ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Плами, не бих казала, че накрая боли от самите ритници, по-скоро боли от притискането на органите, което при мен беше постоянна болка /търпима/. Иначе сина ми накрая почти не риташе, само отвреме-навреме ме побутваше, явно му беше ужасно тясно, но и като цяло той не риташе много, нещо като щерката на Пухтар. .

# 121
Плами в деветия  бебето няма място горкото за засилка и затова не рита толкова силно, май шести и седми месец са най активния период. Тогава обаче вече корема си тежи ( при повечето) и не ти се мърда направо. На мен не ми тежеше и имах чуството че мога да си тичам ако реша, обаче сега вече ми тежи и както се оплаках  едва се движа - одъртях  и даже и сина ми казва например "не можеш да седнеш тука - много си дебела" Crossing Arms!
 Обаче пък ето Стар я е боляло, значи може би при всеки е различно newsm78

# 122
  • София
Явно наистина при всеки е различно, както са различни и самите бременности. Права си, Роро, на мен също сега ми тежи повече от преди, някак не се чувствам толкова активна, да не говорим, че и корема ми е по-голям /нещо като в 8-ия месец първия път/.

# 123
Аз днес ходин на кино на ужаси и бебчо направо откачи от звуците,почна да се мята като луд,явно вече чуват всичко Simple Smile

# 124
Мъжът ми се оплакваше най - вече  Mr. Green ! Не е силна болка, зависи къде и какво срита  Crazy !

# 125
  • София
Илиянче, ще му докараш стрес на бебето!  Laughing А иначе те отдавна чуват всичко, в предишните теми коментирахме на кое най-много реагират бебетата - май най-често на музика, моето много реагира на гласа на брат си.

# 126
Имам чувството че ми се разхожда из целия корем Simple Smileи много силно блъска,незнам какво са това ръчички ли крачета ли Simple Smile

# 127
  • София
Ами аз откога ви се оплаквам, че моето момче е много бясно и не се спира, дойдохте и вие при мен!  Laughing На ФМ видях, че много рита с краката, но сега понякога прави стерео - крака и ръце.  hahaha

# 128
  • София
па, да зема да се запиша ...а...?  Mr. Green

Много съм ви изтървала, момичетааа... ooooh!
Ще се връщам за четене, за да съм актуална...

# 129
Чакайте да ви се оплача набързо: преди един месец си купих панталон за бременни, обувам го оня ден - не ми става?!? smile3511 Опасявам се, че вече съм качила повече от 15 кг. Днес ходих да си купя дрехи, че положението беше съвсем трагично, да не говорим как ми се е скапало настроението от тази свинщина.
От днес съм на диета, това е положението! Няма мъфини, баници, сладко, хляб и не знам си какво..
Честито на новите попълнения на женския отбор! Ще се покажат те момите, къде ще идат?
А да, моето диване яко рита. На музика си танцува. Преди със дъщерята и аз спях като Стар и същата работа, но мъжа се оплакваше по-късно, а сега казва, че от сега го усеща дзвера как го рита в гърба. Мен ме боли направо от тия ритници. Сега ме дъни някъде навътре и долу в корема, изпих де що но-шпа имах, няма оправия. Ама да е живо и здраво, ще го преживея това някакси. Успокоявам се, че още малко остава - и за ритане, и за обездвижване и за пълнеене.

# 130
Плами, сори, ако досаждам, но успя ли да минеш покрай "Стефи" в Суходол? Беше ни обещала отзиви за количките, та затова питам...  Simple Smile

Не съм успяла да отида  Blush Искам да използвам мъжа ми да ме закара, че е чак в Суходол, ама имат кофти работно време - до 18ч, не работят в събота и неделя ...  Crossing Arms Трудна работа... Обещал ми е, че той ще мине оттам в работно време, ама не е същото де  Crossing Arms Май имаше още една мама, която щеше да ходи?  newsm78

# 131
И нашия мъник реагира най много на гласа на брат си, ама той като не може да намали децибелите - пищи като си играе, вика като си "говориме", а като се тръшне положението става трагично, тогава болките са ми в кърпа. Последното обаче може и да е за добро, защото почнах системно да практикувам моментално изнасяне от стаята и  тръшканията хем намаляват хем са по краткотраини, "чук-чук" на дърво.

# 132
Плами- пълна ти е кутията
ето  инфо
11.02.2009 г., в. Труд -  с. 6
В „Шейново" правят секцио за 12 минути
Над 40% от българките вече стават майки с цезарово сечение
Диана ТЕНЧЕВА

С прилагането на нов метод пациентките на Втора АГ болница „Шейново" в София ще могат да раждат със секцио само за 12 минути и с минимални травми върху организма. Още на следващия ден жената е работоспособна, все едно не е била оперирана. Сега средната продължителност на операцията е около 30-40 минути, дори 1 час, съобщи вчера за „Труд" директорът на „Шейново" д-р Иван Костов. По негова покана у нас пристигна проф. Майкъл Щарк от Берлин.
Специалистът изнесе лекция на лекарите в болницата как да извършват раждането с цезарово сечение по неговия метод. Той го е кръстил „Подкрепа за необлагоде-телстваните" (библейски израз). Същото име носи и една от най-известните болници в Йерусалим, където проф. Щарк е работил от 1983 до 2000 г. Разликата в метода е, че професорът не отделя съединителната тъкан (фасция) от мускула (на коремната стена). А при традиционното цезарово сечение нашите лекари разделят тези пластове, докато достигнат бебето.
Новият метод оцени и доц. Никола Василев, националният ни АГ консултант, който съветва „Шейново" (той е и| шеф на Клиниката по обща и онкологична гинекология във ВМ А). Около 40 % от ражданията в големите болници вече стават със секцио (към 28 000).
В „Шейново" вчера беше тествана и първата за България телемедицинска връзка.
Тя дава възможност, докато извършваме операциите при нас, примерно проф. Григор Горчев от Плевен да ни консултира как да постъпим в дадената ситуация, обясни д-р Иван Костов.
Аудио- и видеовръзка ще позволява на лекари и студенти в „Шейново" като в „Биг брадър" да наблюдават какво се случва на живо в операционната.

# 133
  • offshore & overseas
Ха дойде и моят час за дневен отчет (че след години като се връщам, да има какво да чета Laughing).

Днес след дълго и напоително трамбоване из младостите, се чувствам като пребито куче, но съм що годе доволна от деня.  Mr. Green

Явно пак ми расте коремът, защото изпитвам онази странна "разтягаща" болка, след която щръквам с някой сантиметър напред. Crossing Arms

Няколко думи по актуалните, и не толкова, теми за деня:

Забравих да споделя,че вчера в легнало положение коремът ми за 1-ви път стана крив ! Т.е. бебето се намести отдясно и той се изкриви натам. Много странно изглежда. Simple Smile
Това ми заприлича по-скоро на контракцийка (бебето е още малко и надали ще го видиш, като застане настрани), но дори и така да е, те са провокирани именно от движенията на бебо и не са страшни.

Мен с предната бременност много ми се смяха акушерки разни, че не ги различавам двете работи и не усещам доста бурни контракции, които се виждат на запис на тоновете. Аз си мислех, че като ми се изчанчи коремът, бебето рита или се мести, а после на диаграмата се виждаше, че иде реч за яростни контракции.

...Не ми се мисли в 9-ия месец как ще е  #Crazy
Тези, които са с повече опит - я кажете - болят ли ритниците накрая? Да се подготвя психически  Crazy
...
Аз съм с опит 2 седмици от 9-ти месец, но да си кажа. Не ме е боляло от ритници (девойката беше вяла, макар и с големи цапароци), не ми е и тежало много, НО не можех да се разхождам дълго, защото получавах болезнени контракции и беше ад поднебесен, аз имам нужда да дишаааам. Веднъж ми стана лошо и в една кинозала.

А сега ме ритат по мехура, по правото черво, питайте ме откъде съм сигурна. Laughing Напоследък е много активна Писана, ама и аз не се спирам.

И мойта тумба-лумба е по-голяма от предния път – с около пет сантима. Още не ми е тежко, но определено съм по-пуФкаФка, не съм вече оня хърбел. Не знам обаче дали приличам на бременна жена или разпусната климактериалка с щръкнало шкембе. Да видим бебето как ще върви. Вярвам, че този път всичко ще е в норма. А и да не е, чувствам се по-подготвена.

Накрая да се изфръцкам:

Редно е днес да ми се честити първата крампа за тая бременност. Crazy

Както и първия кошмар във връзка с бременността. Малко по-страшничък от никиния, но пак се свежда до неудовлетворение от полученото инфо.

А също и новата пералня. Това последното вследствие на тотален отказ на старата точно в най-сюблимния момент, когато перем средно по 2 перални/ден.

# 134
  • София
Чела, недочела ще се вклУчвам.... Whistling

С предната бременност в деветия месец(износен и преносен даже... Mr. Green) си спомням, че нямаше кой знае какви шавания и ритници, по често имаше "изчекване" на корема и както вика Мяу, май са били контракцийки... Mr. Green. Или ми е било мързеливо чавето, или му е било много тясно. Но чак пък да болииии.... Thinking...мисля, че е преувеличено.

При мен шекмбата също много е наедряла, но то пък иде и от това, че ме е нападнал аааадски глааад... ГЛАААДНААА СЪЪЪМ, ГЛАААДНАААА СЪЪЪМ... Blush Лошото е, че налитам на сладко(а никога не съм го обичала)...Мале, ква ли ще я сътворя до деветия месец...  Thinking

Мяу, кво ще рече крампа бе моме...?  newsm78 ...и ЧЕСТИТО да ти е щом искаш... Simple Smile....ааа щях да забравя - ЧЕСТИТА ПЕРАЛНЯ!

Общи условия

Активация на акаунт