ФЕВРУАРЧЕТАТА ни прекрасни, лудуват без почивка, много ясно ;)! (26)

• 21 792
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Не се притеснявайте за сърцебиенето,то се получава, защото сърцето компенсира увеличения кръвен поток към плода с по-учестено биене.Преди седмица и на мен ми се случи и звъннах на док. той ми каза, да си измеря кръвното и ако е ок. просто да си легна и то само ще премине.А аз това и направих, само че като легнах си проспах деня hahaha hahaha
Някъде бях чела, че една жена като е бременна, кръвта и се увеличава с около 1литър Shocked това си е доста,а и пишеше, че за това на бр.жени им е по топло от колкото на другите хора.

# 406
  • Бургас
Аморе стискаме палци  Hug Скоро да се оправят нещата ,а и ти да си по-спокойна !
Илиянче честита девойка   stork-girl
Кристинче ,при мен това за топлото важи.По принцип съм много зиморничева и спя с много одеалца ,все съм навлякана ..... а сега ела ме виж,топло ми е ,все съм запретнала ръкави и не се навличам изобщо ....
Бръмби на мен още не ми се е случвало .
Flower of Dreams ,стискам палци !
А бе аз чета за описаните от вас симптоми ,за втвърдяване на корема и т.н.... мен ме боли през ден някъде ,като болката е по-скоро като боцкане и все е на различни места -под гърдите,в кръста ,ниско долу ,а и болката е кратка newsm78
Тия дни съм на ЖК ,мисля да попитам за всеки случай .

# 407
  • York
Когато ме засърби коремеца извън дома - просто го почесвам. А какво да правя, когато се засърбят зърната?  #Crazy  Joy

И аз вече си имам силни контракции поне 2 пъти на ден - стяга ми се нико корема и ме срязва за около 10 сек. Забелязах обаче, че ака се застоя в къщи и цял ден мързелувам на следващия ден са ми подути краката. Когато съм по активна през деня и мина поне 5 км, не ми се подуват краката  Thinking

# 408
Когато ме засърби коремеца извън дома - просто го почесвам. А какво да правя, когато се засърбят зърната?  #Crazy  Joy

И аз вече си имам силни контракции поне 2 пъти на ден - стяга ми се нико корема и ме срязва за около 10 сек. Забелязах обаче, че ака се застоя в къщи и цял ден мързелувам на следващия ден са ми подути краката. Когато съм по активна през деня и мина поне 5 км, не ми се подуват краката  Thinking

ponqkoga  hahaha hahaha и мен ме посърбяват зърната,много е кофти!
А краката ти се подуват,когато си си в къщи точна защото имаме повече кръв и когато се застоиш на едно място циркулацията на кръвта намалява и се застоява в крайниците.Също така и ако са качени повечко килца се получава така.На мен не ми се е случвало и причината е, че не се спирам.Минимум по 3-часа на ден ходя.

# 409
 Grinning това със сърбежна корема и зърната е страшен проблем, особено ако съм на важна среща ... Хем имам чувството, че ще се побъркам ако не се почеша, хем е неудобно някак  Laughing ама си се чеша ... по корема поне ...
А иначе в последните две седмици започна голямо ритане и мърдане ... и не само вечер, понякога направо ме изненадва с шутчетата, но е приятно  Laughing! Нека спортува!

# 410
  • offshore & overseas
Уф, и на мен запекът ми е най-голямото страдание. Реших, че този път ще го боря с Лаксит-а на Милко Тошков. С Калина бях стигнала направо до невъзможност за... и нищо не ми действаше. А хем си хапвах разнообразно и в по-големи количества. После проблемът продължи и при кърменето, но понеже кърмих дълго, нещата се нормализираха. Всъщност, аз още от детството предпочитам сухите храни и тестеното (сандвичи, пици и тем подобни), а сега като добавим и страст към сладкарските изделия (и месото Shocked), направо съм цъфнала. #Silly

Коремът мноого рядко ме сърби, ако и да е по-голям от преди, и линеа негра още нямам, но ще се появи по някое време, колкото и да не ми се иска. Впрочем, все едно ми е -- после изчезва яко дим, за разлика от някои други екстри. Гърдите, и особено зърната, обаче ме скъсват от сърбеж, но аз нали работя вкъщи, та не ме е срам да се чеша. Мееее, завиждайте сега! smile3534

Гледам, за манджи си говорите. Я и аз да бръкна с пръст в раната, като споделя как от няколко дни ми се е дояла хубава печена тиква (хубава е двойно подчертано). Имах един период, някъде към 18-тата си годишнина, когато ядях по цял ден почти само тиква (есента, де). Изяждах доста и направо си бях станала жълто-оранжева, особено дланите на ръцете. Много си бях интересна тогава. hahaha

Пералнята дойде чак в три и нещо (доставят м/у 10 и 15, ако щеш) и у дома настъпи криза. Мъжо изпадна в паника, защото определено не беше готов с инсталацията, а аз пък го и натиснах да вземе Калината. После "поспортувахме" час и половина с нея навън, с надеждата това време да му стигне, но се оказа, че не, даже още повече се беше задръстил в инструменти и боклуци. Отходният маркуч бил къс, пък туй ти, пък онуй ти, та накрая в 21:30, по живо, по здраво, направихме сефтето. Ми, кво да ви кажа -- пере. Joy

Анджи, я сподели, ти направи ли зеленцето и по коя рецепта го спретна?

AMORE, съчувствам ти за малчо и ви желая бързо възстановяване, но не се тревожи! С Калина преживях това миналата година, точно преди втория й р.д. (р.д.-тата са кризисни точки явно). После около 2-3 месеца не видях бял ден, докато не открихме правилния лекар. Оказа се, че може би изобщо не е било пневмония, ама какво от туй...

От друга страна, не мисля, че е от ДГ, защото специално Калина си беше гледана у дома (и не беше поемала АБ до момента). Смятам също, че по-пазените деца, както и тези, които по-малко са боледували, са по-податливи на заболявания сега, в грипавия период (колкото и парадоксално да звучи), защото не са имали възможност да изградят имунитет. По-болнавичките също, разбира се.

Има една стабилна средна група от деца, които в годините 2-5 боледуват сравнително честичко, но леко, както си му е редът за възрастта (съвсем сериозно, има си "норматив" колко пъти годишно трябва да боледуват децата). Нали сте чували, че с детските болести се расте и помъдрява (последното за майките, които трупат печал) и е хубаво дечко да си ги изкара градинските болести, че на дърти години причиняват по-големи щети. newsm77

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 01:56 от Мяуче

# 411
ilianakirilova  и нашата девойка е 600гр.  Flutter

Хора сега така ми се схвана крака , 4е ревах като малко дете  newsm45 Забравила съм какви болки са  Tired Кажете какво се прави  newsm78

# 412
  • някъде тук
Добро утро  Hug  Хубав ден ви пожелавам

Като гледам лентичката от утре май влизам във седми месец newsm78 Laughing

# 413
  • York
Добро утро и от мен!

По изключение съм се надигнала рано - рано, но няма как, ще трябва да ми вземат кръв за изследвания.   Rolling Eyes
dorotey's, няма какво да направиш. Изчакваш да мине болката. До толкова съм свикнала да ми се случва и дори вече не им обръщам внимание на крампите. Най - неприятно е, когато ми се случи докато шофирам и тогава или тотално игнорирам болката или спирам ако има възможност.  ooooh!

Приятен ден на всички. Не обръщайте внимание на лошото време и се усмихвайте повече!  Crazy

# 414
Добро утро и от мен Hug,аз следобяд летя за Гърция за една седмица на гости при свекито Sunglasses и пак да кажа ако иска в петък някой да иде на моето място на лекцийте в ЦУМ,така или иначе съм се записала пък няма да отида Wink

# 415
Добро утро и от мен.
Моята кака е болна от гадния грип и тези дни се занимавам с доктори и лекарства.Мноооого е гаден грипа-измъчи ми се детенцето.Дано вече да се оправя.Пазете се момичета,че много болни има.Вчера в поликлиниката беше такъв митинг,че направо не мога да ви опиша.Приятен ден от мен на всички. Grinning

# 416
  • София
Здравейте момичета,

Да, още малко и в седми месец! Браво на нас!
Много съм зле с времето и за съжаление напоследък рядко се отпускам с четенето. Все пак попрегледах темата, заради въпроса с КИЛОГРАМИТЕ  ooooh! Положението е отчайващо! (Е, все още не съвсем, но както е тръгнало, ще стане такова). Пиша, за да се подкрепим с други мами, които искат да спрат до границата на разумното безумния си глад, неистовото си желание за поглъщане на всякакви сладки и мазни боклуци! Започнах от 64 и вече съм качила 11 кг., от които 3 през последния месец. Последните темпове определено ме притесняват, защото получих и ужасни разширени вени и се задъхвам като парен локомотив и определено излизам от добрата форма, а това не е добре за бебето. Много се страхувам, че няма да съм във форма при раждането и няма да съм полезна за бебето при раждането, а напротив. Предния път качих 25 кг., но това беше преди 9 години и се чувствах доста по-добре от сега. До преди месец хапвах предимно плодове, когато имах нужда от сладко, а сега нямам спирка! ПОМОЩ! Как да се спра? Надявам се, че все още не е късно!

Хайде да се подкрепим за здравословно и полезно хранене, докато дойдат бебоците.

Стискам палци на всички за успех с нещата, които ги вълнуват или тревожат, за разрешаване на проблемите им и за щастливи и спокойни последни месеци от бременността  Hug

# 417
Добро утро!  bouquet
Честита ти госпожица, Илияна - крайно време беше да се покаже дечко. Grinning
Късмет на всички, които имат нужда от него, пазете се, болните да оздравяват (в това число и аз) и само хубави новини да носите. newsm17

# 418
Добро утро ! Днес е дъждовно при нас, странно е , но почти се зарадвах ! Поне времето да е в унисон с настроението ми  Rolling Eyes!

nalika, дано бързо да се възстанови дъщеря ти, пази се и ти !

AMORE, стискам палци и на вас !

Рая е боледувала веднъж в живота си сериозно, беше с пневмония, която след месец я повтори  Tired. Притесненията са големи , но не се тревожи , всичко ще се оправи !
Аз отказах да вляза в болница ,бяхме на домашно лечение, за щастие успешно !

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 08:52 от star

# 419
Добро утро момичета!
Днес голямо разкарване от сутринта дръпнах. Ходих да си занеса болничния. Времето на вън е чудничко - слънчице и малко вятър - идеално за разходка.
Вчера си направих изследвания и няма проблеми за сега, което много ме успокои, но в петък съм на чичо доктор и пак ме хвана треската Cry
Иначе по темата - с това грипаво време си е много гадно - сега четох в новините че са започнали да затварят училища в страната заради 44% отсъстващи деца. Надявам се нашата кака да се държи да не се цопне и тя, че не ми се мисли направо какви ще ги свършим.
Ей да се пазите всички! Усмихнат ден от мен Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт