 1,5 метра от балкона и е вдлъбнато в стената. Височината се приравнява на 6-7 етаж на съвременните сгради. И отдолу е не само цимент, но и трамвай, и коли  Mr. Green. А пък в отсрещната кооперация си направиха апартамент в таванските помещения с балкон. Техния котарак от балкона тръгва по покрива, след това на покрива на съседната къща/залепени са/, после на следващия покрив и така обикаля цялото каре на квартала  Mr. Green. Специално съм го наблюдавала - понякога разходката му трае 1-2 часа.

Hug на всички ранобудни и не толкова /като Мъро/ пухчовци. Но този път по изключение Мъро вече си направи сутрешния фитнес с един орхидеен цветонос/много са чепати и интересни  Grinning/, закуси и заспа отново Mr. Green.

# 115
и аз да кажа Приветско на  временно хванатата от липса ahasver  Hug Едно намачкване и за прелестен Арчи Simple Smile
Добре дошли на новите сладкиши.   bouquet  Тази пухена Грейси е голяма красавица Crazy
Мич е безстрашен Simple Smile много е хубаав Heart Eyes
целувки и за спяща Мери Hug и за разкошотийката Кетя  Hug
прегръдки и за пухкавият Алфи, който липсваше Hug
Въобще якоооо намачквам всички котенцаааа, а на всички 'мами' - хубав ден!  Hug

# 116
Здравейте  bouquet

и аз съм от любителите на котки, имам си и кученце(пинчер - то почти като коте). Котката ми Тина роди 3 малки на 20.09 и тъй като няма как да останат ги подарявам. Моля, за съвет къде да публикувам обява, а който се интересува - може да ми пише на лични Simple Smile ето и малко снимки на дребосъците:

http://petrunovaz.snimka.bg/animals/koteta.436608.15640977

# 117
  • Варна
Ох, че сладки бебета, дано си намерят стопани, които да ги обичат.
ananas, добре, че сте спасили бебето, преди да се озове под гумите на някоя кола.
Може да пускате обяви в dog.bg или bezdom.info, дано се отзове някой. Лошото е, че много писанчета чакат за дом Sad

# 118
  • София
Ох, че сладки бебета, дано си намерят стопани, които да ги обичат.
ananas, добре, че сте спасили бебето, преди да се озове под гумите на някоя кола.
Може да пускате обяви в dog.bg или bezdom.info, дано се отзове някой. Лошото е, че много писанчета чакат за дом Sad

Спомням си, че наскоро имаше съфорумничка, която беше пуснала обява в Продавалника/в благотворителност/. Мисля, че и двете котета си ги раздаде. А за тези, които са ми в подписа има много обяви, но никой не се обажда Sad. Пъструшка я дадоха на познат. Днес може би и друг познат ще си избира- дано да си хареса. Дано имате повече късмет и бързо да им намерите дом! Само внимавайте с бъдещите стопани - проучете ги добре!

# 119
  • Варна
Те пък толкова сладки тези твоите Hug Как си нямам една голяма къща с огромна градина - да развъждам котки на воля Laughing
В неделя отидохме с мъж ми до склада, където работи, че имаше малко работа там. Та техния склад е в един голям двор, с още няколко други обекта. Има 2 кучета, едното по-дребното беше много плашливо и ходеше с опашка свита под коремчето. Обаче се престраши и даде да го погаля, а после да видите каква игра му дръпнахме - аз тичам, то тича след мен, изправя се на задните крака да ме побутне като заблея в друга посока, ходи плътно след мен накъдето и да мръдна... компания си търси животинчето, имало нужда просто от малко внимание. Иначе заобленко такова, явно намира какво да яде. Обаче няма кой да го глези... Абе голям сладур, да имаше как и него бих подбрала Party Поръчах на мъж ми да му обръща внимание и да го храни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт