какво мислите за жените, които решават да останат без деца?

• 34 814
  • 766
  •   2
Отговори
# 315
Познавам такива хора. В началото ми беше странно, сега изобщо не им се чудя. Живеят си щастливо, намерили са се лика-прилика.
Нямам абсолютно нищо против такива жени. Защо да става майка, като не и идва отвътре, като няма желание да гледа деца, да поема отговорности и т.н.
Също така  познавам и такива мъже, които си казват: Не искам деца, не искам да съм отговорен за никой. И така си живеят, сменяйки жените.  На мен пък ми се чудеха- закакво ти е да взимаш трето, като си имаш две  порастнали  що-годе, защо не си гледаш кефа?!

# 316
  • На земята, която е всъщност звезда.
Извод: ако не си влязъл в матрицата, все ще ти се чудят! Simple Smile

# 317
Всеки има право на избор.Щом е съзнателен ,а не наложен , съм за

# 318
Супер егоистично! Нали уж се раждаме с мисия да създадем поколение..иии бла-бла...
Като не искат да раждат, да вземат да осиновят някое. Домовете се пръскат по шевовете.

# 319
Супер егоистично! Нали уж се раждаме с мисия да създадем поколение..иии бла-бла...
Като не искат да раждат, да вземат да осиновят някое. Домовете се пръскат по шевовете.
ti ли опреседяш кое е егоистично? Какви са критериите? Репродукцията ли е основната цел на индивида на тази земя? Всички имаме свободен избор- да стнем или да не станем родители. Независимо по какъв начин. На други  им е  непонятно желянието на двойки, които на всяка цена искат да се възпроизведат. На буквално всяка цена.

# 320
rotfImao rotfImao

Направо ме отвя с тази интелектуална вълна!

# 321
ti ли опреседяш кое е егоистично? Какви са критериите? Репродукцията ли е основната цел на индивида на тази земя?

Това специално не съм го определила аз. Всеки го знае. Да, репродукцията е основната цел.
Все пак ти си плод на тази репродукция и би било егоистично да лишиш от живот някой, успокоявайки се, че другите раждат!

# 322
Сещам се за някои етноси, чиято основна цел на съществуване е репродукцията. Не са особено напреднали в каквото и да е друго направление. За първи път чувам,че основната цел на съществуването е репродукцията. Аз съм плод на копнеж за дете и отглеждането му, а не на желание за репродукция.

# 323
  • София - Рим и обратно
...или каквото там харесвам АЗ, се смята автоматично, че нямам право на тях, щом имам дете и съм егоистка и лоша майка.
Това не са самоизключващи се понятия и ако все пак съм решила, че ще родя дете, това не означава автоматично, че трябва да си направя харакири и да забравя за себе си, а ако не го направя- ставам лоша майка.

E глупости, никой не говори тук за такова нещо. Но не може да не се съгласиш, че с деца не си такава волна птичка, че ей сега да ти се обадят приятели за кино и да си готова без много да му мислиш. А бездетните двойки се радват на себе си и определят програмата си, съобразявайки се единствено със собствените ангажименти.
Например братът на мъжа ми е семеен от няколко години, но за деца не се говори. Не са готови. И двамата са над 30 и бяха изумени колко много неща мъкнем и правим, когато бяхме заедно на една екскурзия, ние с децата и те, двамата. По физиономиите им ми стана ясно, че и да са се колебали, сега вече със сигурност са отложили с още време създаването на поколение.

# 324
  • София
Сигурно е безсмислено да убеждавам която и да е от вас, че с имането на дете, просто приоритетите се изменят. Да, канили са ме на дискотеки, заведения, фирмени вечери (на които останалите колеги ходят с удоволствие), на кино, на кафе и толкова пъти съм отказвала - ми, вече ми е по-приятно да съм с децата си, отколкото с колеги и приятели, вече имам нови приятели покрай децата, събираме се, сплотени от общи интереси - да си направим весело и да сме едновременно с това с децата си.

Но и това нямам ка да го знаеш, ако не си се поставил реално в ситуацията.

# 325
Сигурно е безсмислено да убеждавам която и да е от вас, че с имането на дете, просто приоритетите се изменят. Да, канили са ме на дискотеки, заведения, фирмени вечери (на които останалите колеги ходят с удоволствие), на кино, на кафе и толкова пъти съм отказвала - ми, вече ми е по-приятно да съм с децата си, отколкото с колеги и приятели, вече имам нови приятели покрай децата, събираме се, сплотени от общи интереси - да си направим весело и да сме едновременно с това с децата си.

Но и това нямам ка да го знаеш, ако не си се поставил реално в ситуацията.

E, не е така - имам приятели, които напълно ме разбират, като отказвам 90% от нещата (е, купища хора просто ме зарязаха и вече не ми се обаждат дори).

За приоритетите си напълно права!

LoLi_PoPpPp, репродуктивността е от природния ред, а егоизмът е от културния (т.е. етическия), не смесвей двете неща!

# 326
Нали уж се раждаме с мисия да създадем поколение..иии бла-бла...

Кое в този случай ще ни различи от животните newsm78.

Зачеването на едно дете трябва да е обмислен акт, а не плод на случайна грешка.

# 327
ti ли опреседяш кое е егоистично? Какви са критериите? Репродукцията ли е основната цел на индивида на тази земя?

Това специално не съм го определила аз. Всеки го знае. Да, репродукцията е основната цел.
Все пак ти си плод на тази репродукция и би било егоистично да лишиш от живот някой, успокоявайки се, че другите раждат!

Да лишиш от живот? newsm78 Това не е ли убийство?
Коментарите ти издишат напълно откъм аргументи.
Разбира се,ако не са откровена шега...като и звучат.

# 328
  • София - Рим и обратно
Що се връзвате на празни приказки, не мога да схвана аз Rolling Eyes

# 329
Аз лично нямах предвид,че една жена трябва да се откаже от всичко,след като роди.
И аз ходя на театър,кино ,излизаме с приятели...
Но понеже Azzy  ,предполагам визира моя пост за себеотричането...Имах предвид,че ако по някаква причина не си успяла да отидеш на последната пиеса за сезона,заради работа,др. ангажименти,а много искаш да я гледаш ,но точно на датата детето ти е болно в къщи с температура...надали ще го зарежеш на бавачка или баба ,за да задоволиш собствения си каприз.
Това за мен е въпрос на избор.
А когато всичко е наред,човек може така да си подреди приоритетите ,че и на екскурзия да отиде и време с детето да прекарва.
Просто има ситуации в живота на хората с деца,когато се налага да избират.
Докато тези без деца нямат подобни дилеми...
Дано сега е станало ясно...

Общи условия

Активация на акаунт