МАРТенското ни дете – все навънка го влече!

• 21 098
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Аз да се похваля: Митака ИЗПИ цели 100 мл.АМ  newsm44

Браво! И как успя да го излъжеш  Rolling Eyes  Ох, и аз искам да сменям работата. Но май ще го оставя за 2011год. Да видя догодина малката как ще тръгне на ясли, че обикновено трябват доста болнични в началото  Rolling Eyes

Ами сутринта в 6,30 сукна от мен,но малко/явно вече и не му пуска като разредихме кърменето до сутрин и вечер само/ и после като стана не го и молих да суче...към 9 ч.му предложих от АМ и отказа категорично с бърчене на нос и въртене на главата.Чакаше си попарата човека.Аз обаче реших,че тая сутрин просто ще го оставя да огладнее достатъчно и в 9,30 като почна"Звездев"/Митко много харесва заставката преди предаването да гледа/ и му предложих отново шишето и засука...и така.Това не значи обаче,че ако пак предложа няма да бъда "оплюта"де  Mr. Green

Аз също най вероятно ще сменям работата...моите скъпи колеги се постараха с бездействието си да ми "затрият"зоничката,та и да се върна незнам какво точно ще работя де...трябва от -1 да почвам,не от нулата даже  Crossing Arms

# 706
Мами, пуснах последната тема за Коледното парти - да определим часа:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443680.0
Пуснала съм анкетата пак за 3 дни. В рамките на това време трябва да финализираме списъка с хората и да определим клубчето. Така, че ако още някой се чуди дали да идва и с кого да идва, да мисли бързо  Laughing
Като изберем часа и клубчето, ще се обадя да питам за условията. Ако ни устройват, събираме парите и капарираме, докато е време  Peace Да сме спокойни, че ще имаме избор  Grinning

Ами сутринта в 6,30 сукна от мен,но малко/явно вече и не му пуска като разредихме кърменето до сутрин и вечер само/ и после като стана не го и молих да суче...към 9 ч.му предложих от АМ и отказа категорично с бърчене на нос и въртене на главата.Чакаше си попарата човека.Аз обаче реших,че тая сутрин просто ще го оставя да огладнее достатъчно и в 9,30 като почна"Звездев"/Митко много харесва заставката преди предаването да гледа/ и му предложих отново шишето и засука...и така.Това не значи обаче,че ако пак предложа няма да бъда "оплюта"де  Mr. Green

Това при нас трудно ще стане  Rolling Eyes Първо, че аз си имам достатъчно кърма все още. Нищо, че я кърмя само вечер и през ноща колко изсуче. И ние имаме едно кърмене към 6-6 и нещо, но си се насуква добре  Rolling Eyes
На мен зора ми е да й дам АМ вечерта преди лягане. Ама на нея тогава и й се спи и трябва да се боря и с навика й вечерта да си заспива докато суче в леглото  Rolling Eyes

# 707
Здравейте момичета ,имам питане може ли на бебетата в тази възраст профилактично да им даваме оксцилококцинум.Рая продължава както преди дни Ви споменах да отказва АМ.Пробвах да и го давам следобед ммммммммммммм.........не.не.не и  не.Наложи се с бисквити да и го приготвям до гъстота на каша и с лъжицата си го изяде до кога така не знам.Дали е временно явление или просто вече не иска АМ или биберона на шишето? newsm78 Дайте предложения вечер за хапване какво да и предлагам в този случай.Що се отнася до това в тази възраст кое бебе какво маже да прави и на какво е научено мисля ,че няма място за състезание или притеснения на някои майки,че техните деца едва ли не  "изостават" всички един ден с възрастта ще се научат на всичко.

# 708
Уф,аман вече.Голям зор ни са пюретата за обяд и това е.Не ще и не ще.Ей сега го молих,тръшка се,на дъга,главата в стената цапардоса,чудо!Но не ще.Накрая пак му чупих къшейчета хляб и му ги топих в пюрето и така хапна.
Дали е вредно да му давам така хляб-непрепечен? Confused
И то след сирената попара,пак следващото хранене с хляб да е. Rolling Eyes Не ще човека друго и това е.Почвам супи с надробена филийка,нямам нерви вече с тез пюрета.Педката каза,че може уж.Дайте съвет,има ли и други такива хлебни чудовища???
Ще ме извинявате,ама понеже нали отсъствувах newsm56...Да питам и давате ли им кисело мляко вече с бисквитки и каква марка?
А баба ми ме насмете пак току-що,щото не съм му правела каша от препечено брашно. Rage
И бобена попара.Тогава да не съм се чудела що не щял да яде. Banghead
Аман.Гледали сме си ги сега модерно и дума не можело да ми се каже. Rolling Eyes Laughing

# 709
Мимикс1979: аз питах миналата седмица за Осцилококцинум-а моята педи. Отговорът беше, че може принципно, но засега няма нужда. Каза да вземем хората около него профилкактично (възрастни и деца над 2г) и на бебо засега да не давам.

Алекс-мама: и аз имам подобен проблем с майка ми (62ри набор е..), която уж трябва да е с по-модерно мислене. Като пристигнахме искаше да му дава салата (маруля де), супа с хляб и фиде (не съм въвела глутен), и какво ли още не. Изобщо не ми дреме вече. Да приказва каквото ще, аз ще си гледам детето както аз си знам.  Crossing Arms
За непрепечения хляб не знам, ама мисля, че не е вредно.  newsm78 След като си въвела глутена, не виждам защо да не може да му даваш супа с хляб. А и след като само така яде.. Успех!  Peace

# 710
Алекс-мама не иска ли малчо препечен или сухари .Ти готови пюрета ли даваш или домашно приготвени,ако са домашно прави му ги малко по редички и прибавяй сухарче или аз понякога в една тава начупвам няколко филии на залъци и ги припичам,не знам мисля,че е още малък за натур.хляб

# 711
MIMIX1979,по принцип си хапва попарката (сирената) с препечени филийки,аз сухари не съм му купувала въобще.Да взема така да продължа май за по-сигурно.
Просто на човека му е интересна нашата храна.Ако взема да ям от пюрето му сигурно ще го прояде и той. Crossing Arms
Ще пробвам да правя рядко пюрето,както казваш.Мерси за съвета.  bouquet
22 Hug Благодаря и на теб!

# 712
Здравейте момичета!

Дилейл, честит рожде ден! Пожелавам ти много здраве и щастие!

СЗА, честит ти племенник! Да ви  е жив и здрав! Да расте умно и красиво момче и да носи с гордост красивото име, което родителите му са избрали!

Еля, честита нова служба на съпруга ти! Успех и бързо издигане в йерархията!

Днес съм се разчистила и вече малко остава,но нещо ми писна вече от подреждане!Хайде да бягам, че пак ще се отплесна!

# 713
 JoyМа малеее,какви са тез спорове в таз тема,тез земетресения,дето трябва да стоим далеч от секциите! rotfImbo rotfImao
Взех да ви изчитам,та се и посмях. Hug
Че и за кашата от препечено брашно,дето се оплаквах от баба ми сте писали. ThinkingПък аз я насметох жената. Blush
Сори за спама,ама не се сдържах!Много е интересно при нас. Mr. Green Hug

# 714
мерси, момичета, за пожеланията, много съм щастлива. Днес обикалях да купувам цялото снаряжение за баня и хигиена, че това се падна на нас от подаръците, та купих всичко и включително една много сладурска хавлийка на Nef Nef. Стана ми едно такова мило, че пазарувам за новородено, искам още едно бебе пък  Crossing Arms

Не успях много да прочета, така че ще ме извините ако има поводи, но ги пропускам.

Видях, че сте коментирали постиженията на бебоците - Ники отскоро прави разни работи, аз май бях писала скоро та няма да изреждам, доста неща научи за много кратко време. Но аз се занимавам много с него, а също и майка ми, която ми помага много. На мен ми идва отвътре занимаването с него, не е да карам по книга или да нарочвам, че сега точно това ще учим. Спомням си от баткото разни неща и го уча на тях, а и той самият проявява склонности да учи едни, а други -  не. Не го насилвам, но се занимавам много и се държа с него с уважение и любов, мисля че това предполага всичко станало. За подражанието - децата учат чрез подражание и макар и да не разбират много от нещата, които повтарят, това е начин да се развият определени техни умения (като фина моторика примерно), които използват по-нататък и са важна крачка в развитието им. Затова и педиатърката на Зеленкото следи всичко това и с право. Което ме подсеща - Зеленко, наистина си случила на педиатър, завиждам ти благодорно за педиатърката ти. Най-добре след всяка консултация на Калин да ни свеждаш съветите, че да сме в час Simple Smile

Аз също пазя някои неща от Гого и сега от Ники - гривничките от родилното, кичурчета коса, картички, отпечатъци от крачетата и ръчичките (които са залепени в дневника)... Общо взето нещата, които са в бебешкия дневник, много снимки и филмчета, на Гого рисунките (събирам ги в една папка с дати)... Имам и много записки от Гого, най-вече по режима и захранването му, но и за постиженията... Сега с Ники съм по-немарлива в тези неща, но пак водя записки по режима откакто започнахме захранването, а и чат.пат записвам някои неща. Яд ме е единствено, че не съм записвала смешните думички на Гого, сега се надявам с Ники да не ме домързи Simple Smile Най-ценното, което пазя, са спомените - дори и сабмите случки да избледняват, споменът за любовта и близостта на децата се пази вечно, така че гледам да имам повече мигове, които носят това усещане. Постигам ги, като вършим заедно разни неща, независимо какви - дори готвене и гледане на филмчета.

Алекс-Мама, какви спорове? аз нещо явно съм пропуснала... или не се сещам за какво говориш.

# 715
Честит рожден ден на dilein!  bouquet
Честит племенник на SZA!   bouquet

Аз да попитам нещо - не се ли притеснявате, когато децата ви прекалено много седят пред телевизора?
Напоследък Кали яде само, ако е пред телевизора и й пусна анимация  Mr. Green , в противен случай мрънка, върти се и беснее  Mr. Green. А като й пусна  TV - то направо е като хипнотиирана, зяпа и дума не обелва и си яде спокойно. Това ,честно казано , не ми харесва и ще взема да й огранича гледането.
 А като види лаптопа направо откача. Трака по клавиатурата, истински хакер е  Crazy
За финал да се похваля, че в неделя майка ми ще идва и аз и таткото отиваме на спа - басейн, джакузи, масаж... Естествено ще бъдем тук в София и за няколко часа ще сме разделени с малката, но направо и това ми се вижда много. Та тя е оставала без нас най-много за час. Сигурно ще се чувствам странно без бебе  Laughing, но е добре да се отпусна малко. А мъжа ми малко насила го замъквам, той "не обичал спа процедури, а от масажа го било гъдел", но не ми се ходи сама, все пак няма да го изтезават я!

# 716
  • под кривата круша
Днес викам, ще се разпиша чак като сколасам с домакинската работа. Та чак сега де...
Дилейн, честит рожден ден  bouquet Жива и здрава да си.
SZA, честито! Да расте здраво и щастливо дете.
АлЕкС-мама, аз първите 2 попари ги направих с непрепечен. Чак пък вреден, не бих казала, просто препечения е по-полезен. Пък и в дебелите книги пише, че вече може да им се дава да дъвчат коричка хляб, тъй че споко Wink
Утре за закуска смятам да пробвам овесени ядки. То, милото, с това захранване ми стана като опитно мишле Rolling Eyes
За кремовете, като се роди и бях взела Клоран за студено време и я мазах 2-3 пъти /не, че не се роди детето на 1-ва пролет/. 6 м. му е срока на годност и затова сега аз се мажа с него, чудничко ми стои Blush. И на нея пак такъв ще взема.
За профилактиките, и аз мисля, че са много малки още. Кърмене, там където има, качествена храна, витамини, течности. С последния ни вирус докторката ни даде да пием Есберитокс, което водят имуностимулатор, та по тази линия и с алкохол я захраних /запих/ без време. Затова няма да го давам профилактично, но пък баща и изкяри да му удря по 3 пъти на ден 20-на грама имуностимулатор.
Още нещо имаше, но забравих newsm78...

# 717
Едно бързо включване и от нас!

Честит Рожден ден Дилейн!

Честито бебче и на леля SZA!

Ели, честита нова работа и на мъжа ти!

# 718
Хайде и аз днес да се разпиша
Дилейн, ЧРД и от мен!!!   bouquet Да си жива, здрава и много щастлива
Елг, браво на вашия татко! Успех на новото работно място
Хайде Шу, дано и ти се похвалиш с добри новини
СЗА, честито ти племеник!!! Ами то май по-хубаво от едно малко, пухкаво бебче няма  Hug та разбирам вълнението ти относно покупките.
За запазването на разнин неща, аз пазя от Боби и Лора гривничките, на Боби пъпчето (така и не намерих подходящо място да го хвърля), а сега пазя и първото му паднало зъбче. Също така много рисунки и апликации в една папка. И двамата имат дневник, в който освен месечните мерки съм записала важни събития, първи думички, смешни фрази, нови умения... за снимките и клипчетата то се знае, няма какво да го отбелязвам. Пазя и първите им бебешки обувчици  Wink и на Боби свещичките с цифри от РД.

За гледането на ТВ, аз не давам. Много съм лоша!

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 17:45 от sia

# 719
Здравейте и от нас Simple Smile
Дилейн, честит рожден ден!Пожелавам ти да бъдеш най-обичаната и щастлива жена и майка на света!  bouquet
SZA, честит ти племенник!Да е жив и здрав! Hug
Elq, честита нова работа на мъж ти!Да носи цяла торба пари! Mr. Green
И ето да ни видите как пазаруваме в супермаркет! Crazy :lol

Общи условия

Активация на акаунт