Рецепти за Хелоуин.

• 23 490
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
# 31
А за този чийзкейк някой ще предложи ли превод http://video-ricette.giallozafferano.it/videoricetta/Cheesecake- … on-ragnatela.html
`Пръстите` и аз съм си ги набелязала Wink

mi6i, заповядай рецептата с превод на този Чийзкейк от тиква с паяжина.

Чийзкейк от тиква с паяжина/ Cheesecake alla zucca con ragnatela

Продукти:  250 гр. белена тиква, 200 гр. захар, половин лъжичка джинджифил, 1 лъжичка канела, 2 лъжички кафява захар, 3 лъжици от сока на лимон, 500 гр. сирене „Филаделфия”, 2 яйца + 2 жълтъка, 150 гр. краве масло, 200 мл. течна сметана, 100 гр. шоколад (който ще се разтопи и от него ще се направи паяжината на финала), 1 шоколадов или от кафе кръгъл бонбон за направата на паяка, щипка сол, 250 гр. бисквити за направата на основата на чийзкейка (или както го правя аз с 2 пакета чаени бисквити).

Приготвяне: Дъното и страните на подвижна форма за торта се облепят добре с оризова хартия и се намасляват. Натрошаваме на ситно бисквитите и объркваме с разтопеното масло. Готовата смес служи за основа и с нея покриваме дъното и наполовина страните на бъдещият кейк. Слагаме в хладилник да стегне за 30 минути. В това време с помощта на миксер разбиваме сиренето „Филаделфия”, тиквата (която преди това сме настъргали и сложили малко на огън за да омекне и се превърне в пюре, или просто сме пасирали), захарта, сока от лимона, джинджифила, канелата, щипката сол, 2-те яйца+2 жълтъка и на финал течната сметана. Всичко това разбиваме добре до получаване на хомогенна смес.

Готовата смес изсипваме върху бисквитеният блат във формата и печем на слаба фурна (100 С) около 50 минути. Според мен когато видите, че започва да потъмнява леко отгоре и да се запича трябва да си извади, за да остане цветът на кейка оранжев. Дори забелязах, че при самата рецепта на финала кейкът е лека запечен от горе, но момичето прикри умело с направата на паяжина това и се получи отлично.

На финала разтопяваме шоколада и с помощта на шприц или в случая обикновена оризова фунийка, оформяме паяжината и крачетата на паяка, за чието тяло служи бонбона.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 15:16 от rossonera

# 32
Боже, страхотни идеи,браво на вас мами Simple Smile,  аз май ще си остана само с тиквата.

# 33
Най-лесно се правят мумии от кренвирши, около които се завиват ленти около 2см дебели от бутертесто. Слагат се очички от зърна черен пипер. Ние правим и един тролски крак от кайма, приготвена като за кюфтета. Видях го някъде в нета. Прави се все едно е отрязан до глезена,  слага се разрязано варено яйце, все едно кост и се оформят нокти на краката от белтъка на яйцето. След изпичане се намазва около "отрязаното" с кетчуп. Много е готин  Grinning
Не успях да кача снимка. Мумиите могат да се видят в този забавен сайт: www.krokotak.com

# 34
# 35
rossonera   bouquet
Ще се отчета после Wink

# 36
  • При елфите ...
Ето ви и още една идея. Нещо, което е "зловещо" вкусно!

http://biskvitka.net/2009/10/30/zloveshto_vkusno_za_heluin.html

# 37
Пай с тиква

Ако правите тиква-фенер, от издълбаното "месо" на тиквата може да направите пай:

Сварявате тиквата на пара, отцеждате много добре и разбивате добре на пюре. За дълбока тавичка с 23см диаметър ще ви трябват 450г тиквено пюре от сварена тиква.
Разбивате отделно 2-3 яйца с 1ч захар. Добавяте 300г прясно мляко или най-добре гъста сметана. Подправяте с 1чл канела и индийско орехче на вкус.
Смесвате тиквеното пюре с яйчено-млечната смес - това ви е плънката за пая.
Тавичката (дъното и страните) е необходимо да се облепи с 5мм дебела покривка от маслено тесто. Масленото тесто за тавичка с такава големина се прави от 125г масло, 300г брашно и 2сл вода.
Облепвате тавичката с маслено тесто, пълните с плънката и печете на 180С за 45мин, докато се стегне плънката.
Като се извади от фурната се оставя да изстине и тогава се реже. Може да се поръси с мед и млени орехи, и да се гарнира със сладолед.

# 38
Хора как да преведа ето това: plain flour?
 newsm78

# 39
 newsm78

Според мен брашно.

# 40
Здравейте,

ей това правихме вчера със щерката :

а така ги пакетирахме и раздавахме тази сутрин на приятелчетата и, по нейно настояване  Laughing :

И за да сме съвсем в крак с празника, довечера ще сервирам едни "изцъклени очи"  hahaha, демек гнезда от кайма със варено яйце, което ще декорирам с маслинка, за да е по-естетично.
Хайде, приятни занимания на всички, аз отивам за събирам паяци от ъглите за салатата  afwitch.

# 41
 newsm78

Според мен брашно.

Да, да, брашно е, обаче да не е някакво пълнозърнесто или нещо такова?? newsm78 На рецептата пръстите изглеждат по-тъмни от пръстите, които Пети предлага (те са с обикновено брашно, доколкото разбрах). Thinking

Зори, какво е тестото за сладките?

# 42

Да, да, брашно е, обаче да не е някакво пълнозърнесто или нещо такова?? newsm78 На рецептата пръстите изглеждат по-тъмни от пръстите, които Пети предлага (те са с обикновено брашно, доколкото разбрах). Thinking

ЛУРДЕС, така съм го срещала в рецепти за блатове за торти, мисля, че си е нормалното бяло брашно, но дано се включи някой спец по езика.

# 43

Зори, какво е тестото за сладките?

Меденки  Grinning. Дъщеря ми ги обича много и понеже основно тя ще се тъпче с тях, затова ги направих по неин вкус  Grinning.

# 44
 newsm78

Това е обикновено бяло брашно.   Peace   

Общи условия

Активация на акаунт