Изненади, изненади - на Априлки все по-малко им се гади! - 9

• 27 951
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Slavchi не знам защо пише така на опаковката, на мен ми я препоръча приятелка която я е пила по време на бременносттта Rolling Eyes та затова съм в чуденка, на следващия преглед ще питам лекарката.
don biberone доколкото разбрах това е цената от 01.09.2009 г. за нормално раждане с избор на екип. Ако не се лъжа секциото беше около 1200лв., но не съм сигурна. В сайта на болницата е описано.  Peace

# 586
metchopooh, значи наистина е така както с tini-mini казвате. Бях разбрала за една позната, на която е поискано 1200 лв. за секцио. Знами това са сумите. Дано не ги повишат за догодина, но щом са от септември тази година, не би трябвало скоро да се покачват.
Аз засега искам нормално раждане с моя си лекар.. и при тази сума, нещата до този момент изглеждат поносими.
Благодаря за информацията.  Simple Smile

# 587
  • София
Здравейте момичета! Добре дошли на новите мами! Hug

desi georgieva, да е жив и здрав рожденника!  bouquet

zar4e, дъщеря ми откакто боледува и оздравя не е ходила на училище/ тя е подготвителна група/ и аз мисля да не я пускаме още известно време. Въпреки,че ние цялото семейство изкарахме някакъв грип, ама незнаем точно кой. Мисля, че е време да обявят грипна епидемия и в София и да затворят детски градини и училища поне за седмица. Иначе и аз си стоя вкъщи /добре,че мога/ и разходки само на въздух.

bibi, аз не съм чула да обявяват грипна епидемия още...Дано! И, разбира се, маски няма и в нашите аптеки. Голяма психоза е. Днес в новините на БТВ казаха, че бременната жена от Бургас се подобрява и засега бебето е добре. Дано! Praynig

Данчето с трабантчето, то така и трябва. И аз бях с такава нагласа, а и много рядко боледувам, ама на хвана ме...вирусът си е гаден. Tired

Честито на всички мами видяли пола на бебетата си. Много моми изскочиха тия дни. Wink

# 588
Сега видях, че е обновен сайта на Тина Киркова, има и ценоразпис:
http://1agb.com/page/single/id/35

# 589
Да, всичко си пише в сайта. Докато го разглеждах и видях бебоците на едната снимка, наредени в редичка, и това ме подсети за нещо. Момичета, които сте минали вече по този път, кажете за номера, който се слага на майката и бебето. Нещо лесно запомнящо ли е? Не един път съм се замисляла над това.

# 590
  • СОФИЯ
Здравейте момичета!
Desi georgieva, честит рожденник, да ви е жив и здрав bdbaloni!
Zar4e и другите майчета, ако можете си спирайте децата от детските градини, не се чудете. Ние докато се чудим какво да правим миналата седмица /да го спираме или не, защото ще имаме някакво тържество в петък, на което ще е водещ и имат постоянни репетиции/, тази седмица вече сме болни и сме си вкъщи. В детската градина има групи с по-малко от 10 деца, не знам болнички ли са или родителите са ги спрели.
Добре дошли на новите момичета, лека бременност! 

# 591
Да, всичко си пише в сайта. Докато го разглеждах и видях бебоците на едната снимка, наредени в редичка, и това ме подсети за нещо. Момичета, които сте минали вече по този път, кажете за номера, който се слага на майката и бебето. Нещо лесно запомнящо ли е? Не един път съм се замисляла над това.
И мен много ме разчувства снимката на наредените бебенца.  Heart Eyes
Какво точно те притеснява за номерата? Слагат еднакъв номер на теб и на бебето, като на мен ми ги показаха преди поставянето. 4-цифрен номер беше, не е нужно да го помниш, защото го има и на твоята ръка.  Peace

# 592
Благодаря ви момичета!  Hug
Днес ходих на лекар и положението  си е сериозно, каза да пробвам вкъщи последно но и при най-малък проблем - болница. Издаде ми направление за влизане...Ох, дано се пооправя така. Тансу, ари теб как отшумяха контракциите, само с лежане?
Марини, пия Магнерот 3ж2 и един прах с магнезий от днес. Това била максималната доза...Добре че мъжът ми си е в нас да отнесе всички грижи по дома...
Нещо хубаво-потвърди се полът-момченце, докторът ми показа пак Simple Smile
На всички хубав ден   bouquet
Ааа, desi georgieva - честит празник Simple Smile Да ти е жив и здрав!
И още нещо-за кл. тинктура знам, че е ок за бременни, поне според др. Михайлов, преди се бях ровила за мнения.

# 593
  • София
EliMeli дано всичко се размине, но дори и да полежиш в болница, пак добре, поне ще си под постоянно наблюдение. Бравос на мъж ти, важно е да е до теб сега  Peace и честити  stork-boy

# 594
EliMeli аз полежах 3 дни в болницата, където ми включваха система с глюкоза и бусколизин. осен това ми биеха 2 пъти на ден но шпа мускулно. освен това ми слагаха 3 седмици под ред (по 1 път на седмица) прегнил мускулно. след това продължих да лежа общо 10 дена вкъщи и си пиех но шпа 3х2. при мен беше в началото на 3ти месец. сега предполагам, че може да ти е различно лечението. общо взето лежане и лекарста му е майката  Sad
ако се налага отивай и лежи, не е толкова страшно. е, зависи и къде ще лежиш, че в някои болници е много гадна обстановката и атмосферата - всякакви случаи виждаш. при мен беше много добре, като на хотел  Wink

# 595
Здравейте, момичета! Днес си купих КЛЕЕВА ТИНКТУРА и изрично попитах дали е подходяща при бременност, аптекарката каза ДА, даже в този грип е по-добре отколкото евентуално лечение с антибиотици. С една дума ако има зло е по-малкото зло, но няма проблем, така или иначе е пчелен продукт...като меда. Естествено нямаше маски по аптеките и да реша да се пазя няма как. Но вече мисля че нещата се преувеличават. Това си е грип като останалите, като  и при тях ако не се лекува има последици. Така че се следете. Аз си меря температурата всеки ден, защото нали знаете че работя в училище и имам пряк контакт с много хора. Четох нещо за разтвор на сол във вода и се топят тампончета в него, после се поставят в носа, за да се убият вирусите. Добре е да се прави след като сме били на вън. Казват че това е даже по ефективно от Тамифлуто. А пиенето на горещ чай измива вирусите от гърлото и ги праща в стомаха където те не можели да се развиват.  Така че черпя с един горещ чай...

# 596
tini-mini, въображението ми роди, че може да е някаква сложна комбинация, между цифри и букви или много цифри.  Wink  Иначе знам, че е еднакъв за родилката и бебето, само не знаех какво точно представлява.

pinzi, ако не се лъжа тук в бг-мама четох, че по време на бременност, не е хубаво да се пие горещо или много топло. Имаше някаква статия на такава тема.

EliMeli,  пожелания за скорошно подобрение, но дори и да се стигне до болница, важното е да се оправят нещата.

# 597
  • В сърцето на един мъж
Eli Meli пожелавам ти скоро да преминат контракциите.
Момичета я кажете като как ги усещате тези контракции. на мен също ми предписаха Магнерот 3*2 за една седмица после 3*1 ама аз не усещам нищо а и доки не ми е казвала за контракции.  Защо ми го изписа  newsm78 тя ми каза че е магнезии това

tansu  аз съм в клиника Щерев и доколкото разбрах раждането е 2000 лв. като 400 се поемат от касата значи към 1600 някъде /но не съм 100% сигурна де/ иначе в това ти се включва всичко, защото разбрах че има клиники в които си плащаш някаква сума но те карат да носиш 1 куп неща при постъпването, а тук всичко ти е включено /е дрехи за бебето не са включени де но памперси и такива неща май са включени/

# 598
Някъде четох че можем да пием чай от шипки, аз вече пийнах два такива много са вкусни, вие знаете ли нещо...е освен ако страдаме от запек, ще ни е проблем , но аз от това не се оплаква, защото ям много ябълки и те ми помагат..

# 599
Тини-мини, благодаря за линка за ваксините  bouquet . Беше ми много полезен.
Ели_Мели, моля се всичко с вас да се оправи и контракциите да изчезнат Praynig . Но-шпа или нещо подобно пиеш ли, освен магнезия? Магнезия по-бавно се натрупва в организма и има нужда от по-продължителен прием, за да успокои мускулатурата, докато но-шпа действа веднага, но ефектът е краткотраен. Лежи си и ставай само за тоалетна и баня. Избягвай горещите душове, лежи си повече наляво и не се напрягай. Предполагам всичко това го знаеш, но аз да кажа де... Извинявай, ако съм станала досадна Hug .
Момичета, пак да ви попитам, какви кремчета или лосиони или масла изолзвате за коремчетата и др. разрастващи се местенца?

Общи условия

Активация на акаунт