Изненади, изненади - на Априлки все по-малко им се гади! - 9

• 28 004
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте
аз за билките съм съгласна че трябва да се внимава,с баткото пиех кани чай от мента и от време на време лайка,но за нея нямах и идея дали е вредна,чесънчето  почти не сядам без него вечер и тогава и сега,даже домашните ми се смеят че към хляба не съм посягала така както към него.
преди две седмици когато една хрема се опита да ме докопа изпий един от онези чайове против настинка които има ехинацея,но не повторих защото нищо не открих.
Сега приготвям една отвара против кашлица  за детето ,която мисля че е безвредна -6 билкови лукчета,6 парчета цветен локум,6 листа индрише и 1 л вода.

# 556
Здравейте момичета  bouquet

Аз съм по добре вече и тези опъвания и болките почти изчезнаха.Но вчера като отидох на работа и се оказа,че едната ми колежка е болна от свински грип и дошла на работа.Представяте ли си.Тя тази е за убиване.И аз само като разбрах и напуснах сградата директно без да давам никакви обяснения..И сега ме е страх да се върна там и си вземах отпуска до края на седмицата...
Доктора ми препоръча да си сложа ваксина другата седмица и много се чудя дали да се съглася,че те са пожелание.
Някой знае ли нещо за тези ваксини?
Лека  и спокойна вечер ви желая Hug

# 557
Здравейте момичета  Hug
Не съм писала няколко дни ,само минавам да кажа ,че съм добре и че коремът ми расте със всяка изминала минута Laughing
Имам доста за четене като гледам Wink Спокойна вечер на всички Simple Smile
Забравих да кажа ,че качих снимки на коремчето ми  bowuuВижте ме  Joy

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 21:44 от данчето с трабантчето

# 558
liota, да е здрав и много усмихнат бъдещия батко!

sladkis4e, нормално е всеки да се притесни след подобна новина, но според мен трябва да прочетеш и проучиш всичко по въпроса и задължително да се консултираш с друг лекар! Стискам палци! Praynig
За билките го коментирахме в началото и доколкото си спомням стигнахме до извода, че само мента и липа са най-безвредни и аз само такива чайове пия!
За раждането и аз още се чудя - миналия път раждах в "Тина Киркова" и имам забележки към отношението към родилките, но пък все пак са си специалисти и могат да реагират при всякакви ситуации! В голяма чуденка съм, но има време!
С този грип вече се чудя дали да се връщам на работа другата седмица! Но след като детето и мъжът ми са навън и контактуват с хора, няма никаква гаранция, че ще се опазя, ако си стоя в къщи!
izamela_mama, добре дошла! Hug По-рано днес точно това обсъждахме, че всички имаме придърпвания, пробождания и други болежки, които са нормални по време на бременност! Естествено, ако болката е много силна и постоянна е хубаво да се консултираш с лекаря си!
WinnieThePooh, благодаря за графиката! И аз тъкмо се чудех не е ли време вече бебчо да се качва по-нагоре!

Благодаря ти  marini ! Пожелавам на всички бъдещи мами лека бременност!  Hug
Лека вечер от мен!

# 559
привет на всички,4естито на всички които имат и са имали повод за   ura  Gift  party023 да сте здрави,много щастливи с хората около вас и само хубави моменти с бебоците напролет Praynig
Аз имах гости (нашите) и нямах никакво време-едвам днес ви из4етах.Поздравления за  stork-girl на Вяра-резултата се поизравни.Аз още не знам полове,но скоро съм на док fingerscrossed и дано ме светнат.Иначе ме мъ4ат Ужжааасни киселини-пиех Талцит,но не помага,докато не върна нямам мира-вече не знам какво да ям, на моменти откачам newsm61.
За билките мисля,4е като не са в големи дози-1-2 4ая на ден,няма проблем и не вредат,е има майки с контракции-за тях е по-деликатно,4е има билки предизвикващи контракции.
днес бях на ЖК-малко ме претупа,но нищо стряскащо,каза,4е бебетата растат еднакво,пусна ми кръв и урина.Ще 4акам ФМ за пове4е новини и да ги видя бебетата.
Ка4ила съм корема за протокола.
Спокойна нощ и сладки сънища smile3524 и се пазете от Грип4о

# 560
  • София
EliMeli, стискам палци да спрат контракциите. Почивай колкото можеш повече.

Каty Charles, тази колежка не е добре...А за ваксините-много е противоречиво. Не са проучени добре как влияят на бременни. Вземи някакви превантивни мерки-ударни дози вит С, чесън и т.н.

Лека вечер на всички.  Simple Smile

# 561
Доктора ми препоръча да си сложа ваксина другата седмица и много се чудя дали да се съглася,че те са пожелание.
Какво по-точно те интересува? Ваксините тук ги пуснаха наскоро и първо ги слагат на бременните защото сме в рисковата група. Ваксината не е жива (освен ако не е от тази която се пръска в носа), направена е по същата технология, както и нормалната си противогрипна ваксина. За сега никой не се е оплакал от някакви странични ефекти. Хората масово слагат, даже има недостиг.
Аз си сложих нормалната противогрипна, но ще слагам и тази срещу свинския грип, защото много зачестиха случаите на смъртност при бременни в нашия район.  Peace.

# 562

Кати, аз никога не съм си слагала противогрипна ваксина, но за свинския грип си сложих миналата седмица. Мисля че няма за тях опцията "през носа" - поне на мен си ми я биха като стой та гледай. Засега няма противопоказания поне за мен. Таткото го уредихме с противогрипна и се чудя дали да не си бодна и аз една...
Момичета, амниото ми мина ок и сега чакаме резултатите до две седмици-  Praynig
преди да ми го правят ме гледаха около 1/3 час на ехограф: пишете ме с ГОСПОЖИЦА Grinning Таткото така се зарадва - сега постоянно пита: как са мойте момичета Wink. Охх, дано резултатите от амниото са добри Praynig Praynig Praynig
поздрави и  Hug на всички

# 563
Добро утро!  bouquet

Днес  да почерпя за рождения ден на малкия ми син -става на 4 години!

Прегръщам ви всички,ще пиша после!  Hug Hug Hug,

# 564
Добро утро, поспаланки, айде вдигайте коремчетата  Mr. Green

# 565
Здравейте майчета!
Честито на рожденниците на desi georgieva и liota!!! Да са здрави и много да ви радват!!!!! newsm67
За мамите с добри новини - ЧЕСТИТО!!! А за тези, които имат притеснения -  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Ние с мъжа ми нещо се шашнахме с тоя свински грип и мисля да спирам малкия от градина. Особено след случая с бременната починала... Weary А и като прочетох поста на WinnieThePooh, разбирам, че в САЩ случаите на смъртност при бременни са доста. Явно сме в рискова група.Така че взех решение да сме си в къщи! И без това имам възможност. Ще ходим на разходки, де, но не и на обществени места с много хора. Господ да ни пази всички!!! В БГ така или иначе ваксини още няма, а и на мен са ми леко съмнителни, така че ще разчитаме на имуностимулантите - аз давам на малкия сребърна вода(1с.л.) + 5 капки ехинацея + 2 капки клеева тинктура. Пропорциите ми ги каза сестра ми (тя ги знае от нейната лекарка), но прочетох от вас, че и клеевата тинктура може да е според възрастта на детето (4г - 4капки). От скоро и аз вземам тази комбинация, но удвоена(даже капките ги слагам на око Wink ) Пия и лимон с мед и малко водичка. От чесъна на скоро ми се появиха киселини, така че съм го ограничила. Общо взето е това...  Grinning
Целувки на всички и се пазете, мили мами!!! (Надявам се да не съм ви натоварила с моите притеснения... Embarassed )

# 566
  • София
Честити рожденици на Лиота и Деси Георгиева !
Пожелавам им най-вече да са здрави и усмихнати деца и да бъдат батковци за пример напролет!

Абе колежката каза, че в София от снощи е обявена грипна епидемия. Не само заради свинския, ами заради грипа въобще.  Confused Масово затварят градини и училища, в аптеките няма маски ... В нашата детска нищо не са казали все още.  Rolling Eyes Хубаво нещо са пролетните бебета, ама май бременност са кара по-лесно през лятото - и откъм вируси, и откъм дрехи и обувки.
Честито на новодошлите, много ме радва фактът, че има доста бебета !
Лек и успешен ден, и се пазете !  Peace

# 567
    Здравейте, момичета! Честит празник на desi georgieva i liota! Да са здрави  и много да ги радват дечицата!Добре дошли на новите мами! Качих снимки на коремчето си. Струва ми се доста голямо, ако расте така до края, ще се търкалям. Вашите как са? Много е страшно с този грип. Дано всички минем през този период без проблеми! Аз ще си взема прополис. За него знам, че е доста ефикасен имуностимулант и е напълно безопасен за нас.

# 568
Добро утро и от мен Grinning
desi georgieva ,честит ти рожденник! Да ти е жив и здрав и много да ви радва Hug
Аз засега нищо не пия срещу грипа ,нито чесън ям Laughing Все си поватярям ,че съм силен организъм и ще се справя ,донякъде помага...знам ли ,аз вярвам в силата на нагласата и това си е !
zar4e ,щом имаш възможност остави си детенцето вкъщи! Така ше е най-добре и за двамата,а и ти ще си по-спокойна!
Честити момиченца на всички ,които са узнали пола Crazy
Аз другата седмица по това време вече ще знам !

# 569
  • София
julia asenova - това с акушерката е вариант, може да помисля за него. Благодаря   bouquet
EliMeli почивай максимално, само лежане. Дано не се стигне до болница  Peace
desi_georgieva да ти е жив и здрав младежа, много да Ви радва, а и Вие него  Wink
Аз продължавам да си покашлям и сополите си текат. Явно ще трябва да си направя инхалациите с лайка и сода  Sick
За клеевата тинктура и аз си купих, но на опаковката изрично пише, че не е за бременни, та доста се чудя. Искам да си взема някакъв имуностимулатор, но не зная какъв  Rolling Eyes
Хубав ден на всички   Nature Partly Sunny

Общи условия

Активация на акаунт