Юнски бебчета - Тема № 94 !

• 23 358
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Катеринка какъв термометър ползваш, питам понеже аз откакто счупих живачния, повече ме е страх да внеса такъв термометър вкъщи и си купихме електронен, но сега покрай тези вируси всеки ден си следя температурата и почти винаги ми показва 35.8, 36, най-много 36.4,дали показва вярно се чудя....понеже и в случаите, в които се чувствам топла ми показва под нормалната даже Simple Smile))

# 706
маями, ползваме електронни. Сега новият показа трета температура  37,8, но при всички случаи Ники има Т. Дадох Панадол. Дано се смъкне най-сетне. Исках да купим от тези, които мерят в ухото, но струва почти 80 лв  Sick

Интересното е, че и  аз си мерих температурата и с трите термометъра и първите (уж развалените) показваха 36,6 под мишницата, а новият - 36,3  newsm78

Хайде, казвам лека нощ и пожелавам спящи бебчовци. Дано аз успея да поспя тази нощ, защото снощи Ники ме остави да дремна между 4 и 6  #Crazy

# 707
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Леле с тия електронни термометри как беснея... и аз купих един, не помня марката, но показваше Т 36.3 при температура на детето над 37.5 (мерена в дупето с живачен). Моя приятелка купила термометър за 120лв.  и пак грешно й мери Т. Май най- сигурно си остава с термометъра - живачен в дупето, само шилето да не мърда Crazy
Аз трети пентаксим още не съм сложила, вече повече от месец продължава онова досадно хъркане на носа при малкото Ру... добре поне, че кашлицата отмина. Трябваше още преди месец да е сложена ваксината ooooh! Сигурно тези дни ще да е Tired

Катеринка, сетих се сега нещо по повод Вигантола... На Александър преди време една педиатърка от Пирогов постави диагноза "рахит", когато той беше на 4.5 месеца. Назначи 6 капки дневно и "заповяда"  незабавно да почвам със сокчетата и захранването с плодови пюрета, защото с тая голяма фонтанела и меките ръбове детето имало спешна нужда от витамини и минерали. Давах сокове 3-4 дена, докато утихне паниката ми и докато майка ми не свали десния си показалец от мен, който имаше за цел да да ми напомни "казах ли ти аз, видя ли?", капките също толкова време давах в предписаната от нея доза. Е, детето оцеля, втвърдиха се ръбовете, затвори се фонтанелата и без конската доза вигантол и без "животоспасяващите" сокчета... Евала, че си повярвала на интуицията си Peace

PoLy_PoLy, защо си подръжник на АМ?

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 00:41 от Муцуна

# 708
Привет на всички пораснали бебоци smile3504.Аз отдавна не съм писала но да си призная не ми остава време.Все по нощите ви чета и намирам отговори на много от въпросите си при някои от вас.Какво да се прави, малката ми сладурана-калпазана  ми разказва играта всяка вечер.Не ще да спи спокойно вечер и това си е.По цяла нощ мрънка и ни вода ,ни мляко я успокоява.И венците мажа, но ефекта е нулев. А лекарката и ми каза че такъв и бил периода Rolling EyesСамо за сведение баткото беше  в такъв период до година и два месеца.Явно при нас проблема с неспането е наследствен.През деня ходя като ударена с мокър парцал smile3521 и само я дебна малката да заспи че да се гушна и аз до нея.
По въпроса с режима през деня и домакинстването,направо се отчаях че къщата ми някога отново ще е в ред. Ама нищо здраве да е ,другото хората и преди мен са го казали че са бели кахъри.Засега всички в къщи сме здрави,дано не ме чуе дявола де но много се притеснявам да не лепнем някой вирус като ходим да пазарим че няма на кой да я оставям дребната и я мъкнем навсякъде с нас.
Да не забравя да поздравя ГМаринова за колажите, много се зарадвах на малките слънца,толкова са сладки да ги схрускаш  love001
За сега това е от нас ,отивам да сменям памперс по нощите че докато пишех ходих да я завия моята щерка и усетих че ме е сюрпризирала.Лека вечер и бързо оздравяване на всички болни дечица.

# 709
    Мами,гледахте ли по Нова за мъката на Анджелина и нейното семейство  Sad
Ето и темата
Трябва да помогнем и с 20 лева да е "капка по капка - вир прави"
Да докажем силата на този форум за пореден път  Peace

# 710
  • Плевен
Добро утро и от нас!
И ние сме болни  Sad Андреа онази вечер повърна 5 пъти подред, добре, че след сироп против повръщане и нощния сън на другия ден нищо и нямаше. Нито е вдигала Т, нито нищо.
Лощото е, че тази нощ и ние двамата с Павлин повръщахме, само по веднъж. Той сутринта каза, че е добре, ама мен сякаш трактор ме е газил. Дано само Преси да опазим.  Praynig

Нашия термометър е електронен, на Микролайф и мисля, че вярно показва, но задължително винаги меря и под двете мишнички и щом разликата е 0.1-0.2 градуса му вярвам.

Катеринка, честито за наградата! След като аз ти казах да се регистрираш ли го направи? Ако е така съм още по-щастлива  Grinning
Ох, да сваляте бързо температурата и бързо да се оправят бебоците, че направо аман от тези болести.  Praynig

Аз съм назад с няколко странички в четенето, ама по цял ден съм във Фейса и там си контактувам с много от вас, но и форума ми липсва.

И друго да питам мъжките майки - От няколко дни забелязвам, че като махна пампито на Преси и мъденцата не са в торбичката, а вътре в тялото. След секунди се оправят. Но се чудя дали това е проблем и дали не трябва да минем на по-големи пампита за да не се притискат  newsm78 Уж гледам да му е свободно между крачетата, ама като го напишка и явно ги притиска... Може ли някой друг да сподели по въпроса?

Лейла, браво, че споделяш. Аз ще помогна със сигурност. И за Поли 2 пъти помагах и съм страшно щастлива, че нещата се развиха толкова положително  Hug

Хайде поздрави и до скоро!  Hug

# 711
За грип взимам превантивно Реамнтадин по едно на ден и витамини центрум .  Peace И естествено се надявам да ни подмине .
Здравейте,
само набързо: днес слушах някой да обяснява, че точно Ремантадин нямал действие върху АH1N1. Ако го вземаш профилактично заради този вирус е всъщност безмисленно.
И за ябълковото пюре: Алекс днес за 4-ти ден го яде, след обед и после си пие млякото.На обяд е на зеленчуково, което измести изцяло обедното мляко. Смятам плодовите пюрета да са за следобедна закуска. Иначе закуската и вечерята да си останат мляко. До кога обаче нямам идея...
Това е за сега отивам да чета за изпит.

The1 , всички лекари съветват да се приемат превантивно ремантадин или още две лекарства на които не им знам имената , а в самата листовка на Ремантадина пише че е пртив грип тип А и тип Б . Не съм лекар , но и по телевизията го спрягат като мярка срещу грипа , надявам се да е истина  Rolling Eyes

Катя , много хубава снимка , но няма как с такива хубави дечица  Heart Eyes

Катеринка , дано да я смъкнете тази Т  Praynig

Благодаря ви за отговорите момичета  Hug

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 09:13 от Mindi

# 712
Добро утро момичета,

аз чета, но незнам защо не пиша. Четох тези дни за онлайн изпит и сега не мога да намеря време да го взема. Тео както спеше по цяла нощ, вече се буди по няколко пъти ... Незнам дали са зъби, но ме е страх на своя глава да го мажа с каквото и да било или да му давам лекарства .... Във вторник сме на преглед и ваксина и ще питам лекарката.

Анито незнам дали е нормално, но при Тео когато му е студено се получава така. Толкова се свиват, че влизат в тялото, но като се стопли се отпускат и всичко е ок. Да не говорим че като се смее също му се вдигат нагоре ... много е смешено.

По въпроса за задължителната ваксина ДТК или Пентаксим и защо привърженички само на задължителни пък слагат и Превенар ... Ами Пентаксима от 2010 влиза в задължителния имунизационен календар както и Превенар. Аз се чудех дали да слагаме Превенар, но след като ще влезе решихме да я сложим .. така или иначе другата година ще го бодат с нея.

За термометрите, аз бях питала преди време какви използвате, защото и при нас ситуацията с температурата беше подобна. На нас ни мереше 35-36 градуса на детето 38 и нещо ... Та има нови термометри, като старите живачни изглеждат, но са с галий, който пише че е безопасен. Струва около 8 лв. Питах педиатърката дали да вземем термометър за ухо, тя каза, че няма абсолютно никакъв смисъл.

За подаръци. Аз ще направя календари за баби и дядовци и прабаби и прадядовци. Но календарите, ще са хубави, като истински дето се казва. С по една страница за месец. Намерих една програма, която много лесно прави колажи от снимки., После ако имам време ще пусна няколко колажа тук, да видите за какво говоря.

Ами хубав ден от нас. Беснотийко Тео запали на пълни обороти и вече трябва на 100% внимание за него.
Хубав ден от нас

# 713
Минди, точно по телевизията казаха, че Ремантадин не действа срещу новия грипен вирус. Препоръчаха Тамифлу. Peace
Анито, дано бързо да оздравявате! Да не е някакво хранително натравяне?
Катя, всеки път се кефя на снимките ви!
Катеринка, не се притеснявай, това не е особено висока температура, но все пак дано бързо я свали Ники Hug
Моето момче всяка сутрин се събужда към 6,30-7 часа и сега му се приспа, та имам малко време. Чакам да стане 11-12 часа, за ад излезем.
Имам въпрос - от известно време много ме сърбят зърната на гърдите и са доста сухи. Някой има ли такъв проблем и как се справя?
И още един въпрос - четох, че замразена кърма се съхранява 3 месеца, а на друго място четох, че е 6 месеца. Имам кърма във фризера от юли месец - дали мога да я ползвам?

# 714
snowwhite, аз поработих от дома и то след като бях отбила на 1г9мес. иначе познавам една майка, която кърмеше до 1г. докато гледаше детето си, а после се цедеше на работа и май в хладилник е съхранявала. Струва ми се хамалогия.
Схемата, която описваш, може и да стане, но има и деца, които привикват към "твърдите" храни и сами поотказват сученето. Една позната кърми изключително 5 месеца и след това захрани бързо. Детето, по нейните думи, "само се отбило", не искало да суче. В кърмаческия има инфо. Ако, например, направи кърмаческа стачка от зъб /като моя юнак/ и ти не си до него да му предлагаш гърда, намалявайки по мъничко твърдите храни, то има вероятност да се отбие. Но пак всяко дете е уникално! Сещам се за yanast /ще я откриеш/ и по мои спомени тя се върна на 1г. на детето, а кърми до 2-2 и нещо! Питай я за опита и! Мисля, че се е връщала за следобедното приспиване.
А кой ще гледа Стефчо по-нататък?
 Hug
Аз отбих докато бяхме на 5-6 кърмения на денонощие, т.е. отбих от раз. Това не се препоръчва много. Просто реших, че, ако не го сторя с хапче, никога няма да спра....мъжът ми казва, че е било като цигарите при някои Simple Smile Да знаете само колко пъти /докато Стояни ревеше да суче от стаята, а баща ми беше дошъл да го приспива на обяд/ се връщах назад в мислите си и щях да му дам да бозае....помня, че това беше миг=цяла вечност за мен, минутите преди 14 часа на 24 юни 2008-а.

Мерси на всички за отговорите! Истината е, че малко се притеснявам как ще протече връщането ми на работа, т.к. се местим обратно в Стокхолм на 20-ти април, аз на 1-ви май почвам работа, и ако сложиш и отбиване в същия период, ще му дойде нанагорно на Стефан - та отсега събирам информация...Верно че изглежда далече, но дето се вика - ей сега ще дойде...Та ще се опитам дотогава да сме минали само на сутрешно и вечерно кърмене, пък ако се отбие по-рано (след 6-тия месец) може и по-добре да е...Не ми се иска насила да го отбивам, ама ще видим.

Аяс, ако не е много лично - мога ли да те попитам, защо реши да отбиваш от раз?  

От май до октомври мъжът ми ще е в отпуска по бащинство - той ще го гледа, после Стефан тръгва на детска градина. Така сме го измислили. Тук има доста финансови стимули (данъчни и от компаниите, в които работим) да си разделим родителската отпуска - ние общо имаме право на 1година и 4 месеца платена отпуска от държавата със заплащане около 50-60% от заплатата ти, но моята компания ми доплаща до пълната заплата 8 месеца, а на мъжът ми 4 месеца - тоест финансово по-изгодно ни е, аз да се върна на работа след 8 месеца, а остатъка да ползва мъжът ми...По този начин почти всички бащи тук си взимат по 2-3-4 месеца бащинство - аз много одобрявам, т.к. виждам каква връзка се създава между децата и бащите  Heart Eyes

ПО въпроса с гриповете - мъжът ми ще се ваксинира с противогрипната ваксина, т.к. той е човекът, който би могъл да донесе вируса. Иначе аз и Стефан не се пазим по никакъв начин и не мисля да приемаме никакви профилактични лекарства. Надявам се кърменето да е достатъчно за имунетета му. НО си продължаваме с плуването, ходим навън и по магазините, качваме се в рейсове...Не мога да се изолирам съвсем - ще полудея!

Катеринка, дано днес Ники да няма температура!

Кате, децата ти са много красиви - а Силия какви сини очи има!

# 715
Катя, снощи забравих, децата ти са страхотни Heart Eyes

Галиев термометър и аз мисля да купя, имам 3 електронни, уж мерят вярно. Много съм навита и на такъв за ухо, но масовото мнение е че не мерят вярно. Пък по филмите всички са с такива Laughing

# 716
Лейла, и аз гледах два пъти репортажа за момиченцето болно от левкимия.
Решила съм да преведа дори и 50 лв. /толкова мога да отделя, нищо, че това е капка в морето на фона на исканите 200 000 евро.

ПолиПоли, поставям Пентаксим, защото се води от т.нар. мъртви ваксини, а тези по ЗК са от т.нар. живи и са в пъти по-агресивни за организма.
За други освен тези по ЗК не се и замислям, замисля се педиатърът, но го прави от чисто финансова гледна точка.  Close
Опита се да ми обясни, че и през 2010 г., когато ще бъдат вече задължителни по имун.календар Пентаксима, Превенара или Синфлорикса ще трябва да си ги заплащаме, защото ЗК намало да отпусне нужната за всички деца бройка. Е, много мразя да ме лъжат на дребно. Обадих се в МЗ и от там ми обяснихя, че щом ваксините са задължителни, то те са и безплатни и са предвидени логично бройки за всички, но които се полагат.

за отбиването- понякога става лесно и без драми като при Кати. Точно се чудех как да я откажа от кърменето и тя сама сеотказа да суче дни преди да навърши една година.-

# 717
Добро утро на всички мами и сладките им бебчета.Желая ви слънчев ден  bouquet

# 718
Добро утро и от мен! Нямаше ме една камара време защото копма се зарази с вируси и беше на ремонт...
ама ми липсвахте, все си мислех какво си бърборите...

С нас всичко е ок, болни няма за сега, само тати се беше разкашлял но туширахме веднага нещата като поседя в къщи и бабешки методи за лечение  Laughing

за сега това е

# 719
Здравейте.

За противогрипните лекарства казаха,че не трябва да се пият превантивно,защото ако се заразиш в последствие,щама мутира,и лекарството не му действа ефикасно Naughty

За термометрите,моята педиатърка каза,че електронния слагаш 0,5 към показаната температура.

За отбиването-нямам притеснения.Само през нощта ще ми е много по трудно ставането и приготвянето на мляко.Така като гледам нощното мляко ще отиде до към годинка,че може и до две..... Whistling

Моля,кажете ми как се дава осцилококцинум на бебе?
Искам да дам на Еми,че не спира да се сополиви,да киха и кашля,въпреки лечението.

Смятам да и давам и Мукосолвана за деца,защото този Хустагил не помага.

Вчера бяхме на гости в нашите приятели с бебе наборче.Къпахме ги заедно,обличахме ги и ги хранихме,а после ги сложихме да спят в отделни стаи,а ние седнахме на софра.Много весело си изкарахме.Даже пих 2 чаши червено винце Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт