Любители на котки- тема 31

• 54 067
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
mariola,
много е красива Simple Smile Пък за снимките - то си е нормално, и Кетя има много повече от мен Joy
Таня, много се радвам за котенцето, бе то може ли двойничка на Кетя да не се задоми Party Дано скоро и другите да се похвалят Grinning
Moonlight, хубаво че сте се престрашили и че всичко е минало. Дай снимки на Сателита и дядо му, да им се порадваме на сладурите Hug
На всички писани и стопани гушки от мен и Кетя

# 91
Добро утро на всички,kriss да си направим една среща и аз съм от Попово.Лека и спокойна седмица .

# 92
  • София
Kakва касавица е Грейси!

Анка, да, Мъро го закъса с кокалите. Има артрит+ остеопороза. Докторите твърдят, че си е генетично заложено, а килограмите са натоварили повечко ставите и гръбнака. Аз обаче си знам, че от години не иска да яде нищо млечно, което купя. Прави изключение само за вносни сиренца и кашкавалчета, а преди /явно са били по-истински/ си хапваше. Сега горе-долу е добре благодарение на едни ирландски хранителни добавки, изграждащи хрущял и трябва да ги пие до края на живота си. Добре, че са овкусени с телешко и си ги хапва без проблем. /Петнила е с ябълков вкус - как да го харесат  Grinning?/ Отново започна да скача, да играе, да си отваря вратите  Grinning. А ние толкова време си мислихме, че не играе от мързел. Как да предположим, че го е боляло от години? Усетихме се чак като започна да изпъва неестествено крачетата и да куца  Embarassed. Сега се върнахме в младежките години  Mr. Green. А за рибата - и Мъро не я обича, а Мацо полудява само да му замирише в радиус 1-2 км от нас  hahaha.

Hug на компютърджийката Кетя и на всички останали пухчовци!

# 93
Ох, пробвах се да снимам двата си котака на едно място, но се задържаха само няколко секунди  hahaha hahaha
На Спас му се вижда само опашката  Laughing

Заричам се следващото коте да е момиченце  Laughing

# 94
Kakва касавица е Грейси!

Анка, да, Мъро го закъса с кокалите. Има артрит+ остеопороза. Докторите твърдят, че си е генетично заложено, а килограмите са натоварили повечко ставите и гръбнака. Аз обаче си знам, че от години не иска да яде нищо млечно, което купя. Прави изключение само за вносни сиренца и кашкавалчета, а преди /явно са били по-истински/ си хапваше. Сега горе-долу е добре благодарение на едни ирландски хранителни добавки, изграждащи хрущял и трябва да ги пие до края на живота си. Добре, че са овкусени с телешко и си ги хапва без проблем. /Петнила е с ябълков вкус - как да го харесат  Grinning?/ Отново започна да скача, да играе, да си отваря вратите  Grinning. А ние толкова време си мислихме, че не играе от мързел. Как да предположим, че го е боляло от години? Усетихме се чак като започна да изпъва неестествено крачетата и да куца  Embarassed. Сега се върнахме в младежките години  Mr. Green. А за рибата - и Мъро не я обича, а Мацо полудява само да му замирише в радиус 1-2 км от нас  hahaha.

Hug на компютърджийката Кетя и на всички останали пухчовци!

Танче, защо не пробваш с калций, от този, дето се дава на бременните котки ? Друго - хубаво изкиснато няколко дни във вода сирене - но трябва да си сигурна ,че е истинско, например на Маджаров, аз го харесвам, мисля, че е  много добро. Като се изкисне и му падне солта, взимаш и , ако трябва насила му го даваш парче по парче. В сиренето има най-много калций. Другото, което се сещам е  - напоследък хомеопатията навлезна и в зоо-медицината, пробвала ли си някой препарат, сигурно има. Ако пък решиш - билки, увери се най-напред, че всички билки са безопасни за котката, от тези, които ще ползваш. И най-вече - топлина, за да не го боли нищо.

elica676 - не знаех , че и ти си от отбора на коткарите с по две и повече котки  thumbsup Снимай малките бандити, когато са се успали, аз моите само така ги снимам, иначе  нямам шансове.

# 95
  • София
Момичета споделете някоя котешка рецепта. До сега са били все на гранули, но мисля да пробвам с готвено да видя как ще подейства на капризното стомахче на малкия ми Шерко. Не му понася всякаква храна и като ходи по-голяма нужда има и кръв.
Решила съм да им взема някакво месо с зеленчуци да им сваря и пасирам. Та моля дайте съвети и предложения. Може и на лични да не пълня темата с мойте глупости.  Mr. Green

# 96
Купи им свинско без кост - джолан, бут, каквото решиш. Свари ги отделно, без зеленчуците, на бавен огън, добави мазнина и едно топено сиренце, като се сварят ги нарежи на дребно, а зеленчуците свари отделно, гледай да е комбинация, като за супа борж - картофче, морковче, може малко праз, зеле - много малко, може да добавиш зърна от царевица, зелен фасул, а може чисто и просто да изсипеш в една тенджера от готови буркани със сварени зеленчуци. Ако слагаш домат , сложи го най-накрая, защото стяга зеленчуците. Чак , като се сварят, прецеди и нарежи, след това можеш да  пасираш всичко, като за начало  сложи 3/4 месо 1/4 зеленчуци, събери го в съд и го сложи в хладилника, ако е много. Дай им го така, но имай изпредвид, че не може да ядат винаги пасирано, зщаото трябва и да дъвчат.

Изпържи им предварително разбъркани яйца с начупена на дребно малко създърма, без да пускаш дафиновите листенца и чер.пипер, в предварително загрят тиган, после намали на много ниска темп. и бъркай, извади ги , когато са все още  мокри им лекичко лигави, за да не изсъхват, изчакай ги малко да поизстинат и им ги дай, така котките много ги харесват, защото не са сухи и стоят като жълти.

Можеш да им взимаш и пилешки дробчета, но не повече от веднъж седмично се дават. Измиваш дробчетата, преглеждаш всяко едно много внимателно и ако забележиш зелено мехурче , го изрязваш така, че да не се спука - това е жлъчката и е пълна с отрови, изрязваш и ако се е допирала до някое дробче и го е боядисала в зелено, ако се разсипе, плакнеш обилно. Казавам това, защото много жлъчки има по тези дробчета...
Като ги изплакнеш ги оставяш да се поизцедят 5 минути и го слагаш в тава в загрята фурна, с малко олио - намаляш на умерена и обръщаш от време на време , изваждаш, когато са кафеви, но не изпечени, а леко сурови, така са по-полезни. Също можеш , след като ги изчистиш, просто да ги свариш с вода и мазнина. - вадиш им да хапнат, останалото прибираш с тенджерката, за да са във вода, ако си направила много и да не изсъхват. Цената на кг дробчета е колкото голяма консерва, дори може да е и по-евтина, не  знам колко точно беше. Стигат за един ден, точно , както и консервата, ако имате две котки, ако са 1 пък ще стигне за два... , не знам, всичко зависи от това колко яде и колко е голяма.

Мисля, че ако добавяш в пасираните месо със зеленчуци по малко дроб ще се яде повече...

Всичко и други неща съм обяснила малко по-назад, това е коткарски опит вече  доста години, но признавам си не е достатъчно, трябва да се намери начин всичко да е хем полезно, хем ядливо за котаците.

Това за кръвта в ... ме безпокои, изследвала ли си го досега, какво казаха, може да е сериозно, недей да го пренебрегваш!

Момичета основния проблем при готвенето е , че трябва да се сготви наведнъж за поне два дена, защото не всеки има време да вари нещо си по 2.3 и повече часове...

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 20:24 от © Анка

# 97
  • София
Анка златна си Heart Eyes сега ще си направя аз една готварска книга с рецепти за котаците.
Сега съм им взела пилешко филе и дробчета с зеленчуци. Утре ще пробвам от твойте рецепри.   bouquet  bouquet  bouquet

Ще ти прочета всички постове за да се пообразовам. Малкия ми котан съм го водила в Лекс, ветеринарката ми обясни че имал чувствителен стомах и да съм намерила храна, която да не го дразни и да няма тоя проблем. Попитах я да му направя изследвания и лекарства, каза че нямало смисъл да си намеря подходяща храна. Тези изследвания и лекарства можело да продължат с месеци и да не се оправи  Thinking

Все пак ако не му помогне готвената храна мисля да посетя вет-а на Теди, ма трябва да хвана половинката , че Шерко доста тежи и няма да мога да го нося.

Ето го и туртата Шерко: http://www.album.bg/dstlp/images/18709885/  Blush

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 21:35 от dessitto

# 98
  • град-държава
Здравейте момичета,
аз отдавна не съм се мяркала и сигурно съм натрупала доста неизвинени отсъствия,но все пак  тая надежди,че не сте ни забравили с Арчи  Embarassed ...виждам много нови пухкави попълнения и няма как да не отбележа британската красавица  Heart Eyes
При нас все същите неща,работа,попътувахме,Арчи поболедува малко,но всичко приключи благополучно и сега е добре да чукна на дръвце и да не ни стигат повече неприятности,че си изкарахме акъла с наш глезльо...пускам малко "топли" снимки и ви пожелавам лека вечер на всички  Hug

# 99
Относно кръвта в а..то и Лъчезар е така.Водили сме го в Свети Антим,разпитваха ни какво яде и тн.Беше на инжекции 7 дни,водихме го 7 дни всеки ден и висяхме и по час да чакаме та се побърквахме и ние и той.Спря за малко след инжекцийте и пак се появи.Иначе оттам казаха,че може да е от 1000 неща/да има хемароиди,да му е чувствително червото и тн/,но че щом неизвестно колко време е така явно не му пречи никак и така си го и оставихме.Той когато го прибрах Януари беше болничък-кашляше,кихаше и имаше много сополки та и тях лекувахме и се оправи,но това си му остана.Няколко капки ама си ги има.

# 100
Този Арчи е страхотен. Blush Crazy Каква порода е?Много интересна козина.

# 101
  • Варна
Арчи е британец Grinning ahasver, верно се беше загубила Wink Какво му имаше на Арчи? Добре, че вече е ок Hug На последната снимка направо обира точките Laughing

© Анка, и мен ме впечатлиха рецептите и може да пробвам някой път. Макар че аз за нас готвя рядко и с неудоволствие, ще е върха ако почна редовно да готвя на Кетя hahaha Обаче ми направи впечатление, че споменаваш свинско. А нашият вет преди години беше казал, че това месо, тъй като е много мазно и богато на холестерол е абсолютно противопоказно за котките. Не знам дали е точно така, но все пак отбелязвам. Но то така или иначе може да се замени с друго  - пилешко или телешко например.

# 102
  • София
Мариола, Грейси е страхотен,Арчи също, а любвеобилни ли са , то вярно че всяка котка си е с характер, но имам чувството че породистите са и по кротки, на Кетя не и ли убива клавиатурата  Joy, и Мери обича да се паркира  тука около мишката, но само ако някой от нас е на компа, по принцип винаги се муши при някой, не обича да е сама  Rolling Eyes
Месечинка, Мери вчера си хапна телешко от готвеното с голямо удоволствие, а досега не и бяхме давали, и те обичат разнообразна кухня като нас  Mr. Green А това в нас е на почит hahaha

# 103
 Aз пуснах отделна тема, но да попитам и при вас. Намерихме малко котенце, захвърлено на магистралата. Прибрахме го у дома. Навярно е на около 1 месец. Проблемът ни е ,че имаме куче, което няма добро отношение към котки. Освен това и ще пътуваме в началото на следващата година извън България. Нямам представа тогава какво ще го правя. Сега е съвсем безпомощно и душа не ми дава да го оставя на улицата. Ако познавате някой , който би желал да му предостави дом, пишете ми.

# 104
  • град-държава
Добро утро момичета  Hug

Месечинка,голяма глупост направих та от там си изпатихме...какво ми дойде на главата,че викам айде от мен да мине ще му взема консервичка да го поглезя това диване (всички знаете какъв фанатичен противник съм на консервите,че избягвам да му ги давам като изключим празниците и рождения му ден  Mr. Green) ...дадох му аз половината от 80гр консерва,Арчи се нашмули и след няколко часа ми се оповръща целия и нататък в чудо се видяхме,най-лошото и стресиращо беше,че бяхме във Видин на гости,та лекар няма,но нашия вет намери лекар в близък град и аз с моята подготовка и един вет по телефона и един който видя Арчи оправихме котър за около седмица,като лечението му продължи и като се прибрахме...и така не беше читава таз консерва въпреки,че беше в срок още година и половина и разказа играта на котарака,той пък се стопи милия и от повръщането и от диетата на която беше подложен,но всичко се оправи...за този рожден ден ще яде скаради,никакви консерви повече  Mr. Green

margita,Арчи е много мил и много лигав,чак е досаден понякога,но е и с  характер в смисъл не понася да го мачкат,тероризират и т.н.,това го позволява само на малки деца,но ако аз се опитам да го изтормозя  изчезва веднага и все пак аз винаги успявам да си открадна по някоя целувка от него Blush нещото,кото най-много харесвам в него е че е изключително възпитан...не веднъж съм казвала - циндри мечта  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт