Стара Загора 66(6) - Кръв, рагу и зъби...

• 42 831
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Ок и аз ти писах

# 706
Не знам как ще се справяме с тези градини,ще стане като в София?!Много деца малко ясли и градини.Ще се наложи да се записваме май от сега за да се вместим някъде.Не знам защо него направят по квартали,и ако има свободни места да вземат и от другите квартали деца.Така мисля че е най добре и най справедливо.Вие как мислите???

# 707
Оффф и аз мисля вече за ясла като мамаРени, но много мътна тая работа ooooh!   
Какво ще кажете за  Ясла № 8 “Кокиче”? Тази ни е най-близката и удобна, дали имаме някакъв шанс да влезнем в нея? И кога се подават молби в началото на годината или.....?

# 708
И аз не съм наясно кога се поддават тези молби но май ще е най добре да ги поддадем още от сега за да не стане прекалено късно после и да се чудим какво ще правим.а за тази ясла нямам представа даже къде се намира

# 709

[/quote]

Магазин “ПА-ПА”
Ул.”Цар Калоян” 18,това е една нова кооперация,влизаш вътрев двора,има аптека,лекарски кабинети и "Па-Па" е най в дъното.
Дано да го намериш.Аз съм ги обиколила всичките бебешки магазини,но от него по-зареден и с по-мили служителки не намерих.
[/quote]

Мерси Dareland   bouquet днес открих най - после магазина след доста обиколки и питане, наистина служителките са много мили, дори като им обчяних колко време съм ги издирвала и заедно се смяхме  Joy

# 710
  • Стара Загора
Не знам как ще се справяме с тези градини,ще стане като в София?!Много деца малко ясли и градини.

Не съм съгласен с теб...
Места по градините и яслите има достатъчно... Въпреки затворените такива... Единственото неудобство за родителите е, че същите тези ясли и градини не са концентрирани в централната градска част... Като пример ще дам само градината в най-южната част на ул. Отец Паисий, до бившия завод "Берое" - там има помещения за 11 групи, а градината ползва само 6... За градините и яслите по кварталите изобщо няма да говоря...
Така че, далеч сме от София по ситуация, споко...
Пък и на теб, като гледам лентичката ти в подписа, ти е далеч да се сблъскваш с тези проблеми... Гледай си спокойно детенцето и като му дойде времето - ще я наредите...

# 711
Не знам как ще се справяме с тези градини,ще стане като в София?!Много деца малко ясли и градини.

Не съм съгласен с теб...
Места по градините и яслите има достатъчно... Въпреки затворените такива... Единственото неудобство за родителите е, че същите тези ясли и градини не са концентрирани в централната градска част... Като пример ще дам само градината в най-южната част на ул. Отец Паисий, до бившия завод "Берое" - там има помещения за 11 групи, а градината ползва само 6... За градините и яслите по кварталите изобщо няма да говоря...
Така че, далеч сме от София по ситуация, споко...
Пък и на теб, като гледам лентичката ти в подписа, ти е далеч да се сблъскваш с тези проблеми... Гледай си спокойно детенцето и като му дойде времето - ще я наредите...

За в момента са на дневен ред яслите, а градините са си повече и капацитета им е с повече деца.
А и не мисля, че тези които живеят в центъра/под спирка Алана/ трябва да подават молба в квартал или до газстанция "Берое".

# 712
  • Стара Загора
В яслите също има предостатъчно места... Не знам от къде ти е информацията, че няма...
Що се отнася до живеещите на спирката до Алана... Техният проблем идва от родителите живеещи в кварталите, желаещи да си запишат децата в градините в центъра... Защото им е по-удобно децата им да са близо до работата им... Което, съвсем естествено, не е лишено от смисъл... Въвеждането на райониране ще е ограничаване на правата ни и мирише на социализъм...
Но това НЕ означава, че няма достатъчно места за децата ни в градините...
Напротив, има...

# 713
Това не значи че като майка не трябва да се притеснявам къде ще е моето дете след време.И да сгради има но половината от които не функционират

# 714
В яслите също има предостатъчно места... Не знам от къде ти е информацията, че няма...
Що се отнася до живеещите на спирката до Алана... Техният проблем идва от родителите живеещи в кварталите, желаещи да си запишат децата в градините в центъра... Защото им е по-удобно децата им да са близо до работата им... Което, съвсем естествено, не е лишено от смисъл... Въвеждането на райониране ще е ограничаване на правата ни и мирише на социализъм...
Но това НЕ означава, че няма достатъчно места за децата ни в градините...
Напротив, има...

Е да има, но аз не искам да ходя в кв.К.Ганчев/както бях с големия/, а искам да е до дома ми, където дори  и да ми се наложи да закъснея от работа, да може да кажа на някоя комшийка да го вземе. Не искам да е в яслата на някой квартал, а децата от тоя квартал да са в яслата до нас.

# 715
  • Стара Загора
 А  майката от крайния квартал като е на работа до 18; 18:30 кой ще й прибере детето  от кварталната градина, на мен ми е по - удобно да са ми близо до работата

# 716
Честит Имен Ден на всички именници!
Със здраве да си носят името и да са с много  късмет!

За детските ясли и градини не мога да коментирам от личен опит, но доколкото знам работното им време е до 18.30 или 19 часа...  newsm78
Така че дори и майките, работещи до по-късно, могат да си вземат децата...
Друг е въпросът, че персоналът ИЗИСКВА децата да са взети до към 17 .30  Twisted Evil
Но това само съм го чувала от познати, не знам със сигурност да е така..

# 717
До нас има две ясли ако ми се наложи и до село ще ида но не е правилно,защото в крайна сметка има баби има и татковци(нашия го няма но това е друга тема) така че защо ние трябва да ходим до железник като е трябвало да е на 2 крачки от вкъщи нашето дете.?Всеки се бори да е близо но в крайна сметка затова няма места в кварталите в който живеем защото има майки от другаде и водят децата си там.Ок няма проблем но и те знаят какво е да се чудиш къде да запишеш дете си на ясла.Това е проблем който много скоро ще даде гласност на цяла Стара Загора.Опа унесох се.

# 718
А  майката от крайния квартал като е на работа до 18; 18:30 кой ще й прибере детето  от кварталната градина, на мен ми е по - удобно да са ми близо до работата

Комшийката, мъжът ти като се пребере от работа. На мен кой ще ми го вземе от Железник примерно.

# 719
  • Стара Загора

Комшийката, мъжът ти като се пребере от работа. На мен кой ще ми го вземе от Железник примерно.
Мъжът ти...като се прибере от работа Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт