Любители на котки- тема 31

• 54 033
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Забравих да кажа ,че на пакета от тоалетната пишеше ,че пакета стигал за нуждите на едно коте за 1 месец за това попитах кога трябва да я сменя...

# 676
Забравих да кажа ,че на пакета от тоалетната пишеше ,че пакета стигал за нуждите на едно коте за 1 месец за това попитах кога трябва да я сменя...
това го пише на всички тоалетни...Аз ползвам силиконова , голяма мръсотия е с пясъците а и мирише повеяе, и по - трудно с епочистват. Аз я сменям като забележа ,че вече е по- мокра и жълта, то започва да се усеща и миризма, държа я в банята и тоалетната, където има и вентилация все пак.Твърдите изпражнения- по  най- бързия начин в тоалетната чиния.

# 677
 newsm78 котето а разстроеното коремче....каква консерва е яло....наш Томе се разхлабва от 1 определена марка newsm78 погледни срока на годност на коснервата. Дано бързо отшуми и е  било инцидентно.
За тоалетната и смяната, ами аз на всяко ходене я чистя, Томасито копае и мяука докато не изчистя.Луда работа, когато не съм вкъщи цял ден стиска макар, че има достъп до тоалетната си...ей така чистник го раздава...махам изцапаното...когато намалее количеството 'пълнеж" допълвам и така...ама за цял месец 1 пакет определено не ни стига. Thinking

# 678
На една от снимките който бях пуснала малко по напред в темата мисля се вижда, нашата тоалетна не е пясък ами едни кристалчета бели и сини, извинявам се ,че не съм се изразила правилно в последния ми пост...в когато прибрах котето у нас имахме пясък и знам какво е голямааа смрад е и акото мн трудно се маха, а тези кристали като се изходи го хвърлям в кофата   и се забелязва вече пожълтяване явно скоро ще трябва да я сменям.
А относно космите как се справяте с тях???

# 679
Най-после намерих снимка (за Lady-B)
А за космите
 http://zoomagazin.eu/index.php?clear=1&cat=195&cat1=5285

Сега разглеждам този сайт. Как ви се трува това?

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 15:25 от muronka

# 680
  • София
muronka , благодаря ти!
 Hug

Имаше едни четки-ръкавици на борсата, гумирани, други - като метален гребен,..  Shocked
Хм,..! ПОколебах се и нищо не взех,..

Кой беше писал за ефикасна "ръкавица" за почистване на космите от котката?...

# 681
  • София
Аз писах за ръкавицата  Flutter,много сме доволни, преди си мокрех ръцете и обирах космите по Мери, но и ръкавицата и харесва, как се дупи като я решиме  Joy
Добре дошли на новите котко любителки, толкова са ви хубави котетата  Hug
Moonliqht, и аз разгледах албумчето с Ози, много ми хареса  Wink, кой казва че куче и коте не могат да живеят заедно  Laughing Тази снимка е страхотна  smile3501
http://airin.snimka.bg/animals/ozi-vinagi-shte-te-pomnim-i-shte- … to.299362.8451014
Много миличък е бил Ози Rolling Eyes
А Сателитко много бързо расте  Peace, голям е глезан, как се плези  Joy

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 16:30 от margita

# 682
  • София
Margita, ръкавицата, която гледах, е от плат, а на дланта има гумена част - такава ли е вашата?
Още утре купувам щом има ефект  Peace

# 683
# 684

Прекрасно детство, така като гледам май си гледала две бебчета наведнъж  Mr. Green
И аз така искам да гледам бебче - за да стане човек!

По въпроса за силиконовата тоалетна, някъде бях чела, ще потърся статията, че силиконовите били много вредни за котетата и хората, дразнели и астмата, но не си спомням, защо... Само да добавя, че ние никога не бяхме ползвали такава,  но когато взехме наскоро от нея , аз  започнах да се задушавам, все едно съм се нагълтала с прах, и отидох да вдишам въздух на балкона, а после забелязах, че всяко коте което влиза в тоалетната излиза кихайки по няколко пъти, след това естествено направо я изсипах в един чувал и на боклука... Аз ползвам смао на SaniCat , но не са евтини - 11 лв, но пък хубаво попиват и не мириша, на мен една ми стига за 6-7 дена при три котки! на тези с по една ще им стигне за по-дълго. Бенто от много време не сме взимали... По принцип избягвам ароматизирани или с цветни гранулки в тях.
По въпроса за купичките и тоалетната - добре е да са на съвсем различни места, първо защото може да попадне нещо от тоалетната във храната, а не знаете  дали няма да е отровно, второ не мога да си представя при  всички гранули които разхвърлят от тоалетната там да почнат и храната си да влачат и да ядат  Sick

# 685
Много ти благодаря за бързия отговор Heart Eyes, не ми мирише още тоалетната , изхвърлям акитата сляд всяко изхождане ,надявам се да чуя и други мнения Grinning

greqna аз използвам PURA и съм много доволна от нея. Не е от най-евтините - 8.40 лв за 7.5 кг, но с една котка ми стига за близо месец. Това е пясък от типа на Бенто и намокреното става веднага на топка оваляна в чист пясък, която изхвърлям всеки ден. После само допълвам... Само от време на време оставям с по-малко пясък, който за 3-4 дни е готов да се изхвърли и тогава измивам ваничката. Така ми е много икономично и затова си позволявам по-скъп пясък.

# 686
margita,разбира се,че не е вярно че котка и куче не могат да свикнат заедно.Но все пак си е според случая.Ози беше колкото Сателитко като го взехме-две шепи мацък и доста беше привързан към Арес.Все се гушеше в него.
Лъко обаче нали толкова години е живял на улицата и инстинкта му явно си е все така силен,защото не дава да го доближат.И не е от страх,той ако реши ще ги прегази ако трябва,но ако е тяхна инициативата летат лапи и е ужас.Сателита добре се държи с тях,замо като се разбеснее ги сдухва умишлено и бяга после.Тича към тях изправил опашката,прави някакви смешни подскоци и изчезва.
© Анка Hug Hug Hug
Аз съм израснала по същия начин,да чукам на дърво никога не съм имала здравословни проблеми по-сериозни от настинка.Никакви алергии,нищо.Не ,че е гаранция,но за мен това е правилния начин,пък на който не му харесва да не идва у нас.Съвсем не ме интересува.

Ето малки снимки на диването:

# 687
  • София
destini, ако ти е удобно да провериш за цена на тоалетна - Pura - лавандула или бебешка пудра - 7.5 кг
Нямат от доста време.

# 688
kiara мислиш ли,че незнам Mr. Green JoyСмо като спомена и им се изправя косата,но пресичам лекциите още в зародиш с приказкатаче животните ми са наравно с децата и ги оставям облещени. Mr. Green
 Малкия ми син си го взехме от болницата на 2 месеца,едвам го спасиха докато открият какво му има.И ние от болницата та в къщи при един куп животни го наджасахме.Реакцията на лекарите беше Shocked #2gunfire Shocked,ама кой ли ги пита....Не можело ли на двора да са животните?!?!Не ,не може!!Ми аз все едно децата да си хвърля на двора.

И аз така обяснявах на педиатрите. Аз тогава имах само куче  Grinning
Още гинеколога ми говореше разни - те са една банда с педито, приятели и колеги  Wink

На края стигнахме до споразумение - докато не проходят кучето да не влиза в стаята им. Та, малкия сладур имаше леко ембарго над стаята, но извън нея веселбата беше голяма.

Преди да вземем котките се наслушах на какви ли не речи и колко това щяло да е вредно и противопоказно за алергиите и астмата на децата (имат лек, начален стадий). Взехме първата котана с мноооого страх. Като видях, че нищо не им става на децата, а и бебока си иска другарче, веднага взехме още едно пухче  Mr. Green  А от скоро и кученце си имаме  Crazy

# 689
Moonlight едно момиче от тази тема, няма да цитирам имена, ако тя иска ще сподели опит, каза, че точно обратното: ако си живяла като малка с котка и си преболедувала токсоплазмоза(това обикновено става скрито), то като си голяма и бременна вече имаш уминитет и няма да заразиш евентуално плодът...
В такъв случай смятам за задължително дори едно момиче да отрасне с котета. Аз не знам дали съм боледувала, но е възможно, в крайна сметка , като много малка сме имали  улични котета, не от хора взети, а от улицата.
Иначе аз алергии си имам , но към изкуствени неща и силна храна, най-неприятната ми е към комари  ooooh! , като дете съм боледувала и аз така, само от настинки , дори не съм изкарала шарки и заушки - нищо, защото  ме гледаха у дома и не ме пуснаха на градина, където децата масово боледуваха. Явно хората са много по-голяма опасност за здравето  Thinking
Но определено най-много ме е страх от заразите, които можем да вкараме от улицата с обувките.

Общи условия

Активация на акаунт