Юнски бебчета - Тема № 94 !

• 23 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Върнах се от курс - Сашо се справи отлично с гледането на Стефан, и ги заварих Стефан заспал в ръцете му, след като похапнал от шишенцето Simple Smile Само дето явно много се моря да цедя - цяла сутрин цедих да докарам 150-160мл, а нашия изял я има, я няма 60мл и кърти...А аз се чудя защо иска да яде на 2-2.5часа - ми то той изяжда съвсем по-малко - свикнал е, че мама дава, винаги когато си поиска, и не се занимава да суче по много...

Но пък добре се почувствах 1.5 часа навън, връщайки се към предишния ми начин на живот...Нещо взе да ми се връща на работа, ама ако може някакси да работя по 2-3 часа на ден само...Ама не става с мойта работа  ooooh!

В тази връзка се сетих за Св. - и сега ти отговрям - хич и нямай угризения за АМ - оставяй Бобо на бабите, и излизай сама, с мъжа ти - действа много освежаващо Simple Smile...Жалко, че ние нямаме баби наблизо, и с мъжът ми не можем да излезем сами, но и сама да изляза, дори и по работа да е, пак е нещо...

И пак в тази връзка - да питам майките, които ще се връщат скоро на работа (аз се връщам май месец) на пълен работен ден - как мислите да процедирате с кърменето? Мислите ли да отбивате, или ще се цедите? За мен идеален вариант би бил да кърмя вечер, нощем и сутрин, но да не се цедя през деня - ама не знам дали може така да се поддържа лактацията. Ако не става, ще трябва да го отбия - и то преди да се върна на работа, за да няма много стресови ситуации накуп...А майките с 2 деца, вече минали по този път - как процедирахте вие?

# 691
За грип взимам превантивно Реамнтадин по едно на ден и витамини центрум .  Peace И естествено се надявам да ни подмине .
На Юли започнах да давам вит. Ц по 1 ампулка на ден за 10 дена профилактично  Peace

Днес бях на фризьор , много добре ми дойде , след това се  разходихме порядъчно , Юли поспа доста навън , мама и тати замръзнаха на една пейка докато го чакаха да се наспи  Whistling Ами това е от нас . А за песните при нас са от доста отдавна и не са само сутрин ами по цял ден ... няма умора голям глас голямо нещо  ooooh!

Днес дадох за пръв път плодово пюренце - Ябълка , много му хареса на Юли ,а и на мен . Аз имам едно питане относно плодовите пюрета , вие кога ги давате и по колко давате , след тях давате ли мляко или ги давате като десерт след зеленчуково ??  newsm78

# 692
Минди аз ги давам като десерт след зеленчуковото
Гого вече спи а аз мога да поплета малко, запалила съм се с плетенето на една кука
Аз имам въпрос в зеленчуковото пюре задължително ли трябва да има картоф за да засища?
Лека нощ на всички и спокойни бебчета  Hug

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 20:26 от anjeelina

# 693
Минди аз ги давам като десерт след зеленчуковото
Гого вече спи а аз мога да поплета малко, запалила съм се с плетенето на една кука
Аз имам въпрос в зеленчуковото пюре задължително ли трябва да има картоф за да засища?
Лека нощ на всички и спокойни бебчета  Hug
Мерси,лека и на вас !Колкото до картофа моя бебок не го обича въобще Sadникакво пюре с картоф не иска да хапне newsm78.

# 694
E и аз успях днес да седна на компа та да драсна някой ред. Аз и Ицко сме по цял ден навън - излизаме към 11,30-12 часа и се прибираме към 17-17,30 часа. Възползваме се от хубавото есенно слънце. Това е за нас, а по въпросите:
Snowwhite, и аз ще се връщам в края на май на работа, тогава Ицко ще навърши и 1г, та смятам, че едногодишно кърмене му е достатъчно и ще го отбия. Много ще ми е трудно, ако го кърмя само вечер, да поддържам лактация. А с цедене не ми се занимава, а и едва ли ще имам възможност през деня да го правя.
И аз като Франчи по въпроси, по които не съм компетентна не отговарям Peace

# 695
Snowwhite, аз мисля, че можеш да поддържаш лактацията ако го кърмиш Стефан сутрин, вечер и през нощта. Килиан така го кърмих няколко месеца (може би половин година), преди да се отбие (на 2 години).

И на мен ми действа много добре като излезна сама без децата за един-два часа. Сноууайт, аз цедя около около 100гр. и го разделям на две, защото знам, че моята кукла не пие повече от 50гр. от шише, виж от чаша много обича да пие, най-вече защото много й е интересна чашата.

Ето една снимчица на моите дечица

# 696
snowwhite, аз поработих от дома и то след като бях отбила на 1г9мес. иначе познавам една майка, която кърмеше до 1г. докато гледаше детето си, а после се цедеше на работа и май в хладилник е съхранявала. Струва ми се хамалогия.
Схемата, която описваш, може и да стане, но има и деца, които привикват към "твърдите" храни и сами поотказват сученето. Една позната кърми изключително 5 месеца и след това захрани бързо. Детето, по нейните думи, "само се отбило", не искало да суче. В кърмаческия има инфо. Ако, например, направи кърмаческа стачка от зъб /като моя юнак/ и ти не си до него да му предлагаш гърда, намалявайки по мъничко твърдите храни, то има вероятност да се отбие. Но пак всяко дете е уникално! Сещам се за yanast /ще я откриеш/ и по мои спомени тя се върна на 1г. на детето, а кърми до 2-2 и нещо! Питай я за опита и! Мисля, че се е връщала за следобедното приспиване.
А кой ще гледа Стефчо по-нататък?
 Hug
Аз отбих докато бяхме на 5-6 кърмения на денонощие, т.е. отбих от раз. Това не се препоръчва много. Просто реших, че, ако не го сторя с хапче, никога няма да спра....мъжът ми казва, че е било като цигарите при някои Simple Smile Да знаете само колко пъти /докато Стояни ревеше да суче от стаята, а баща ми беше дошъл да го приспива на обяд/ се връщах назад в мислите си и щях да му дам да бозае....помня, че това беше миг=цяла вечност за мен, минутите преди 14 часа на 24 юни 2008-а.
Кате, много са сладки децата! И снимката е пипната.

Първият ми син мина на старите ваксини. Много добре ги понесе, никакви странични ефекти нямаше.
Поли, това с твоята приятелка, звучи много обнадеждаващо!

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 22:25 от ayas

# 697
Здравейте отново момичета Grinning

Днес направо по темите, ще пиша:
За кърменето и отбиването: не се настройвате, че тръгването на работа е равносилно на отбиване/ Всяко дете, а и майка са различни. Имам колежка, чието детенце е на 1.5 г. , а тя се върна на работа още докато малката беше на 8 месеца. И все още кърми. Въпреки, че съм подръжник на АМ и се възхищавам за това, че е много търпелив и упорит човек. А работата и е доста динамична. Работи в международна адвокатска кантора, има чести командировки, вкл. и полети и все още кърми! С нея работехме заедно и сме доста близки, малката отдавна има зъбки и я хапе доста болезнено, често дори до кръв /извимнявам се, ако звучи много грубо, но тя ми го е споделяла/, но въпреки това тя продължава, ето защо смятам че тя е упорита и явно всичко опира до силна воля и желание и силен майчински инстинкт.

За ваксините /отново/: по задължителния имунизационен календар в България задължителна е ДТК ваксината, чудя се обаче защо много от противничките на поставяне на допълнителни ваксини, всъщност поставят пентаксим / той съдържа още 2 ваксини, освен ДТК/ и дори се замислят за превенар по препоръка на педиатъра като те не са в задължителния имунизационен календар, а се водят препоръчителни. А дори знам, че реално по задължителен имунизационен календар ДТК трябва да се приема орално на капки, от което децата повръщат и ваксината в този и вид не се приема добре.

За връщането на работа: днес чествам 1 година, откакто не работя, чуствам се по-хубаво от всякога, а съм от хората които веднага след завършването си започват работа и нито ден не съм спирала, дори отпуските са ми били веднъж годишно само по 1 седмица, с изкл. на миналата, когато почивах цял месец заради сватбата и сватбеното пътешествие. И ето ме днес 1 г. по-късно... хич не ми липсва и не ме е срам да си го призная.

# 698
За грип взимам превантивно Реамнтадин по едно на ден и витамини центрум .  Peace И естествено се надявам да ни подмине .
Здравейте,
само набързо: днес слушах някой да обяснява, че точно Ремантадин нямал действие върху АH1N1. Ако го вземаш профилактично заради този вирус е всъщност безмисленно.
И за ябълковото пюре: Алекс днес за 4-ти ден го яде, след обед и после си пие млякото.На обяд е на зеленчуково, което измести изцяло обедното мляко. Смятам плодовите пюрета да са за следобедна закуска. Иначе закуската и вечерята да си останат мляко. До кога обаче нямам идея...
Това е за сега отивам да чета за изпит.

# 699
А дори знам, че реално по задължителен имунизационен календар ДТК трябва да се приема орално на капки, от което децата повръщат и ваксината в този и вид не се приема добре.

[

ДТК не е на капки, полиомиелита /не знам дали точно така се пише/ беше, до преди 2 години някъде, сега вече и то е на инжекция Peace

Аз не съм против ваксините, не слагам допълнителни, слагам пентаксим, защото ДТК в него е умъртвена, а по здравната каса е жива ваксина. Преполагам и другите затова го правят.

# 700

В тази връзка се сетих за Св. - и сега ти отговрям - хич и нямай угризения за АМ - оставяй Бобо на бабите, и излизай сама, с мъжа ти - действа много освежаващо Simple Smile

smile3521 подкрепям! Аз ходих на театър днес в "Сълза и смях" на пиесата "Любов номер 2" и мноооого се заредих. Но трябва да си призная, че нямах търпение да се прибера  Laughing Мишо обаче "развалил дисциплината" и оставил Ники да спи от 6 до 9, жал му било да я буди. Та сега пиша заедно с бебка-кукуряк на ръце  smile3503

Кате, много са ти хубави децата! Прекрасна снимка!

Колко време след 3-тия пентаксим е нормално да има по-висока температура? Ники сутринта беше с 37,9, дадох Панадол. Но сега пак ми се струва топла. Отивам да меря Т

Ха сега! Единият термометър показва 38,1, а другият 37,1... По дяволите!!!

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 23:09 от KaterinkaM

# 701
Кате, май 48 часа. Къде мериш, ако в дупето е 38,1 не е висока.

# 702
КатеринкаМ, ние вече сложихме и 3 пентаксима, темп. не е имал, единствено първия ден и то само след 2 пентаксим нямаше много апетит, но пак ядеше /по=бавно от ибикновено/. Според листовката темп. и всички странични действия трябва да отшумят до 72 часа. Ако са минали по-добре се консултирай с педи. Peace

Ползвай живачен, еклектронните понякога грешат.

# 703
  • Варна
Здравейте Simple Smile Нашата дребосъчка за втора вечер заспива преди полунощ,дано да продължи така Simple Smile
Относно ваксините, ако можеше да се върна назад нямаше да слагаме пентаксим, а тези по ЗК, защото бях писала преди време, че след втория и третия прием на Ивето й се поду и зачерви дясното краче, въпреки че единия път в него не беше бита инжекцията. Малко преди да стане на 5 месеца започнаха през няколко дни да й се зачервяват крачетата и пак да се подуват, пак най-вече дясното. Нашият педиатър ни препрати към друга лекарка. Във вторник бяхме при нея и тя каза, че последните месеци имала доста такива случаи след такава ваксина. Малката е получила някаква алергия към пентаксима (поне така ни обясни) и вследствие на това се отключила друга алергия. Понеже в тоя период като започнаха проблемите с крачетата не бях й давала нищо ново като храна, нито сме сменяли прах или козметика, а и нямаше едно и също нещо, което да сме правили в проблемните дни сега сме на Себамед само, на противоалергични капки и забрани за някои храни Sad Та така. Уж с по-малко странични ефекти трябваше да бъде. Иначе сега където е обявена грипна епидемия се отлагат консултациите и ваксинациите.
Против грипа хапваме повече лимони, киви и мед, а на Ивето започнах да й давам по една ампулка вит. С профилактично.
Лека вечер и спокойно спящи бебчета Simple Smile

# 704
АлиенТа, в дупето меря и махам 0,5 градуса. Иначе показва 38, 6 и 37, 6. Пратих Мишо за нов термометър. Дано грешката е в техниката

Общи условия

Активация на акаунт