какво мислите за жените, които решават да останат без деца?

• 34 812
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
Щастието ми не идва от наличието на деца, а от много други неща. Децата са само едно допълнение към цялостната картина на живота ми, като са се появили в един момент, имат нужда от мен и в един по-късен момент шще поемат по собствения път в живота си.
Имам ги, защото ги поисках в един етап от живота си и от конкретен мъж. Не обичам деца, освен моите. Т.е. вероятно при други обстоятелства - ако не бях срещнала точно моя мъж или ако онзи момент беше отминал, без да забременея, сигурно нямаше да искам да имам деца. Но това нямаше да промени начина ми на живот. Животът има адски много смисъл, а децата са единствено още един стимул да вървиш напред. Има жени, които имат този стимул по други причини или нямат нужда от стимул, не са срещнали подходящ човек или са с човек, с когото са си самодостатъчни...
Варианти много и всеки сам има право да избере какъв живот да живее...

# 31
Познавам семейство ,от което жената има панически страх от раждане и за, това не иска деца, мъжът умира за деца.Направо ,не знам как се разбират,тяхна си работа.Познавам друго семейство,които са вече зрели хора на по 45 и отгоре,гледат само кучета,е няма такава откачалка.Не сме някакви приятели,но сме се засичали във фризьорския салон,идвало ми е да си тръгна с боя на главата.Да ми дава съвети за дете,да ми сравнява кучето с детето.Тя така гледала кучето,отнасяло се същото и за детето и много други....Аз лично предпочитам да си гледам детето пред всичко останало.Не разбирам нито тези ,които ги остават при бабите за половин година,нито тези които не искат ,а могат.Вероятно и мен не ме разбират,но такъв е живота.Всеки има право на избор.

# 32
Лично за мен,колкото повече деца,толкова по-хубаво.Не всяка жена заслужава да бъде майка,/особено от имагенерните групи/няма смисъл от нещастници!
Колкото до жените ,решили да нямат деца - въпрос на личен избор.
/Преди години имаше така наречения "ергенски данък" - трябваше да се плаща данък и за това,че не си семеен и нямаш деца/

# 33
Като цяло, макар да имам 2 деца, и да се чудя какво правят жените, които ги нямат? /Понеже аз от 20 годишна съм майка, и незнам какво е да 'нямаш' деца/ -  не смятам, че е задължително.
Т.е. жената може да бъде каквото поиска, майка, домакиня, и т.н.

Еднакво отношение имам към жените със и без деца, еднакви приятелки са ми. Не ги деля.

# 34
  • Варна
Sun Addict, а ти какво мислиш за хората, които не обичат сирене? Важно ми е.

# 35
  • София
Със същия успех да обсъждам защо някой е учил висше или не е учил, защо гледа котка вместо куче, защо живее под наем и хилядите други знайни и незнайни въпроси от строго интимен характер. Силно уважавам личния избор и не мисля, че имам моралното право да осъждам защо някой е постъпил така, а не иначе.

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 21:05 от милинка

# 36
Всеки има право да си изживее живота както сметне за добре.
Ако човек е егоист и не иска да има деца - нека да си живее сам - какво значение има това за мен.
 Аз лично искам да имам деца, но не осъждам хората, които са избрали различен начин на живот от моя

# 37
Всеки има право на избор, и живее с последствията от взетото решение. Не се бъркам и не питам защо ти си решил това или онова, разли4ни хора, разли4но разбиране за света.

# 38
  • Варна
Всеки има право да си изживее живота както сметне за добре.
Ако човек е егоист и не иска да има деца - нека да си живее сам - какво значение има това за мен.
 Аз лично искам да имам деца, но не осъждам хората, които са избрали различен начин на живот от моя
Първото ти изречение противоречи на второто, а пък за правото ти да осъждаш когото и да било тактично ще премълча...

# 39
Омъжена съм от две години,нямаме деца,мога да имам но със съпругът ми така сме решили  да нямаме,защото имаме голям заем,аз съм безработна от близо шест години.Говорили сме си за това дали да имаме или  не,а за да си имаш дете-трябва да имаш пари за това.Просто финансова гледна точка.

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 16:47 от bebo6474

# 40
изобщо не се вълнувам от това дали някой иска или не иска да има деца. абс негов проблем си е. ако си има, той ще си ги гледа. ако няма, значи така му е добре.
някак ми е странно да се интересувам от такива неща.
всъщност, безразлично ми е.

+1

# 41
Лично за мен,колкото повече деца,толкова по-хубаво.Не всяка жена заслужава да бъде майка,/особено от имагенерните групи/няма смисъл от нещастници!

какви групи?

накратко мисля, че не всяка жена е родена да бъде майка.
и не всеки мъж е роден, да бъде баща.
хубаво е, че има хора, които вече могат и да помислят, преди да действат.

# 42
  • Linz
Зълва ми е от тях (австрийка е и се отказа да бъде майка). Не задавам въпроси и не коментрам решението й- то е лично и касае само нея и съпругът й. Щастливи са, това е важното. И разполага с много неща, за които аз само мога да мечтая, защото отглеждането на децата ме ограничава в много отношения.

# 43
  • София
Не ми прави лошо впечатление, когато някоя жена е вече на възраст и все още не иска да има дете. Това е неин избор. Ще ми е мъчно за нея обаче, ако един ден осъзнае, че не може да върне времето назад и е изтървала влака.

Също така, много ми е мъчно за хората, които толкова жадуват за деца, а не могат да имат. Не е справедливо.

# 44
  • Варна
В един момент все някога все за нещо човек съжалява. За някого съжалението е че не е покорил Еверест, за друг - че не е направил кариера, за трети - че се е подвел по хорското мнение и си е направил дете. Него обаче не можеш го върна обратно, ако не ти харесва.
Ако някого много съжаля, че не съм се възпроизвела - ще си осиновя дете.

Общи условия

Активация на акаунт