Любители на котки- тема 31

• 54 098
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Разград-София
Здравейте   bouquet
Много са ви сладки котетата  Heart Eyes
А нови попълнения приемате ли ?  Rolling Eyes Blush
Аз съм Маргарита на 22 г. от Русе и от днес си имам едно сладурче вкъщи.
Ето го и него :

Една моя приятелка беше го прибрала в тях преди 2-3 седмици от улицата.Те се грижиха до сега за него ,но имат детенце на 2 годинки и неискат заради него да го задържат ,а на мен ми хареса.Наричаме си го Дони ,много е палав когато му се доиграе  ,но иначе си е трениран вече и не прави белички.Много му се радваме и ще се грижим с много любов за него.Незнам на колко е точно ,но аз лично мисля че не е на повече от 2 месеца.
Надявам се че няма да ми откажете помощ ,защото това е първото коте което си вземаме и незнаем все още много неща.
Притеснява ме една раничка която има до очето си ,ето на тази снимка се вижда щогоде :

Ако някой се е сблъсквал с това ,моля да даде съвет.
Чудя се също с какво да го третирам за бълхичките защото днес го оглеждах и забелязах че се гонят няколко по него ...
Спирам с въпросите за сега Simple Smile После пак Simple Smile
Благодаря ви предварително  Hug  bouquet

# 226
  • София
Добре дошла, Маргарет! Много е сладък Дино и е от най-хубавата порода - улична превъзходна Mr. Green!

За бълхите - най-добре е с Фронтлайн. Аз съм слагала от капчиците - отзад на врата и те сами се разнасят по цялото тяло. Има го и като спрей. Малко по-скъпички са 8-10 лева/може и повече, че отдавна не съм ползвала/, но наистина има ефект и ако си гледаш котето в къщи едва ли скоро пак ще ти се наложи да му капеш. Ако са от новите - Комбо би трябвало да действат и  на яйцата и да не се налага второ капване или пръскане. Не се хващай с пудри и каишки - повечето не са ефикасни.

Най-добре е да го заведеш на лекар заради раничката. Може да е най-безобидно ударено/не се вижда добре на снимката/, но може и да е нещо, което трябва да се лекува. На това място често стават ранички от чесане  Grinning, още повече щом има и бълхи. Докторът може и да ти го обезпаразити - външно за бълхите и вътрешно/ако е от улицата почти винаги имат глисти, тении.../. Ще ти предложат и ваксинации. Това вече сама си реши дали да правиш. Както и при хората има и за и против ваксините, но обезпаразитяването е задължително. Докторът може да прецени и приблизителната му възраст  Grinning.

Hug за Дони!

# 227
Добре дошла,Маргарет!Честито за сладкото коте! И аз бих те посъветвала да заведеш котето на доктор.
Момичета аз имам въпрос.Купих на Бекс котешка трева на семенца и искам да знам трябва ли да ги посея в пръст или не?На самите семена пише само,че се поливат и след 2-4дни поникват.

# 228
Добре дощла, Маги! Да ви в честит Дони! Много е сладък!
Моя съвет е  да го заведете на ветеринар.Той ще му сложи Фронтлайн за бълхите и ще види окото. Прилича ми на лишей, който може да се окаже заразен. Не се вижда добре от снимката, но ветеринаря ще знае какво е.

Анка, снимам с ДСЛР, това е вид цифров апарат, марката е без особенно значение. Таня, ahavsher,  и приятеля на Игуанка снимат с такива системи. Тук има доста видове и марки.
 http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=&cat=47&producer=&from=&to=&filter=price_desc

# 229
  • Разград-София
Благодаря ви tania67 ,gerche, Ted_cat  Hug Hug  Hug  за бързия отовор.
И аз си мисля че най добре да си го занеса на доктор и да го прегледа и обезпаразити ,защото както не съм гледала коте вкъщи до сега не се знае какво мога да направя сама  Mr. Green Защото моя мъж беше се навил тая вечер да ходим да му купуваме каишка но от нея няма да има смисъл и според мен . А за ваксините незнам , трябва да го решим с него,но сигурно ще ги направим.
А за раничката не ми прилича толкова на ударено колкото на екзема или лишей както каза  Ted_cat ,защото е сухо и няма козинка там  и на едното уше така пак има.Но ще го занеса след 5-ти и ще видим какво е.
Иначе е голям гушльо в момента е в скута ми и мърка и дреме.Индиянския му прякор е "Мъркаща машина"  Joy

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 07:34 от Margaret

# 230
Margaret    Hug Добре дошла ! Дони е голям сладур Heart Eyes

# 231
  • София
Добре дошла,Маргарет!Честито за сладкото коте! И аз бих те посъветвала да заведеш котето на доктор.
Момичета аз имам въпрос.Купих на Бекс котешка трева на семенца и искам да знам трябва ли да ги посея в пръст или не?На самите семена пише само,че се поливат и след 2-4дни поникват.

Да, как иначе ще поникнат? За дълбочината сама си реши - ако е на плитко(3-4 см), както пишеше на някаква опаковка, бързо израства, но много лесно я издърпват, а не да я  късат и тя да си продължи да расте от същото коренче.

Margaret, щом и на ухото има много вероятно да е лишей. За бълхите - временно решение(пишеш, че след 5-ти ще го водиш) е къпането. Виждат се повече гадинките и можеш да ги отстраниш механично/мачкай ги, че трудно се давят  Grinning/, а и има котешки шампоани с противопаразитно действие.

# 232
gerche,аз садих котешка трева преди 2 дно,но уви не ибе даден шанс да порасне.Както и си мислех Сателита ровил вътре,половината пръст изкарал и всичко около саксията на дармадан.Явно няма да стане.Мисля да купя един шпрей,който се впръсква в устата веднъж дневно и е за изкарване на космени топки и предотвратяване появата на нови.17 лв мисля,че струваше,в нета го гледах в един онлайн зоомагазин.И за тях неприятно ще е ,и за мен скъпичко но не ми оставят избор...Сателита по-точно.Дано при теб има късмет тревата да поникне. Hug

Margaret ,добе дошли Hug Hug Heart Eyes

# 233
Margaret  Hug Твоя сладур много прилича на голямата ни котка, погледни снимката на предната страница  Wink Все едно гледам бебешки снимки на мойта мома  Grinning
Много да те радва  Heart Eyes

# 234
  • София
За котешката трева важното е да е по далече от котето докато порасне, че и после, най добре в саксия, че да не я взима за тоалетна  Mr. Green, адашке добре дошла и от мен, вече сме две цвететата smile3503
А за космите в корема на котката взимам от време на време суха храна ,тя си е точно за това,  абсорбира космите, мисля че помага защото Мери отдавна не е повръщала, а казват че повръщат понякога  заради тези косми  Flutter

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 18:41 от margita

# 235
  • Варна
Маргарет, добре дошли с Дони и от мен Hug Тук става голям купон, една от любимите ми теми и любимите ми мацки във форума, ще се убедиш сама Grinning За Дони другите вече са ти дали съвети, и аз се присъединявам, доктор ще даде най-адекватен съвет за раничката, а също и за обезпаразитяването - външно и вътрешно. Голям сладур е котанчо, и аз много обичам такива шарки - сребристо тигрово съчетано с бяло Heart Eyes
Котешката трева и Кетя я разравя и изкоренява току що поникнала, затова крия саксията от нея, докато поизрасне. Наистина колкото по-дълбоко се засеят семенцата, по-трудно се поддават на изскубване. А през лятото оставих саксията на терасата и стана страшно силна и дебела трева. Още е там, само я подрязвам, че беше израснала на 2 педи почти - Кетя не можа да я изяде. Но зимата ще се наложи да я прибера и сигурно ще замине бързо-бързо.

# 236
Аз имам още семенца... ама скоро не съм садила. Последно като садих, израстна много бързо, хапнаха съвсем малко от нея. А и никога не са повръщали косми, та не знам дали им трябва  newsm78

# 237
  • София
Аз имам още семенца... ама скоро не съм садила. Последно като садих, израстна много бързо, хапнаха съвсем малко от нея. А и никога не са повръщали косми, та не знам дали им трябва  newsm78

Аз не съм сигурна дали единствената роля на тревата е за космите. Мъро и Мацо не повръщат, но явно имат нужда от нещо зеленко да похапнат и търсят.

# 238
  • София
Булонката, която гледахме преди Мери така пасеше трева, като ходехме на полянка, че приличаше на овчица  newsm62

# 239
Margaret  Hug добре дошла в отбора, поздрави на малкия Дони!

Както са ти писали момичетата :
1. на чичо доктор, да прегледа обстойно , да му направи ваксина и ти даде хапченца против глисти, като питай колко точно дена след ваксината да му ги дадеш и каква дозировка. Като му бият ваксина, трябва да ти издадат паспорт и в него да залепят лепенката от ваксината, това е важно, защото понякога  лекарите се заплесват и забравят, а по датата срещу лепенката ще се сещаш, кога пак трябва да го ваксинираш, т.е. - точно след една година, не повече.
Всичко за първоначалната подготовка при взимането на котенце, сме го коментирали подробно в миналата тема, потърси я и прочети внимателно.
2.Като гледам колко е голям Дони, доколкото мога да определя от снимката,  и съдейки по моя Павел, който все пак е сиамец и ще бъде по-дребен, значи твоят трябва да е точно на 4 месеца.
3.Почисти бълхите, аз не съм имала досега проблем с тях, защото моите хващат само лятото от балкона, или ако избягат по стълбите, но аз ги преглеждам редовно и обикновено убивам гадината веднага.  Трябва да го почистиш, защото бълхите имат коварната способност да пренасят много болести.
4. Като изчетеш предишната тема, където сме обсъдили от тоалетните до съдовете за храна , помисли, какво друго искаш да знаеш и ни питай, ние сме насреща, ще ти дадем доста мнения.
5. Ако едно коте е здраво, гледано вкъщи, добро и ваксинирано, не виждам и най-малката заплаха за едно дете, особено, ако е пък на две годинки, да не говорим че котките се страхуват от децата и ги избягват...
6. За очето - нека лекарят да го види, не го мажи с нищо, за да не го оближе с лапичката си котето.
Хайде и да ви е честито, чакаме скоро нови снимки и от Дони!

Забравих да добавя за котешката трева: значи - взимате саксийка с прясна пръст, изривате с нещо, най-добре си отделете една супена лъжица за тази цел или си купете малка лопатка. Та, изривате настрани пръст, да се оголи пластът на дълбочина 3 пръста и разпръсквате равномерно зрънца , мисля че 1/3 от тези в пликчето стигат. После покривате с изрината настрани пръст и поливате обилно , след това  поливате по   малко когато видите че почвате вече не е тъмна и влажна отгоре. Ако котката има достъп до саксията ще се изпика там и тревата няма да порасне.

Общи условия

Активация на акаунт