Какъв прах за пране използвате?

• 129 031
  • 500
  •   1
Отговори
# 225
  • Враца
Аз си сипвам течният прах в отделението за прахове, не го слагам в барабана,
таблети несъм ползвала.

# 226
Таблетите се слагат според указанията на производителя.
Най-общо таблетите на Проктър енд Гембъл (Ариел, Болд, Даз) и на Хенкел (Персил, Шпее) се слагат в чекмеджето и се разтварят идеално. Таблетите на Юниливър (ОМО, Скип, Персил) се разтварят по-трудно и идват с една мрежичка в кутията - слагат се в мрежичката и се поставят в барабана при дрехите. При другите, по-малки производители трябва да се види указанието, но обикновено се слагат в чекмеджето.
Имай предвид, че ако слагаш таблети директно в барабана, те не се разтварят правилно - стават на бучици, които се полепят по дрехите или остават неразтворени в гънката на уплътнението. Така че ако няма описано как се ползват (като Апта например), слагай в чекмеджето. Можеш и да ги натрошиш, ако са прекалено твърди и се притесняваш, че няма да се разтворят.
Течните таблети/капсули (течен перилен препарат в разтворим филм) се слагат винаги в барабана.

# 227
Ползвала съм почти всичко от БГ пазар,не съм особено доволна.По принуда ползвам персил сензитив за нас и за децата,поне на аромат са го докарали!

# 228
Ползвала съм почти всичко от БГ пазар,не съм особено доволна.По принуда ползвам персил сензитив за нас и за децата,поне на аромат са го докарали!

Защо не опиташ тези с директен внос от Англия - аз специални съм много доволна поръчвам ги от www. podari-mi.com

# 229
Благодаря за отговорите,
guess who,  за твърди таблети на Персил става въпрос - именно за да не си останат по дрехите, не смея да ги ползвам.
vmarinska, отскоро го ползвам течния и така като теб правех, но нали има една реклама и оттам го видях това. Моята пералня и без това е от шумния уирлпуул, за който легенди се носят и имам чувство, че се отделя от земята, та само такова тракане на пластмасова чашка  ми липсва.  Laughing

tanya_p, не съм сигурна, че пълната пералня означава, че вътре нещата са точно 6 кг..

# 230
guess who,  за твърди таблети на Персил става въпрос - именно за да не си останат по дрехите, не смея да ги ползвам.

Английския Персил (на Юниливър) са кръгли бели таблети с гел-слой. До логото има едно петно като от аватара ми.
Ако си купила цяла кутия, в нея трябва да има мрежичка. Ако ги сложиш в мрежичката и директно в барабана, няма да имаш проблеми. Ползвала съм ги, даже имам половин кутия за бяло и за цветно. Много трудно се разтварят, но щом са в мрежата, няма да ти съсипят дрехите.
Ако не са тези, а на Хенкел, слагаш в чекмеджето.

# 231
Здравейте, момичета!
guess who е обяснила много прецизно всичко.
Но не знам дали ще ги запомните и различите - кой Персил е от Англия, кой от Франция , кой е на Хенкел.
За мен таблетките и течните капсули са неоправдано скъпи и неизгодни. Както е казала Гес, ако трябва да си ги трошиш е излишно да плащате с 50% повече. Това е формован концентриран прах. Създадени са от производителите с пазарни цели - да имат нещо по-ново и модерно в  конкурентните войни и надлъгването с купувача. А даже вече не са и модерни. В Германия ги загърбиха напълно.

misheto70, това което препоръчваш в няколко теми и няколко пъти не е много добро - сайтът има правила за рекламата.

# 232
Дедо, прав си. Трябваше още в началото да дам нагледен пример.

Персил от Англия, производител Юниливър - в мрежата и в барабана при дрехите. Изглежда така:

Персил от Франция, производител Юниливър - в мрежата и в барабана при дрехите. Изглежда така:

Персил от Германия, производител Хенкел - в чекмеджето. Изглежда така:

За таблетите на Проктър е ясно.

# 233
Какви са тези цени в този саит- podari-mi.com? Е, то бива, бива, но ние да не сме милионери? Може да не ми вярвате, но след като изпробвах  почти всички прахове на бг пазар и  останах разочарована, направих си заключението, че това са ментета. Аз съм прала преди 15 години, когато синът ми се роди с  Тайд,  Омо, Ариел, Диксан, Есекс - бяха супер!!!! Сега нямат нищо общо..... Затова си купих да пробвам Тема.  Много по- добра е от всички изброени до тук ментосани прахове. Купих си и за цветно и за бяло, очарована съм Grinning

# 234
guess who и Дедо, моят е зелената кутия от последната картинка. Донесоха ми го отнякъде, може и да не е купуван от БГ. Незнам колко струва.
За икономичност на прах за пране, нещо никак не мога да си направя сметката, тъй като не засичам колко пранета съм изпрала с една опаковка прах и дали въобще е вярна цифрата за броя на пранетатата.  newsm78 А и не винаги  дрехите са в еднакво количество. 
Като качество на изпиране - само Ариел (на прах) и Персил (течен) съм пробвала  и не съм доволна.

Почнах да чета темата назад, много интересни неща сте писали.

# 235
Здравейте момичета,до преди време използвах омекотител Силан жълт-авокадо и алое.Напоследък не мога да го открия никъде,а много ми харесва.Аз съм от Бургас.Ако някой знае къде мога да го намеря,моля пишете:)))

# 236
 Онзи ден пробвах течен Медикс...е, не прави чудеса, но и цената му е по- ниска. Има приличен аромат, но не е като с омекотител. Ще си го доизразходвам, но не мисля да повтарям, скъпичък ми идва, а не е по- добър от Бонукса..не че и той е нещо особено, но за цената си го бива. Мъжо лятото като ходи до гърция ми носи едни гооолеми кутии с ариел на много добра цена и определено това лято ще се заредя с по- голямо количество за цялата година. От него наистина бях останала очарована  Party
 Не съм пробвала Персил и другите с това качество на бг пазарите, но дневно пускам три перални и няма да мога да насмогна на прахове  Crazy...Тези дни ще си взема Персил за бяло пране, че иначе ги захабявам белите дрешки с този бонукс...а преди бях доволна от него, дали не са го развалили в последната една година или изискванията ми към него станаха повече  newsm78

# 237
Аз пера с Персил сензитив течен и съм доволна, преди перях с другите персили, но сега използвам сензитив заради бебка, пера и нашите дрехи, защото ми изглежда безсмислено да трупам само шишета в банята  Peace

# 238
Пробвайте с Perwoll течен и цената в МЕтро е около 15 лева за 3 литра и мирише хубаво и пере хубаво и е на Henkel .

# 239
Някой пробвал ли е новият прах за пране Duel? Отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт