СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБЕТА-ТЕМА2

• 21 165
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Добру утро и от мен.
Вече имам сериозни убеждения че много я разлигавиха малката тука Thinking
Преди като си я оставя в кревата , ако не я боли нещо си заспива като първия човек , а сега от 2-3 дни все трябва да вися над нея и да й говоря или да я нося или да и въртя разни играчки над главата. Който ми казва че бебетат не разбирали само се лъже Naughty
Решила съм да взема едно тампонче и да нося акото в тукашното ХЕИ тъй като продължава да е зелено и много да я боли когато ака. Точно когато излиза акото тя се скъсва да реве. Колкото и да ме убеждава педито че било нормално ми се струва че продължава много време и не е нормално все да плаче така истерично като ака.  Нека се изледва то няма да ме заболи главата от това. Имам една съседка оято работи там и ще удари едно рамо.  Flutter
Момичета как да науча Алекс да я държи тая залъгалка- като я дам смуче и отваря широко устата цялата ще я налапа- мисли я за шише милата. Mr. Green
Снощи имаше напредък заспа с нея , ама то мног и се спеше. И ми прави впечатление че вече все иска нещо да смуче докато заспива , давам бибата - не може да я захапе като хората и почва да се ядосва- Дайте някаква идея- знам как се отказва бебе от нея ама не и ка да я науча.

# 646
Dundito 2, и Ния не искаше да захапе бибата като хората първия месец и когато все пак това станеше, постоянно я плюеше. Ние все пак с упоритост и постоянство й я давахме често, като с едно пръстче придържахме бибата към устичката й (без насилие, разбира се) и тя малко по малко свикна да я задържа и сега много й се кефи. Даже така звучно я смуче, все едно чувам как работи помпичка. Бибата за мен си е нещо много необходимо, защото осигурява допълнителни спокойни минути на бебката и на мама!

# 647
Привет момичета Simple Smile

Ех Миринда, това, което си описала звучи прекрасно. И на мен ми се ходи някъде да се позабавлявам, но засега не се очертава такова нещо Sad
Съпругът ми такава параноя го е хванала с този свински грип, че и аз покрай него се ошашках. Забранил ми е да излизам с малката докато не мине епидемията, така че днес пак ще сме си вкъщи. Ще я изведа на терасата...  Rolling Eyes

Вили, наистина е много изнервящо когато лекарите дават различни диагнози. Искрено ти пожелавам всичко с детенце да е наред и да е здравичко.
Много се израдвах на приятното изкарване в Банско. Със сигурност децата са се забавлявали. Simple Smile

По отношение на спането аз слагам Невена настрани, но тя се обръща по гръб и смятам скоро да я оставям изцяло на гръб.

Анита, какво е СВС ?   newsm78

Дундито, и моята щерка невинаги умее да захапва бибата. И тя обича да смуче нещо, но като гледам повече предпочита нейната ръчичка пред бибата. Гледам да й бутам биба винаги като си пъхне ръката...  Уж е нахранена, а все гледа да пъха нещо в устата.. Ейй.. голяма ламя Wink

Малей, снощи Невена се скъса да пръцка.. Цяла нощ ни е обгазявала Simple Smile Като станах сутринта да й правя млякото и после като се върнах в стаята и щях да се опияня от мириса.. ужас... Ама по- добре да пръцка и да й се облекчава коремчето...

# 648
  • Karlovo
Ние се върнахме от консултация и сме вече 6 килограма (+1150) и 59 см. (+3) .Докторката се шашна че не сме акали от миналия четвъртък и ни предписа сироп да го давам при нужда .Биха ни ваксините и само на третата заплака милото ,ама то явно е била болезнена .Сега ще следя за температура дали ще вдигне ,а може и направо да му дам малко панадол профилактично .
За спането ,от много време не мога да го накарам да спи на една страна все се обръща по гръб и ако не успее започва да нервничи .
За биберона - Христо се опитва да го лапне целия когато е много гладен и тогава му дам малко вода или чай и след това давам пак биберона .
Вили как се справяш не знам и аз съм с 3 деца ,но може и да се повтарям , добре че двете са ми големи иначе щях да полудея .Сега пак ме ядосват ,но разбират като се каже нещо /

# 649
Добро утро, девойки!
Аз сутрин нямам време да пиша, ама се насилвам Simple Smile Много интересни теми сте подхванали Simple Smile
Бибата: едва я научих, но се радвам, че вече си иска бибка, защото така си заспива сама. Е, изпуска я веднъж-два пъти и трябва да съм там, за да й я набутам пак веднага в устата, но все пак нали не я дундуркам на ръце да заспи...
Лежането по гръб: и нашето педи ни каза да се слагаме по гръб, няма опасност да се задави, защото главичката винаги е на една страна. Бебка, обаче, в началото само настрани заспиваше. Но после си заставаше по гръб и така...
СВС= Синдром на Внезапната Смърт при децата/бебетата

# 650
Аз изкарах тежка нощ, Боянски цяла нощ пръхтя и грухтя, почти не е спал...

Въх, това все едно аз го написах, само името да сменим  Mr. Green Към 1,30 яде и заспа. Ама после към 2,30 се почна представлението... гушках, лежа до мен, върху мен, слагах го на възглавница по корем... не и не. Към 6 пак яде и кротна малко, викам си - сега поне 2-3 часа ще спим. Да, ама не - още в 7,30 пак се ококори и ревна... Накрая станах, напрових си кафе, палнах си цигарка и го оставих да пореве 15-тина минутки. Накрая сам си се успокои и кротна. Ами не издържам понякога и го оставям да реве, колкото и гадно и безсърдечно да звучи  Embarassed
Все забравям да напиша, че и ние имаме пъпчици, мажем с Бактробан, не са изчезнали напълно, но почти не се забелязват вече...
За бибата - и ние сме от недолюбващите. Каката само като я поморишеше и се вцепеняваше, а като я лапнеше - като зомбирана. Гък не й се чуваше. А тоя малкия дзвер е като рекламата със сметката за телефона - аз бутам навътре - той навън  hahaha Много рядко да я зацока, въпруки, че съм доста постоянна и я задържам за няколко сикунди.
Спи по гръб от доста време, дори да го подпла с бъзглавничка пак се извърта.
Горска Китка, СВС е Синдром на внезапната смърт. Сега да не вземеш да се ошашкаш, пък и другите майчета, които го чуват за първи път - не се вкарвайте във филми.
Ето малко допълнителна информация:

http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=15&t=549

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/664/74/

# 651
Привет мацки! Аз съм адски недоспала, отдавна не бях имала толкова тежка нощ. Искам да ви разкажа какво стана, за да чуя мненията ви. Значи малкия то кърмих в 1,30 през нощта, когато се събуди гладен, но този път сука много дълго време - цели 40 мин. Помислих, че ще преяде и ще повърне, както става обикновено, но не, заспа си човека спокойно. Обаче в 3,30 се събужда и започва да реве, по-скоро да се дере и аз скочих като ужилена. Видях, че е рано за кърмене, не бяха минали три часа, които той си спазва денонощно, но той наистина пищеше много силно. Дадох му водичка, биба, пас водичка, пак биба - не и не, рев до посиняване. Викам си - трябва да е много гладен и го сложих на гърда. Засука зверски, посука 10 мин. и пусна гърдата отново със силен рев. Пак му я бутам в устата, пак засуче, и отново я пуска с рев. Стиснах да видя дали пък нямам мляко, но излязоха капчици. Смених гърдата - получи се същото. Накрая му забърках 60 мл АМ, изпи ги, помрънка малко и заспа, като продължаваше да хленчи в съня си. На сутринта все едно нищо не е било, вече минаха две кърмения, но всичко е нормално. Кажете според вас - дали не е секнала нещо кърмата през нощта, защото нямам друго обяснение, а не ми се е случвало до сега такъв рев. Обаче пък нали като стисках, излизаха капчици кърма.  newsm78 Случвало ли се е на някоя от вас? Ще съм благодарна да споделите мнения, че съм доста озадачена.

Вили, аз също за пореден път ще кажа, че героиня. Възхищавам ти се от все сърце. Моля се Митко да се оправи с времето, аз също не съм чувала тази диагноза, но се надявам че не е сериозно.  Praynig Прегръщам те!  Hug

Бибата - ами Сами я смуче с удоволствие, само ако е много гладен я плюва. Не мисля че е проблем оттучването, каката я оттучих за няколко дни, хем тя накрая я ползваше само нощно време докато заспи.

За спането - ами почти винаги малкия спи по гръб, като изключим моментите, в които спи върху мен по коремче.

Момичета, как сте с апетита, при мен е нещо страшно, само за ядене мисля.  Embarassed По цял ден похапвам нещичко, накрая пак ще почна да качвам кг и ще умра от яд. Ама като ми се яде... И то все на сладкото наблягам.  Blush Офф пак се разрева зверчето, отивам да го взема.

# 652
  • където има любов
Хайде и аз да се запиша със едно въпросче.
Момичета,мислите ли че може да се привикне към определени капки за колики и да спрат да действат.Трябва ли да се сменят?защото изпихме вече 2 шишенца Еспумизан и се чудя ,дали да не ги сменя. newsm78Не ,че са спрели да действат,те почти не са действали според мен,ама давам за мое успокоение.Знам,че докато не отминат,каквото и да давам все тая,ама все пак..

# 653
  • До хладилника, който обичам
Надали е секнала кърмата или каквото и да е подобно. Имат си такива епизоди/периоди, с каката не си ли имала?
Аз от голямата помня само няколко такива неистови рева, но пък шапката ми беше скрила, когато ги имаше. Рев, рев, рев - видимо без каквато и да е причина, наистина, и без абсолютно нищо да помага - нито хранене, нито носене, гушкане, смяна на човека, който я държи, миене, смяна на памперс, нищо просто, рев до откат. Като се нареве и като ми се припилят нервите (и на всички наоколо) до н-та степен, изведнъж млъкне и после все едно нищо не е било. Така и не разбрах от какво се получаваха.
Сега с малката чат-пат има такива изблици, но са кратки и редки, не се притеснявам.

# 654
  • София
Здравейте и от мен!

Dreems, много хубаво кафенце   bouquet Ма много сте пораснали, браво. А какво сиропче ви изписаха, на анс Лактулоза МИП.

При нас нищо ново, освен че спрях всички видове капки за колики, освен биогайата, отново не ака по няколко дни и реших да спра капките, да не би да се запича от тях. Все още е изцяло на кърма,от три дни и Алекс има някакви пъпчици по бузките, но гледам днес вече са завехнали, точно на погачата се беше изприщил за късмет. Аз го отдавам на  нещо което съм хапвала, защото бързо отшумяха.

За биберона-в началото въобще не го искаше, но вече си го харесва  smile3521 и успява да се залъже докато му оправям тоалета преди ядене. А понякога и заспива с него, но след това го изплюва.

Вили, покажи малко снимки от Банско, радвам се че сте си изкарали добре, много обичам да ходя там, но не се знае кога ще отидем пак.

Киара, да не пропусна да ти честитя рождения ден на малката сладка Хриси (макар и с доста закъснение, но ще ме извиниш, нали?) Да расте здраво, игриво и много щастливо дете за радост и гордост на мама и тати!  newsm51
Разгледах и снимките, страхотни са, много сте сладки всички!

Миринда, и вие сте много готини, а малкият е голям сладур  smile3521

Ето малко снимки и от нас:

http://septemvri2009.snimka.bg/baby/aleksand-r-na-didii.439458

# 655
  • където има любов
Киара и ние си имаме такива изблици на силен рев. Rolling EyesИ аз съм се чудила от какво.С яденето -по същия начин,отдавам го на това ,че съм си по цял ден вкъщи,като сме навън,почти не се сещам,ама сега ,ела и гледай.И все на сладките на Алекс налитам Mr. Green

# 656
Бу, каката по принцип ми беше адски ревлива и не разграничавах кога реве с причина и кога - не. Просто ревливо и нервно бебе, носех я денонощно. Сега обаче е по-различно, малкия определено реве неистово само когато има видима причина за това и най-често тя е глад.  Mr. Green Но такова дране не е било, затова бях толкова озадачена. Надявам се да не се повтори, че бях на път да скоча от 5-тия етаж.  Crazy

Дидии, благодаря ти миличка! Сега разгледах и вашите снимки, страхотни са, бебчо е много сладък, а мама - красавица.  Hug Наистина изглеждаш страхотно, пу-пу.

Чифлигарова, незнам мила, аз ползвах само Инфакол и освен да се запече, друг ефект не забелязах. Затова ги спрях и вече нищо не давам, и с тях и без тях - все тая. Все си мисля че най-много месец още и гадните колики ще отшумят от само себе си.

# 657
Чифлигарова за капките въпросчето, даже съм убедена, че хлапетата привикват към капките. Ако си забелязала масовия коментар е давах това, това и това и накрая от еди кое си му минаха коликите. И как винаги все са последно ползваните са панацеята и при всеки такъв коментар са винаги различни, ама то няма как. Сами по себе си капките са еднакви всички имат симетикон за успокояване, само колийфа и биогайата са на различен принцип. С баткото благославях саб симплекса, просто накрая това ползвах, а сега колийфа, че съм  с тях.

А за яденето накарах мъжо да ми купи дъвки преди седмица, че имах чувството че ще изям всичко или пък ще изпуша света, ама вчера и ябълки си взех и по-добре така.

# 658
  • Karlovo
Дидии и на Ицо му предписаха Лактулоза ,днес съм си издействала 2 часа свобода и ще ходя да му го взема .
Аз му спрях капките против колики още щом се запече , то и без това нямаше ефект от тях , той си плачеше от време на време и с тях . Иначе мога да се похваля че коликите ни свършиха .Вече си стои в кошарата и си гледа играчката над главата без да реве , че и говори ,и се смее сам .
За яденето и аз постоянно се озъртам за нещо сладко да хапна .Докато кърмя ще си хапвам пък после ще отслабвам когато започна да тичам след него  Laughing .
Момичета искате ли да си разменяме подаръци за Коледа . Това го видях в темата за гоблените . Който иска си казва ,една по инициативна мама (като Находката  smile3521 )  прави списък и изпраща на лични кой на кого ще подарява .Ние ще и пишем кои са ни адресите  и размерите на дечицата .Дано ме разбрахте ,а подаръците ще ги изпратим по пощата препоръчано или с куриер ,всеки сам си решава .

# 659
Диди, много хубави снимки. Синчето ви е голям сладкиш. Simple Smile

Що се отнася до апетита, и мен ме гони много голям глад от около 2 седмици. И ми се яде толкова много сладко, че нямам думи. От няколко дена всеки ден ям нещо шоколадово, защото иначе ми е в главата като фикс идея.. Дори по време на бременност нямах такива позиви за ядене.. Ужас...

Общи условия

Активация на акаунт