Вкусна ябълкова пита за Димитровден!

  • 35 757
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, днес направих една ябълкова пита по рецепта на Звездев. Стана много бързо, а колко е вкусна няма да ви обяснявам! Разбрах, че ябълковата пита е едно от ястията за този празник! Ето рецептата:
3 яйца
1ч.ч захар
125 гр. масло
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1-2 ванилии (една ванилена есенция или една ванилена захар)
4-5 супени лъжици мармалад или конфитюр (честно казано не виждам разлика). В рецептата на Звездев беше кайсиев, но аз сложих мармалад от праскови и къпини.
3-4 ябълки

Разбиват се яйцата със захарта, след което се прибавя маслото и брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и отгоре се редят, нарязаните на полумесци ябълки. Пече се в предварително нагрята фурна на 180 градуса 30-35 минути, аз намалих 15 минути след слагането в печката и пекох на 170 градуса около 45 минути. Зависи от печката. Десет минути преди да се опече се изважда от фурната и се маже с топлия мармалад, връща се обратно в печката за 10-15 минути. Да ви е сладко!




# 1
  • Мнения: 7 433
    Доколкото мога да си представя резултата ,според прочетеното в рецептата......Струва ми се,че ще е много добър! Grinning
   
    Колко ли течна се получава сместа?Ябълките потъват ли в тестото?

# 2
  • София
  • Мнения: 387
Сместа става като кексово тесто. Аз при подреждането ги забождам до половината и те после потъват още малко. Потъват, но не съвсем до долу. Много е вкусно. Селма малко ми прилича на твоя пухкав сладкиш с плодове.

# 3
  • Мнения: 7 433
Сместа става като кексово тесто. Аз при подреждането ги забождам до половината и те после потъват още малко. Потъват, но не съвсем до долу. Много е вкусно. Селма малко ми прилича на твоя пухкав сладкиш с плодове.
    Да,и на мен ми заприличаха рецептите. Simple Smile
   Но така с конфитюр не съм опитвала да правя.
   Мерси за обяснението. Simple Smile

# 4
  • Мнения: 702
И аз го гледах днес този сладкиш,и си записах рецептата,много хубаво,че някой вече го е пробвал,и аз ще го направя в най скоро време!

# 5
  • Мнения: 1 283
Оооо, много ми хареса, записвам си рецептата! Party

# 6
  • Мнения: 7 433
  Пече се!  smile3508

# 7
  • София
  • Мнения: 387
Чакаме отзиви и снимки!

# 8
  • Мнения: 2 803
И аз си записах рецептата и някой ден ще я направя.  bouquet

# 9
  • Мнения: 7 433


    Май трябва да се сдобия с по-малка тавичка за кексове.Този ми се получи леко нисичек,но ако тавата е по-малка(от моята 24 см),няма да има този проблем.
    Сложих само една голяма ябълка.За това количество тесто 3-4 ми се видяха много.
    Иначе,сладкишът е много хубав!Конфитюрът от ягоди го направи  доста сладък и с кисело млекце той върви на УРА!
    Много благодаря за рецептата!    bouquet

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 18:11 от Селма

# 10
  • София
  • Мнения: 387
Изглежда страхотно, а знам колко е и вкусно!

# 11
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Много ми допадна тази рецепта. Имаме много ябълки и се чудех как да ги оползотворя.
Още утре ще изпробвам рецептата и аз, но мисля да сложа и 1-2 настъргани ябълки вътре в тестото, да видим какво ще стане.  smile3521

# 12
  • Габрово
  • Мнения: 311
Времето за печене ми беше около час на 180 градуса Simple Smile
Но стана добре  Grinning Grinning

# 13
  • Мнения: 2 152
Записах си рецептата,мисля да я пробвам сега за уикенда.Благодаря за идеята Hug

# 14
Пропуснах да я запиша по време на предаването и съм благодарна на този,който се е сетил  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт