Въпрос,относно Глобул

• 5 672
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте!

Регистрирах се под друго име,защото желая да остана анонимна.

Въпросът ми е следния:

През 2002 г. имаме навъртяна сметка към Глобул около 250 лв. Но в последствие се отказахме от този гсм- оператор и не сме плащали сметката /знам,че е грозно,но доста беше надписана откъм минути ,които сме убедени ,че не сме използвали,но както и да е/.Не сме я плащали,а оставихме нещата просто така.

И сега /вчера/ пристига съобщение залепено на вратата на майка ми/защото картата беше на нейно име/ ,че Глобул се били обединили незнам си с кой и започнали да издирват нередовните си платци.И в срок от 7 дена трябва да се погаси сумата,иначе разправии,съдилища и т.н.  Ние и преди си бяхме получавали подобни предупреждения /около 2002,2003 /,но нищо не се случи  Laughing

Въпросът ми е,възможно ли е наистина сега да са сериозни? И да се стигне до съд ,ако тази сума не бъде погасена? И след като са минали  повече от 5 години може ли да се предяввяват такива искания?

# 1
Имаше такава тема наскоро.
Обединили са се с фирма за събирания на суми, Кредитреформ.Мисля, че трябва да се свържеш с тях и евентуално да се разберете за разсрочено плащане.
А ако сте били убедени, че надписват, защо не сте си потърсили правата?
Човек или се захваща и води дело, или си плаща....в един момент, рано или късно.
За годините-не знам.

# 2
  • в матрицата
Въобще не се притеснявай,Кредитреформ имат само един начин за събиране на пари - като  те пишат някъде като ненадежден платец. Иначе, във всички случаи ще се опитат да се сплашват и приканват доброволно да си плати, но няма начин наистина да ти вземат нещо, ако не искаш да им го дадеш. ако искат да заведат дело, разходите по него ще са много повече от тия 200 лв, така че трудно ще стане. Аз  преди време имах такъв случай с Мтел, години наред заплахи и какво ли не, но в крайна сметка нищо  не направиха, така че не се шашкай!!  Peace

# 3
А като я впишат като ненадежден платец и ако един ден и се наложи да тегли кредит? Какво прави?

# 4
  • в матрицата
Ами нали на името на майка и, значи, момичето може да си тегли кредити и за майка си на воля  Mr. Green

# 5
Оффф,ами незнам.МАйка ми много се е шашнала  Laughing Да не я осъдели,да не и искали разноските по делото и такива глупости... Опитах се да и кажа,че нищо няма да и направят,но понеже веднъж се случи нещо такова с парното и тя е убедена,че и сега ще стане.

А на практика тази сметка съм я направила аз през 2002 година...но сега някакси не върви да искам от съпруга си пари  за някакви си мои разговори от преди 7 години  Laughing А и майка ми няма нищо общо... Ако си беше на мое име не ми пука.....ама как да и обясня,че нищо няма да и направят.А и ако тупнат една призовка след 7 дена,незнам  newsm78

Интересуваше ме законно,имат ли право да изискват такова плащане,след като вече са минали 5 години/имаше такъв закон.../

Закон за задълженията и договорите

2. ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки] [Актове]
Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.

# 6
  • Варна
Да, но давността престава да тече при определени условия. Не знам какви и не ми се рови сега, но не е лошо да погледнете дали не е налице някое от тях.

# 7
Пепелник, наместо да се терзаеш, вземи, та питай адвокат.
Ние тук можем да си гадаем.
Въпреки че най-безболезненото би било да се разберете с Кредитреформ за разсрочено.

# 8
  • София
Минала е давността на вземането.

# 9
Минала е давността на вземането.

А това с какво да го докажа пред тези кредитреформ ...  Rolling Eyes

# 10
Не ставаш за партизанин.

# 11
Оффф,ами незнам.МАйка ми много се е шашнала  Laughing Да не я осъдели,да не и искали разноските по делото и такива глупости... Опитах се да и кажа,че нищо няма да и направят,но понеже веднъж се случи нещо такова с парното и тя е убедена,че и сега ще стане.

А на практика тази сметка съм я направила аз през 2002 година...но сега някакси не върви да искам от съпруга си пари  за някакви си мои разговори от преди 7 години  Laughing А и майка ми няма нищо общо... Ако си беше на мое име не ми пука.....ама как да и обясня,че нищо няма да и направят.А и ако тупнат една призовка след 7 дена,незнам  newsm78

Интересуваше ме законно,имат ли право да изискват такова плащане,след като вече са минали 5 години/имаше такъв закон.../

Закон за задълженията и договорите

2. ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки] [Актове]
Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок.

Давността е ТРИ години! Да са дошли по-рано да си го търсят. Кажи им много здраве.  Заблуждавт хората  и ги заплашват, като се надяват на неинформираност. Нищо не им плащай!

# 12
Ама разбира се!Как ще им плащаш?Ти да не си по-глупава от другите,които не плащат?Simple SmileСпи си спокойно,нищо няма да ти се случи а утре можеш да направиш сметка към друг оператор или пък да си изтеглиш кредит/ако успееш,защото има кредитен регистър/ а може и нещо на изплащане-ние ще видим до кога ще живееш на аванта и ще решим дали да не последваме светлия ти пример:)

# 13
Давността изтича изцяло само ако своевременно не е прекъсвана или спирана, т.е. не си получавала през този период никакви напомнящи съобщения от оператора да си платиш сметката, в противен случай започва да тече отново. Иначе операторите си завеждат дела за събиране и на по-малки суми от твоята. На мен ми е интересно как сте се отказали от оператора, без да си погасите задължението. Съвсем наскоро закрих два номера на Глобул, на които имаше сметка от около 100 лв.и първо трябваше да ги платя, за да ми ги прекратят.

# 14
Що за идиотщина е това? Ами ако някой дойде, примерно, в твоя магазин и си купи неща за определена сума и си тръгне, щото не му се плаща, и щото си мисли, че сте го метнали в сметката?

Ей за това сме на това положение, всеки си мисли, че е по-хитър от останалите. И аз си мисля, че ме лъжат в сметката, ама си плащам, нали?
А и когато съм закривала номер съм си погасявала винаги дължимото.

БЪДЕТЕ СЪВЕСТНИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт