Юли 2006 - тема 90

• 22 348
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Май всички ще си се гледаме тази година вкъщи Rolling Eyes

Нан тази дата за махане на сливицата ли е?не е ли рано,аз знам че се махат на пролет,милото дете,незнам, пък дано като се махне да спрат проблемите Confused

# 91
  • Варна
Крис,да,така е цяла зима ще ги има вирусите.Аз лично ще го оставя още една седмица,надявам се да отшуми тази истерия около този  пуст грип... Tired Аз не им вярвам де/на медиите/,но през тази седмица,ще го набухам с имуностимуланти,ще му вдигна малко тонуса и така.
Ели,незнам какво да ти кажа,как ли бих постъпила на твое място...мисля че бих избрала новата градина.Те за новите градини,мисля че отбират добри педагози,или греша...То си е до късмет де,ние във нашия филиал например,имаме много готини лели и учителки.едната е малко странна,но тя е изкукуригала вече...трябвало е да се пенсионира тази година CrazyОтивай в тази в Тракия,и ако я приемат я давай.хич не му мисли. Peace  bouquet

# 92
В тази новата (те са две нови в Тракия де)  тази за която мисля -преместиха една подблокова в нея заедно с групите и директорките,но нямало нищо сега купували играчки родителите,което ме устройва,аз всичко бих дала и тук да направим нещо,но съм само Аз,тези майки в тази градина май не им пука Close,ще трябва да идем да питаме каква ще е сумата,чух че искали -за да приемат детето(слуховее)

Ето я градината  Rolling Eyeshttp://trakia-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view= … amp;limitstart=20  Други снимки не намерих, но то няма нужда, виждам разликата в светлинни години, а живея в такава абсурдна страна, Ронка блазе ви че се махнахтееее,не се връщайте  Cry

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 11:15 от Eli83

# 93
  • Пловдив
Eli83, ето от този линк може да разгледаш градината, има няколко снимки вътре.  Няма какво да говорим, наистина е красота от всякъде. Топло е, приветливо.
http://news.plovdiv24.bg/107968.html
Моята дъщеря е там, защото не я приеха в градината която ми е зад блока ни. Вече дори се радвам че стана така и не ми пука, че трябва всеки ден да я карам на другия край на града. Нали детето е щастливо и ходи с желание. Може да видиш мненията ми, в други теми където съм писала коментари за градината.
 Разбрах лятото, че все още попълват групите, подадох си молба и на другата седмица ми се обадиха да потвърдя дали искам да остане при тях.  
Сега не зная дали има все още свободни места, малко се съмнявам- две първи групи ,20деца е нашата, но май до края на годината ще са 23 като дойдат и тези, които навършат 3г. Нищо не ти пречи да се срещнеш с директорката и да провериш, ако си решила да местиш детенцето си. Също и за "Червената шапчица"

# 94
ей ей ей Елинка спри се мила. Много си подпушила. Ще полудееш момиче.  Hug Мисля че ще ти се отрази добре да излезеш с някоя приятелка без детенце иди пий едно кафе спокойно за час два ако искате и за три. Но не говори за свекита, мъже и деца. Просто ей така. Имам чувството че изпушваш.
Казвам го от опит, вчера след като успях да спадна Т и да оправя Криси го оставих и отидох до работата пихме по едно кафе с колежките и се поуспокойх. След това живота ми не изглеждаше толкова черен.  Wink А той не е в крайна сметка, всичко зависи и от нашата нагласа.
Баба ми на времето ми разказваше следната история: Имала тя една приятелка, оженила се малка на 15-16 години. Мъжа и не много по голям нямали дори къде да живеят, там при неговата рода (голяма голяма) скътали си една стая, палели си огнищото с каквото успеел мъжа и да намери през деня, ядели каквото намерят, че нямали пари. Но и казвала - щастлива съм. Вечер седна на крака на мъжа ми и си пеем и се смеем. Нищо че корема къркори на глад и не е много топло, но не заменям щастието за пари и храна.  Peace
Този разказ не си го бях спомняла от малка. Тогава не разбирах какво е искала да ми каже, но сега виждам много неща.
Важното е да сме здрави а и без много екстри може човек да е щастлив.  Peace

# 95
Дани така е,но детето ми страда там,не аз,аз си пия сега кафето и съм си и на топло и виждам и разликата в другите градини,ако ще ходи на градина поне да е на добро ниво Cry

Еми благодаря че писа сега ще ти пиша на лични Hug

# 96
  • somewhere over the rainbow
Ели, аз не бих се чудила, ако има места - мести я.
На Дая само третата сливица ще махаме, пролет, лято, не ме интересува, то не се трае. Остава и със сезона да се съобразяваме Crossing Arms
Тя клиниката е някъде в Тракия - МЦ "Св. Козма и Дамян", но не намерих инфо в нета. Ама каквато ще да е, доволна съм, че се вмъкнахме при добър специалист. Та, живот и здраве, като дойдем, може да се видим с вас, че доста свободно време ще имаме.

Дая е на градина, аз мързелувам. Сега ще ходя да оправям компа на братовчед ми горе и ще си поиграя с бебока Heart Eyes

Тук вали яко и Даяна е с нов чадър, та не може да се говори с нея Crazy

# 97
Ели,и аз в началото се впрягах,че сме в мизерна градина,ама в крайна сметка важното е да са на топло и това е .Децата не разбират и са над неща като лъскав паркет или прост килим и т.н....Зависи де..,че има и такива чудеса,дето те карат да  ShockedДано не се повтарям с примера,но наистина съм втрещена от наше съседско момченце,колкото Алекс,което скоро се изцепи,че неговите маратонки били Nike и че имали Пежо:shock:Как може такива идиоти да обременяват така децата,нямам думи.
Тук е време само за мъже и за кучета Mr. Green
Мен сериозно ме втриса и май уйкендът ми ще е болнав Sick

# 98
Наде, успех с махането на сливицата! Дано нещата се наредят след отстраняването й, че се измъчи и детенце и вие покрай нея.

Лети, това сериозно ли?! Shocked Децата наистина са много над тези неща и едва ли едно дете би обърнало внимание на това каква марка са маратонките му.
Като гледам какво споделяте за децата и взех да се притеснявам. Confused Ема изобщо не говори много и разбрано. Повечето неща само аз и баща й ги разбираме. Не задава много въпроси. Задава най-елементарни...Ох и аз как го обясних...С 2 думи, далеч е от това да научи стихче примерно. Тя и зайченцето бяло се опитва да пее, но не може да изговаря думите.
Ще дам и няколко примера за думички.
Примерно числото седем е енат!Какво общо има?Нищо! А пък Розова Пантера е-Осо Титана! ooooh!
А се занимаваме с нея. И приказки й се четат и разговаряме, броим, пишем буквички и числа. Числата ги разпознава, не всички, повечето.

Само като се сетя Яна на Бета колко е напред с материала, имам чувството, че моето се развива сууупер бавно.
Дано и моята влезе в час, ако не, не знам какво да я правя. newsm78

Нещо се сдухах и спирам.
После като имам време ще драсна пак някой ред.

# 99
Дано и моята влезе в час, ако не, не знам какво да я правя. newsm78

Инай предвид, че нея я бърка сега и френския Peace Ще ги изчисти думите с времето, важно е да си упорита. Ясмин имаше много думи, които не казваше правилно - Бък беше боклук, Какво-то зчучеше "кохо" и подобни ..но с упоритост вече говори много правилно. Не й се карай, не я насилвай - просто казвай насреща правилната дума и я остави да попива Peace

# 100
  • София
Люси също имаше маратонки Nike и знаеше,че са Nike,защото му направи впечатление запетайката и ме попита какво е това.Аз му обясних,че е знакът на фирмата,че това са спортни обувки,че има с този знак топки,обувки и т.н,нещо от този сорт,колкото да му разбере неговата главица.Но от тогава той знае какво е Nike,знае и други марки,за които ме е питал.Например какво е това на анцуга на тати,а той е адидас.Казвам му и запомня.
Освен това го влекът колите и от около година разпознава, мога да кажа почти всички марки коли.Така че знае,че имаме опел и го казва,но не да се хвали,а просто изброява.Ние имаме опел,дядо има еди какво си,леля има еди какво си.

# 101
Рони, и аз смятам, че френският малко обърква Ема Crazy Ще свикне Peace

Иначе и Даяна знае марката на маратонките си. Пита ме /чула е явно, че съществуват различни марки/, отговарям й и вече знае Laughing Даже забелязва, когато някой носи дреха или обувки със същия знак: "Мамо, твоята блуза е Адидас, като моите маратонки"... ей такива. За колите не знае марки, но пък ги различава отлично - тази кола е като нашата или вуйчо има като на чичо Иван колата...
Вчера проведохме разговорът за Живота, Вселената и всичко останало Laughing
"Мамо, аз много обичам моя татко. А къде е твоят?" - "Той е горе на небето." - "Като баба Донка ли, от село?" - "Да, точно там е, заедно са." - "А ти като остарееш, ще отидеш ли на небето?" - "Да, всички хора отиват там." - "И аз ли ще отида?" - "Да, и ти, но това ще е след мнооооооого време." - "И какво ще правим там, на небето?" - "Ами ще си летим." Laughing - "Като самолетите ли?" - "Даа, като самолетите." - "И хората като ни видят, ще ни махат с ръка 'Здравеееей, здравееей'" Laughing
После изяснихме и как идват бебетата Laughing Laughing
Даяна е много разговорлива и предпочита да си говорим по женски, отколкото да играе с играчки. Пък то и аз съм разговорлива, та си пасваме Sunglasses
Тази сутрин беше много загрижена, защо пиленцата /врабчетата/ навън нямат пилешки чадъри Laughing Измислих, че те летят между капките и не се мокрят Joy

Ронка, казваш, че тя не задава въпроси, а вие задавате ли й? Провокирай я да говори, зле, добре, както и да е. Важно е да се тренира речевата дейност Peace

# 102
И ние много си говорим, сега с дребната е по-трудно но преди по пътя в колата, в къщи, по време на разходка - абе не й млъква устата Mr. Green Рони, като проговори ще си викаш - аййй колко добре ми беше да ми е тихо  Joy

а някое дете има ли си въображаеми приятели Rolling Eyes Ясмин много често си играе тук сама и вика - Деца, елате тук, седнете тук ..Върхът беше онзи ден нещо застанах пред нея или мръднах не помня и тя ми вика - Пречиш ми така да виждам децата  #Crazy

Помня преди бях мярвала една тема, че било нормално ..трябва пак да я изровя.

# 103
Ооо да, и Даяна се изживява като госпожа от градината - строява децата, говори им. Поне така разбирам какво правят в действителност госпожите Laughing

Или пък е майката, аз съм каката, а някоя кукла - бебето.

Хих, вчера ми разправя: "Ти знаеш ли как Томиджери се качи на един рейс и после бум-бам, и така, прассс и падна ..." Нали знаете как обясняват със стойки и жестове Laughing Аз: "Добре де, ясно, ама кой е тоя Томиджери?" - "Ми онзи бе, от детското." Обясних й, че Том и Джери са две отделни личности Simple Smile, котка и мишка, та впоследствие изяснихме, че само котаракът Том се е качил на автобуса Simple Smile

# 104
Според мен няма въображяеми приятели а си играе на градина. Криси така взема един химикал и лист и сяла почва поименно родата да изброява като междувременно ни казва шъът тихо, този тук онзи го няма, драска нещо и накрая съвсем средоточено заявява: Всички ви записах  hahaha
Проверка на ни прави и само някой да липсва  Joy Joy Joy
Рениии душкооо де си? Чак се притесних.  newsm78
Ние пак имахме Т, сега спада и ние спим. Тъкмо мислех, че сме приключили с нея.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт