МАРТенското ни дете – все навънка го влече!

• 21 098
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Привет!

Честит ви първи сняг!!! Е, днес не излезнахме, наистина беше непоносимо. С Никол само излизахме следобяд, ама с колата, да свърша някоя и друга работа и до пазара.Добре, че ми стои една метличка в колата целогодишно, че нямаше да можем да излезнем, цялата беше затрупана  Crazy

За въпросното клипче
- ами кво да ви кажа, по вашите коментари очаквах да е нещо мнооого по-шокиращо. Ама аз явно не съм обективна, защото 10 години съм тренирала спортни танци/ от 3-4 клас някъде започнах/ и не ми направи кой-знае какво впечатление. Може би изрусеното да е леко в повечко, но гримът си е като за сцена, няма как, ако не е гримирана ще изглежда бледа под тези силни прожектори. Надали ходи по улиците в този вид   Wink Това е сценичен грим. Като знам какво мазане и рисуване падаше на всяко състезание...а после докато се отуча да се гримирам така и в ежедневието...отне ми доста време, ама то ти става навик. Та така, в спортните танци няма пресилено. Колкото повече - толкова повече, както се казва. Иначе танцуваха страхотно, на интервюто също ми харесаха. А и вчера си видях треньорката там - в една от двойките танцуваше най-малкият и син, тя седеше до него.

Уфф, аз пък да се оплача, че София от няколко дена яде само..зеленчуковото пюре на обяд. Каша да не види, попара също, днес и направих АМ с бисквити и намачкан банан - е огъна се на дъга, докато почти не слезе от столчето/ един от последните номера  Crazy/Прилъгах я да хапне малко, но само защото и давах сирене на всяка лъжичка/ представете си комбинацията  Crazy/.Ако няма сирене - не ще да яде. Реших пак да и направя сок - ябълка и морков. Резултатът - нито глътка.Опита го и край.И каката не го щя, заяви, че не можело да се смесва плод и зеленчук и за това нямало да го пие. И аз си го изпих.Ама се ядосах, че режи плодове, мий сокоизстисквачка, е..ти хамалогията и аз да си го пия  Stop Що така неще сок не знам.Никол пиеше сок всеки ден до 4-5 години с голямо удоволствие.Ама това малкото - неще. Вече се притеснявам, че никакви течности не пие, освен кърма. То хубаво, ама вече яде и друга храна, а и не се кърмим толкова често като преди...не знам. Споделете дали има и други бебоци, които нищо не пият?

Тия дни и аз отивам да ми слагат спирала . ама много пари, бе, ужас просто. И то ще слагам от "евтините", само 90 лв. Като сложиш и прегледа...ама ни е раничко за 3-то, та ще се наложи  Mr. Green То поне по-често да имаше  luvbed, че да е оправдано  Whistling  Joy :

# 586
  • София
Шу, успех и от мен!  Peace Дано за 5 седмици се е научил да се усмихва  Simple Smile (що за критерии  ooooh! )
Елг, и на вашия татко също!  Peace
Страхотни сладури са дечковците наистина!   Heart Eyes
Никита, аз сок не съм предлагала, но чай и вода Алекс си пие. Пробвала ли си с тях?

# 587
Пробвала съм, да, понякога пийва по няколко глътки, ама до там.По-скоро дъвче биберона и така ако капне нещо в устата го преглъща.

# 588
Никита, май няма защо да пиша, че и Рая не пие почти нищо освен кърма... Embarassed Казвам почти, защото за седмица изпива някъде към 20 мл. вода. Чай не понася, а сок пък изобщо не иска и да опита.

# 589
  • София
  veselina, най-вероятно знаеш, но все пак да те предупредя, че и в този сайт са завишени цените. Уолкъра на Playschool например в Джъмбо е 60лв. - Tony си го хареса него.
 Що се отнася до играчката за кола според мен не си струва, защото децата ще пътуват обратно на движението само още няколко месеца, а после като обърнеш стола тя става неизползваема. Ние сме сложили един органайзер на гърба на предната седалка и Ники като е вързан с коланите не го достига. Това на BabyMoov е по-добрия вариант, според мен Peace

Ето няколко предложения за подаръци и от мен занимателна масичка на FisherPrice и още една и тази на Chicco също. Тази зебра много я хвалят в темата за MyToys. Има я и в розово за момиченца. Автомобилчетата тип 4 в 1 също са много добър избор. Това колело много ми харесва, но са още малки за него бебоците.
 Абе страшно много неща си харесвам, но гледам да се въздържам от много покупки, че и от Ники имаме всякакви превозни средства и куп други играчки ooooh!

oki4, ето тук има такава помпичка, ако случайно не откриеш в аптеката

Шу, Elg, ще стискам палци и на ръцете, и на краката

poli+ радвам се, че сте се изяснили с мъжлето, да не се притесняваш излишно. Честита месечинка на Борис

Нашият Коледен подарък за Тео ще бъде уолкъра, а дядо Коледа ще му донесе каквото Ники му поръча  Mr. Green. Той като пише писмо за на дядката ще ме пише и на Тео какво да донесе

Мен днес ме зарадваха от НОИ.  Пратиха ми sms, че са ми превели парите  Sunglasses

Накрая една добра новина за поръчката от MyToys  - вече е в BG и се надявам утре, или най-късно другиден, да ми ги донесат нещата.

*Nikita*, единствената течност, освен кърма, която Тео пиеше беше сок, но БЕШЕ - от известно време и него не го ще и кара само на кърма. Въпреки, че давам твърда храна три пъти дневно не се запича, та не се притеснявам.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 00:19 от veroniki

# 590
Айде с голямо закъснение честит първи сняг и от нас. Ние днес се наложи да излизаме, защото бяхме на консултация, ето как се опаковахме, но ни беше супер, въпреки силният вятър, а децата много се радваха.

Да докладвам от консултацията, че Ники е станал 10 320 гр и 75 см. Качил е 700 гр за 5 седмици и направо се чудя дали да не го сложа на диета Simple Smile Ама той си хапва всичко с голям апетит. Иначе да го пУФаля, че вече стои много стабилно изправен, почти не иска да седи, а остовно да е изправен, а в креватчето обикаля държейки се за рамката. Иначе казва "боц", колко голям ще порастне, пляска за браво с ръчички, дава предмет като му го поискаш и го взима обратно, показва предмет, вече гледам че и по книжките показва с пръстче, вдига ръчички за "гуш", казва "па-па" за яденето и "та-та" на баща си, а от една седмица говори много, на някакъв бебешки език, но определено доста повече от предишните ба-ба и да-даай. Танцува с повод и без повод Simple Smile - това му е любимото занимание, тресе сладко дупето и се клати като матрьошка. Ами май това са ни уменията... Честно казано, не съм се зачитала отдавна в книгите за развитие, та не мога да го определя къде се намира според уменията си...

Аз нали не гледам ТВ, особено всякакви риалитита, та сега като гледах линка, който сте пуснали за изрусеното детенце - ами не ме кефи. Разбирам, че в танците има нужда от показност, грим и т.н., но девойчето се кълчеше доста и по коридорите, а и поведението по време на интервюто беше ОК като за 12-13 годишно момиче, но на 8 - ми не знам, всяка майка си знае. А и аз с двете момчета не мога да ги разбера.

зелено човече, ние не сме имали проблеми с ушите. Но Ники също си пипа понякога ухото, само че като му го натисна и не плаче, т.е. - няма болка. Пипа го най-вече когато му се спи. Но според мен, ако Калин плачка, нека го види доктор, че в момента има такъв вирус - с гърло, болки в ушите. Макар че той е на кърма и е малко вероятно, но все пак...

Алекс-мама, Т в дупето е с 5 десети по-висока, демек вадиш 0.5. Аз не давам нищо за Т , по заръка на педиатърката ни, до 39 градуса. Хексалгин съм давала само веднъж когато Гого вдигна 40 градуса, иначе никога - чела ли си страничните му ефекти?

Тони, и на Ники има разстояние между горните зъби - нормално е при бебетата, Гого също имаше, като израстнат всички се затваря.

Окич, споко за зъбчето - не е задължително да расте скоростно, ще порастне.

Никита, Ники пие по малко вода от чашка като се храни, накрая на храненето - и нищо друго. Според мен няма място за притеснение - до годинката много деца не пият никакви течности, нормално е. И Гого беше така.

Шу, стискам палци колкото мога!

Еля, успех на таткото - дано го назначат!

Аз също съм в коледна треска (то всъщност съм още от началото на октомври, затова и пуснах още тогава онази коледна тема в готварския Simple Smile). Но сега се чудя за подаръците. На Гого го измислихме - PlayStation 2 и едни маски ли са, какво са - не знам, на БЕН 10 (един герой от картуунско сериалче). На Ники съм харесала от Hamleys ето това, но не знам дали ще правя поръчка скоро от Англия (чакам първо да ми дойде една от 23 октомври и тогава ще го мисля) - трябва да харесам и други неща, не си струва за една играчка да поръчвам. На мъжа ми ще измисля нещо със сигурност, майка ми си поръча, на племенниците ще измисля нещо, най-трудни са ми свекъра и свекървата и на мъж, защото никога не казват какво искат като ги питам, а като им купим нещо - не го ползват (за миналата Коледа им подарих едни много готини кърпи от Кристиор с коледни елхички и очаквах, че ще ги видя в кухнята, защото бяха тематични - но уви). Харесала съм и ето тези кубчета на DJECO (много уважавани от мен играчки, обожавам ги, Гого има някои). Мислех си за Гого да взема и това пак на DJECO, но пък го нямат налично, ще видим - може да го заменя с това Лудамино.

Аз открих филмовата Коледа с Love Actually - любим и на мен филм, както много от вас коментираха. Обожавам и анимациите на Мики Маус и други Дисни герои по известни коледни истории (на Мики има по Дикенс и по О Хенри).

Вероники, сега видях, че си писала за поръчката - супер, тамън ще се видим Simple Smile
Ей, че дълъг пост стана, ама така е който изостава. Извинявам се, че толкоз се разписах, айде от мен лека нощ.

# 591
  Здравейте, мами! Сега гледам по Нова дискутират кърменето на обществени места. Да видим какви ще ги мъдрят.
  Никита, и Кали почти не пие течности. Наскоро й давах да пие от обикновена чаша и имах кратък успех, но сега като й подам чашата и почва да пищи  ooooh! Сок й давам единствено като се запече и то с лъжичка, защото само това й действа. Така че кажи-речи сме си само на кърма, без други течности, защото нали се сещаш с лъжичка колко изпива...
  И накрая да кажа, че и ние се включваме за коледното парти. Гласувах в темичката.

# 592
Добро утро.
Мойто чудо снощи не само,че го приспивах 10 пъти,ами и в 22.30 реши,че е време да се посъбуди за малко игра. Rolling Eyes И тази сутрин пак с рев се събудихме,не мога да свАря да се облека,трябва на секундата да бъде взет.Направооо ще откача вече.Страшен инатлък е,тази дъга,дето Никита я описа при храненето,ние я правим вече по цял ден. ooooh! И в проходилката най-вече.Само като понеча да го сложа и още във въздуха се прави. Laughing Ще го хвана и ще го опухам някой път,ама тъй хубаво ще го опухам!  Twisted EvilУф.
Понеже сега не му е много добре,за яденето сме същите като Никитената принцеска.Зор.Яде само банани. Rolling EyesЕдва го прилъгвам да хапне някоя лъжичка друго.
За сметка на това само се налива с чай. Tired
Бейби Мони,аз много калпави снимки правя,та затова и не качвам почти. Blush Като гледам вашите с какво качество са...
Ето го диването.
Хубав ден! Hug

# 593
  • София
 Здравейте:)
 Ели, стискам палци за мъжа ти, дано го назначат Peace
 Никита, Влади също не приема други течности и също само си играе с биберона. Кърми се на 2, 3 часа.
 Стаси, какво говориха в Здравей България, че аз го изпуснах.
 Хайде, днес закуската да е от мен:)

# 594
Ехо,жива съм! Mr. Green

След като преди седмица ни изгоря дъното на компа,вече всичко е наред.Добре,че беше в гарнция,иначе 150лв.не ни мърдаха. Money И нова записвачка са ни сложили,и тя минала към гарнцията,та съм повече от доволна.ПолудЕх без нет! ooooh!

Ние сме добре,бяхме последния ден на Бебеманията,толкова подаръци получихме(може би защото свършваше вече и гледаха да ги раздадат)6 пюрета на Семпер,биопелени,на Чико цяла торба,само Таф тойс бяха сложили играчка в торбичката,а Тинилов добри пожелания. Mr. Green И кака Дари намаза голяма чанта-ветрило пълна с бои,фулмастри и пастели.Оглеждах се за познати мами,но не видях никого.

Отивам да правя грис с манго(вчера и дадох за сефте и много и хареса-от готово пюре на Сънвал)и после дано насмогна да ви прочета,че 20 страници съм изпуснала.. ooooh!

# 595
Добро утро и от нас  Grinning

Малката още спи и да се разпиша преди това  Laughing

Вероники, аз знам, че в този сайт е по-скъпо от Джъмбо. Но там си разглеждам за идеи. А в нашата кола ще стане играчката и като се обърне на обратно  Peace Пред Маги също има органайзер на кола и съм сложила моливи, фулмастери и книжки за оцветяваве. Стига си ги без проблем  Grinning
На тази зебра много и се чудя от край време и аз  Rolling Eyes Ама не знам колко ще е занимателна. То ще се повърти малко, пък ще му писне след 10 мин  newsm78 Я тя доста място си заема. Та не знам колко си заслужава. Ти какви отзиви си чела?

Аз още вчера имам пари по сметката от НОИ  smile3508 Другата седмица ще се замъкна до Джъмбо да напазарува Дядо Коледа. Майка ми ми каза да избера и техните подаръци за децата, което много ме радва  Laughing

За пиенето. Мира вече пропи вода. Но тя нали много дълго врем не пиеше и аз още нямам навика да й давам. Забравям  Embarassed По някога се усещам, че не съм й давала да пие нищо цял ден  ooooh! Та сега гледам малко след яденето да й дам. Като ес размрънка през деня пак първи й предлагам вода. Сокове я пробвах да й дам към 6мес. май беше. Въобще не го искаше. Може да взема пак един сок да я видя дали този път ще пие  Rolling Eyes Чай не съм давала до сега. Може да я пробвам. Имам един изостанал Бебезан против колики  Laughing Тогава аз го пиех, че тя нищо не искаше освен кърма.
Но Мира пропи течности от чаша с накрайник. Тя биберон не ще  Crossing Arms /Като изключим скорошнато ми прибързана уефория за 3 дни  Twisted Evil/ И то я мъча по малко от 5-ти мес. Чак от скоро мога да кажа, че наистина пие вода челенасочено  Rolling Eyes

# 596
Аз откакто смених на Радо шишето на Авент с чаша на Нуби, също не ще пие вода.Иначе от шишето пие, но не много-макс.до 150 мл на ден.Как ще се научи да пие от чаша,незнам.Иначе тази на Нуби е много хубава, не се разлива никак, за разлика от Авентската чаша. Peace

# 597
Маги същ не искаше да пие от чаша с накрайник. Тя от 6-ти мес. пропи от чаша със сламка  Peace Така, че пробвай и с това.

# 598
АлЕкС-мама голям сладур е Heart Eyes това да не ви е усмирителната риза Laughing аз като го сложа в кофата и седи и не мърда hahaha

# 599
  • София
 Eй, SZA, еднакви неща сме си харесали за децата. Аз на геометричните фигури на Djeco отдавна съм хвърлила око, но първо ще видя Ники дали с тази мозайка ще му е интересно да играе и чак тогава ако има интерес ще прежаля 50лв. Иначе е страшно удобно за игра в колата, че ние сега все се чудим на какво да играем по време на път.
 Кубчетата ще ги взема от един магазин в СкайСити, там цената е 21лв. В този магазин има и още играчки (за бутане, за теглене и нещо като конструктор май има), но все не мога да го разгледам на спокойствие, че минаваме от там като си тръгваме от Хиполенд и на мъж ми вече му е писнало, и дава зор да си ходим.

veselina, мамите, които са купили такава зебра казват, че децата им се забавляват и като по-големи с нея, но то и от детето зависи. А аз също не бих я взела точно защото е голяма, пък и ние толкова много неща имаме покрай Ники, че съм казала, че вече такива големи неща няма да взимам.

Много са ми сладки снимките на бебоците със зъбки - като зайковци са сладурите.

Ние вчера също излизахме следобяд в снега, за да приберем Ники от градина, но без количка. Вятърът беше поутихнал и не беше чак толкова студено. Ники умря от кеф, че вали сняг и събираше и малкото количество, което беше натрупано и правеше топки. Даже искаше и вкъщи да качи сняг, че да го покажел на татко си като се прибере  ooooh!

Ще взема и аз да кача малко снимки на диването, че отдавна май не сме се показвали.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 18:31 от veroniki

Общи условия

Активация на акаунт