Какъв прах за пране използвате?

• 129 275
  • 500
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мами,
заинтригува ме форума и реших да се регистрирам. Запитах се защо за българката е толкова важно прането?
Защото е добра домакиня! И това си качество тя е наследила от кого?... От туркинята, естествено!
Затова, мили дами, вероятно си купувате перилните препарати от Турция.
Определено не съм съгласна, с мнението, че всичко у нас /в този сегмент на пазара/ е менте.
Но реклами нямам намерение да правя/така, както родителите не могат да убедят децата си да не допускат техните грешки/
Ще ви споделя само следното: Преди години една европейска верига буквално била бойкотирана от местното население /и се наложило да закрие магазините си/, за да не излизат парите извън собствената страна. Ако проявите интерес, ще ви разкажа.
Мисля си, че всяка от нас може да открие качествените продукти и в собствения си град, без да се страхува от подвеждане от търговците. Просто влезте в немските, френските, английските и т.н. сайтове на съответната марка и тогава ще придобиете представа как трябва да изглежда вашия продукт.

# 121
  • софия
До скоро перях с Ариел.Доволна бях,но реших да разнообразя малко.
Сега пера с Персил и също съм доволна. Peace

# 122
Добре дошла, кака!

Хубавото, 'дето се интересуваш от темата е, че има още три-четири подобни и можеш да получиш много информация.
Като я систематизираш, ще имаш анализи и изводи.
Аз /без да ти повлиявам /си направих следните:
Българката пере с бонукс, рекс и ехо/савекс. Посъветва я някаква леля.
Форумката обаче пере с малко по-добри продукти.
По твоя изказ съм скептичен, а по логиката ти насмешлив: Щом пране е важно, заначи добра домакиня, значи наследила го от туркиня, затова купува турски прахове Laughing
Е, по-странно обяснение на пазарно поведение не съм срещал.
Имам си и аз такова шантаво - Първо: турските прахове липсват на големия пазар. Предлагането им е инцидентно, точно както и на немските. Второ: и да се купуват, то е защото са евтини, а ние сме с ограничени доходи. А не защото сме наследили качество домакинство от когото и да е.
Като изчетеш темите, ще ти мине погрешното впечатление от форума, че битува мнение за менте-праховете.
Ако не ти се чете - мнението е, че нямат много общо с европейските.
Последното, за изгледа на нашите прахове от сайтовете е чудесно, но дори и да ги открием в града ни, те са с 50% по-скъпи от "чешките" в супермаркета и 100% от турските по гаражите. Която мама може да си ги позволи-пише си тук задоволството.
Аз май пак писах много думи newsm78 но те посрещнах учтиво bowuu

# 123
Дедо, за всички съвети, които даваш в тези теми   bouquet! Споделям твоето мнение за немския ариел за цветно, а някои ме смятат за луда. Трудно се снабдявам с немски прахове или гел. В момента пера с ariel excel gel универсален и за цветно. Видях в едно магазинче ariel excel gel , но гръцки. Какво ще кажеш, да купувам ли? Трябваше да пиша в другата тема, май. Ако искаш там ми отговори.  bouquet

# 124
гръцкия не бих ползвал за цветно, иначе не вервам да има голяма разлика в качеството.
Ако са ти на една цена и гръцкия ти е от удобен магазин-купувай го.
Ама и немския го има вече на доста места, що не го срещаш? Аз съм пристрастен и си го предпочитам.

# 125
Пера с течен Рекс, не слагам омекотител.

# 126
В нашето забутано градче няма никъде от немския. Поръчвам го от един сайт. Излиза ми доста скъпо, но няма значение нали съм доволна и щастлива. Въпросният гръцки за мен е доста изгодно  за 40 пранета течен +гел( подарък) 26лв. Но пък, ако не ми хареса..........та затова питах

# 127
от две години пера с гръцки прахове. Thinking не владея гръцка дума Rolling Eyes
харесвам немско качество техника-не съм роднина на -цар борис Thinking
 като една ''турска домакиня'' ходеща в правослявна християнска църква-гледам ''гордата аси'' : Mr. Green
мъжът ми казва че у нас е като джамия с тези маанета в 17'30 часа Joy-сигурно защото съм трудолюбива Българка натюр bowuu

# 128
Използвам само немски течен Персил за бяло пране за всякакви дрехи и бели и цветни.Този с който пера мъжа ми го донася от Германия,но съм купувала и от тук и определено има огромна разлика в качеството.

# 129
Добре дошла, кака!

Хубавото, 'дето се интересуваш от темата е, че има още три-четири подобни и можеш да получиш много информация.
Като я систематизираш, ще имаш анализи и изводи.
Аз /без да ти повлиявам /си направих следните:
Българката пере с бонукс, рекс и ехо/савекс. Посъветва я някаква леля.
Форумката обаче пере с малко по-добри продукти.
По твоя изказ съм скептичен, а по логиката ти насмешлив: Щом пране е важно, заначи добра домакиня, значи наследила го от туркиня, затова купува турски прахове Laughing
Е, по-странно обяснение на пазарно поведение не съм срещал.
Имам си и аз такова шантаво - Първо: турските прахове липсват на големия пазар. Предлагането им е инцидентно, точно както и на немските. Второ: и да се купуват, то е защото са евтини, а ние сме с ограничени доходи. А не защото сме наследили качество домакинство от когото и да е.
Като изчетеш темите, ще ти мине погрешното впечатление от форума, че битува мнение за менте-праховете.
Ако не ти се чете - мнението е, че нямат много общо с европейските.
Последното, за изгледа на нашите прахове от сайтовете е чудесно, но дори и да ги открием в града ни, те са с 50% по-скъпи от "чешките" в супермаркета и 100% от турските по гаражите. Която мама може да си ги позволи-пише си тук задоволството.
Аз май пак писах много думи newsm78 но те посрещнах учтиво bowuu
Благодаря за вниманието, Дедо! Наистина съм нова тук! Но си пропуснал иронията ми /за наследството/.

# 130
Ще се оабадя пак Wink
Нищо против турските марки - само за нас са - Силни и евтини.

Преди години, 7-8-9, един чуждоземец/представител на известна марка/ консултираме. Фук-фук Laughing
Та, спретваме му такова анализче, че да решат да носят модерни продукти тук- компакти, концентратни, мегаперлени и подобни дивотии. Носят ги и след две годин отчитат провал. И ми шпрехе той - и тук, както в турция, клиетката иска голяма опаковка, шарена, да мирише силно и да избелва. А не малка, компактна, с нежен аромат, безопасна. Нарекли го "ориенталско". Аз му думам - добре де, ако не вие, кой ще възпита потреблението да е модерно, икономично-екологично и прочие. Посмяхме се Grinning Щото е много прав, а не исках да му го казвам аз. Гледам, досега не се е променило потреблението и вкус наш.
Нищо подобно!!!! Клиентката иска да и излезе по евтино! Освен това е забелязала че и от компактния се налага да сложи същото количество за да постигне еднакъв ефект! За разлика от шпрехащите домакини ние вярваме на очите си а не сляпо на рекламите!!! / свидетел съм к`ви коне с капаци са / Освен това поне аз не намирам неконцентр. прахове вече , и пера само с такива за цветно!

# 131

Нищо подобно!!!! Клиентката иска да и излезе по евтино! Освен това е забелязала че и от компактния се налага да сложи същото количество за да постигне еднакъв ефект! За разлика от шпрехащите домакини ние вярваме на очите си а не сляпо на рекламите!!! / свидетел съм к`ви коне с капаци са / Освен това поне аз не намирам неконцентр. прахове вече , и пера само с такива за цветно!

Вени, чакай, чакай! Grinning
Говорим за различни неща с теб. Това, което наричаш "компктен" няма нищо общо с това , което аз коментирам. Онези концентрати са с доза 70 грама. Много по-концентрирани от сегашните евро-компакт. За мен евро-компакт и сега не е концентриран. Купи един немски прах 1,3 или 1,5 кг за 20 дози/ в Пловдив има на две-три места/ и сравни изпирането. Преди 7-8 години за тях говорех.

# 132

Вени, чакай, чакай! Grinning
Говорим за различни неща с теб. Това, което наричаш "компктен" няма нищо общо с това , което аз коментирам. Онези концентрати са с доза 70 грама. Много по-концентрирани от сегашните евро-компакт. За мен евро-компакт и сега не е концентриран. Купи един немски прах 1,3 или 1,5 кг за 20 дози/ в Пловдив има на две-три места/ и сравни изпирането. Преди 7-8 години за тях говорех.

Я вземи им обясни как се прави еврокомпакт и как се правят другите и че технологията е коренно различна и изобщо не може да се прави сравнение.

# 133
Неее Laughing
няма смисъл да се задълбаваме в технологията.
Достатъчно е да се знае, че евро-компактът в супермаркетите  няма нищо общо с компактните прахове, създадени още преди около 15 години. И ние тук не ги получаваме на пазара. Несравними като качество, удобство и екологичност, ако щеш Sunglasses

# 134
  • при Arctic Monkeys
ариел за бяло.
рекс на прах  за цветно.

Общи условия

Активация на акаунт