СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБЕТА-ТЕМА2

• 21 164
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Уф, много гадно това с недоспиването и ревовете на малките посред нощ, направо си е като китайско мъчение - действа и на психиката, и на физиката! Аз имах такива нощи през първия месец и ми се искаше да се гръмна. Дори имаше един път, когато въпреки, че не съм особено религиозна, така дълбоко и искрено се помолих на господ малката да спре, че той взе, че чу молитвата ми и Ния ме пощади (изведнъж, като с магическа пръчка спря да реве и така чак до сутринта). От тогава започнах да вярвам повече в светия дух  Praynig Даже след 40-те дни я заведох на църква по ваш пример Simple Smile

Аз също имам страхотен апетит и ям само забранени неща, но странно как все още отслабвам. Имам още 4 кг. да сваля, а бях качила 18 кг. по време на бременността. Все пак ще гледам да пия повече течности и да внимавам, че идва коледаааааааааааааааа, а с нея и подкожните тлъстини Joy

За капките, аз също съм на мнение, че не помагат кой знае колко, още повече, че наистина почти всички са на една и съща основа и с различна концентрация на симетикон. Въпреки това и аз от вчера смених Саб симплекса с еспумизан за мое успокоение, че правя нещо ново и различно за коликите на малката. Общо взето съм се въоръжила с търпение за още 1 месец.

# 661
здравейте.да се впиша и аз в темичката

# 662
Аз пробвах и Саб, и Еспумизан, не видях някакъв голям ефект. От 5 дни давам само Биогайа, педката ни каза, че за да подействат пълноценно трябва да се дават поне 10 дни и след това ще се забележи ефект. На Невена най-бях доволна от Бейбинос-а, естествено сега не се внася... Ако знаех щях да помоля една приятелка, която ходи септември във Виена да провери и ако ги има да ми вземе...
И да отговоря на Находката (отпреди няколко страници, ама сега се сетих) - да, това на снимките е сестричката ми, и да - наистина си приличаме много с нея. Ама то от двама родители, дето иглеждат като брат и сестра (руси и светлооки) какво да очакваш? Ето една снимка от миналото лято, особено ми е любима, защото на нея съм във върховата си форма (която се надявам до лятото да съм постигнала отново) - http://media.snimka.bg/0099/006453212.jpg
При нас положение малко се пооправи, след цяла сутрин рев сега задряма. Ама ми се струва, че от изтощение чак, че то такова хленчене не е било. Не помогна ни гушкане, ни носене... Сега Илия се прибира и ще ходим по задачки, така че - до скоро!
МилицаSimple Smile, добре дошла! Разкажи ни повечко за вас!
sima_max, пропуснах да те приветсвам като се вкючи, затова се поправям веднагически   bouquet
Диди, адашът много готин, пу-пу. Ама така е - от красиви майки - красиви деца!  Hug

# 663
АЗ СЪМ ЗА ПОДАРЪЦИТЕ ЗА КОЛЕДА!!!! newsm74  ura santa2

# 664
  • София
Здравейте момичета!
Мен ми вдигнаха кръвното от сутрин като ми се обадиха от посолството, че трябва да ходя пак и да попълвам отново молби, щото съм била писала данните от румънската лична карта, а не съм я приложила  #2gunfire Ако не бях питала сто пъти какви документи се изискват, а и по телефона като се обадиш имат запис, където се казва какви документи са нужни, е личната карта не се упоменава #Cussing out И сега вече наистина се притеснявам, щото ще ми изтече българска лична карта преди тия кретени да ми издадат нов паспорт и сигурно ще ме глобят  smile3514 Повярвайте ми, от май месец се обаждам да питам защо не мога да подам документи за нов паспорт по-рано и те все ми разправят глупости  #Cussing out Както и да е...Пак ще се разкарвам с малката с таксита, пак ще я нося със столчето за кола,пак ще ме заболи операцията  Rolling Eyes
И на мен ми се яде сладко напоследък, все си правя разни торти ама мисля вече да спра, че така не може. Ама да си кажа аз, Находката е виновна  smile3521 от както ни показа този сладкиш все за сладко мисля  yes
Биберон Ана Мария не отказва, не се е налагало да я научим сама знаеше много добре как се ползва  Laughing
Кяра, от вчера и Ана Мария ми отказва кърма, но по друг начин. Суче малко, след което започва да ми се усмихва  Heart Eyes и спира да яде. Даже и АМ не иска, нито пък кърма от шишето. Много е смешна, първо й се усмихват очичките, после гледа дали съм я забелязвала, аз естествено се усмихвам, и тогава от зад цицата се появява една прекрааасна усмивка  Heart Eyes И спира да яде  newsm78 Колкото да ми е мило вече почвам да се притеснявам, щото например снощи и смених памперса за последно след като я изкъпахме, а сутрин в 8ч  очаквах да тежи вече, но не беше така, а това не е хубаво  Rolling Eyes Чудя се дали има връзка с това, че тези дни ядох кисели краставици?  newsm78 Аз ги обожавам, всяко година правя по 15-20 кг и все не стигат, а реколтата от тази година вече е готова Simple Smile

# 665
Покахонтас, дано да се уреди всичко с документите... Много е изнервяща цялата тази бюрокрация.
Моята щерка прави същите номера като Ана Мария. Като тръгне да яде, избутва бибата и почва да ми се усмихва и да си играе с биберона на шишето. Това явно го прави в случаите когато не е много гладна,а просто иска внимание и прегръдки Simple Smile

# 666
  • София
Горска Китка, Ана Мария от 3-4 дена прави това постоянно и яде по-малко от колкото преди, затова се притеснявам вече. Не може да иска все внимание вместо храна  Laughing Ако обикновено ядеше 90 мл + каквото има в гърдата сега яде само 50-60 мл  newsm78 Иначе е жизнена, не изглежда болна  newsm78

# 667
Здравейте, мамчета!

Тия последните постове сякаш аз съм ги писала. И при нас е долу горе същата работа. И Жорко хапва по-малко АМ (на смесено сме) от преди. Колко често акат вашите бебета, които са на АМ и кърма? При нас е два до три пъти маскимум на денонощие. Но последните два дена понамаля. Та  съм в чуденка дали е ок всичко. Иначе сме спокойни. Сега пак спи,поспаланкото на мама.   Laughing Това с усмивката докато суче или биберона явно е запазена марка на септемврийчетата. И при нас е така. От два дни имаме и нов номер. Обожава да го потупвам по брадичката и бузките около устичката с лигавник или мокра кърпичка и такива усмивки изкарва, че мога цял ден да си тупам. Heart Eyes

За биберона -забравям какво беше това. Само майка му го дава и си харесва от нея. От мен не го иска, не си го и търси. Но не се оплаквам.

За коликите - давам Инфакол, но все по-рядко и то вечер. Последно време се успокои положението. Praynig

И днес няма излизане от вкъщи в това време. Ще взема да поспа и аз докато спи и Жорката, че с тая настинак съм като парцал.

Приятен ден от нас!

# 668
  • София
bibsy,аз също дохранвам с АМ и ми прави впечатление,че
в последните дни яде по малко от добавката.Ака по
по един най-много два пъти на ден.Даже понякога ми
прескача и има дне,в които не ака!

# 669
И Невена яде по- малко... Хъмз.. интересно..
Миналата седмица имаше няколко дена, в които не й стигаха 120 мл АМ, а от 2-3 дена яде по 70-80-90  newsm78

Оффф... сега си седя вкъщи, щото слушам мъжа си.. Довечера ще си поговоря много сериозно с него и утре смятам да извеждам малката на разходка...  Ужасно тъпо е детето да стои у дома при това прекрасно време навън...  Crossing Arms

# 670
  • София
И Ана Мария ака веднъж, макс. два пъти на ден, но достатъчно като количество, така че не се шашкам. Имала е до 3 дена без акане, тогава обикновено ползвам термометъра, но рядко се налага. Най-страшно беше като ни изписаха от болницата, 3 дена без ако и накрая с термометър изкара едни "карначета"  Shocked Тогава се шашнах, сега разбирам че било заради смяната на АМ, ние сме на Милумил, един бог знае какво дават в болницата.

# 671
  • Бургас
Здравейте,

Нико също спи по гръб, обаче когато спеше на една страна му сменях страните на кошарата ту от ляво ту отдясно. Сега като си спи по гръб не виждам смисъл да му сменям страните на кошарката.
Миринда за кремчето Бейбинос ли говориш, защото аз го купих тук от аптеката.Аз му давах на бебо Саб-симплекс, но от близо две седмици не му давам защото ми се струва че не помагат.
Sima max добре дошла. welcomeНашия татко също пътува и след две седмици заминава. Sad
не  знам как ще се оправям сама.
А аз съм тръгнала по зъболекари та докато тръгне да син оправя зъбките.

# 672
Като гледам колко татковци ги няма, май ще си правим клуб на момите .... Crossing Arms

# 673
  • София
Здравейте мацки!
Днес добре се поразходихме...за разлика от вчера...не посмях..показваше -1 градуса...
За бибата - ами когато иска му я давам, когато не не...принципно е на моменти..
За капките - еми явно ще съм единствената дето ще е доволна newsm78ползвам инфакол и смятам, че действат...правих си есперименти без тях...емиии доста си се гърчи...напоследък май поминават коликите и прескачам даването...не съм ги сменявала и нямам намерение да ги сменявам...Принципно бях решила да купувам колийф, ама като прочетох ми прозвуча като за деца с проблеми, а не с колики...био гаята...няма как да запича...тя е с цел отпичане Peaceмисля да ги пробвам след 3я месец профилактично за регулиране на чревната флора...
 pocahontas80 дано бързо да се оправиш с проблема и да няма глоба. За отказването на кърма...ами бебоците растат и света им става по-интересен...като се позаситят...и искат внимание, да разглеждат...с каката се бях принудла да кърмя на тъмно в банята...само там сучеше без да се върти...сега и младеже се опитва да ми прави номера..но сядам така, че да гледа стената, а там няма нищо шаренко. Другото, което бях чела...е да си сложите нещо на дрехата, за да може като кърмите...бебето да го гледа него  и  да не  се върти..
Няколко пъти Ангел така ми плака, уж без видима причина...но според мен много му се спеше/а то си беше и така/и незнаеше как да заспи...е тогава го гушкам и за 2 3 минути отмърква...Затова обикновено гледам да изпреварвам нещата...не чакам точно 3 часа, за да кърмя...може и по-рано...ако видя, че е неспокоен го гушкам, целувам си го, говоря му разни неща и после хоп в креватчето...обикновенно действа...рядко ми заспива в ръцете...
Най-много ме изнервя следобедното приспиване на каката...защото Ангел тогава будува и иска внимание/научил се е да вика-незнам как да го опиша, не плаче, а си пробва гласа/, а тя иска
да я приспя...ииии направо изперквам...и снова от едната стая в другата...но от два дена пък Ангел заспива преди нея и е екстра...
Сладичко и на мен ми се яде и понякога похапвам, понякога се лишавам...аз съм си се закотвила на едни кг и няма мърдане...така беше и предния път...като ми дойде цикъла почнах да
свалям...
Честити месечинки на днешните бебоци...
За подаръчите...еми незнам... newsm78  По-скоро в предишната отчетна се събираха по градове /поне в Сф беше така/ в парти клуб...съответно кинти и се организираше празненство за мъниците...но нашите ще са много малки  тази Коледа и въобще няма да разберат за какво иде реч...може би догодина. А сега някакъв колаж да си направим със септемврийските бебоци и това да ни е подаръка за Коледа...незнам newsm78..може на някой да му хрумне друга идея...

# 674
Рев, рев, рев - видимо без каквато и да е причина, наистина, и без абсолютно нищо да помага - нито хранене, нито носене, гушкане, смяна на човека, който я държи, миене, смяна на памперс, нищо просто, рев до откат. Като се нареве и като ми се припилят нервите (и на всички наоколо) до н-та степен, изведнъж млъкне и после все едно нищо не е било. Така и не разбрах от какво се получаваха.
Божидар имаше такива моменти, сега със Свилен пак същото  Tired
За подаръците-съгласна  Peace
Какво още щях да пиша  Whistling  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт