Юли 2006 - тема 90

• 22 367
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Костинброд
Здравейте, сладки.

Рони, не се притеснявай, ще проговори, моята е такава мелница, дори докато спи говори, направо главата ми е станала квадратна.

Майра, и Вики така си играе, и аз знам, че е нормално, дори в една тетрадка си записва кой е тук и кой го няма Shocked

Ние сме горе- долу добре, като изключим запушения нос сме екстра. Довечера заминаваме на село, дано чистия въздух и се отрази добре.

И нашата градина е доста мизерна, всичко е от преди 20г, но иначе е топличко, чисто, учителките са страхотни- за мен това е важно. Личи си, че въпреки старото обзавеждане, балатуми и т.н., се поддържа.

На болните дечица желая бързо оздравяване Hug

# 106
Лети и ти си права,децата са над нещата,децата нямат такива обременени мозъци,но пък и едва ли няма да различат тази тоалетна от онази там в новата градина,Да ви кажа какво стана..Отидох и я взех от градината,тъкмо лягаха,не беше се още съблекла,имаше дечица -тичат боси и голи(по пликчета и потник) към тоалетната да чишкат,а пода е мозайка-студ,за тоалетните обясних...отидохме с тати в новата градина,посрещна ни приветлив двор(какво приветлив) направо като на къща на богаташ двора,райграс,пътечки,елхички и чудни люлки и пързалки,дъжд из ведроооо,влезнахме вътре -луукс майка,вътрешно дворче с райграс,басейнче,децата спинкат в прекрасни легла,влезнахме първо при медицинската сестра-тя пък моя позната Rolling Eyes Mr. Green разговорихме се,както и да е...(казва-"тук стъпвам като принцеса") и-Стигнах до решението, че не е важна толкова базата, а педагога,който се занимава с децата..
 Юл през цялото време не поглеждаше "базата" мрънкаше- мамо искам в къщи,мамо не ща тук,мамо искам си в моята градинка,мамо хайде ... С тати много ни хареса-то ние да останем там направо не ти се излиза,места има,а речем- а е там,оххххххххх
  И седнах в къщи и направих плюсове и минуси,онази има повече плюсовее,и въпреки това детето свикнало с тези госпожи от които съм доволна(нямам оплаквания),свикнало с децата(които всяка сутрин реват),с градинката си,казва- мамо искам си в моята градина! Решихме с татито да оправим тоалетната поне там та да се кротна и аз и това ще е!
на родителската ще предложа ако някой иска да помогне да стане взаимно,ако не-ние ще ги сменим с малки сладки тоалетни,и поне от тази меката настилка да не ходят босички,за по-натам ще видим какво,иначе в стаята имат паркет,та така засега татито реши и той и аз да не я травмираме да я местим дори и в супер лукс(хотел 7 звезди) детето явно не го разбира това Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes newsm78  Ето вчера е залепено на дъската нейно пате оцветено сред най- добрите на мама гарджето  Flutter Blush Та така

Нан не съм чувала за тази клиника,дано всичко мине нормално,ако имам време ще се срещнем задължително Peace HugТя с пълна упойка ще е нали newsm78 Милата

А за марки не робуваме,Юл има маркови маратонки,и ме утрепва като се затръшка да излиза с едни дето отпред се отлепиха,зеят,и са за в двора,хихихихи  ooooh!иди иобясни ама от известно време купувам от Дайхман обувки и са много качествени поне,дори и не маркови  Joy bowuu

# 107
  • somewhere over the rainbow
Ели, много правилно решение сте взели Peace Ти не се тормози, щом на Юл й е добре Peace

Като споменахте за записване, Даяна играе на докторка и при нея идват всички болни, тя им пише рецепти. Наистина, това са по-скоро ролеви игри, отколкото въображаеми приятели Peace
Снощи ме гони от компютъра, щото имала работа на него Crazy

# 108
Да се похваля-има ни в "галерия на вече пристигналите снимки" http://krokotak.com/,и ние участваме  хихихих

# 109
Елинка браво Simple Smile Нашата гордост  Hug

# 110
Ели HugИзобщо нямам нерви и време да се занимавам с подобни неща ooooh!
Дани,опитай за температурата топло мляко,канела, на върха на ножа джинджифил и много мед Peace
Относно т.нар. марки и децата(въпреки че в БГ нищо не е истинско Mr. Green) ...с визирания случай със съседчето нямах предвид дали запомнят и т.н.,а по-скоро изкуственото насаждане на самочувствие на тази основа.За мен е пълна тъпотия,но сноби разни...Опитвам се да държа Алекс все още встрани от темата пари и материални неща,тъй като цял живот ще е заобиколен за съжаление само с това..Единствено му обяснявам,че не бива да си играе с хляба и да го троши,защото има деца,които са гладнички и нямат хляб.
Дайте идея за хубави филми,че два дена май се очертава да съм на легло Sick  

# 111
  • София
Що така бе Лети,вярно ли ромите те заразиха нещо?
Браво Ели,много сте бързи в решаването на проблемите.С тати и Юл в новата градина и решението е взето.И сте прави,щом детето си иска в нейната градинка,това е.
А Люси доскоро казваше Том и Миджери.

# 112
Ели браво ,а за детето не се коси. И на мен ми казваха ,по-добре добър педагог отколкото хубаво училище. Но дори и да имаше добър педагог в другото училище не бих го записала Марти ,защото и средата е много важна. Тук щом детето ти се чувства добре не го насилвай. И ние сигурно ще силиконизираме прозорците ,защото уж били спечелили конкурс за смяна на дограмата ,но не знаели кога ще е това. И Марти като беше в детската градина и там също силиконизирахме ,защото  двора на градината се виждаше през дограмата.
Лети ти сега се опитваш да го държиш на страна ,но когато порасне е неизбежно сравняването на облеклата или играчките. Съдя по Марти , да той възпитаван на милосърдие и винаги се е притичвал на помощ ,давал е от закуската си на кучета,НО и вече си иска по хубави дрехи ,играчки дори и тетрадки и химикали. Ходя като лудите да търся ,защото баща му отказва. Единственото нещо ,което не мога да го науча е да поздравява по-възрастните. всеки път обяснявам и той всеки път ми обяснява ,че забравя ooooh!. а за филм нямам идея аз в последно време и телевизия не гледам. И не предавай фронта нали си знаеш бързо пчелен прашец и утре на крака  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Вижте тук тази статия може да ви е интересно http://lasombra-said.blogspot.com/2009/05/blog-post_01.html

# 113
  • somewhere over the rainbow
Лети, не съм го гледала, но мъжо гледа "Парфюм" и много ми го хвали Peace

# 114
Май си е само медейна пропаганда този свински грип. Аз съм решила че нас няма да ни улови и туй то.  #2gunfire
Преди като имаше птичи, какво стана падна неимоверно цената на пилешкото. Ние сме си ядели, сега дай боже да падне за коледа и цената на свинкото, че то си е свинско време  Wink

# 115
Дани само така,казах ви аз че няма свински грип,има медийна акция да промиват мозъци,учениците се възползват от възможността и всяка малка Т и кашляне е грип,че то и по всяко друго време си има толкова много болни по болниците, имаше и луда крава,имаше и птичи грип,има вече свински,догодина трябва да е от риба вече няма начин  Crossing Arms

# 116
Moмичета благодарение на нашата Ферфи и с Божия помощ вече нямам Т.12 часа вече не съм вдигала,което ми беше най-големият дерт.Сега обаче се боря с една магарешка кашлица,много е упорита и вече 10 дни ме мъчи,коремът ме боли,правя тука едни илачи-ряпа с мед,варих вода с локум и индрише.Няма оправия.Днес пак ходихме при Ферфи понеже Галко има виска Т,сега ще лекуваме гнойна ангина,та така.Това е положението у нас сега,оцети,води,сиропи и така..ходим през деня на бабиндом малко да ни погледат и Гали да поиграе с дядо си.

Виждам че Криско и Люси са по-добре.Много се радвам.
В тези градини сега е бацилник,племеницата тази седмица тръгва за първи път,но цяла зима незнам как ще я карат..Много болни дечица има,че и големи  Rolling Eyes
Утре ще ви чета,сега лягаме че късно стана   love001

# 117
  • София
Рени,много се радвам,че ти си по-добре,но сега пък Галко с Т.Хайде дано и той бързо се оправя.
Ели,много ми стана смешно с този рибешки грип Laughing.

# 118
  • През девет земи в десета
Мацки,хелоу!

Не ми остава време,нито за писане,нито за каквото и да било друго,но се опитвам да не изпускам нишката на ставащото в темичката ни.

Ронка,много хубава люлка,чак и на мен ми се прииска да гледам бебче,но мисля този път да не го раждам аз,ще чакам Валерия да ме обзаведе с някое Laughing За Емка мисля,че няма смисъл да се притесняваш,ще започне да говори,има деца,които се отпускат да говорят свободно чак след като навършат 5 години и то без да им се налага да се справят с два езика.Трудно му е на детето,точно толкова колкото и на теб.За Крис със сигурност ще е много по-лесно.

За протививирусните препарати,най-добрият на българският пазар,поне лично за мен,и то за лечение на грип е тамифлу,но и той като изоприноз& … 80;на е доста скъпичък.затова залагам на по-евтиния вариант ремантадин! и Гого го пие профилактично.Валерия изкара един грип,сезонен или свински,не знам какъв,не сме го изследвали,но с Ремантадин по схема и изолирана в самостоятелна стая овладяхме положението,днес е 5-ти ден,няма повече симптоми.

На Цвети засега не давам нищо,разчитам на това,че хапва плодове и зеленчуци и не ходи на градина.Кака и бате минават през банята веднага щом се приберат от училище и тренировка,че освен Цветка пазим мама и татко.

Съжалявам,че не им направих по една противогрипна ваксина и на тримата,а не съм убедена,че сега е правилният момент newsm78 ,трябваше в края на септември,много небрежно постъпих този път.

# 119
  • София
Леле, хора, още не е зима, а колко сме болни тук  ooooh!. С Яна си седяхме тази седмица у дома, тъкмо се похвалих, че е ходила цяла седмица и хоп - вирусче - коремче я болеше, температура, кашлица. Уж се позакрепи, сега пък аз съм се скапала - днес кашлям и цялото тяло ме боли. Не сме излизали от 2 дена, добре, че Яна си е домошар (а и аз, де). Другата седмица трябва да се върна непременно на работа, началото на месеца имам много за вършене и ще ми излезе през носа тази "почивка".

Рони, и аз мисля, че двуезичната среда я бърка Ема, недей да се притесняваш още. Но колкото можеш поправяй, по срички, по букви, без да се караш, просто след нея казвай правилното и така.

Обсъждахте преди лошите думички. И аз като НАН съм много консервативна, даже още повече. Дори цици няма откъде да чуе Яна, аз ги наричам гърди, а за кучка знае, че е женско куче. Но и тя започва да придобива лош речник - това филмче било тъпо, онази кукла била глупачка. Питам я кой казва така, едното беше го чула в Winx, другото в Зайчето Артър  Rolling Eyes.

Майра, Яна много играе на ролеви игри, такава фантазия има, чеее.... Но въображаем приятел си няма. Иначе си измисля какви ли не игри, веднъж "давахме" на всички животни мед и аз й казвам "ама змиите не ядат мед", а тя "тази е специална, обича мед", "ааа, викам, медоядна значи", а тя "точно такава е" и след малко носи още една "и тази е медоядна"  Joy.

А колко е научила от немския, тия дни направо се учудих. Няколко песнички и стихчета поне знае, щях да ги пускам, ама не съм ги качила още. Вчера ме накара да играем на една игра "welche Farbe ist das" (какъв цвят е това, после гледах как се пише). Пита ме и аз й отговарям, ако знам - на немски, ако не, ми вика "кажи го на български", и после ме хвали "guuut"  Laughing.
Явно добре се справя, питаше ме наскоро какво е гений, викам кой казва така, а тя ми вика "Ками (учителката й по български) ми каза, че съм генийче". Аз съответно много я похвалих колко ми е умничка и сега бързам и тук да се похваля  Embarassed.

А да ви разкажа нещо странно. Аз никога не съм вярвала, но съм чувала, че до някое време децата си спомняли предишни животи. Яна като каже "Аз като бях голяма,...." и после като започне да ги реди едни, не знам фантазия ли е прекалена, какво ли  newsm78. Например, казва "аз като бях голяма, живеех в Дряново (наскоро нали ходихме там), имах конче и две деца, момиче и момче, после не знам какво каза и накрая "после бях бебе и обичах да цокам", нещо от тоя сорт  Shocked. Друг път си личи, че си измисля, например, гледаме някоя козметика от каталозите (нали това й е любимата игра) и тя вика "Аз като бях голяма, имах такъв парфюм."

Та такива неща с нас. Сега ще взема един аспирин и си лягам, дано утре не съм така зле.

Общи условия

Активация на акаунт