Изненади, изненади - на Априлки все по-малко им се гади! - 9

• 28 015
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Момичета чета, че пиете чайчета за укрепване и срещу грипа.
А кои точно чайчета  newsm78 и знаете ли, че някой билки предизвикват контракции.Във всички книги за бременни пише да се внимава с чайовете по време на бременост.
Само за липата съм чела ,че била ОК.Пиех мента в началото аз, но след прочетеното за билките я спрях.
И разбира се става дума за големи количества....но къде е границата не знам.
За грипа и аз се страхувам доста.Мисля да си купя маска като ходя на прегледи.....но ми прави впечатление масовата ниска здравна култура и....как повечето хора дори се чудят като видят човек с маска  Shocked
За Тина Киркова съм чувала какво ли не.Впрочем това съм го чувала за почти всички билници с изключение на Токуда, Св Лазар и т.н.
Прерових темите и за Шейново, и за Майчин дом......същата работа.И доволни и недоволни колкото искате.
Явно лекаря е важен а не толкова болницата (говоря за избор на лекар).
Много ми е трудно дори да се ориентирам камоли да избирам.....

# 541
аууу, това з абилките ме стресна. вижта какви материали намерих в нета:
http://mamita-bg.com/2009/05/16/%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%b8-% … %b7-%d0%b1%d1%80/

http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm

ще питам лекарката ми дали мога да пия билкови чайчета. аз страшно обичам. да не говорим колко обичам подправки в яденето (джоджен, девисил, магданоз, копър) а тук ги споменават като опасни. може би все пак става въпрос за големи количества или по-продължителна употреба newsm78

# 542
  • София
Пазете се момичета. Наистина е гаден грипа. Много бързо се влошава човек. Аз започнах да похапвам всяка вечер чесън, освен останалите всеизвестни неща. Бях забравила, че чесъна е най-добрата ваксина срещу грип. Peace

За раждането- към Шейново съм се насочила.Там родих първия път, там ми е и гинеколожката.

Аз за съхранение на стволови клетки още не съм решила. Ще проуча допълнително. Ако някоя мама е съхранявала от предишна бременнност да сподели.

Хъни-Бъни, аз пия само липа- нали била най-безвредна. Пия по 3 чая на ден. Мисля, че не е много. Преди пиех и мента, ама нещо ми омръзна.

tansu, за подправките в яденето не се притеснявай, едва ли са много. Колко се слага в едно ядене? Опасни са в големи количества и постоянно ако се тъпчеш с тях.

# 543
  • София
reniris предната бременност ми я следи д-р Маленов, от Тина Киркова. Той ми каза, че съм бременна  Laughing
Ходех веднъж месечно на видеозон и при последния преглед ми каза кога ще раждам, определихме ден и всичко беше нормално. Определено съм доволна от него, пък и мои приятели също. Проблемът е, че сега избор на екип в ТК е 900 лв и доста съм се замислила  Rolling Eyes Стуват ми се много, по- добре да ги изхарча за бебето. Има време за мислене  Peace

# 544
Вижте това сайтче, стана ми интересно има хубави неща вътре  http://www.-spam013-/

# 545
# 546
ох нещо не мога да добавявръзка ....  Embarassed   'www.-spam013-' е сайта, слагам кавички, защото  за да го прочете като текст и да го видите

# 547
# 548
Здравейте момичета  Grinning
Честито на всички видели пола на бебчетата си.
Честит Рожден Ден на рожденниците.
Честит първи сняг.
Приятна вечр на всички.

# 549
здравейте на всички.  bouquet
metchopooh действително са направили избора на лекар много пари, но избора на акушерка също не е лош като идея и е 300 лв, защото дефакто тя ти движи всички неща в болницата и говори с лекарите, разликата е само в това че не знаеш при кой точно лекар ще родиш. Леля ми е акушерка от доста години там и предишния път когато раждах лежах там близо месец, тъй като синът ми беше недоносен, като цяло съм доволна от отношението към мен, с някои малки изключения, но след изписването имаше и съответните почерпки разбира се. Wink

# 550
мами, я кажете, в 18 г.с. къде точно се намира бебето? од пъпа, на нивото на пъпа и т.н.

Извинявам се за голямата графика  Mr. Green Това показва къде е разположена матката в определените седмици. Бебето ще да е някъде там в това пространство.

# 551
Здравейте мами!Аз съм Изабела на 21 години,нова съм в този форум...
Аз съм в 5-ти месец,исках да ви попитам възможно ли е да усещам леко придърпване ниско в корема?а колкото до движенията на бебо..от няколко дни усещам нещо като мърдане в корема-възможно ли е това да е бебето или си въобразявам?

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 19:16 от izamela_mama

# 552
За подправките в яденето не се шашкайте.Колко се слага там.Все пак няма безвкусно да ядем я.
Мечо Пух и аз мислех за Маленов от Тина Киркова, четох че си доволна от него.
Има си и той издънки които леко ме разколебаха...но то за който лекар да съм търсила и чела е така.
За Токуда четох доста..............повече са парите от Тина Киркова, то се знае........условията били супер, НО като прочетох за разна сакътлъци с усложнени раждания и  Shocked.Ако всичко върви добре ОК, но ако се усложни там....не ми се мисли как ще реагират и дали ще реагират адекватно.
За Шейново хич нямам никаква информация
Nefer ти при кого си раждала в Шейново първия път.

# 553
liota, да е здрав и много усмихнат бъдещия батко!

sladkis4e, нормално е всеки да се притесни след подобна новина, но според мен трябва да прочетеш и проучиш всичко по въпроса и задължително да се консултираш с друг лекар! Стискам палци! Praynig
За билките го коментирахме в началото и доколкото си спомням стигнахме до извода, че само мента и липа са най-безвредни и аз само такива чайове пия!
За раждането и аз още се чудя - миналия път раждах в "Тина Киркова" и имам забележки към отношението към родилките, но пък все пак са си специалисти и могат да реагират при всякакви ситуации! В голяма чуденка съм, но има време!
С този грип вече се чудя дали да се връщам на работа другата седмица! Но след като детето и мъжът ми са навън и контактуват с хора, няма никаква гаранция, че ще се опазя, ако си стоя в къщи!
izamela_mama, добре дошла! Hug По-рано днес точно това обсъждахме, че всички имаме придърпвания, пробождания и други болежки, които са нормални по време на бременност! Естествено, ако болката е много силна и постоянна е хубаво да се консултираш с лекаря си!
WinnieThePooh, благодаря за графиката! И аз тъкмо се чудех не е ли време вече бебчо да се качва по-нагоре!

# 554
Лиота, да ти  е живо и здраво момченцето.
Аз от днес лежа и ако не се подобрят най-скоро нещата, ще ходя в болница на системи Sad Много контракции...Ах, колко е трудно да се пише легнала и с 2 пръста!
Ще пиша по-малко...Стискам палци за всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт