Изненади, изненади - на Априлки все по-малко им се гади! - 9

• 28 000
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро  Grinning , мами!
Деси Георгиева, честит рожден ден на момченцето ти! Желая му здраве, щастие, безгрижно детство и напролет да стане и той батко на здраво и красиво бебче Heart Eyes ! Деси, засега се очертава сестричка, нали?
Ели_Мели, много е неприятно и плашещо с контракции сега. Почивай си повече, пий си лекарствата и дано да не се наложи да влизаш в болница Praynig . Пиши ни как си.
Katy Charles, чудесно е, че вече нямаш болки. Ама твоята колежка е ужасно безотговорна. Като не се сеща сама, няма ли кой да и каже да си ходи?! ooooh! Crossing Arms
По повод високите дози вит. С съм чела, че е вредно системно да се прекалява с него - става дума при бременност. Иначе като не съм бременна и аз пия по повече, когато се притеснявам да не лепна някоя зараза.
Зарче, много добре сте решили да спрете детето от градина в този период, още повече, щом имаш възможност ти да се грижиш за него Peace .
Албабенита, всъщност клеевата тинктура е точно прополис смесен със спирт. Казват, че е много ефикасно средство за предпазване от грип.
Данчето с трабантчето, наистина и нагласата е важна. Аз затова все гледам да мисля положително, но невинаги ми се отдава. И все се притеснявам, когато някой около мен започне да кашля.
Добре дошла на Izamela_mama Simple Smile !
Мечопух, не знаех, че клеевата тинктура е противопоказна при бременност. Имаш ли идея защо? Да не би да е заради спирта? Thinking
По-късно пак ще се включа.

# 571
Пропуснала съм да отблежа и честитя рожденниците на  liota и desi georgieva  smile3525 - живи и здрави да са ви   bouquet!!!
За грипа - и аз се притеснявам още повече че нямам идея какво е положението тук, но ако е по-добре се замислям дали декември да се прибирам. Аз също искам ваксина и от вас сега научавал че бременната е починала -за жената от Бургас ли става въпрос  Cry
За мамите с контракции - почивайте си милички  Hug Hug Hug
данчето с трабантчето Айде дано да узнаеш пола другата седмица  Hug
Аз да ви се похваля, че имам бременно дънки -то било много удобна работа направо супер, сдобих се и с никси ботушки и съм мн щастлива  Mr. Green

# 572
Добро утро!  bouquet

Днес  да почерпя за рождения ден на малкия ми син -става на 4 години!

Прегръщам ви всички,ще пиша после!  Hug Hug Hug,
http://images19.snimka.bg/003698096.jpg Честит ти рожденник!Да е жив и здрав и да продължава да ви радва! Hug

# 573
reniris предната бременност ми я следи д-р Маленов, от Тина Киркова. Той ми каза, че съм бременна  Laughing
Ходех веднъж месечно на видеозон и при последния преглед ми каза кога ще раждам, определихме ден и всичко беше нормално. Определено съм доволна от него, пък и мои приятели също. Проблемът е, че сега избор на екип в ТК е 900 лв и доста съм се замислила  Rolling Eyes Стуват ми се много, по- добре да ги изхарча за бебето. Има време за мислене  Peace

metchopooh, такава ли е наистина цената за избор в "Тина Киркова"? Аз смятам там да раждам живот и здраве, но с избор на лекар, т.е. да е моят си лекар. Още не съм говорила с него на тази тема и как стоят нещата. Дори се бях приготвила за още по-висока сума. Следващият път, ще го питам за да съм наясно и ще споделя тук.

Мен много започва да ме е страх от тези вируси. Споделям мнението за ниската култура сред хората и това което ми прави впечатление е, че по аптеките маски няма или трудно се намират, а по улиците е голяма рядкост да се види някой с маска. След като се изкупуват, защо не се носят. Явно притеснението как ще изглеждаш е по-голямо от това дали няма някой да ти лепне нещо, докато си сред тълпата.

Вяраа, бременните панталони са много удобни. Аз от един месец съм с такива и ми е много конфортно. Скоро мерих старите си панталони, нито един не ми става. Всички в областта на коремчето не стават. 

# 574
  • София
Аз също искам ваксина и от вас сега научавал че бременната е починала -за жената от Бургас ли става въпрос  Cry
М не, за една жена от сливенско село, починала е в болницата в Сливен. Жената в Бургас е в кома вече седмица и се чудят как да спасят бебето й, това хич не е добра новина. Cry Има и 3-та бременна от Перник във 2-3 месец с близнаци, за която научих преди 2-3 дни. Там опасността е да не са увредени бебетата, поради началния срок на бремеността. От 305 доказани случя на св. грип има 3 бременни, които са хоспитализирани. Процентът хич не е малък на фона на 305 случая за 7 млн. България. Praynig Praynig Praynig

# 575
Привет и от мен!
Добре дошла на Izamela_mama!   bouquet
Честито на рожденниците на desi georgieva и liota!   bouquet
Eli_Meli, дано ти спрат контракциите и всичко да е наред! Пиши как си.  Hug
Sladkish4e, стискам палци всичко да е наред с бебето и още на следващия преглед да те успокоят!  Praynig
don biberone, да 900 лв е избора на екип в Тина Киркова. Вариантът с акушерката за мен не е приемлив, защото, недай си Боже, ако нещата се усложнят, всичко зависи от лекарят, а също и лекарят шие накрая, ако има разкъсвания или епизотомия, а за мен това си е доста важно.  Peace
Ето една друга гледна точка за ваксините, има основания според мен, макар, че е малко крайна и всеки трябва да си претегли единия и другия риск: http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=1&b=199
Тази информация за бременните наистина е много тъжна, дано няма повече такива случаи!  Praynig
Имам и друг въпрос - понеже така и така ще ми взимат кръв на женската консултация, възможно ли е да ми източат една колба повече и мъжът ми да я занесе в генетичната лаборатория?
Би трябвало да може, защото получават кръв за изследването и чрез куриери, но трябва да носи неободимите данни от ФМ и да попълни заявка за БХС.  Peace
Детето няма да го спирам от детска градина, сега там контрола за болни е доста засилен и се надявам, че ще ми е здрава.  Praynig

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 11:06 от tini-mini

# 576
Добро уто от мен!
Четити рожденици на Liota и desi georgieva   bouquet Да са ви здрави и весели деца! Hug  Hug Hug

И аз взех да се шашкам покрай вас с този грип,пък и ми предстой прибиране до България  Thinking
И да има ваксина обаче аз не бих си я поставила.Смятам да се пазя вкъщи с плодови чайчета,лимони,мед и позитивно настроение.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Пък и мама е фармацефт,което има две страни.Може да ми донесе нещо,но може и да разучи какво имуностимулиращо мога да пия.

За раждането още не знам къде ще е,но най-вероятно ще е в Плевен.На място ще разпитам познати,раждали в частни клиники и не само.

zar4e Добре сте го решили да спрете детенце от градина.Аз намирам един плюс,че ще си ходим и той е че където и да сме вирусите най-вече идват от децата(които ходят на градина и училище)и от работата,които ще прекратим като си отидем.Там най-вече хората са в непосредствен  и близък контакт.На разходка по улицата е по-трудно да те лепне нещо.

За сега целувки и ще ви хвърлям по едно очо  Mr. Green

# 577
здравейте сладурки  Hug
tini-mini мерси за статията. тя категорично потвърди мнението ми да не се ваксинирам. в офиса днес ни предложиха безплатни ваксини и всички колеги започнаха да ме навиват да си сложа.  Twisted Evil
Eli_Meli лежи си и това е. много са гадни тия контракции. аз докато лежах с контракции, само да станех да си сложа нещо за ядене и започваха. да не говорим ако се наложи да излезеш до магазина. бяха се побъркала. дано ти мине скоро.  Hug
за раждането, аз съм решила да си раждам при лекарката в Щерев. Има много добри отзиви за там,пък и цената по здравна каса е 1400 лв, което в за предпочитане пред 900 в Т.Киркова, в предвид условията, които са там. интересно ми е да чуя мнението на другата мама, която е в Щерев (мисля, че беше bora66  newsm78)

# 578
извинявам се, не bora66, а didi666 ходеше в Щерев. тези шестици ме объркаха  Embarassed
а, и забравих да благодаря за графиката за матката по седмици  Hug. много е нагледно и определено вече се ориентирам  Peace

# 579
desi_georgieva, да е здраво и щастливо и твоето момченце!
zar4e, аз също давам на малкия Ехинацея, но на листовката пише да не се пие от бременни! Ако искаш се консултирай с лекар, все пак! Добре си решила да не го пускаш на градина, след като имаш възможност. Аз също се замислям, но ще видим!
EliMeli, пиеш ли NutriMag? Аз имам усещането, че моите понамаляха, но може и да си внушавам! Лежи, но като знам, че малката си е у вас май ще ти е трудничко! Hug
koremche, честита розова новина! Peace Силите се изравниха! Хайде, мъже, започвайте пак да се показвате! Wink
Отивам да видя новите коремчета! Wink

# 580
Добро утро момичета  bouquet

Благодаря ви са съветите..Наистина много са противоречиви мненията за ваксинирането и съм в голяма чуденка newsm78
И аз от 3-4 дена започнах да усещам бебчето.Първоначално не бях сигурна но сега започна да напомня за себе си все по честичко.Което много ме радва,защото откакто спря да ми става лошо та до сега бях все напрегната дали всичко е наред.
Забелязах,че се размърдва когато пия нещо студено. Thinking
Liota .desi_georgieva ,много здраве и щастливи детски мигове на вашите дечица baloni baloni

Лек и успешен ден мамчета и се пазете Hug Hug

# 581
Здравейте, всички Априлки - леко бременеене ви пожелавам.
Аз също съм Априлка и ви чета от много отдавна, но все не пиша.

термин 18.04.2010
години 29

# 582
Здравейте,мами!
Върнах се от доки,с бебето всичко е наред:растем,риткаме и т.н.  Hug
Казаха и пола на бебо:момиченце сме
ioanna_e лека бременност ти пожелавам и здраво бебе на финала! Heart Eyes

# 583
   Здравейте момичета и сладки коремчета  bouquet
 Благодаря от сърце за милите пожелания и най-сърдечно на Мечопуууух за прекрасната виртуална торта. Hug
  Деси Георгиева,да е жив и здрав ,бъдещият батко.Много късмет и радости ,да го съпътстват в живота newsm59  bigdance2  ura  Gift
 ЕлиМели,миличка как си днес?Полежавай си повечко и дано да не стигнеш до болница ,но ако все пак влезнеш ,мисли позитивно и ,че така ще е най-добре за бебчо.Дано всичко да е на ред Praynig
 милена66,на мен за киселини ,ми помага само сода ,по 1ч.л. в чашка вода.На секундата минава ,още докато го пиеш.Не знам дали е вредно ,но аз и с предишната си бременност ,така се спасявах.
биби,абсолютно съм съгласна с теб ,че лятото е много по-добър период за бременеене.
зар4е,не се притеснявай ,тук никой не натоварваш с притесненията си,за жалост всички сме под една обща пара.Аз Мартин още ,няма да го спирам от градина ,защото за сега не дава признаци на разболяване,а и там се надявам контрола да е по-строг от обичайното.Дори ми е по-притеснено ако не ходи ,защото така ще се налага да го извеждаме и ще е в по широк контакт с хора.
 Кати Чарлз,сутринта слушах за въпросната ваксина една вирусоложка.Тя каза ,че тези ваксини не са вредни за бременни и дори са препоръчителни.Друг е въпроса ,че при нас в БГ още ги няма и ще дойдат ,чак Февруари,когато се очаква тази грипна вълна да е отминала.
 След интервюто с нея ,сутринта по БТВ,аз лично се успокоих значително.В общи линии ,тя каза ,че смъртността е съвсем в рамките на нормалните граници(до ,колкото може да има такива Sad)и не е ,по голяма в сравнение с други години при грип.Както и обясни ,че повечето починали ,включае и тези две бременни жени са имали много съпътстващи заболявания ,които допълнително са влошили нещата.Също така ,каза ,че в момента всяка грипна проява е Свински грип ,протичащ в различни форми ooooh!
 Моят съвет ,към вас е -просто спрете да гледате новини.Аз лично ,така смятам да направя ,защото ме сдухват яко ,всяка вечер.
 Мислете позитивно ,пожелавам на всички здраве от сърце.
 п.с.утре съм на лекар ,стискайте палци.

# 584
  • София
Момичета, да са ви живи и здрави децата на всички!!! Много да ви радват и родените и още неродените Wink

Аз вчера отново бях на консултация и решихме с моя лекар да не правим БХС, но ме изпрати на ФМ при д-р Димитър Марков. Всъщност единственото обяснение за това изследване е, че иска второ мнение... но ми направи впечатление, че в центъра, в който ходя ФМ я има в ценоразписа.... Какво да си мисля вече не знам....

Общи условия

Активация на акаунт