Юнски бебчета - Тема № 94 !

• 23 497
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
добро утро, момичета!
по въпроса за пъпките, somebody, просто нямам идея какво може да е и затова не давам мнение!
за домакинстването- ами преди да се роди детето винаги гледах да съм перфектната домакиня, вкъщи да е излъскано и подредено и да има поне две- три неща за ядене, но откакто си имаме Даниелка просто не ми достига времето за всичко! аз също нямам на кого да я оставя и за секунда, затова гледам сутрин като се събудя да оправя колкото мога /бърша прах и минавам с моп на около два дни/, прахосмукачка пускам през ден /или ако има нужда всеки ден, пералня- когато се съберат дрехи, но това не го мисля, гладя пред малката- тя много се забавлява да ме гледа след сутрешното ядене и преди разходката, обикновено излизаме преди обяд /свързано е с пазар и каквото имам да върша навън- плащане на сметки и т.н. го правя тогава/, след обяда се опитвам да я приспя /което не винаги се получава!/, но ако заспи лягам и аз малко до нея, след съня пак излизаме за около час и с нетърпение чакам татито да се върне от работа и да ме замести за малко в клоунстването да мога да хапна и ако имам сили да сготвя нещо, ако не съм сготвила по време на следобедния сън!  Crazy малко объркано стана, но така се и чувствам от доста време насам, реших, че колкото и да се опитвам не мога да огрея навсякъде, а само се изнервям, затова се и отказах!
хубав и слъчев ден на всички и много  Hug от нас!

# 661
Gloria83,моето дете редовно има хрема от както баткото носи вируси, но не сме стгали до нищо сериозно.Първия път я заведох на частен лекар, че нашата я нямаше и ми казаха: Стеримар промивка на нослето, после едни капки преди всяко хранене /6 пъти/, които са приготвени по рецепта, калциев глюконат, което е слабо противоалергично средство за отбъбване на лигавицата, витамин С по една ампула да пие и една уж бабешка рецепта , но съвет от доктор-запарваш банята хубаво и влизаш с бебето на ръце замалко, за да се прочисти и отбъбне нослето. Втория път,когато имаше такъв проблем нашата си лекарка даде същото, но капките се различаваха по състав. От тогава като усетя,че има хрема започвам да действам по тази схема и ако няма ефект-тогава тичам до лекарката.
На мене ми е второ дете и все още се паникьосвам понякога Hug

# 662
На няколко места съм изяла буквички Embarassed

Ами редактирай!  Peace

Катеринка, не искам да ти се бъркам относно захранването и до сега се въздържах да пиша, но.....защо бързаш толкова? В крайна сметка Сави и Ники са родени 1 месец преди термин, и когато се коригира гестационната възраст трябва да са на 4 месеца и половина. А и недоносените деца, дори и най-ниска степен, като твоите кукли, се захранват при изравняване на месеците. Така че, щом не искат пюре не давай, нищо няма да им стане. Почакай седмица-две и предложи пак. Ако настояваш може само да си произведеш две злояди мадами.  Peace

somebody, как е Андреа?

Винаги съм се чудила на майки, които не извеждат болните си деца - по- болни ли ще станат, какво? По- логично е да пазиш от студ здравото дете, болно ли е вече освен да вдишне малко чист въздух и да се успокои - няма какво друго да му стане Peace

А пък и не студа разболява. За едно болно дете е особено важна разходката навън, стига да не е с висока Т.

# 663
  • Ловеч
dnd11174  благодаря за инфото... Hug    Аз за това исках да отидем при доки,за да може евентуално да ми изпише някакви капки за хремата...Иначе вече го удавих във стеримар...Но днес ще направя и това  с банята..

Франчи,досега не съм обръщала внимание на тази опция Embarassed

# 664
А пък и не студа разболява. За едно болно дете е особено важна разходката навън, стига да не е с висока Т.

Даже четох проф.Христо Михов,който казваше как в някои клиники в Швейцария извеждат болните от пневмония деца да спят на балкона,добре облечени.
Чистият въздух е много важен,ако няма възможност за разходка поне на балкона или най-малкото прозорецът да е отворен Simple Smile

# 665
  • Ловеч
Заради това което написахте,сега като хукна навън,ще се прибера в 5 Hug newsm10

# 666
Gloria83,моето дете редовно има хрема от както баткото носи вируси, но не сме стгали до нищо сериозно.Първия път я заведох на частен лекар, че нашата я нямаше и ми казаха: Стеримар промивка на нослето, после едни капки преди всяко хранене /6 пъти/, които са приготвени по рецепта, калциев глюконат, което е слабо противоалергично средство за отбъбване на лигавицата, витамин С по една ампула да пие и една уж бабешка рецепта , но съвет от доктор-запарваш банята хубаво и влизаш с бебето на ръце замалко, за да се прочисти и отбъбне нослето. Втория път,когато имаше такъв проблем нашата си лекарка даде същото, но капките се различаваха по състав. От тогава като усетя,че има хрема започвам да действам по тази схема и ако няма ефект-тогава тичам до лекарката.
На мене ми е второ дете и все още се паникьосвам понякога Hug
Така процедирам и аз, но без капките засега, а разходката навън е задължителна.
Колкото до личната лекарка, аз съм на 100% доволна от нея, като преди нея съм сменила две.
За домакинстването - когато мога и колкото мога, никой не ми помага, а преди мъжът ми ми казваше "Монк" Simple Smile
Somebody, защо не смениш Тео бебе със бебешкия Сано Максима, много съм доволна от него - преди ползвах Тео бебе, като перях с него дрехите на цялото семейство, защото мъжът ми има чувствителна кожа и алергия към ароматизатори и омекотители (почва да го сърби кожата и избиват пъпчици), но и от този прах получи същото, със Сано Максима обаче не е така.

# 667
  • Пловдив
Здравейте!
Снощи ви се оплаках, и сигурно Марина ме е чула и беше послушна  Wink И в 3.00 и в 6.00 като се събуди, хапна и си заспа.
Сега голяма игра пада в кошарата й с музикалната играчка, а аз си пия кафето.
И ние ще се оправяме да излизаме, че днес ще е приятно за разходка.

# 668
Момичета да ви почерпя виртуално(само дето незнам как да кача картинка Embarassed)Днес моя малък мъж Деян става на 5 месеца!Честито и на наборчетата  bouquet Hug

# 669

Даже четох проф.Христо Михов,който казваше как в някои клиники в Швейцария извеждат болните от пневмония деца да спят на балкона,добре облечени.
Чистият въздух е много важен,ако няма възможност за разходка поне на балкона или най-малкото прозорецът да е отворен Simple Smile

Дори да е така, категорично съм против кашлящите и сополиви деца да се навират в здравите. Омръзна ми от болни на детските площадки, заради тях не можем да седнем никъде на спокойствие и трябва да обикалям улиците с децата . Безобразие е.

# 670
Здравейте и от нас! Днес времето е страхотно, така че разходката не ни мърда:))
Може ли да ми кажете как да сложа снимка на профила:)

# 671
Здравейте,приспах Емануела и поседнах за малко.

Абсолютно съм съгласна,че детето трябва да се извежда навън,дори и да е леко болно.Аз Еми я извеждам независимо от хремата и кашлицата.

Глория,повдигни детето на по висока възглавница,за да улесниш дишането Peace
На нас ни изписаха капки Макситрол-хремата се повлия след няколко дни.Паралелно с това пръскам Мар+,и почиствам с помпичка.

Нина,и Еми е като твойта певица,всяка сутрин си изнася репертоара от арии Mr. Green
Дай да ги съберем за солистки Laughing

Днес тук е едно мрачно....но ще се организирам да излезем по навреме,докато не е заваляло.

# 672
Днес си направихме двучасова разходка..даже слънчице напече по едно време..обиколих близките градинки, но навсякъде имаше кашлящи възрастни хора, излезли на припек Sad Накрая поседнах в двора на близкото училище - нямаше грам човек - нали Бургас е в грипна епидемия..а душичката хубаво си поспа на въздух Simple Smile

Елица и тя сутрин като се събуди и започва с песните..ние с баща и само и се смеем Simple Smile

И едно въпросче - много ми се хапва бобец, но нали още кърмя, дали мога да похапна..имам спомен, че е добре да се избягва.. newsm78

# 673
Аз имам един доста важен мисля въпрос.

Ще слагате ли ваксините при това положение с грипа? Какво ви съветват лекарите? Нико трябва да е на ваксина на 11ти или 18ти, последния Пентаксим, не съм говорила с докторката по този въпрос, но искам да видя и вашето мниние Hug

# 674
Аз имам един доста важен мисля въпрос.

Ще слагате ли ваксините при това положение с грипа? Какво ви съветват лекарите? Нико трябва да е на ваксина на 11ти или 18ти, последния Пентаксим, не съм говорила с докторката по този въпрос, но искам да видя и вашето мниние Hug
Ние също не сме си правили последната ваксина Пентаксим понеже има епидемия а сме и леко хремави на 23 ни беше деня но го поотложихме и педи то каза ,че няма проблем трябвало да оздравее детето и тогава.

Общи условия

Активация на акаунт