СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБЕТА-ТЕМА2

• 21 135
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Светле,мила,ами слагаш дробчетата в тава,слагаш вода да ги покрие хубаво и олио Peaceслагаш подправките-сол,черен пипер и вегета Grinningнарязваш 2 глави лук на шайби/ако обичате лук,може и повече Peace/печеш си на заграта фурна и малко преди да ги извадиш слагаш червено винце на око Wine Glass стават убийствено вкусни Crazy Crazy Crazy

а ,то не само ти изкукваш с идеи за готвене smile3521 #Crazy

айде малко от мене идеи да те улесня тебе и мамите от форума,какво например аз готвя-пилешко вретено с гарнитура,картофи с чесън,залети със сметана,зеленчуци на скара,пиле със сметана и синио сирене,боб с пуснат в него бекон,мусака,гювеч,гювечета,пиле на бутилка,френска слата,лятна салата,миш маш,грах,зелен боб,винен кебаб с картофено пюре и така нататъкPeace

и задължителните в нашата къща зимата-чеснови хлебчета почти на всяко ядене newsm47 newsm47

# 691
айде малко от мене идеи да те улесня тебе и мамите от форума,какво например аз готвя-пилешко вретено с гарнитура,картофи с чесън,залети със сметана,зеленчуци на скара,пиле със сметана и синио сирене,боб с пуснат в него бекон,мусака,гювеч,гювечета,пиле на бутилка,френска слата,лятна салата,миш маш,грах,зелен боб,винен кебаб с картофено пюре и така нататък:peace:

и задължителните в нашата къща зимата-чеснови хлебчета почти на всяко ядене newsm47 newsm47

Ама това предлагаш да ни го сготвиш и да го изпратиш по адреси или какво?  Mr. Green Малеее, аз както съм вързана в кухнята... добре че Илия обича яйца  hahaha

За подаръци - и аз съм за, хубаво е да си зарадваме душиците. Предлагам също така да определим лимит на паричките, да няма сконфузни ситуации...

# 692
Разгледах нещата на Находката и искам да закупя няколко рецепти4ки  Praynig стига да иска да ги споделиш..... и да питам на лизинг може ли?
1.пилешки руладини
2.рецептата за банановите мъфини
3.бонбони рафаело

....ама много съм нахална нали  Mr. Green

# 693
така,така ,браво бе Миринда-много умна шъ излезниш булка hahahaда ви сготвя,да ви го пратя,а вие какво newsm78аз тебе ще те оправя,ама ИНДИВИДУАЛНО,дане занимаваме форума с простотии smile3532 smile3533

Ванина,малко по-късно ще ти ги напиша,а които са от форума-ще ти пратя линкове мила Hug Hug

лимита на парите-ако аз ще купувам ан Миринда-10 лева Mr. Green Mr. Green
ако тя ще ми купува-2500 евра hahaha hahaha hahaha

# 694
Находката, и аз се интересувам от рецептата за бонбони Рафаело Simple Smile  Embarassed

# 695
Ей да не ме забравите мене в списъка за подаръците  Mr. Green

Да ви кажа и аз съм се разготвила напоследък. Май защото все се чудя какво да изям  Embarassed Голяма драма ще е слабеенето ooooh! От един месец не съм мръднала Crossing Arms А тренирам поне 3-4 пъти в седмицата по един час! Няма справедливост на този свят Crazy Днес тая садистка Синди Кфауфорд пак ми стопи лагерите! Ама няма как, няма Находката да разправя, че само мъжките майки са хубавици Naughty

В петък ще имаме гости и трябва да се представя като добра кулинарка. Чудя се какво да измисля, така че да е предварително приготвено, за да мога да сервирам дори и бебка да реши да се глезоти точно когато дойдат гостите newsm78 Днес гледах Звездев да прави някакво мусче и каза, че бил като крем Насладата едно време и така ми потекоха лигите. Някой да знае откъде мога да купя в София натурален сладкарски шоколад? А животинска течна сметана?

А да ви кажа наш Катьонък вече втори ден ми прави през деня пауза от по 5-6 часа. Не, че ми е зле, защото точно тогава уча, спинкам или тренирам или всичко заедно  Mr. Green , но дали не намаляваме много храненето? Не, че е заслабнала милата, просто ми стана странно.

# 696
ох цял ден не мога да напиша нищо от бебкааааа Cry Cry Cry
Ама на вас накой гледали ви децата,че готвите Cry?
Цял ден не съм яла Sad

# 697
Находке, немаш ядове, душа. Стига да ни отпуснат ипотечния кредит все ще останат малко евра за теб  Mr. Green

Аз като ви слушам тука с бонбоните ме изкушавате... отивам да мушна половин Милка с ягодки  Whistling
Криска, и при нас се е случвало да прави такива паузи няколко пъти. ПРосто заспива малко преди часа за хранене и откарва по час-два. А аз през това време вися на главата му и не смея да мръдна, чакам го да се събуди озверял от глад... така че пак нищо не върша, дори не смея да положа глава, че по закона на Мърфи тамън ще задрема и той ще се събуди  ooooh!

# 698
  • Испания и Стара Загора
Добър вечер на всички,
чак сега се прибираме и направо съм капнала.Цял ден бяхме в посолството във Валенсия да си праявим паспорти и лични карти.Подадохме заявленита и ще чакаме паспорите да са готови чак през февруари. Shocked
Горска китка,СВС е синдром на внезапна смърт при бебетата.Рядко се среща и се състои в това,че бебето умира докато  спи без никаква причина. Tired
Синдромът на внезапната детска смърт означава фаталният изход при дете във възрастта между 1 месец и 1 година, който възниква неочаквано, без предхождащи клинични прояви и без съмнителни находки, включващо резултата от аутопсията, огледа на обстановката и анализ на обстоятелствата, при които е възникнал фаталният изход.
Тази драматична ситуация е позната още от библейски времена.
Някои го считат за жертвоприношение, други – за божие наказание. Но и днес медицината няма логично научно обяснение.
Известно време се е считало, че внезапната смърт се дължи на гастро-езофагеален рефлукс (ГЕР), при който стомашните сокове се връщат в хранопровода и се аспирират в белия дроб. Това може да доведе до временно спиране на дишането и сърдечната дейност.
При случаите на внезапна смърт спирането на сърцето и дишането са необратими. При аутопсията се открива лек оток на мозъка и на белия дроб, където са налице множество микроскопични кръвоизливи.

Сега отивам да чета назад. Peace

# 699
Малко на патерица, но...

Киара, ЧРД на Хриси, да е винаги такава сладка бузанка!  Hug

Честити месечинки на всички бебоци и по-малко безсънни нощи за мамите.   bouquet

Дидии, снимките ви са много хубави, къде се намира този манастир?

sima_max и Милица, добре дошли!  Peace

Идеята за подаръците е супер  Mr. Green newsm10 newsm44

И аз да се оплача: Днес бяхме на ортопед с Косара. Ами има дисплазия на тазобедрените стави и сега ще носим ортопедични гащи и ще правим гимнастика  Sad. Спуках се от рев днес. Като я видя и почвам.  Cry Добре че поне лекарят е свестен и съм много доволна от него. След 1,5 месеца сме на контролен преглед, но той каза, че ако правим добре гимнастиката до две седмици ще има резултат.  Praynig Има ли други мами с подобен проблем  тук?

Хора, искайте си направленията за ортопед, лекарите са длъжни да ви ги дадат! Защото ако не се оправят нещата навреме, после може да е лошо. Ето няколко линка ако някой иска да прочете повече по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=755
http://www.bg-bebe.com/index.php/home/library/library/
http://www.deteto.info/articledetails.aspx?id=365
http://www.lekar.bg/news-105/info-1681/%D0%A1%D0%BB%D0%B5%D0%B4. … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 700
Ksantipa споко, лекаря е прав още са им много меки стави, хрущяли и сухожилия и всичко се оправя с гимнастика и на Боби едното му краче- ходилото беше обърнато много навътре като ми е седял в корема, нооо  Naughty с гимнастика всичко се оправи. И аз бях се шашнала доста, но наистина са мъници и като си упорит всичко се разминава.

# 701
  • Испания и Стара Загора
Идеята за подаръците ми харесва.Аз съм ЗА Peace

# 702
 Крайно време беше да се включа и аз  Heart Eyes

Радвам се за добрите новини от Малибу и Вили  Hug   Честито на всички празнували и празнуващи бебчовци и мами - здраве и късмет   bouquet

Ние днес бяхме на ортопед и на консултация. Всичко е на ред, вече тежим 5кг и 58см. Докато го местех от кантара до повивалника се изпика много яко върху ръкава  ми и на пода , а докторката  Shocked  Mr. Green
  Капки давам Бийо гайя по 1 на ядене 2-3 пъти на ден.
  И аз много налитам на сладко напоследък, дори ям буркани със сладко дето преди не ми се случваше  newsm78 Добре, че не изнасилвам мъжо след това  Joy
  Не знам кво да правя с пишката на малчо. Доки ми показа как да я забелвам на всяко къпане. Ама аз четох статия , че не трябвало.
 Моля мъжките мами да споделят как процедират.

За подаръците и аз съм навита.

# 703
Момичета,айде давам  рецептите-пък за отплатата-ще се азберем на ЛС smile3508 smile3508

имаше лятото период всяка вечер правех Бонбоните Рафаело-бяхме луднали по тях #Crazyпускам линк към рецептата,по която аз ги правя Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262400.0
понеже трябват доста стърготини-аз вземам пакет от един килограм:peace:има го в Метро-някъде към5-6 лева беше и го ползвах доста пъти Party

Ванинка,заповядай мила рецептите Hug

Бананнови мъфини-ето линк към самата рецепта-http://vkusnoikrasivo.com/recepy/680/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0 … /Banana%20Muffins

само съм им добавила малко Бейлис Crazy Crazyстанаха със страхотен аромат и наистина са много вкусни smile3521и ако нямаш форма за мъфини,става и в чашки за крем-карамел Peace

Пилешки руладини-първо си начуквам Mr. Green пилешките пържоли,хубаво да изтънеят Peaceслед това ги намазвам обилно с олио,соев сос,черен пипер и риган или естрагон Peaceслагам ги така да поседат няклко часав купа в хладилника,може и малко винце да капнете Partyслед това във всяка пържола слагам парче кашкавал,тънки лентички кисели краставички,тънки ивички бекон или шунка Grinning:/пържолките се навивам на рулце и ги забучвам с клечки за зъби на няколко места Wink/слагам ги в тавичка с малко олио и вода- и готово Partyстават много вкусни Crazy Crazy Crazy

# 704
  • До хладилника, който обичам
откъде мога да купя в София натурален сладкарски шоколад? А животинска течна сметана?
От Метро и двете. Шоколадът (кувертюр, мисля, че е подходящ) е калъп 2 кг, течната сметана - литър в тетрапак (само чети внимателно, защото седи до растителната).

Общи условия

Активация на акаунт